tempus fergit

Två månader kvar till jul idag. Det är läskigt hur fort tiden går. Jag sitter och knåpar på en film- och bokönskelista, min kära mor efterlyste en sådan. Jo jo, jag har väl en sisådär 300 böcker uppskrivna på en lista som jag vill ha, och cirka 50 filmer. Hon blir nog inte så glad över resultatet, så därför försöker jag få ihop en kortare variant. Och det, mina vänner, är inte det lättaste.


Idag har jag varit på två samhällskunskap B lektioner, en historia A, och sen drog jag iväg på akupunktur. Åkte hem sen, åt lunch och tog en promenad med jycken. Dock så håller jag på att frysa ihjäl, så jag funderar på att ta ett extremt varmt bad snarast. Fast det är mat snart, så jag får nog vänta lite. En kopp té får det nog ta och bli istället.


Sudoku är vanebildande - börja aldrig! Imorse röck jag morgontidningen ifrån pappa bara för att hinna lösa dagens sudoku innan det var dags för skolan. Skrämmande.


(för er som inte är så haj på latin; tempus fergit = tiden flyr)


pälsmössa

Igår var det vintersko- shopping med Petra. Trevligt nog så hittade vi båda skor att inhandla, plus att vi väl hemma gjorde en saftig klädbeställning, vilket kommer att resultera i att VI har de snyggaste pälsmössorna ever! Haha. Till Petra har jag två (2) saker att säga:

1, Din väska är kvar här

2, Peter Stormare


Jag kommer att åka på migrän idag, mitt huvud är inte mysigt just nu. Plus att jag har ont i en tand. Fick det nyss, utav att ha gjort något speciellt. Hm?


Okej, följande är helt värdelöst: Jag har O.C. avsnitt 11, 13 och 14 nere, och tolvan håller fortfarande på att ladda, i cirka 3kb i sekunden! eeh, kommer ju ta ett år! Helt värdelöst.


Jag har precis hårfönat hunden, tro det eller ej. Men han var så jäkla vidrigt blöt av regnet, så det fanns ingen annan utväg. Helskum upplevelse, både för mig och hunden. Jag borde göra något åt mitt rum idag. Det är saker och kläder överallt, plus att jag borde göra en seriös rensning i byrån. Fan så mycket skit jag samlar på mig hela tiden. Nej, operation utrensning börjar så fort jag fått igång en bra skiva!


Akupunktur

Idag var det dags för första akupunkturbehandlingen. Hade en nål i varje hand, en på båda sidorna om nacken och sex stycken i ansiktet. Totalt tio stycken, spännande. Sen så ska väl sjukgymnasten vrida om dessa, inte skönt. Helt dåsig och tung blev jag, kunde varesig öppna ögonlocken eller lyfta armarna. Läskigt. Ofattbart hur detta faktiskt kan fungera. Ska dit cirka tio gånger, två gånger nästa vecka. Irriterande dock att tiderna ligger på skoltid, men tyvärr så får man ju inte tag på några andra tider.


Förkylningen/hostan/halsont vill inte försvinna, har suttit i en vecka nu. Och ändå, jag som proppar i mig c- vitamin (inte Kiwi, gubevars), äppelcidervinäger och alla övriga tänkbara vitaminer + ipren. Jag borde vara frisk som en nötkärna, men inte då. Men snäll som hon är, så är Petra sympatisjuk med mig! ;) Hon och jag ska handla vinterskor imorgon, och sen se en bra film. Lite qualitytime helt enkelt, var ruskigt längesen.


Nej, nu vill jag ha mat, sen ska jag till jobbet, 17:00 - 20:00, störtskön tid. Och sympatisjuke Petra är också där och sliter häcken av sig, ska blir trevligt. Pax för kassa ett eller sex, minst kunder där! 


minusgrader

Minusgrader imorse. Nu är vintern på väg. Jag tänker ge mig ut på cdon snarast och ladda upp med lite bra filmer, så att jag har en anledning att hålla mig inne hela vintern. Prenumenera på lite fler bra tidningar. Köpa lite nya möbler och ordna till det i rummet så att jag klarar mig där i ett halvår, för jag tänker fan inte kliva utanför dörren. Får bunkra upp med värmeljus och filtar också. Vill ni göra mig sällskap till en bra film och en kopp té så är det bara att komma förbi.


Omtumlande dag. Kan nog inte formulera mig i ord angående detta. Men en sak; för alltid, same as always.


Förkyld som ett as är jag, och hostar dessutom. Även trött, så nu är det jag som hoppar i säng.
// Pillan

Sadistkiwi

Det som hände mig imorse var inte trevligt. Redogörelse: Efter att ha åkt på årets förkylning och var uppe vid halv nio imorse för att vara pigg i tid till jobbet klockan elva, bestämde jag mig för att äta tre stycken kiwis, som är sprängfyllda med c- vitamin. Sagt och gjort, jag åt mina kiwis. Och visst, jag har fått lite ont i magen utav dem förut, men nu fick jag århundradets magknip. Så när jag låg i min säng och förbarmade mig över smärtan, blev det svårt att andas. Plus att det kändes som om min snus låg på underläppen, även fast jag sköt upp den flera gånger. Jag reste på mig för att kolla mig i spegeln - voilá! Där ser jag mig själv med en överläpp som är fyra gånger så stor som vanligt. Totalt jäkla svullen. Jag rusar ner till mamma, för att påpeka att det ser ut som om jag plastikopererat mig. Det är då vi inser att jag fått årets allergireaktion. Jag äter en allergitablett som vi lyckligtvis hade hemma, får kallsvettningar och svimmar. Är ändå i tid till jobbet med en läpp som hade gjort Olinda avudsjuk. Aldrig mera kiwi. Sadist kiwi.


Igår var det myskväll med Roggan! Vi "tittade" på Phantom (räknas det om man kollar på de bästa musikdelarna, och pratar däremellan?), åt en massa godis och drällde massor med dricka överallt (vi = jag). Var riktigt skoj, måste göras om! Finding Neverland nästa gång, inte sant Roggan? =)


Efter jobbet idag bestämde Adlen och jag att det var McDonalds som stod på menyn. Vi gled in till Katrineholm, åt oss proppmätta, körde runt på Pelin i evigheter och åkte sen hem. Vi har dessutom upptäckt att min käre far har slängt mina Uggskor. Vad ska jag ha i vinter? Men smart som jag är lurade jag i honom att jag hade ett par äkta Ugg för över tusen spänn, så han ska köpa ett par äkta åt mig nu, som kompensation! =) Dessutom så hade han slängt mammas och hans vinterskor, så det blir dyrt för honom! haha.


Okej, vad är det med vädret? Jag har frusit ihjäl idag, trots mössa, fleecetröja och sockor. Vintern är på ingång, och blir det vinterdepression igen smäller jag av. Vintern sucks. GAH! Kylan tar död på all min gnista, all min lust, all min energi. Fy tusan så värdelöst med vinter. Och nej, snowboard, skidor och dylikt är INTE kul. Vinter har inget positivt (förutom att jag fyller arton och ska tatuera mig). That's it.


Nu blir det värmeljus, filtar, duntäcken, sockor och några riktigt kluriga Sudoku att fördriva tiden med. Börjar halv nio imorgon, måste vara utvilad. Hejpa! // Pillan.


wake up and smell the coffey

Aaah, jag tänkte ta tillfället i akt och diskutera de sjuka saker som pågår i världen, i Sverige och i Flen. Kortfattat helt enkelt saker som är irriterande.. Terrorism sucks, vad är det för fel på folk? NEJ, det kommer inte komma någon messias, jesus, allah eller jehova som kommer att rädda er och frälsa folket. Folket har fått en hjärna, folket har lärt sig att tänka själva. Folket har vetenskapen, och då är det omöjligt att tro på en skäggig gubbe i himlen som är chef. Folket behöver inte frälsning, eftersom folket frälsas av sin nya gud; Medierna. Åh my god, teven äger. Teven har allt! Intriger, kärlek, humor, vänskap, lycka, sorg... Allt som vi borde ge oss ut i livet och skaffa istället. Alltså, terrorister och teven kan åka åt samma håll. Detsamma gäller pedofiler, seriöst? Sök hjälp eller dö. Vidrigt. Barn är framtiden, inte nån jäkla lustleksak. Urk.


Och i lilla Flen, en livs levande dokusåpa. Har blir alla kära i bästa vännens partner, hånglar med alla, är otrogna mot alla, förälskar sig på två sekunder, gör slut efter en vecka, skola/jobb pressar oss till vansinne, desperationen flödar, hur fan ska man hinna med allt? (allt och alla, för dem som så vill)

Vi borde bara stanna upp och inse vilket vansinneshål vi lever i. Vad är det vi värderar? Vad har vi för mål? Varför är det fortfarande "coolt" att röka, vara en player och göra bort sig totalt i skolan? När ska vi växa upp? Varför är alla så desperat törstande efter bekräftning?


Nej, dags att bärja värdesätta det vi har, och det vi älskar. Dom vi älskar. Vi är inte lovade morgondagen, vi har bara idag. Ta vara på er själva och de som betyder något för er. Utnyttja aldrig någons goda vilja, var ärlig, känn efter vart du själv står. Behöver du verkligen all bekräftelse? Alla flirtar med människor du egentligen inte vill ha? Var ärlig mot dig själv, då blir det enklare att vara ärlig mot andra. Och, ett stor OCH här. Det här är viktigt. Jag älskar dig - det är inte något man hasplar ur sig. Äkta, riktig svidande kärlek är såhär: "Being hated by you would still be better than being loved by anyone else." Säg bara sånt du verkligen menar. Och som en sista slutkläm; läs fler böcker. lär dig fler saker. lär dig vad som helst, för det är helt enkelt såhär: Kunskap är makt. Kunskap är någonting som du aldrig får nog av. Och du kan bara vara dig själv, varken mer eller mindre. Få människor att förstå det. Få dom att värdesätta dig för den du är. Gillar dom det inte, fine, let them leave. Vilka som är ens riktiga vänner, det får man lära sig när situationerna snurrar till sig, när det dyker upp svårigheter - närr allt är skit. De som bryr sig, de som frågar hur det är, de som vågar vara ärliga, de som vågar säga vad de tycker, de som man kan lita på i vått och torrt - Ta hand om dem. Den gruppen människor är en minoritet. Var en del av den minoriteten. Bry dig om folk. Visa vem du är på riktigt, så ska du få se deras riktiga jag. Och sluta sök bekräftelse, du duger som du är. Med eller utan skavanker (jag hoppas att du har några), skavanker och dåliga vanor gör oss till de vi är. Vad vore jag utan mitt konstanta snusande, mina tappra försök att pracka på folk böcker som de borde läsa, filmer som de borde se och all rockmusik de borde lyssna på? Vad vore jag utan min dumdristiga lathet, mian högt flygande framtidsplaner, mitt ständiga pratande, besattheten av skor och Elle/Illustrarad vetenskap/allt om historia/korsord/jeopardy/C.S.I.? Det är ens egenheter som formar en till en person, till en person som man antingen älskar eller hatar, valet är ditt. I vilket fall som helst, säg till folk vad du känner. Det kan göra stor skillnad för någon.


Så sant som det är sagt, wake up and smell the coffey. Det blir vad du gör det till. Så snälla, gör det bra.


Ida ville vara med i detta inlägg, so here we go: Eftersom Ida varken är terrorist, pedofil, teve- älskare eller desperat - Love Ya!


// Pernilla;


”Jag tycker om meningslösa tavlor, dörröverstycken, dekorationer, cirkuskulisser, skyltar,
allmogemålningar, urmodig litteratur, munklatin, erotiska böcker utan rättstavning,
romaner från mormors tid, fesagor, små barnböcker, urgamla operor,
meningslösa refränger, naiva rytmer. Jag drömmer korståg, upptäcksresor som
aldrig blivit beskrivna, republiker utan hävder, kvävda religionskrig, revolutioner i
seder och bruk, världsdelar som ändrar läge, folkslag som byter plats på jorden:
jag tror på all slags trolldom. Jag skriver tystnader och nätter, jag säger det osägbara.
Jag ger form åt svindlande känslor.”

Sudoku

Jaha gott folk, idag fick jag tillbaka matteprovet, och därmed mitt första IG någonsin på ett prov! =) Borde inte vara glad, men det känns lite spännande faktiskt. Är jag påväg neråt? haha.


Sitter och löser korsord, köpte mig en sån tidning. Nånting måste man ju ha att göra eftersom man inte orkar plugga, och vad är bättre än korsord och Sudoku? Ska se lite fler O.C. avsnitt senare, har en si så där sju stycken som bara ligger och väntar på mig. Snart så är jag klar med säsong ett!


Det blir till att jobba järnet i helgen, övningsköra lite och sova resterande tid. Har Naturkunskap B prov imorgon, vilket inte alls kommer att gå bra. Illa, men jag brukar kunna klura mig igenom sånna prov. (Klura = gissa)


Nej, mat snart, sen mer korsord! Puss // Pillan

räta linjens ekvation..

Aaah, jag är klar med samhällskunskapen, engelskan och lite utav spanskan. Jäklar så duktig jag var igår. Räknade faktiskt liiite matte också, prov idag. Det kommer att gå käpprätt åt helvete om jag får uttrycka mig på ren svenska. Jag förstår ungefär hälften - och har bara räknat det som ligger på G nivå. Wiho, känns som om idag är första gången som jag någonsin kommer att få IG på ett prov. Men visst, det är väl en bedrift det med. Seriöst, räta linjens ekvation? Intresseklubben antecknar..  Men när Matte B kursen är slut så är det jag som öppnar en flaska champange - aldrig mera matte, och inte heller naturkunskap, för den tar också slut samtidigt. De enda ämnen jag har som jag suger på är slut efter höstterminen! Underbart. Jag fick ju VG i båda A kurserna, så det blir väl G i B kurserna då! ;P


Jag fattar inte varför jag sitter här nu, jag borde blåsa håret.. Ida kommer om typ en halvtimme, då bär det av till Historian. Tror minsann vi har någon redovisningsgrej då. Jag har i alla fall gjort mitt, så det är luungt. Hoppas jag. Frida har gjort sitt (DOCK har jag tappat bort pappret jag fick av dig Frida!), men hur går det för Emelie och Malin? hmm! ;P


Happ, snart är jag klar med hela första O.C. säsongen. Har en sju avsnitt kvar eller så. Man blir rätt biten utav det, så nu förstår jag mina besatta vänner. Är just nu på avsnitten där den vidriga Oliver är med, honom vill man bara slå! Och Luke, seriöst. Först hatade man honom för att han var dryg och elak, nu hatar man honom för att han är en irriterande toffel. Seth's humor dock - great!


Jaa, justdet. Rolling var svinkul, men någon idiotisk tjej med höga klackar stämplade mig så att min vänstra fot är blå! Tack för den... Jonna fick i sig liite mycket kanske? ;) Och om ni missat det, så höll Linn E-type i handen. Vilket vi fått höra en tusen gången sisådär! =) Bilder blev som vanligt katastrofalt fula, jag fungerar inte på bild efter massa vin och drinkar. Så enkelt är det bara. Men den här gången lyckades vi komma i tid till tåget! Inte illa av mig och Lina, det är verkligen inte våran starka sida.


Neej, nu blir det hårfönen, sen skolan och slutligen jobbet. Kom och handla av mig idag!

// Pillan

partybilder

Sitter här och väntar på Lina och Jonna, snart bär det av till Eskilstuna. Lina och jag har varit förutseende och redan köpt tågbiljetter! Jag har dock inte orkat fixa mig iordning, det kan jag lika gärna göra hos Jonna. Sen blir det Rolling, det var ett tag sen sist, så det ska bli skitnajs. Hela crew ska ju med, finally! Det har vi väntat länge på!


Haha, Holmas och jag hade väl så ruskigt roligt idag i skolan. Vi skrattade åt allt, och fånade oss så mycket som möjligt, - underbart! Hoppas att hon inte glömmer att ringa mig ikväll! ;) Jag ska i alla fall ringa och terrorisera Isak, det förtjänar han. Man nekar bara inte en utekväll.


Ni som har partybilder från våra fester på datorn, skicka dem genast till mig! Mina mappar med festbilder är väl spårlöst försvunna! GAH! ... jag förstår bara inte.


Nej, nu får brudarna ta och komma snart så att vi får ge oss iväg. Take care! // Pillan

Idioti eller hästsvans

Migränen lever och frodas, och jag är helt öm i hela kroppen. Vilken smärta! Men nu har jag fått tid på vårdcentralen så jag kan undersöka vilken sorts migrän det är och få medicin utskriven. Nästa onsdag ska jag dit.. Lång tid, men det får gå. Hand i hand med min bästa vän, Ipren. Bah!


Nu har jag gjort årets idiotdrag.. Samhällskunskap B - 7 veckor på oss att skriva en rapport. Jag valde att skriva om LVU. Arbetet ska in nästa vecka, och IDAG ångrar jag mig och börjar skriva om alkoholism istället. Årets genidrag? Knappast. Men definitivt ett lättare ämne.


Rolling på fredag med Lina och Jonna, vilket ska bli skitnajs. E-type ska ju dit, så det är ju ett  måste att svänga förbi och dra honom i hästsvansen. Fett.


Oh, Sebbe påminde mig idag om att första Narnia- filmen kommer på bio i december. Guud, jag får gåshud av själva tanken. Narnia är min drömvärld, Narnia är helt jäkla fruktansvärt underbart. Har ni inte läst böckerna så SPRINGER ni till biblioteket imorgon och lånar dem genast. Så det så.


Nu ska jag skriva ut lite skolgrejer och sen krypa till kojs med massor med värmeljus och en frukt. Hm, dte jamade just i datarummet, och det var inte min mobil som lät... Jag är rädd. Godnatt // Pillan

Väldigt mycket om ingenting

Uppdatering för de senaste dagarna på G. Sorgligast just nu är att Arvid, megamästaren på Jeopardy åkte ut efter rekordmånga 13 gånger!! Arvid är min idol. Nån jäkla nazistnisse slog ut honom, som var kung på kategorin "gränsar till Tyskland". Idiot. Arvid is my homeboy. Där snackar vi allmänbildning. Jag lyckades även slå pannan i dörrkarmen när jag skulle slänga en snus i papperskorgen, så lite svullen i huvudet har jag varit. Inte bra det inte.


Nyköping igår med Tina och Andréas. Investerade i ett par denimbirds- jeans, en väska och två tröjar från MQ. Har dessutom hittat drömvinterjackan, en Tiger som går på 2400:- vilket inte är roligt. Men jag måste bara ha den, snyggare jacka får man leta länge efter. Bjöd resesällskapet på lunch, och i fuckin' en timme satt vi och väntade på maten. EN timme. Och vi beställe toast. Jävla toastnisse, seg som jag vet inte vad. Förvånande nog köpte Andréas en Lindbergtröja, och jag ställer mig frågan; äger bror min något annat? Tina och jag tvivlar. Det blev lite innebandy efter Nyköping, Herrarna hade hemmamatch och seriepremiär. Vann gjorde de dessutom. Alltid kul att se dem, och läskiga Håkan som gjorde sex mål skrämmer livet ur Petra och mig. På tal om Petra, så var det sagt att jag skulle lista de tillfällen som jag gjort illa henne, eftersom jag är en talang på det. So here we go!


1. Petra och jag spelar innebandy vid sidan av sargen. Eller ja, spelar och spelar, vi tacklas mest. Det är då jag upptäcker att sargen inte sitter ihop ordentligt, och omtänksam som jag är vill jag inte att Petra ska springa in i sargkanten och göra illa sig. Därför drar jag i sargen samtidigt som Petra rusar mot mig för att tacklas. Resultat: Petra får sargkanten i benet vilket resulterar i blod och blåmärke.


2. Petra och jag är ute i Sjöstugan, och bestämmer oss för att bada bubbelpool i gummibåten. Petra har placerat sig i gummibåten vid bryggkanten, när jag bestämmer mig för att hoppa i. Resultat: Jag hoppar helt snett, missar gummibåten men träffar plaståran, som skär upp ett grymt djupt och brett jack i Petras ben. Mera blod.


3. Sjöstugan igen, Petra och jag ligger och solar. Varsitt glas vatten har vi laddat upp med i värmen. Jag ligger och bara njuter, blundandes, när jag hör hur Petra fyller sitt glas med sjövatten. Och eftersom jag vet att hon är en sadist, förstår jag att hon ska hälla vattnet över mig. När hennes glas är över mitt huvud, så bestämmer jag mig för att parera - med mitt glas. Kras. Resultat: Glassplitter överallt, och Petra blöder igen. Armar, händer och ben. Men jag lyckades också skära mig, dock bara i händerna.


4. Petra och jag är på fest. Efter att jag har hånglat med en viss person som jag alltid ångrar dagen efter, så kommer Petra fram till mig, glad i hågen, och tjuter "Pernilla din jäkla hora/slampa/idiot" (De lärda tvistar fortfarande om hennes exakta ord. Anmärkning: De lärda är Petra och Jag) Full som jag är, tar jag detta väldigt personligt, och i ett ruskigt sadistiskt tillstånd så trycker jag ner min tända ciggarett på Petras axel. Resultat: Petra skriker som en stucken gris, jag blir rädd, och Petra får ett fult ärr på axeln.


Självklart har jag gjort ännu mer sadistiska saker, men minnet sviktar. Petra har faktiskt också varit elak mot lilla snälla mig, men det vill hon inte kännas vid. Sadist- Petra. Satisfied? BAH! ;D


Bäst just nu är:

Rolling Stones - A bigger bang (Inte visste jag att det var sånt krut i sextioåriga gubbar. Hursomhelst, grymt bra CD, införskaffa snarast!)

Soundtracket till 'The Phantom of the Opera' (Jag finner inga ord. Gerard Butler sjunger som en GUD, och jag blir berusad av musiken. Himlen tur och retur med den skivan)


Sämst just nu är att jag har konstant ont i huvudet, och det är inte lite ont heller. Antingen så har mitt låga blodtryck gått i golvet, eller så har jag fått migrän. Ska till sjukan imorgon och kolla upp detta, för det är hemskt.


Körde bil idag, och jävlar så bra jag var! Pappa var helt lyrisk efteråt. Jag är grym. Ska till bilskolan någon dag och skriva in mig för åkturer och teori. PETRA, du skall följa med.


Nuuu blir det nog en kopp grönt té, värmeljus och 'en annan tid, ett annat liv' i sängen, som dagen till ära har fått helt färska lakan. Mumma. Och till de som bryr sig: Jag är klar med den där helvetiska spanskaartikeln. Jag äger. Tack till Johannes som tipsade om årets översättningsmaskin på internet.


Ses imorrn gott folk, nu vill mitt stackars huvud njuta av Phantom och té. // Pillan

hits