Höstmörker

Idag blir det mest film och chips. Känner att det är en sån fredag. Antingen vill man ut, eller så vill man dega framför en film. Idag; film. Nästa fredag; UT! (En smygpik till Lina och Jonna, min Rollingbitches)
Film blir det som sagt, antingen Troja, Madagaskar eller Kalle och Chokladfabriken. Svårt val.


Negern, pik till dig efter din kommentar; Läs hela! Annars får man inte tycka något! ;) Tro mig, du kommer älska den. Och till Tommy, min iPod idol; Hah, det lät ju jäkligt komplicerat. Det borde jag ju kommit på alldeles själv. =) Men du får tamejtusan inte 50pix. Tänk på den fjuttiga ICA- lönen!!


Imorgon blir det Nyköping och sen övningskörning. Plus en film på kvällen? Jag är grymt inne på film just nu. Det blir så när vintern kryper på, då vill man bara mysa med action/humor och té, am I right? DÄRFÖR, ska jag lista tjugo filmer som ni bör se, vare sig ni vill eller inte!


1. Remember the Titans
2. The Phantom of the Opera
3. Troja
4. Tomb Raider 1&2
5. Ocean's eleven
6. Herkules (tecknade)
7. Ice Age
8. Van the Man
9. Alla Indiana Jones- filmerna
10. Alla Harry Potter- filmerna
11. Juryn
12. Shakespeare in love
13. The Bourne identity
14. Catch me if you can
15. Moulin Rouge
16. Notting Hill
17. The Bodyguard
18. Tjejen som föll över bord
19. From Hell
20. Armageddon


Filmerna är utan inbördes ordning, även fast film 1 & 2 är mina favoriter. Se dom nu i höst och vintermörkret, och därmed basta. Jag har dock säkerligen glömt flertalet filmer, men det kommer.
Boktipsen då?


1. Liftarens guide till galaxen
2. Jonathan Strange & Mr Norrell
3. Harry Potter- böckerna
4. da Vinci- koden
5. Änglar och demoner
6. Narnia- böckerna
7. Allt som Michael Moore har skrivit (typ Korkade vita män, vem har snott mitt land o.dy.)


Nuuuu tänker jag fan ta mig en kaffe och starta en film. Det har jag förtjänat efter att ha skrivit så många fina listor, så att ni har något att göra nu i mörkret. Kaffe var det ja, höres! // P

Did you ever?


 


"Did you ever realize that God spelled backwards is dog?"


- Woody Allen

Syndernas förlåtelse

Denna värdelösa torsdag. Självklart försov jag mig, glömde idrottskläder och åt för lite frukost. Helt värdelös början på en ny dag alltså. Men den blev snabbt bättre, kortspel och härliga människor livar alltid upp. Fast jag är lat idag, vädligt lat. Jag gjorde ingenting vettigt i skolan, och väl hemma har jag massor med läxor att ta itu med; rapporter, inför prov o.dy. Vad gör jag då? Äter toblerone och spelar PD. Fast nu har Roggan dragit iväg på träning så jag äter mest toblerone nu. Hm.


För att göra alla till lags (speciellt Sebbe) så tänker jag härmed börja titta på O.C. I detta nu så laddas avsnitten ned, och jag ska försöka hinne ifatt det avsnitt som visas på tisdag. Vad tror ni om det? Bara två säsonger och några avsnitt att se. Hjälp.


Underbare Isak räddade min dag idag, no comments on that one. Han gör det lite titt som tätt. Lina också. De insatta vet vad jag menar. Är du inte insatt så är det tråkigt för dig. Det är ändå bara mig som det här glädjer. =)


Numera är jag och iPoden överrens, festligt nog. Den spelar musik, och jag lyssnar. Bättre än så kan man inte ha det. När jag nu lärt mig att lägga in musik på den så återstår en fråga: Hur i helvete tar man bort musik ifrån den? Tacksam för svar på denna. Släng in en kommentar om du har övernaturliga talanger om Ipods.


Nu ska jag ta itu med lite historia, vilket är skoj. Kyrkan under medeltiden är ämnet, och fördjupningen ligger på Korstågen, som är min lilla passion tillsammans antiken, mytologin, andra världskriget och Babylon. Helt najs. Sen borde jag ta itu med sämhällskunskapen, som jag fortfarande inte gjort. Sju veckor har vi på oss, det är två kvar nu. Och jag har skrivit nästan två sidor. Jäkla rapportblaj. På tal om ingenting måste jag nämna att Psykosocialt arbete är en jäkligt mysig kurs. Man får massor med självinsikt, man lär sig tokmycket om sig själv och om andra. Den är djup, lite psykologi/filosofi stuk över det hela. Plus att man får prata hela tiden. Alltså som gjort för mig.


Det är löjligt gott med Toblerone, men som tur är så är det så mastigt att man max kan äta två-tre bitar. (Skall nämnas att detta är en huge taxfree toblerone. Huge I tell you.) Nej, plugga nu, PD ikväll! Snart är det helg, vad gör VI då?  // Pillan


Kunskap är MAKT.
Läs en bok eller nya numret av illustrerad vetenskap.


(Ber om ursäkt för den vilseledande rubriken, tog bara nått ord ur Allt om Historia tidningen.)


Värdelös x 2?

Min kära Petra (och för all del Josefina också) har hittat hem från Bulgarien. Varför köper man en fickplunta åt mig? Haha. Men minttobaken till vattenpipan var kanon! Din fråga om Rom- pengar, skulle jag vilja besvara med en cirka 2500 - 3000:-.... Det är en bra början. Rom kommer äga.


Skolfoto tog jag idag, med min klass och med elevrådet. Det känns SÅ positivt när man faktiskt har två foton i katalogen att bli fullständigt värdelös på. Bah.


Elevrådsmöte 08:00 imorrn, jobbit att ta sig upp så tidigt, men det är lika bra att köra på. Petra, du ska också dit! GRR!  Vad gör jag i styrelsen är dagens fråga!?


Det blir shopping i Nyköping på lördag, ska ta och investera i lite allt möjligt, bland annat jeans, dunväst, nått armband och nått mer säkerligen. Och så är jag så illa tvungen att bjuda bror och Tina på mat. Men det blir nog bra det där.


Nu blir det sömn, förhoppningsvis. Jag känner mig ruskigt pigg, men det ska vi nog bli varse om.
Imorrn kanske det är dags att ta itu med alla skolgrejer? Svar JA. (Svar JA är enbart humoristiskt om du sett Percy tårar avsnitt ett. Om inte, ladda hem nu!) Godnatt! / Pillan

en annan tid, ett annat liv.

Allmänt så här en gråmulen tisdag så vill man mest sitta framför TV:n med en stor kopp grönt citronté, insvept i en filt, varma tofflor på och en ny, bra rulle i DVD:n. Men här sitter jag och hackar tänder framför datorn. Kramp i högerarmen efter på tok för mycket PD med Roggan. Ida är på och vill spela hon med, men jag är minsann ingen maskin! ;)


Har tråkig spanska att göra. Det hela går ut på att hitta en artikel, översätta, läsa upp och massor med annat tråkigt. Helt onödigt att delge till er, alltså. Jag jobbar på att undvika den.


Ett cdon paket trillade in idag. Tomb Raider 2, Troja och Soundtracket till The Phantom of the Opera var dagens glada nyhet. Som vanligt så tar böckerna alltid längst tid, vilket är irriterande. Böcker är ju det bästa, for gods sake. På tal om böcker, som jag för det mesta tjatar om, så är jag just nu sysselsatt med Leif GW Perssons 'En annan tid, ett annat liv', den är skriven på ett jäkligt annorlunda sätt, det borde ni ta och kolla upp.


Övriga tankar lutar just nu mot skolfotot imorrn, vilket kommer bli tråkigt + att jag kommer se helt bortkommen ut som vanligt. Övriga tankar 2 är att det snart blir vinter, och pga den mysiga växthuseffekten kommer det bara bli slask eller bara iskallt och på tok för mycket snö. Vad sägs om sommar året om istället?


Nej, nu får man ta huvet ur hatten. En bra film och en kopp té/kaffe låter som en alldeles ypperlig idé!
See ya! / Pillan

Måndagar vs. Pillan

Jahapp. Måndag igen, sex veckor har gått av höstterminens 18 veckor. Fan så sakta det går. Känner att jag varit ruskigt dålig på att uppdatera här, så jag lovar en förändring. Har ju inte ens uppdaterat efter alla de olika evengemang vi sysselsätter oss med, vilket är löjligt tarvligt av mig.

Nytt då. Jobb, skola, läxor, jobb, skola, läxor, sömn. Det blir inte så mycket mer än så, vilket är för jäkla trist. Men det är sånt som måste göras. Jobbet ger pengar, vilket jag älskar. Har precis investerat i en sprillans rosa iPod, vilket direkt påminner mig om ett litet meddelande till Tommy B. Jag löste problemet med den, och nu är det dags för dig att skaffa en blogg. Sådärja. Plus att jag hittat både byrå och nattduksbord att investera i, så nu blir det försäljning av mina grejer.


Vit byrå - 600pix
Nattduksbord i ek eller nått - 400pix
Stora röda kudden - 100pix


Vid intresse ring mig! ;)


Nej, idag var jag jättelat och drog hem vid ett. Orkade verkligen inte med dubbeltimme i matte, speciellt inte när jag ska jobba 16:30 - 21:15... Life sucks.


Muuumma, en cdon.com beställning är på G! Tre böcker, en skiva och två filmer. Jag måste berätta om ett litet kap jag gjorde. Tänkte att jag skulle ta och köpa Troja på DVD, kilar ut på cdon, beredd att lägga 200pix på filmen. MEN NEJ! Hittar filmen, 2disc utgåva för endast 89pix. Livet är underbart. Plus att jag äntligen beställt Dante Alighieris den gudomliga komedin, som jag velat läsa så länge. Han klassas ju faktiskt som en av de två största författarna genom tiderna. Det är han och Miguel Servantes de la Saveedra. Miguel har ju plirat ner 'Den snillrike riddaren Don Quixote av La Mancha', som alltid är slut när jag ska beställa den. Bajs. Det får la bli en annan gång.


Jag är i nedladdningstagen. Tänker ladda ner en helsikes massa filmer, som jag kan se när jag trampar motionscykel tänkte jag. Man ska ju alltid förena nytta och nöje. Vilket helt oundvikligt får mig att tänka på Tommys dansmatta. En sån måste jag skaffa.


Måste nämna den trevliga fredagen som jag spenderade med Negern. Det är nästan så att man önskar att Petra var bortrest oftare så att man fick umgås med henne själv ibland! ;) Budapest nästa, aiight?


Nej, vi lägger ner detta nu. Snart blir det mat, och sen jobb. Kom förbi och handla något så att jag har någon att prata med! Pussheil // Pillan

En liten historia..

Eftersom det är en vanlig, tråkig måndag tänkte jag rädda er med en fin liten historia. Fick den mailad till mig för evigheter sen av min bror, och nu är det på tiden att ni läser den!


En dag när jag var ny på high school såg jag en kille från min klass,som var på väg hem från skolan. Hans namn var Kyle. Det såg ut som om han bar på alla sina böcker. Jag tänkte: Varför skulle någon bära hem alla sina böcker på en fredag? "Han måste vara knäpp". Jag hade planerat ett riktigt bra veckoslut (fest och en fotbollsmatch med mina vänner i morgon eftermiddag) så jag ryckte på axlarna och gick vidare. När jag gick där såg jag ett gäng ungar springa emot honom. De sprang rakt på honom, slog alla böckerna ur hans grepp och satte krokben så han landade i gruset. Hans glasögon flög iväg, och jag såg dem landa på gräset ungefär en meter ifrån honom. Han tittade upp och jag såg fruktansvärd sorg i hans ögon. Mitt hjärta blödde, så jag joggade över till honom när han kravlade runt och letade efter sina glasögon och jag såg att han grät. När jag gav honom glasögonen sa jag: "De där killarna är töntar, de
skulle ha en omgång". Han tittade på mig och sa: "Tack så mycket". Han log med hela ansiktet,ett leende som visade verklig tacksamhet. Jag hjälpte honom  plocka upp böckerna och frågade honom var han
bodde. Det visade sig att han bodde nära mig, så jag frågade honom varför jag inte hade sett honom förut. Han sa att han hade gått i privatskola tills nu. Vi pratade hela vägen hem och jag bar några av hans böcker. Han visade sig vara en riktigt reko kille. Jag frågade honom om han ville spela fotboll med mina
vänner. Han sa ja. Vi träffades hela veckoslutet och ju mer jag lärde känna Kyle, desto mer tyckte jag om honom, och mina vänner tyckte likadant.

 
Det blev måndagsmorgon och där gick Kyle med sin jättehög med böcker igen. Jag stoppade honom och sa: "Gissa om du kommer att bygga feta muskler om du ska bära den högen varenda dag". Han bara skrattade och gav mig halva högen. Under de följande fyra åren blev Kyle och jag allra bästa vänner.
När vi skulle sluta high school började vi planera för college. Kyle bestämde sig för att läsa på Georgetown och jag skulle till Duke. Jag visste att vi alltid skulle förbli bästa vänner, så avståndet skulle inte bli något problem. Han skulle bli läkare och jag skulle till handelsskolan och där jag hade fått ett fotbollsstipendium. Kyle hade blivit utsedd till att hålla avskedstalet från vår klass. Jag retades med honom hela tiden och kallade honom plugghäst. Han måste förbereda talet på examensdagen. Jag var glad att det inte var jag som skulle stå där uppe och hålla tal. På examensdagen såg jag Kyle. Han såg verkligen bra ut. Han var en sån kille som verkligen hade hittat sig själv under high school tiden. Han hade mognat i kroppen och klädde verkligen i glasögon. Han träffade fler tjejer än jag och alla tjejerna älskade
honom verkligen. Jodå, det fanns dagar när jag var avundsjuk. I dag var en av de dagarna.

Jag kunde se att han var nervös för talet han skulle hålla. Så jag klappade till honom på ryggen och sa: "Hej snygging, du kommer att göra bra ifrån dig!" Han tittade på mig med det där riktigt tacksamma uttrycket och log. "Tack", sa han. När han började, harklade han sig först och började sen prata. "Examen är ett tillfälle att tacka alla som hjälpt dig att ta dig igenom de jobbiga åren. Dina föräldrar, dina lärare, dina syskon, kanske en tränare. Men mest av allt dina vänner. Jag står här för att tala om för er allihop att detta att vara vän med någon är den finaste gåva du kan ge någon. Jag ska berätta en historia" Jag kunde knappt tro mina öron när han berättade historien om den första dagen, då när vi träffades. Han hade planerat att ta sitt liv på veckoslutet. Han berättade hur han hade städat ut sitt skåp i skolan, så hans mamma skulle slippa göra det senare, och bar på alla sina grejor på väg hem. Han tittade rakt på mig och gav mig ett litet leende. "Som tur var,räddades jag. Min vän räddade mig från att göra det outsägbara".
Jag hörde hela folkmassan dra efter andan, när den här vackre, populäre pojken berättade om sitt mest sårbara ögonblick. Jag såg hans mamma och pappa titta på mig och le samma tacksamma leende. Inte förrän då hade jag förstått djupet av innebörden i det leendet.

Underskatta aldrig kraften i det du gör. Med en liten gest kan du ändra en människas liv.
Till det bättre eller till det sämre.

Dåliga tisdagar..

Läxor! Vems påfund var det? Alla lärare blev helt flux förälskade i läxor, så jag har en hel del berg av saker att göra. Och dessa uppsatser och rapporter. Iofs tycker jag det är kul att skriva uppsatser, men det innebär inte att jag vill göra det i alla ämnen. Nej tack, det räcker bra med historia, för det är intressant. Labbrapporter måste vara skolans mest idiotiska idé. GAH! Jag har precis blivit klar med två stycken.

Tisdagar sucks, så enkelt är det. Långtråkig skoldag. Idag blev det dessutom kallt. Iskallt till på köpet. Så strax ska jag in på rummet, tända två milj värmeljus och plugga vidare. Måste verkligen ta itu med Sh B rapporten, vi har hållt på i två - tre veckor, jag lyfte på häcken först idag. Lyckligtvis jobbar jag bra under tidspress.

Efter lite Sh B blir det en stoooOOr kopp té och 'Jonathan Strange & Mr Norrell'. Jag är osams med den boken. Visst, den är ganska tjock, men vid det här laget borde jag ha hunnit läst den flera gånger om. Magisk bok, den tar tydligen aldrig slut. Vilket iofs inte gör något, den är ju grymt bra.

Fredag is coming up quickly, alla är råtaggade. Najs.

Jag har hittat nya PD vänner! ;) Det ni! Pussheil / P


Varning på stan

Ah, har precis varit ute och övningskört, andra gången för min del. Jag blev väl omkörd av någon jäkla galning, väldigt oförskämt enligt min mening. Körde ute vid frasi och DeLaRue, alla övningskörares paradis. Idag har jag haft lite mer kontroll på gasen, jag har lärt mig växla, använda blinkersen och gjort några helskarpa vänstersvängar. Efter ett tag satt det cirka 200 kråkor och korpar och glodde på mig. De roade sig med att hoppa framför bilen när jag skulle svänga på vändplanen. Idioter. Motorstopp fick jag bara en gång, när jag glömde gasa efter att ha lagt i ettan. Jag lyckades även praktiskt taget varenda gång efter jag lagt i en växel lägga ur den direkt. Pappa blev galen, men tillslut så gick det. Idag var jag dessutom inte uppe i mer än 4000 varv med gasen, vilket är en klar förbättring från förra gångens 8000 varv. Haha. Varning för mig och bilen alltså.


Idag blir det att tvätta massor med kläder och plugga. Härligt, nej.


Igår var det firande av Malin som gällde. Alla var fulla utom jag och Lina, vilket var roligt. Vi gjorde räääcergrogg åt Niklas, som bestod av 80% vodka, lite juice, fyra skedar chilisås, en sked chilipasta, en paprika och massor med chokladsås som garnering. Mumma! :) Niklas dansade med Lisbeth, och alla satsade järnet på att få Lisbeth och Sune kanonfulla. Härligst var nog: Kaaaaan Lisbeth, kan Lisbeth, kan Lisbeth dricka sprit? Kaaaaan Lisbeth, kan Lisbeth, kan Lisbeth dricka sprit? Stackars Malins mamma, fick stå och hinka i sig sina groggar. Haha! =) Efter ett litet hemligt äventyr som Lina, jag, Sebbe och Niklas gav oss ut på, där vi tappade bort Niklas, så åkte Lina och jag och hämtade folk i Valla. Lina kör jäkligt bra, det måste jag erkänna. SÅ jag satt kolugn i framsätet. haha. Årets kommentar: "Akta er för den där Abdul Hamid!"


Nu är jag hungrig, ovanligt nog. Gott med mat snart. På onsdag är Bulgarienbilderna framkallade och klara, då tas de med till skolan! Det kan ni se fram emot! Take Care! / P

Livet är ingenting för amatörer.

Dire Straits och Moneybrother är godis för mina öron.


Vad mer kan man säga? Veckan har runnit på i sin egen takt. Jag har köpt en väldigt annorlunda mössa/hatt/basket whatever. Petra, min forna idol har sabbat min läslust inför sjätte boken. Jag tänker inte en redogöra för hur det gick till, mitt blod kokar fortfarande.


Frågan kvarstår: när ska jag ta tag i mitt bokskrivande? Jag har hamnat i en jävla skrivtorka. Bah!


Just det, idag skulle jag ta tag i lite inför den 16. Måste tala med lite folk. Detta kommer dock bli en katastrof, cirka 20 - 30 pers för MYCKET. Men men..


Jag har så himla enormt fruktansvärt jävla tråkigt. Petra borde komma hem från jobbet så att vi kan lira PD. Jag är väldigt inne på kortspel nu. Som alltid. Kasta dig in på msn och lira PD med mig! Snälla!
PernillaJohansson_ och sen det gamla vanliga. NU nu nu nu nu. Tack.


Försök trassla in ett två meter brett täcke i ett påslakan. Totalt jävla skitsvårt.


Nej. Mat vill jag ha. Mat och en Linne Smultron/Harsyra, en snus på det och min kväll är gjord. / P


Lyssna:

Moneybrother - They're building walls around us
Moneybrother - It's been hurting all the way with you Johanna
Moneybrother - Reconsider me
Dire Straits - Romeo and Juliet
Dire Straits - Heavy fuel
Dire Straits - Love over gold
Dire Straits - On every street
Dire Straits - So far away
+ Bruce. Alltid Bruce. Och The Phantom.


Njut.


hits