Onsdag

Jag kände mig lite poetisk nyss och tänkte knåpa ihop något tjusigt för er. Men den poetiska känslan försvann lika snabbt som en kopp kaffe på morgonen gör. Tyvärr va.

HA HA! Jag fick G på senaste matteB-provet, och det var det inte många som fick! Dock inte för att det där futtiga lilla G:et hjälper mig särskilt mycket inför Nationella Provet som jag ska skriva på fredag nästa vecka. Panik? PLUS att jag har nationellt i spanska samma vecka. Eh, what?

Diskuterade lite projektarbeten idag när P, F och jag hjälpte en grupp med hur de skulle designa sin "skylt" eller vad man ska säga. Snäll som han är så ska S teckna framsidan till min bok som jag ska ha som projektarbete i trean. Härligt! :)

Förövrigt så äter jag en grymt god kycklingsallad nu, och om cirka en timme ska jag sätta mig i kassan och jobba bort heela kvällen. Ses!

Bulgarien 2006!

Nu så är sommaren räddad! Petra och jag var uppe idag och bokade in lite sol och värme; två veckor på Polyusi i Bulgarien, från 1 augusti till 15 augusti! Så känner du också för att dricka litervis med strawberry daquiri på Las Palmas och dansa sönder borden på Sunny Dreams? Boka för helsike en resa till Sunny Beach, Bulgarien, samtidigt som jag och Petra är där! Hur kul som helst ska det bli! Vi ses där! =)

Söndag

Igår var det tacokväll hos A, med på tok för mycket mat åt oss alla. Men gott var det, och chipsen rörde vi inte ens! ;)

Idag ska jag jobba 16:00 - 21:15.. Ska stänga med Petra, så tiden lär nog gå lika fort som senast vi stängde ihop! Nej, nu ska jag snart äta, är hungrig som jag vet inte vad.

det jag gör bäst

Efter önskemål från Petra, som påpekade att jag är grym på engelska trots att jag inte vill erkänna det, (plus att hon anser att jag aldrig erkänner saker jag är bra på.. ) så har jag gjort en lista på saker jag är bra på. Enjoy!

1. Jag är grym på att slösa bort tid på att läsa andras bloggar.

2. Jag är bra på att lova mig själv saker som jag inte håller.

3. Jag är bra på att snusa mycket under kort tid.

4. Jag är bra på att dricka kaffe tills jag spricker.

5. Jag är helt sjukt bra på att prata mycket, fort och konstant.

6. Jag är bra på att supa mig sjuk full.

7. Jag är bra på engelska, jämfört med många andra. (there you go, Petra!)

8. Jag är grym på utvalda delar utav historia, religion och litteratur.

9. Jag är bra på att memorera låttexter, filmrepliker och böcker klockrent.

10. Jag är grym på att skriva (dock visar jag inte texterna för någon..)

Saker jag tror att jag är bra på fast jag egentligen inte är: sjunga, teckna, föra intressanta samtal kring mina drömmar.

Saker jag älskar att göra trots att ingen bryr sig om det: Prata om Harry Potter böckerna/filmerna/fictionen, prata om mina nattliga drömmar och prata om böcker/musik/film som jag älskar..




drömma går ju..

Oj oj, jag har gått och blivit smärre galen. Kläder, kläder och åter kläder, det är allt jag letar efter på internet. Är ju nu på jakt efter en svensk sajt/butik som säljer Abercrombie & Fitch. Och om någon vill vara snäll mot mig; köp mig en Mulberry Roxanneväska, i chokladbrunt Darwin- material. Det skulle uppskattas! Väskan kostar ju bara £595.. Rena kapet, eller? hmm..  Räkna 1 pund som 15kr, så hörs vi när ni jobbat i ett år eller så, OK?

I övrigt så ska P och jag, eller nej, rättare sagt så ska jag övertala P att beställa grejer med mig från nätet, så att vi kan dela på frakten. Är du också sugen på shyssta kläder och prylar? Hör av dig! :) Frakt ifrån USA och UK ligger ganska högt, så jag föreslår att vi slår våra kloka huvuden ihop!

Imorgon ska P, J och jag på bio, som jag redan tjatat om ett flertal gånger. Mys, hösten första biofilm för min del. (Jag räknar inte Mr. & Mrs. Smith som jag såg i augusti.)

Ooh, mailade min älskade Sam igår, hoppas att jag hör ifrån honom snarast, håller på att längta ihjäl mig efter honom. Och skoja inte om hur mycket pengar jag ska göra av med när jag åker till London och hälsar på honom! Harvey Nicks & Harrods, gimme gimme gimme.

Vad sägs om en kort tidsuppdatering?
I tisdags var det två månader kvar till min artonårsdag.
Igår var det två månader kvar tills jag ska tatuera mig.
Idag är det en månad kvar till julafton! Det ni!

Prov, Prov, GoF

Denna hemskt dåliga dag. Två lektioner - två prov. Ett prov i psykosocialt arbete som gick bra, och ett prov i matte B, andragradsfunktioner + annat, som sket sig helt. Precis som vanligt med matten alltså. Hela grejen är att i boken så är uppgifterna lätta, dom funkar bra för mig. Men på provet blir det helt plötsligt Einstein- nivå. Why?

Nu har jag bara två gånger kvar på akupunkturen. Skön att slippa missa tokviktiga lektioner faktiskt.

Igår var jag, Petra och Linnea i Örebro för elevrådsgrej. Kul, intressant och härligt shopping! ;) God lunch dessutom, kinabuffé! =)

Annars så fryser jag. Ska ge mig ut på en promenad snart, vilket innebär att jag kommer frysa ännu mer. Imrogon blir det Thaimat, GoF på biooch lite diskussion efteråt! Helt bra fredag anser jag att det kommer att bli. Nej, nu går jag UT!

Skrattretande

HA HA.. Mischa Barton och Runar Söögard? Tillåt mig att skratta. Det är så patetiskt. Skrattretande.


Till Petras och mitt stora förtret så är Antikdetektiverna på TV4+ slut för säsongen. Varför? VARFÖR? Jag som hade hittat hem, hade hittat något att älska. Bah. Vi tog dessutom tag i massor med elevrådsgrejer idag, och imorgon bär det av till Örebro, med inte mindre än TVÅ tågbyten. Whatta?


Fullt upp

Pappa fyller år idag, så det har varit fullt hus hela dagen.

Veckan som kommer blir full med grejer;

Måndag: Kompledig, akupunktur, ordna tågbiljetter till onsdag, jobba
Tisdag: Plugga matte & psykosocialtarbete inför proven
Onsdag: Till Örebro på Mälardalens elevrådsmöte
Torsdag: Matteprov, Psykosocialtarbete prov, akupunktur
Fredag: Middag och bio med Petra och Josefina, LÖNING!
Lördag: Än så länge lungt
Söndag: Övningsköra, jobba


Nu däremot ska jag tända massor med värmeljus, ta fram en bra bok och gosa ner mig under täcket. Ska upp tidigt imorgon på akupunktur, sen ska jag hinna med lite plugg och en sväng på stan (Behöver inhandla kollegieblock, 0.7 stift och snus), innan jobbet. 16:30 - stängning om jag inte minns helt fel.
Snarast nu så bör man kolla upp vad man ska köpa till folk i julklapp. Morgans är halvklar, men övriga familjen då? Detta är inte lätt. Nej, sängen nu! Hej.

Chestnut brown

Trälig dag? Öppet hus i skolan, vilket innebar att man var tvungen att gå dit och dessutom ha tre lektioner. Helt värdelöst, men jag gjorde dock ett bra drag; Eftersom jag tjatar järnet ur syo för att få lägga till Latin i trean, så råkade jag trilla in i Latinläraren, som numera avgudar mig och ska se till så att jag får utökad studieplan! Hur bra är inte detta?


Efter skolan blev det en väldigt lat eftermiddag med Roggan. Promenad, lunch, en aning godis och väldigt mycket slöande framför teven. Alltså en skön lördagseftermiddag! :) Skulle på fest ikväll, men jag pallar inte att gå utanför dörren. Snöade ju för ett tag sen, varför då ge sig iväg ut? Vintern tar livet av mig, sakta men säkert.


På fredag blir det GoF på bio med Petra och Josefina, lite thaimat innan och förhoppningsvis massor med prat ang. filmen efteråt. Vad har de gjort bra, vad har de missat, och varför lär Moody se helt fejkad ut? Uuh, längtar! (Ja, jag är århundradets nörd. And I love it! ;) )


Mycket händer nu kommande vecka, ska se till att dricka så pass mycket kaffe att jag orkar med allt! På tal om kaffe så måste jag tala om att när jag tittade på tjejernas innebandy idag så drack jag en ruskigt god kopp kaffe. Stark, och helt fritt från socker och mjölk! :) (Hjälp mig, jag har seriösa kaffe-beroende-problem. Men en snus efter kaffet är ju som att vara i himlen och vända! )


Nej, dags att fortsätta dricka kaffe och slösurfa lite till. Har ikväll hittat några riktigt härliga mode-att-inspireras-av-bilder, en frisyr (läs; lugg) att klippa och lite annat smått och gott. Ah, måste nämna att jag saknar mina UGG så galet mycket, tack så jättemycket Pappa som "råkade" slänga dem. Jag vet att alla avskyr UGG och tycker dem är jättefula, men fötterna håller sig varma och allting med varmt, fluffigt ludd på insidan hör vintern till. Så, gott folk, JAG har nu hittat ett par sjuk fina UGG i Chestnut Brown (Ja, Ja, JA! Brunt! Älska! ) som jag tänker beställa. Tack gode gud för shopbop.com! Så nu kommer fötterna hålla sig varma i vinter trots allt! ;)

Galen

"I denna unkna atmosfären,
där slapphet råder överlag
och flams och trams
och ren skär dumhet,
förkvävs det helt,
mitt eget jag. "


Jag håller på att bli tokig. Min kära mor säger att jag blir grinig för minsta lilla, och att jag alltid är tjurig. Vad hon dock inte har förstått, är att jag bara är det mot henne, eftersom hon tvingar mig till det, praktiskt taget. Seriöst, ett exempel: Mamma ringer hem. Frågar om jag tagit en promenad. Ja, säger jag, det har jag. DÅ börjar hon tjata om att jag måste ta en promenad, och BLA BLA BLA BLAH! Svårt att fatta att jag tagit en, utan att hon tjatat? Vad man än säger eller berättar så är det nånting som är feeeeel. Ah, jag håller på att bli galen. Som tur är har jag min egen lilla värld att fly till! Hå hå. Writing fiction, reading fiction. Och min kära bok, mitt projekt, min bok, alldeles egenhändigt skriven. Inte klar på långa vägar, men ändå. Första kapitlet är klart, och det är allra svårast, eftersom man måste få tag i alla röda trådar, och beskriva allt skit som finns. Men nu är det en helhet, det är perfekt. Nästan. Redigeringen blir när alla kapitel är klara. Underbart.


Vita non est vivere sed valere vita est
Att leva är mer än att bara hålla sig vid liv

...

Nu sover du min stjärna,
min midnattsdröm och vän,
och allt är kallt och otäckt,
det känns som att längta hem.

Och varför varför varför,
förlåt för att jag stör,
men varför är jag vaken
fastän tystnad gör mig skör?

Inte klaga, nej, men vaka,
sitta uppe natten lång,
trots att timmar blir millennium,
och själen känns för trång.

1223

Besök - 1223st


Så många snokar i min blogg. Sanslöst. Gör något vettigt istället.


Ikväll bär det av till farmor och farfar, farmor fyller år. Jag har dock ingen pejl på hur mycket, men ändå. Nu vet jag dock inte vad jag ska ta och göra. Men jaa. Hej.

Det är ingen som har lust

För tjugotre minuter sedan skrev jag det senaste inlägget. Så himla tråkigt har jag. Det finns ingenting att göra, boken är slut och jaghar en känsla av att det är jättekallt ute. Vinter. Känner ni hur alla gråa dagar och kalla nätter bara smyger in på oss, lurandes runt hörnet? Depression, here we come! Gode gud låt mig komma iväg till Sam tidigt, så fort jag fyllt arton. Tatuering 23 januari, det är en måndag. Man kanske ska dra 25? Och komma hem en vecka senare, fylld med lite mer energi och ägare till massor med härliga plagg från Harvey Nicks? Och maaaassvis med böcker, ofcourse. Dom finns inte på svenska, och dom säljs inte ens i Sverige. Inte ens på mitt älskade cdon. Helst av allt - The Periolus Guard. Och med spänd förväntan väntar jag på Cassandra Claire's - City of Bone. Från fiction till fantasy, som gått från word's times new roman till äkta bokstäver, tryckta på papper och i ett litet käckt fodral. Publicerad! Fett.


Nej, nu klagar jag över att vintern är på väg, som vanligt. Jag klagar på att böcker tar slut, och jag vill även klaga på att jag har extremt tråkigt, som ni kanske insåg i början av texten. Neeej, jag tänker härmed dricka en halvliter vatten, och sedan ge mig ut på en extremt hurtig promenad, så att jag blir av med lite aggressioner.


Och härmed, sist av allt, vill jag tillägga att folk borde sluta klaga på saker. (Till klagomål räknas allt jag skrivit ovan, förutom den om vintern. Vintern kan --- hm, ja, göra något fult. ) Man borde sluta klaga, sluta gnälla, sluta bry sig om petitesser och börja leva. Jag tror inte vi gör det. Vi, här, i Flen. Vi klagar, tjafsar och bryr oss om petitesser allt för mycket. Jag föreslår att ni slänger ett öra på Lasse's Det är ingen som har lust, och sedan på timglas, eftersom den är vacker och påminner mig om att vintern faktiskt tar slut. Hej.

början till slutet

Det är sanslöst. Jag har precis avslutat Harry Potter och HalvblodsPrinsen. Det är bok nummer sex. Den nästa sista boken.  One to go, alltså. Sen är det finito. Och min älskade Draco /dormiens/sinister/veritas/ trilogi, den har ett kapitel kvar. (Trilogion är löjligt mycket insider, jag vetesjutton om nån mer svensk känner till dess existens, men ack, fanfiction på högsta nivå.) Sen är det slut där med. Vad ska jag nu hålla hårt i? Jag börjar känna mig lite orolig. Hoppas att J.K. Rowling slår till med en bok på minst en halv miljon sidor som slutkläm. Då har jag ett tag på mig.


Nejmen, jag vet att jag är århundradets Harry Potter junkie, men det får ni leva med. Ni som inte är det har bara aldrig öppnat ögonen, inte för något. Sorgligt, men ack så sant.


Nu ska jag dricka en kopp té, för jag håller på att förfrysa.


Tempus Fugit, så sant som det är sagt. // Pillan


alea iacta est

Bah, heldag på jobbet idag. En aning ont i nacken, men bortsett från det så överlever jag. Imorgon så ska Petra och jag hämta ut ett H&M-paket, alltid skoj. Efter att jag jobbat. Palla att börja halv tio imorgon, men man överlever väl. Börjar ju iaf nio på lördag, och det är ju snäppet värre. Men ljusglimten är att man får gå hem två, och det mina vänner, är aldrig fel.


Bra film på TV ikväll, Mumien. Jag anser dock att den kan vara lite skrämmande, återuppstående mumier kan skrämma skiten ur vem som helst. OCH, för alla er O.C. fans därute; Jag har sett klart säsong 2! Woho, haha, jag vet ALLT som händer. Plus att jag sitter och trycker på de fyra första avsnitten av säsong 3. Det ni...


Och Petra, feedback; Långsint är man när man dröjer skitlänge med att förlåta någon. Att inte vilja förlåta någon, är att ha brutit kontakten helt och för gott. Liite skillnad där. Och det Elin gjort kan jag absolut inte förlåta eller acceptera, inte från någon. Never. There you go.


Nu blir det en macka och en kopp té.

läs mellan raderna

Gah, jag blir tokig. Vad är det för fel på folk? Jag blir så trött på människor som går bakom ryggen på andra, som tror att säger dom säger och gör inte ska komma upp till ytan tillslut. Varför vara så jäkla falsk? Var ärlig mot er själva och andra istället. Tydligen har folk STORA problem med detta. Man lär sig med tiden iallafall vilka man kan lita på, vilka som alltid kommer finnas där och vilka som är sig själva. Och tro mig, även om ni anser att ni inte är en sådan person, så lär ni bli varse om detta. Vakta er tunga, för ni lär få äta upp allt ni sagt en vacker dag. Kan inte människor växa upp? Kan inte människor lära sig att det tjänar ingenting till att snacka skit, skvallra och whatever.


Ni behöver en kurs i livets instruktioner, ifall ni vill ha några kvar vid er sida i slutet. Visst, man kan lita på alla, man kan TRO att folk älskar en, uppskattar en och gör allt detta trots att man kan bli smärre galen, arg eller grinig ibland. Men människor accepterar inte sånt hur länge som helst. De bör inte göra det iallafall. Jag har slutat med det. Vid en viss punkt i livet växer man upp, och lär sig en hel del om andra och om sig själv. Det ni bör lära er idag, som jag önskar att jag vetat för längesen är:


Det dina vänner gör mot andra, vänner, bekanta, som ovänner, kan dom lika gärna göra mot dig. I dagens läge är tydligen inte vänskap något att slåss för, något att hålla hårt i. Men att bara skaffa nya människor som står ut med en funkar inte. Dom som du skapat ett liv med då? Dom som delat allt med dig? Håll hårt i dom, och var ärlig mot dem. Säg vad du tycker istället för att gå bakom deras rygg. Är du ärlig mot mig så kommer jag att vara ärlig mot dig.

Ge människor mer än vad de förväntar sig och gör det för att du tycker om det.

Tro inte på allt du hör, spendera inte allt du får och sov inte så mycket som du skulle vilja.

När du säger: ”Jag älskar dig”, säg det på riktigt.

När du säger: ”Jag är ledsen”, se personen i ögonen.

Driv aldrig med andras drömmar.

Om du inte håller med eller har samma åsikt, förbli ändå lojal.

När du upptäcker att du gjort fel, rätta till det genast.


Läs fler böcker och se mindre på TV.

När du blir gammal minns det som varit, då kan du njuta av det en andra gång.


Läs mellan raderna.


Avbryt aldrig någon som håller på att visa dig sin tillgivenhet.

Lägg inte näsan i blöt.



Har ni lärt er något ännu? Kanske.. Men lova mig att från och med imorgon så kommer ni att vara ärliga mot andra (speciellt era vänner), döm inte människor, gå inte bakom ryggen på dem som du kallar för dina vänner och framför allt; var ärlig mot dig själv. Säg upp vänskaper du inte vill ha, gör inte saker du mår dåligt av, och lär dig utav dina misstag.


Och till mina "vänner". Vänner inom "kaninöron", eftersom man aldrig kan veta vilka som finns där för en, om de inte är ärliga. Jag dömer er inte, men många är inte ärliga. Vissa är, men andra inte. Hur ska jag veta? Ni är inte alla ärliga mot er själva, och inte mot mig. Umgås inte med mig om ni inte vill ha mig som er vän. Svik mig inte, ljug inte, dela med er utav det ni känner, och lyssna på det som jag känner. Bry er, för jag bryr mig om er. Jag tänker inte hålla tag i vänner som inte vill ha mig i sina liv. Men det kan inte jag se eller veta, ni får vara ärliga. Hellre ett ärligt nej än ett falsk ja.


Känns det bra?

Ni som får ett sug i magen, eller vart som helst, ni bör tänka till lite. Ärlig? Hm?

Och tro mig, jag vet/känner saker som ni tror att jag inte vet/känner. Jag kan ta reda på vilka som går att lita på, eller så kommer det fram tillslut. Men inte från den personen, utan från någon annan. Att vara ärlig tjänar man på i längden. Det går att förlåta en ärlig person. Men lögnare har jag inte mycket tillövers för.


’ni är mitt liv men vi är inte ensamma. vi har ju varandra.’
Ni ska veta att vissa av er älskar jag, som om ni vore min egen familj. Det skulle bara vara skönt att få det gensvaret tillbaka från er. Vissa får man det ifrån, andra inte.

"Vi pratar om vart vi ska inatt, men jag antar att vi menar hela livet." 

Mamma, Pappa, Morgan och Andréas. Värdefulla. Att man kan älska människor så mycket, när man på sätt och vis blivit påtvingad dem, man har ju inte valt sin familj själv. Och utan tvekan ska Sam räknas in här. Det är en bra fråga, hur kan man älska någon så mycket, när man träffats så få gånger? Hur kan hela min värld rämna när det hänt dig något? Hur kan du kännas som en bror för mig? Du är så äkta. Du talar inte ens samma språk som mig och familjen. Pappa kan max 20 ord på engelska, men han älskar dig lika mycket som alla andra, även fast han inte kan prata med dig. Det är något speciellt med dig.


Och vännerna, plus alla andra som kikar in här. Jag försöker inte kasta skit på någon genom det här inlägget. Ni som inte är ärliga mot mig, ni som döljer saker för mig - vad är det som är så farligt med sanningen? Jag tror inte ens att någon av er känner mig helt och hållet. Jag är inte helt säker här, men nästan. Ni har ju lärt känna olika delar utav mig, allihopa.


"There is a crack in everything, that's how the light get in.."


det kan ta slut imorgon eller hålla på för alltid, ibland är det så..


Mea Culpa

Jisses, jag var iväg och vaccinerade mot mot influensa idag. Det var jag, Mamma och Pappa.. och en sisådär 3 miljoner pensionärer. Och det är fanimej ingen överdrift. Jag har aldrig någonsin sett så mycket gamla människor, inte ens på Allsång på Skansen. Gamla människor luktar kom mamma och jag fram till. De luktar gammeldags gardiner, gamla kläder.. tjaa, helt enkelt så luktar de rätt så antikt.


Imorgon ska jag träffa Malin igen. Det är tur att hon svänger förbi här, annars skulle jag nog bara sitta här och ruttna. Det är bättre att ligga i soffan med Malin och ruttna ihop! :) För idag har jag:

Ätit frukost, gått en promenad, gjort klart NkB labben, vaccinerat mig, ätit mat, promenerat..


alltså, inget viktigt, inget intressant. Sudoku är dock kul. Jag gör inget annat känns det som. Sudoku och korsord äger. Jag har inget liv. Jag sitter jämt och letar bra böcker på cdon.com.. Ni ska se min lista på böcker jag vill ha. Jag skrämmer faktiskt mig själv..


I början av december ska jag upp till Morgan en helg. Knalla runt lite i stan, handla, äta gott och bara mysa. Det var år och dar sen jag var ensam med honom.


Nej, mer sudoku kanske? Baah.

Dum spiro spero

Tanken slog mig precis att jag måste maila syo om att jag vill läsa latin nu i år. Sure, kursen har gått i några veckor, men jag är ju grym, så det får jag ta. Hon kommer inte gilla mig efter det! :) Plus att jag ska byta iv- valet i trean. Engelsk affärskommunikation istället för hälsopedagogik.


Igår svängde Malin förbi vid tvåtiden för att ta en kopp té med mig, och blev kvar till sju. Vi hann gå igenom Tomb Raider 1, massor med sitcoms på TV, promenad och så fyllde vi hennes mp3. Plus lite mat och många koppar té. Alltid de största kopparna med Malin dessutom. haha.


Nej, nu ska jag ut på en promenad, sen ska jag kika klart på O.C. säsong 2. Kanske motionstrampa lite till det? Tjaa, det visar sig om orken sitter i. Jag tror nej, men man måste ju hålla gnistan uppe.


Och som slutkläm, Petra ditt asshole. Du kan ju ta och ringa mig eller så. Jag fick för mig att du skulle ringa efter jobbet, men neeej, det gjorde du minsann inte. Skäms.

hits