Sunday bloody sunday

Jag var väldigt duktig idag på gymmet, massor med kondition plus att jag höjde alla maskiner med tio kilo. Så jag är något slut i kroppen, men det går över. Ikväll blir det partaj, det kan ni räkna med. Posse och jag har stora planer, och det lär bli en hel del folk. Om två timmar åker vi ut, så jag borde lägga på ett kol när det gäller packning och fixning. Ska hinna äta något också..

Petra, glöm ej att det är du och jag imorgon. Promenad bland annat!

Nu ska jag sätta igång lite kaffe så att jag klarar av att hålla mig vaken inatt! Ses!

Humor!

Eftersom det bara är för kul.. http://www.helpwinthisbet.com/404/

Drink Coffee

Drink Coffee


Precis vad jag sysslar med om dagarna..

BAH!

Den här länken borde jag skicka till mina kära klasskamrater. Dagligen får jag utstå skumma frågor som alla tycker att jag borde ha svar på, och jag får ofta höra kommentaren; "Fan, du är ju ett jäkla vandrande uppslagsverk!"

Så nästa gång, innan någon av er tänker ställa en dum fråga till mig som ni borde kunna svaret på själva;
http://justfuckinggoogleit.com/

Fast min standardkommentar numera är "[djup suck]... susning.nu"

Susning och Wikipedia är riktiga guldgruvor, speciellt wiki. Där kan man lära sig allt mellan himmel och jord. Jag kanske borde ta upp det här ämnet under en lektion!?

/ Det vandrade uppslagsverket har tröttnat

En typisk Svensk

Just för tillfället är jag väldigt duktig. Jag sitter och jobbar på en argumentativ uppsats om hur en svensk person egentligen ser ut och beter sig, en uppgift till min Engelska skrivkurs. Ämnet är hur kul som helst, alla känner väl till den blonda, blåöga svensken som alltid är punktlig, ärlig och aldrig gör något förhastat? Dessutom älskar medelsvensson att stå i kö, sopsortera och låtsas kunna något om politik och olika kriser i världen. Vi gör dessutom allting som vi alltid gjort förut, vi köper alltid Billingeosten och Scans kött, eftersom vi alltid har gjort så. Medelsvensken måste tro att det ligger något lurt bakom allt det som de inte använt förut. Och sen har vi ju det faktum att vi alla har liknande efternamn; Johansson, Svensson, Pettersson, Persson, Larsson, Nilsson... Snacka om att förvirra utländska människor!

Svensken är verkligen bra lustig. Villa-Volvo-Vovve... Vilket är det attribut som beskriver svensken bäst, enligt dig?

Bättre sent än aldrig

Jag kom hem från skolan vid tretiden, men började inte plugga förens halv nio - snacka om kass planering. Men jag har i alla fall fått lite gjort, bland annat två elevdemokratiuppgifter och en uppgift i psykosocialt arbete. Men än finns det mer att göra - väldigt mycket mer för att vara ärlig. Men jag hinner plugga imorgon efter jobbet, på söndag mellan träningen och festen, och på måndag efter att jag piggnat till från bakfyllan och promenerat med Petra. Men nu är det i alla fall inte långt kvar av skolan, vilket känns överväldigande skönt. Aldrig förr har jag varit så här skoltrött. Men sen är det ju bara (!?) ett år kvar tills jag är helt fri att fördriva tiden bäst jag vill. Lovely.

Jag har haft ett långt och relativt meningslöst telefonsamtal med Petra, där det bland annat diskuterades en snygg häck i kostymbyxor och besvärliga ICA- kunder. Vi har inte mycket till liv vi, Jag och Petra..

Nu däremot ska jag kila in på mitt rum (och jag har möblerat om, inte en stor förändring men ändå lovely!), läsa lite i en bok för att sedan somna. Upp och jobba imorgon, börjar halv tio! Pengar pengar pengar..

Världsförälder

Jag har precis anmält mig på Unicef's hemsida för att bli världsförälder. Det innebär att jag skänker 100:- i månaden, och mina pengar bidrar till att rädda barn från döden i tredje världen, och dessutom ge dem möjlighet att gå i skolan. Hundra kronor är ju faktiskt ingenting, min timlön är ju faktiskt 80:-, och visst kan man offra en timme i månaden åt barn som har det överjävligt.

Jag tänker inte ens kalla det här för en god gärning, det är ju helt enkelt något som alla vi i I- länder borde göra, för pengarna finns. Det är bara viljan som behövs!

Dilemma

Jaha, då ska man jobba idag igen. Jag som trodde att jag skulle få lite tid över till att blogga o.s.v. Men inte det inte, det kunde ju jag glömma. Inte alls särskilt kul. Jag funderar på att skippa spanskan och istället åka hem för att äta lite mat och möblera om i mitt rum. Det kanske blir bäst så? Fast då har jag ju skolkat från fyra av fem lektioner de senatse dagarna, och då enbart spanska. Men jag orkar inte mera nu. Näe, jag åker fan hem.

Onsdag

Jag gick upp för en timme sedan, men är ändå trött som jag vet inte vad. Idag blir det rätt mycket att göra, och så ska jag jobba direkt efter skolan. När var det tänkt att jag skulle äta middag? Hmm?

Petra ska hämta ut Lasse- biljetterna idag! :) Mumma!

[Jag vill bara klämma in en kommentar om att; Ja, jag vet att jag är helt galet seg på att lägga in mina bokrecensioner, och seg på att överhuvudtaget skriva något vettigt här alls. Jag skriver bara massor med strunt. Jag lovar att jag ska skärpa mig!]

Vår?

Vart är solen?

En fortsatt bra dag..

Åh, jag har haft en riktigt bra dag på jobbet idag! Jag var glad, Emma var glad, Josefina tittade in och var glad, och Rickard var mot alla odds glad! Ren glädje, helt enkelt. Lovely.

Jag saknar min lilla filur Petra måste jag säga, hon dök inte upp i skolan förra veckan, och helgen tillbringade hon på Åland. Men dök hon upp i skolan idag? Neej. PETRA! Dyk upp någonstans och umgås med mig! Bra.

Nej, nu blir det sängen, min kropp och min hjärna är helt slut.

Bra dag

Faan, vi har ju glömt boka Lasse- biljetter! Jag måste dra tag i Petra och Josefina snarast och göra det.. Bara ett litet memo till mig själv.

Idag har det varit en helt sjukt bra dag i skolan. Jag har suttit ihop med tidningsredaktionen och spånat idéer så att det stod härliga till. Så nu ska jag bara skriva en filmanalys som ska in imorgon, och sedan ska jag sätta igång med min första grej till tidningen. "Chefredaktörens intro", vet precis vad jag ska skriva. Alla är verkligen sjukt på när det gäller hela tidningen, ett helt amazing gäng! Hur kul som helst..

Ska försöka hinna med lite nu innan jobbet, börjar om 1½ timme.. Och imorgon blir det shopping så det står härliga till.. Jag är på RIKTIGT bra humör nu! =)

Äntligen klar!

Oh, vilken glädje! Jag är KLAR med rapporten! Helt jäkla grymt färdig! Åååh, jag är SÅ nöjd med mig själv.

Nu ska jag lämna den här jäkla datorn, för den kommer att ge mig mardrömmar om rapporten. Jag ska ordna lite grejer, och sen ska jag hoppa i säng - lovely! (Tyvärr borde jag ju ha skrivit filmanalysen, eftersom den också ska in imorgon, men det får jag väl ordna imorgon i skolan eller så..)

Mera gnäll.

Jag har hunnit lite mer nu på rapporten. Jag är klar med delen om experimenten, jag har skrivit biten om tvillingarna som överlevde, och nu är jag inne på "Vad hände med Mengele?". Den delen är värst, eftersom han envisades med att flytta cirka sju gånger om dagen. Efter det ska jag skriva lite om fler läkare som figurerade under förintelsen, och därefter ska jag skriva sammanfattningen, analysen och källförteckningen. Tror vi att jag hinner ikväll? Nej. Tror vi dessutom att jag hinner skriva min filmanalys till Engelsk skrivkurs? Nej. Fan, jag hade ju tänkt vara ner med ett bad också. Skit.

För tillfället avskyr jag att plugga. Det är så djävulsk tidskrävande, långtråkigt, meningslöst och så får man inte betalt för att göra det. Tacka vet jag jobbet, där får man ju i alla fall pengar för varje timme som man sitter och sliter. Jag har helt missat att ta vara på vädret idag, eftersom rapporten stod ivägen för allt som kan tänkas vara ett privatliv och en fritid. Efter rapporten har jag massvis med saker att göra! Varför inte lista allt?

- Bokredovisning, EngB, "The picture of Dorian Gray" (Måste läsa de två sista kapitlen, måste!)
- Sammanfattning av tankar kring "Kirre"- boken, Psykosocialt arbete
- Läsa ut och redovisa "Don Quijote", SvB
- Skriva artikel om Edgar Allen Poe, SvB
- Göra klart (jag har faktiskt börjat!) instuderingsuppgifter till Kultur&Idéhistoria
- Massor med spanskaläxor som jag tänker strunta i
- Filmanalys, Engelsk Skrivkurs

Hm, det där var nog allt. Utöver det så borde jag städa mitt rum, gå ut och promenera i vårvädret, jobba, plocka iordning på alla mina kläder och fortsätta med mina idéer till garderoben. Kanske även möblera om i rummet? Jag är ruskigt sugen på det faktiskt. Men med min otympliga säng är det typ omöjligt.

Nej, nu ska jag göra mig ytterligare en kopp kaffe, ta en glasstrut, och sedan fortsätta på rapporten. Jag ger mig själv en timme till, sen ska jag fan vara klar! Upp till bevis! Hörs om en timme!

Vårsolen

Hur får man egentligen energi så att man klarar av att skriva klart en rapport nu på tre timmar, när man egentligen vill slänga sig i en solstol och bara vara? Min rapport ska in imorgon, och jag har inte ens kommit halvvägs. Vart tog duktiga, skötsamma och välplanerade Pernilla vägen? Hon har ju för tusan bytits ut mot arbetsnarkomanen, soffpotatisen och vilsna Pernilla. Inte alls bra detta.

Men våran är ju här nu. Ni kan inte ens föreställa er hur bra jag mår av det. Eftersom jag nu klarat av problemet "vintern", så ska jag nu klara av lite skolarbeten, lite tankar och känslor som ligger och gror, och efter det så är det leva livet som gäller. Ut med er allihopa och ta vara på den underbara vårsolen!

På tisdag ska jag shoppa upp massor med pengar! Lovely! Fick ju en helt sjukt bra lön, så nu blir det massor med shopping, plus att jag ska lägga undan en hel del till Bulgarienresan. Men NU däremot, ska jag fanimej ta tag i den där rapporten.

tankeverksamhet

Mina tankar spelar enorma spratt med mig. Jag kan liksom inte styra dem längre. Jag funderar på att sluta tänka, helt och hållet. Då slipper man en massa lustiga idéer och konstiga bekymmer.


ta mig tusen dagar härifrån

Allmänt om idag.

Har fått två jobbtider nu på lördag och söndag av två kollegor. Hur bra som helst! Jag behöver verkligen pengar, och 08:00 - 14:00 imorgon är rätt okej, men söndagen blir amazing! 10:00 - 15:00, med 165kr i timmen. Trääligt!

Idag var det rätt okej att jobba, hade sällskap med Josefina i självscanningen till halv sju, och sedan gled jag mest runt lite allmänt. Rensade i godishyllorna gjorde jag, och skitade ner mig själv totalt samtidigt. Det har dock varit helt galet med folk idag, och det blir rätt så påfrestande i längden.

Ralle var inne en sväng och meddelade att han och Helena hade stora planer inför "Fest i Flen". (Löjligt litet festivaljippo i våran lilla stad, där alla är aspackade i öltältet.) En del ICA- crew kommer vara hos dem och förfesta, och sedan bär det iväg till öltältet. Kan bli så att det är företagsfotboll på dagen, det brukar vara så. Förra året jobbade jag, men iår kanske man kan vara med? Det vore nice.

Eftersom jag ska gå hemifrån runt halv åtta imorgon bitti, så är det nog dags för mig att hoppa i säng, vilket jag är grymt sugen på! Imorgon ska hela femiljen dessutom iväg på bio för att se Ice Age 2 ! :)

[Bokrecensioner kommer imorgon, jag är på tok för trött för att palla någon nu!]

Viktigt

Jag klickade in mig av en slump på den här bloggen, och jag kan bara säga en sak; otroligt stark. Jobbigt att läsa, men den här tjejen är så enormt stark att jag inte ens finner ord. Gå gärna in och läs, jag tror att vi alla behöver läsa sånt här.

Monopol

Idag fick jag kanske inte så mycket pluggande gjort som jag hade tänkt väl här hemma, men däremot så har jag spelat en omgång Monopol med Albin och Josefina. Josefina åkte ut först, as always, och slutligen vann jag mot Albin efter tre timmars spelade! Jag är grym, vinner alltid på monopol. Go Me!

Nu ska jag gå och sova, ska upp imorgon tidigt för att hinna träna!

[Oh, uppdatering! Jag har två bokrecensioner att göra nu ju! Både Dorian Gray och Kirre är utlästa! Kommer troligtvis imorgon!]

Sommar -06

Att vara skoltrött är ju faktiskt helt värdelöst. Jag skippade ShB och spanska idag, för jag orkade verkligen inte med något mer. Men nu är det ju trots allt bara trettioen skoldagar kvar till det blir sommarlov, och det tackar jag inte nej till. Mitt sista sommarlov någonsin ska bli så grymt jäkla bra. Hur det ska bli så jäkla bra, det vet jag inte. Men jag känner det på mig. Jag är öppen för förslag helt enkelt!

Lite saker är ju dock redan inplanerade;

Lasse- konsert kombinerat med roadtrip den sjätte Juli (Måste boka biljetter också..)
Bulgarien 2 veckor från och med den första augusti (Petra och jag ska vända upp och ner på Sunnt Beach, räkna med det!)

Ja, det kanske inte var sådär jäkla mycket inplanerat, men det är lungt. Jag har vissa mindre projekt framför mig också. Jag ska bli ruskigt brun, jag ska ut och promenera mycket, jag ska äta massor med mjukglass, jag ska jobba, jag ska ta vara på det vackra vädret och mina vänner! Lovely.

Ledig?

Jag är så pass skoltrött att jag typ tog ledigt idag. Eller ledigt och ledigt, vi skulle bara kolla in treornas projektarbeten, och det kan jag klara mig utan. Så jag är hemma för att göra lite nödvändiga grejor istället, så som att plugga. Jag har en bok att läsa ut till imorgon, som jag började på igår kväll. Plus att man ska svara på lite frågor om den också.. Sedan ska rapporten in på fredag, och jag har knappt börjat.

Jag förstår inte hur jag ska hinna med allt. Jag ska ju dessutom jobba idag.. Sanslöst.

Cranium

Cranium är ett mycket roande spel. Petra, jag, Josefina och Negern roade oss med det nu ikväll, och kul hade vi minsann. Jag är GRYM på charader, Petra och jag var däremot inga ljushuvuden idag. Josefina och Negern är väl egentligen inte bra på nånting alls, men de lyckades vinna den sista omgången!

Plus att Petra, Josefina och jag tog en promenad. Hur bra är inte vi? Vi var ute en timme i soldiset, duktiga vi. Nu ska jag nog ta och krypa ner i sängen. Efter att jag hängt in lite kläder i garderoben och tvättat mig förstås. Och kanske göra en beställning från Yves Rocher..

Lurigt.

Jag tycker personligen att min blogg är rätt tråkig. Om man inte känner mig personligen, förstår då verkligen ett dyft av den? troligtvis inte, nej.

I övrigt vill jag bara påpeka att jag är så djävulsk trött på skolan nu att jag får panik. Det jag skulle vilja säga nu, och ärligt mena det, och faktiskt ha gjort det, är;

"Jag gick min väg och kom aldrig igen
Det är ett fritt liv"


Men så lär det ju inte bli, nej. Det känns som om jag har ett helt jäkla år kvar i skolan först. Sen kan jag gå min väg. Och jag lär nog aldrig mer komma igen, vilket ska bli så RUSKIGT skönt. För nu är jag less. Min årliga vinterdepression kom inte i vintras, men den tycks ha anlänt nu. JAG VILL BOOORT.

Bortsett från mitt regelbundna gnäll så tycker jag att ni borde lyssna på Lars Winnerbäck. Speciellt "Stockholms kyss" och "Stor liv". Genast. Bra.

Jag borde plugga. Återigen. Plus att jag skolkade från spanskan idag. I am a very bad person. Och jag bryr mig inte riktigt längre. Det är nåt lurt på gång med mig. Vad vet jag inte, men nåt är det i alla fall.

Bara en tanke

Jag har gjort en hel del tankeverksamhet. Jag har tänkt, klurat och funderat. Jag känner att det finns vissa saker som tynger mig, saker som jag aldrig kommer att kunna släppa helt ifall jag inte tar tag i dem. Det finns människor som jag behöver prata med, enbart för att få ett svar. Det finns människor jag behöver träffa, enbart för att det gör mig glad. Det finns människor jag måste berätta saker för, och det finns människor som måste berätta saker för mig.

På nått sätt känner jag att jag har kommit så pass långt med mig själv att jag faktiskt bara måste ta itu med så många ouppklarade saker. Jag behöver få lite svar, jag behöver få lite förklaringar.

Jag tror inte att jag någonsin kommer kunna släppa någonting helt och hållet, men jag känner att jag borde ge vissa saker en chans.

"Jag trodde att jag visste vem jag var, och vad jag ville
men nu skulle jag inte välja dom orden"


Jag vet inte.. Jag känner mig så konstant jäkla kluven. Borde man reda upp alla gamla grejor som ligger och gror, eller ska man bara släppa allt och gå?

Stort Liv

Jag gick på en gata mot ett äventyr
Jag kom till en plats där pengar styr
Där spriten var billig men fyllan dyr
Man fattar lätt varför mänskor flyr
Det är ett hårt liv

Jag har sett hur du kämpar för att ta dig loss
Hur rösten manar; Stå upp och slåss
Hur dumheten sprakar med tomtebloss
Hur den fadda massan skriker; Kom med oss
Det är ett tufft liv

Jag reste iväg för att få nånting gjort
Jag trodde sporren fanns på annan ort
Men deras klockor gick lika fort
Det är ett snabbt liv

Jag satt i en bar långt västerut
Där jag känner mig hemma och har vart förut
På TV:n visade man ett lyckligt slut
Och allt såg plötsligt lite bättre ut
Det är ett gott liv

Roadtrip

Jag håller på och planerar en roadtrip. Den sjätte juli (tror jag, jag glömmer så lätt) spelar Lasse i Linköping, och då vill jag vara där. Jag vill vara där med Albin, Cilan, Petra och Josefina (gillar Josefina Lasse?). Petra får ta körkort snart, för då kirrar vi en bil, drar iväg dagen innan kanske, bor på sluskiga motell, dricker öl och har det grymt kul på Lasse- konserten. Tar en omväg hem, ser lite av vårat tråkiga lilla land, bor på ytterligare ett sluskigt motell eller i tält. (bilen är också en möjlig boplats.)

Jag är ruskigt inne på den här roadtripen nu. Nu gäller det bara att få med mitt lilla crew på den här idén. Jag tror det här kan bli riktigt, riktigt bra.

Generalisering av klädstilar.

Jag läste någonstans om det är så att människor på olika högskolor har olika sätt att klä sig på. Om detta vet jag ju inget, eftersom jag bara går i gymnasiet. Men på gymnasiet är det ju sjukt indelat, alla linjer har sin egen lilla dresscode! Jag tänkte redogöra för några av dem;

(Detta bör inte tas på allvar, då jag gör enorma generaliseringar!)

Estet; Esteterna varierar sig ganska mycket från elev till elev. Ett som dock är säkert är att de alla har minst en Palestinasjal i sin ägo. Då många esteter är lantisar som blivit påtvingade att spela ett instrument av sina föräldrar, så är det inte en särskilt modemedveten linje. Gärna seconhand, hemsytt och ful- matchat. Esteterna kännetecknas också med sina lustiga frisyrer.

Natur; (Denna åsikt baserar sig mycket på vad Petra en gång i tiden sa) Naturarna är väldigt inriktade på skolarbetet, vilket är en självklarhet då det faktiskt krävs toppbetyg för läkarlinjen. Skolböckerna som man släpar hem har man inte i en väska, nej nej, här duger första bästa ICA eller Konsum- kasse alldeles utmärkt. SLittåligt material och utan någon modekoll. För korta byxor är också populärt, likaså tröjor som förlorar styrseln för flera år sedan. Begagnat från ett storasyskon? Mer än gärna. Att matcha rött med rosa och prickit med randigt är även det en favorit. För killarna gäller gamla avlagda skjortor, och gympaskor som gick ur tiden för århundraden sedan. Gympaskor är dock något som gäller för både tjejer och killar, hur ska de annars klara av att spinga till lektioner tjugo minuter för tidigt?

El; El- killarna kännetecknas vid sina för korta byxor, gamla luvtröjor och fula kepsar. De har gärna vandrartofflor med tubsockor i, eller gamla arbetarkängor. Tystlåtna, ses aldrig i caféterian (eller någonstans där folk är), och trivs bäst ihop med sin EPA.

Sp; SP- eleverna är de elever som slaviskt följer modetidningarna och är små Ebba- kopior. De vill gärna vara trendsetters, men misslyckas alltid radikalt, trots att flera tjejer tar efter dem. Sp- eleverna kännetecknas vid sina identiska frisyrer, klädstilar och att de alla lånar kläder av varandra. De är stamkunder på krogarna, och alltid på jakt efter de senaste märkeskläderna. Syns alltid överallt där det finns killar att spana på, och andra människor att nedervärdera. Man hör dem alltid skvallra om det senaste, och de handlar enbart kläder i Stockholm (alla andra städer är sååå efter).

Media; Mediaeleverna kör gärna sitt eget lilla race med converseskor, Cheap Monday- tajta (gärna svarta) byxor och t-shirts från Carlings. De kan ofta vara lite punk- rockiga, men lyssnar ändå inte på sån musik. De dyrkar sina som indiepop band, gillar även Blink och Green Day. Att knyta skorna ordentligt är en dödssynd, och de syns oftast med en kamera i ena handen och en kaffe i den andra. Man ser dem alltid överallt, så man tvivlar på att de faktiskt gör något vettigt alls i skolan.

Handel; Består av en salig blandning med hellustiga människor, många av dem valde handel eftersom de inte kom in på något annat. De flesta har även några år på nacken, då de antingen gick IV innan, eller var tvunga att läsa om alla kurser. (Detsamma gäller Barn och Fritid.)

Det var några av de linjer jag ville säga mitt om idag, ta detta dock inte för allvarligt. Jag är väldigt ironisk och elak idag. Dessutom läser jag ju faktiskt en utav de här linjerna själv, så jag har självdistans.

Sargvakt

Sargvakt

Detta kan bli det sista inlägget i "fula bilder på Petra". Jag vet faktiskt inte. Här ser vi i alla fall Petra glatt poserandes på ett gymnastikredskap, iklädd en utav de otroligt smickrande träningsvästarna som innebandylaget har. Petra och jag var dagen till ära "Sargvakter" under någon slags tävling. Det innebar att vi lekte med musiken, rättade till sargen och pratade massor med skit. Det måste nämnas att vi var cirka fjorton- femton år då detta hände. I dagsläget skulle vi nog aldrig gå med på att göra något sådant gratis.

Tack för din medverkan,
Petra!

Ta-daa

Jag har gjort typ två frågor till Kultur&Idéhistorian, vilket blev cirka 2A4 sidor. Jag är duktig. Nu ska jag skriva ut det stycke som jag valt från "Dorian Gray", för att sedan lägga mig i badkaret för att läsa lite mer i boken. Efter det blir det lite mera plugg, troligtvis Kultur eller Mengele- rapporten. Promenad med hunden framåt kvällen, och sedan lite O.C.

Känns bra, yepp.

Jag kan dock meddela att det är sjukt svårt att göra något vettigt alls när det är söndag. Jag hatar söndagsmentaliteten. Tack till Winnerbäck som håller mig på gott humör med fantastiska "Stockholmskyss" och "Stort Liv".

Back to Dorian then!

Mycket om lite.

Lång dag igår på jobbet, dock var vi ett roligt gäng så man höll humöret uppe. Petra och jag bestämde oss för att köpa lite lotter för att prova lyckan, vilket gick åt helvete. Men vi ger inte upp, nej nej. Vi gick sedan hem till mig, där Petra gjorde en djupdykning i de kläder som jag aldrig använder. Jag tror nog att hon blev rätt nöjd, men lite finns det kvar att sälja som jag ska försöka pracka på Josefina.

Idag var det ju tänkt att jag skulle plugga en hel del. Hittils har jag enbart läst ett kapitel i "Dorian Gray", men nu ska jag faktiskt ge mig i kast med lite Kultur&Idéhistoria. Jag har även hunnit titta på ett O.C.- avsnitt, och det lär nog bli flera. Jag har tvättat en maskin, och påbörjat en liten omdirigering i min stora garderob.

Solen skiner, och det innebär att det blir en liten promenad om ett tag! Lovely, solen får mig verkligen på ett helt makalöst bra humör!

Jag känner för att möblera om lite i mitt rum, men hur ska det gå till? Det är ju omöjligt att flytta sängen, den tar upp alldeles för mycket plats. Men jag ska klura på det.. Jag är lite i "göra om allting"- tagen idag, först garderoben och nu rummet. Datarummet kan behöva lite hjälp också.. Och så får man inte glömma skolarbete.. Jag behöver flera händer och mer tid!

Om gårdagen.

Nu är jag inne på mitt tredje O.C. avsnitt för dagen, och efter att ha ätit en stoor skål fruktsallad och tagit ett varmt bad känner jag mig väldigt fit for fight. Eller snarare fit for bed. Jag börjar bli ruskigt trött, vilket bara är bra med tanke på att jag ska upp tidigt imorgon, jobbar ju 08:30-18:00..

Jag har ju missat min redogörelse av gårdagen, och det är ju skamligt. I korta drag; Kul förfest med mycket konversationer, Ruskigt billigt inträde tack vare mitt charmiga flörtande (?), Holmas fick en bit av en tand utslagen, Negern och jag skymtade lite otrohet (och vilket par sen dessutom..), Linus firade med massor av alkohol (undra minsann vad den kristna familjen anser om det..), jag ångrade mitt klädval, Lina utbrister att hon älskar mig och direkt efter blir vi osams eftersom ingen av oss hör av oss till den andre, Kalle försökte lura till sig en efterfest, Malin slog mig i ögat...

What to say? Det är alltid kul på amazon. Frågan är bara hur många minderåriga som faktiskt var där? Och hur många som var där utan sin partner och raggade stenhårt? (detta gäller 30+)

Nej, nu fortsätter jag mitt O.C.- tittande. Sedan blir det sängen! Lovely!

Ångestbehandling

Detta är del ett i min ångestbehandling, som grundar sig på föregående inlägg.

Jag sitter nu framför datorn, och ska börja titta på O.C. season 3. Till detta har jag en enorm kopp med gott svart kaffe, en flaska vatten och en dosa Göteborgs Rapé.

Jag tror nog att jag kommer överleva kvällen.

Take me away from here

Jag är bakfull, trött, pank, sliten, hungrig och törstig.

Men jag kommer ingen stans. Jag funderar på att låsa in mig här hemma, plugga massor, se alla filmer som jag inte sett hittils, läsa alla nya böcker jag har, och bara göra ingenting. Enbart för att då skulle jag kunna spara massor med pengar, vilket innebär att jag återigen skulle kunna lämna det här landet. Jag är TRÖTT på Sverige med sin jäkla kyla, kalla vindar och grusiga gator.

Detta kan tänkas vara ett inlägg skrivet i den dåliga bakfylleandan, men jag tror att jag alltid kommer att känna såhär, i alla fall tills jag kommer härifrån.

Det är nåt speciellt med listor..

Personlighet? Jag skulle tippa på social, humoristisk och pratsam.
En miljon kronor, vad skulle du göra? Ordna en privatkonsert med Bruce Springsteen.
Är du på dansgolvet eller i baren på krogen? Mig hittar du i baren!
Dokusåpa? Aldrig nånsin.
Bär du glasögon eller linser? Nej.
Är märkeskläder viktigt? Gud nej, men en egen stil är däremot viktigt.
Fuskat på prov i skolan? Jamenvisst, helt utan anledning dessutom.
Längsta förhållandet? Jag tänker faktiskt inte ens klassa nåt som förhållande hittils.
Tatuering/Piercing? 2st/1st
Vill du gifta dig? Bara ifall jag gör det i Las Vegas på fyllan.
Vill du ha barn? Nej.
Vilka länder har du besökt? England 2ggr, Finland 1ggr, Grekland 4ggr, Cypern 1ggr, Bulgarien 1ggr, Polen 1ggr.
Bra på att laga mat? Totalt värdelös. Kan inte ens poppa micropopcorn.
Vad har du för klädstil? Oj, jag önskar att min stil var fulländad Rock n' Roll, men jag jobbar på det iaf.
Vad tycker du om rökförbudet på krogen? Riktigt bra, jag rökte för mycket på fyllan och det gillade inte mina lungor.
Favoritglass? Hägendaaz strawberry cheesecake
Tror du på ett liv efter döden? Nej, men jag skulle vilja göra det.
Vill du gå ner i vikt? Ja tack.
Tycker du om sushi? Me love sushi.
Har du varit deprimerad? Ja, vintern i nian.
Morgon eller kvällsmänniska? Mitt på dagen? Relativt trött på morronen, ruskigt trött på kvällen.
Tror du på livslång kärlek? Inte förrens jag får uppleva det själv.

Amazon

Efter en rätt stressad dag på jobbet så vandrade jag hem, tog ett låångt varmt bad och skall strax göra mig iordning för kvällen! Förfest hos Posse, vi blir inte många men det blir säkerligen kul!

Amazon är ju bara alldeles för roligt. Man känner de flesta, det är människor i alla åldrar, musiken är bra och drinkarna goda! Kan det bli mycket bättre än så? Krogen sucks, Amazon däremot.. :)

Nej, man kanske skulle ta och göra något åt håret, för att sedan försöka få i sig lite mat? Känns som en bra idé.

Jag går hem.

Upp tidigt imorgon för att ta sig till jobbet - skärtorsdagen. Värsta ICAdagen på hela året. Lovely! Eller inte. Undra hur många griniga storhandlande kunde jag kommer att få tampas med? Som tur är så står jag dock i självscan heela dagen. Skönt. Men ifall någon som handlat för mer än 3000:- får en avstämning så går jag hem. That's it.

Nu blir det sängen + lite läsning om Dorian Gray. Jag gillar den boken skarpt just för tillfället. Kan bero på Lord Henrys fantastiska teorier om precis allting. Oscar Wilde visste precis vad han skrev om. Synd bara att han tog livet av sig. Men that's life!

Att sälja sitt liv..

Tiden räcker fortfarande inte riktigt till, och det kan bero på att jag inte lyckats få arslet ur vagnen ännu. Igår knåpade jag dock lite på Mengele- rapporten, och jag har läst mer i Dorian Gray.. Men så mycket mer än så har jag inte fått gjort. Efter att ha jobbat idag 9-14, så tänkte jag ta en promenad och sedan plugga järnet. Det blev ju dock inte så..

Istället har jag provat en helt underbar klänning som kom på posten idag från La Redoute. Helt amazing var den, ett riktigt bra köp! Kanske så publicerar jag en bild på den, ifall jag inte tar tag i pluggandet..

Jag har dessutom börjat på ett försök till att grovrensa garderoben, eftersom Petra sa att hon ville köpa lite av allt det som jag ändå aldrig använder. Så hittils har det hamnat lite toppar och t-shirts i påsen, plus två luvtröjor. Jag ska försöka få ner lite jeans och ännu mera toppar i den, men det är svårt. Jag älskar alla mina kläder! Även de jag inte får på mig eller som jag aldrig använt.. Men jag ger mig inte förrens påsen är överfull och garderoben inte lika proppfylld. Så Petra (och alla andra vänner som känner för det), snart kan du komma och flanera bland massor med grejor.

Jag borde dessutom sälja lite väskor, eftersom de håller på att ta över mitt liv.. Men skor är ett big NO NO när det gäller försäljning, mina skor är som syre för mig..

Okej, jag börjar låta lite läskig nu, det verkar som om jag har ett riktigt passionerat förhållande till mina grejor. Dags att lägga ner kanske?

Det positiva är ju dock att för de kronor som jag genererar vid försäljning kan gå till böcker, eller till nya kläder! Lovely!

Nu ska jag rota mer i garderoben, och sen så ska jag plugga. Ikväll blir det GOD mat och Finding Neverland.

Sunny day

Igår jobbade jag, och på kvällen drog Petra och jag igenom en massa massa Jackass- avsnitt. Lovely.

Knatade upp vid elva idag, åt en god frukost, läste lite i "The picture of Dorian Gray" i solen, för att sedan somna i solen. Hur skönt som helst. Pappa väckte mig med en kopp kaffe, och sedan väckte jag Petra vid halv två tiden.

Åkte ner och tränade (Duktigt av mig..), promenerade hem och nu sitter jag här. Gissa vad jag gör? Läser bloggar kanske? Jo, det stämmer bra det. Gissa vad jag borde göra? Plugga kanske? Jo, det stämmer VÄLDIGT bra det. Jag har massvis med plugg att göra klart nu i veckan. Plus att jag måste städa mitt rum och hälsa på mormor. Jag ska även hinna jobba lite, sova lite och träna lite. Plus festa lite på Amazon.

Hur ska detta gå till, rent logiskt? Jag har inte den blekaste aning om hur jag ska börja min fördjupningsrapport om Josef Mengele, jag vet inte när jag ska hinna läsa ut de tre böcker som jag behöver läsa, jag vet inte när jag ska hinna ta tag i alla andra skolgrejor..

Jag skulle nog helt enkelt behöva några fler timmar varje dygn. En sisådär trettio timmar istället för tjugofyra skulle vara perfekt..


Petra vs. Uggla

Petra vs. Uggla

Återigen ett inlägg i kategorin "Fula bilder på
Petra". Här har vi då Petra iklädd Magnus Uggla peruk och läckra solglasögon. Lägg märke till den flörtiga blicken och det glada leendet! Jag vill även nämna att Petra är spiknykter på den här bilden! Go Petra!

London

Ah, London och England i allmänhet är helt amazing! Jag får aldrig nog..

Börjar med att släpa mig upp FYRA på morgonen i fredags, halvdöda åker Mogge och jag till Skavsta. Och eftersom "resebitarna" är sjukt tråkiga så fortsätter vi med att Sam hämtar upp oss på Heatrow. I en liten mörkblå mini- cooper med skotska flaggan målad på taket kommer han farandes. Att åka bil med Sam är som att åka Berg-och-dal banan utan att spänna fast sig. Helt livsfarligt alltså. Han åker på fel sida av vägen emellanåt, han missar när det är grönt och rött ljus, han kör sjukt fort... En trafikfara helt enkelt.

Anländer till Windsor, som är en helt fantastisk vacker gammal stad. Sam's hus ligger cirka fem meter från slottsmuren. Slottet ska vi inte tala om.. Enormt! Det känns som om man befinner sig i en gammal Robin Hood- film när man är därinne. Helt sjukt stort, plus att det ser ut som en klassisk riddarborg. Vi vandrade runt inne i slottet i närmare två timmar, där vi tittade på alla vackra gamla tavlor och salar.

Senare på kvällen blir det mat och bio i Slough, bion var riktigt kul (enligt Sam och mig). Mogge somnade dock någonstans i mitten. Efter det var klockan mycket, så vi begav oss hem. Min säng var helt fantastisk, man sov som en prinsessa i den. Dock var man tvungen att klättra upp i den..

Lördagen tillbringades i London, där vi hann med en hel del shopping! Mogge köpte kiltjacka för närmare fyratusen kronor (!). Själv investerade jag i;

Jackass- boxen.
DVDn The Notebook.
Tre böcker om Leonardo da Vinci, plus boken "The Serpent Grail". (Seriöst, bokhandeln var SEX våningar, stor som hela NK ungefär. Jag hade kunnat bosätta mig därinne..)
Ett par skor och två t-shirts från GAP.
Té i en burk med London tunnelbanesystem på. (Ha Ha)
En "London" t-shirt.
Ett halsband med ett kors i pärlemor (Dock köpt i Kyrkan på Windsor Castle)
Souvenir till Adlen och till Petra.
Present till Mamma och Pappa. (Dock köpta i Windsor.)

Det där var nog i stort sett allt.. Jag kunde kosta på mig den dyra Jackass- boxen tack vare Mogge och Sam som bjöd mig på precis allt. (Idioter, jag hade ju pengar med mig till mat och dylikt.. )
En gång lyckades jag dock tack vare min otroligt snabbhet slänga fram pengar till att betala en fika med, innan de hann reagera. Go Me!

På kvällen gick Mogge och jag på musikal, The Lion King. Helt fantastiskt hur de lyckats med alla kostymer, ah, jag älskar musikaler! Förra gången jag var i London såg jag ju Grease, så det här får nog ta och bli en tradition. Mogge bjöd på musikalbiljetten, vilket jag inte ville gå med på. Sextiofem pund per biljett, det är SJUKT dyrt..

Sedan bar det av hem till Windsor igen, där Sam visade mig alla fina och gamla saker han har. Han har massor med böcker som är hur gamla som helst. Den äldsta boken han har är fyrahundra år gammal, och skriven av en släkting till honom. Helt fantastiskt. Han visade mig en byrå som han ärvt av sin gudmor, gammeldrottningen av England. Vi såg två exakt likadana sådana på slottets utställning. Ah, han visade så många vackra gamla saker! Helt amazing.

Söndagen bestod mest av resan hem igen, då Mogges och min frukost sköts upp hela hela tiden. Klockan tre fick jag min frukost! Det är lite väl sent när man gick upp klockan nio..

I alla fall, resan var underbar, det var ruskigt roligt att få träffa Sam igen! Jag saknar alltid honom så fruktansvärt mycket.. Det underbara är att när han pratar om mig med sina vänner så kallar han mig för sin syster, vilket passar bra då jag alltid referar till honom som min tredje bror.. Man bara måste älska den människan! Han har lovat att komma hit i sommar, och till hösten så funderar han och jag på att åka till Paris och gå på Louvren. Det blir nog även en Londonresa i höst igen.. England är fantastiskt, direkt när vi landat sa Mogge att han ville flytta dit igen, och jag förstår honom.

BRUCE!

Jisses, jag höll på att glömma.. Imrogon släpps ju biljetterna till Bruce Springsteens konsert på Hovet den 21 Maj !!

Jag meddelade nyss min lärare att jag inte kommer imorgon på morgonen, eftersom jag måste vara hemma och boka biljetter.. Gissa hur glad hon blev?

Jag har bestämt mig för att gå själv, då jag inte känner någon som älskar Bruce! :P

Hur som helst, amazing! Fan om jag missar biljetter den här gången också..

Grått.

Dessa proppfyllda dagar.. Började skolan tio över tolv, har hål nu för att sedan gå på en introduktion till projektarbetet i trean. Sedan till jobbet.. Det händer verkligen nada just nu..

Imorse trillade dock Lasses nya samlingsalbum ner i brevlådan, hur härligt som helst! :) Finns ju dock lite mer grejer som är på väg..

Annars så ska jag försöka hinna med lite uppdateringar ikväll efter jobbet, bland annat lite bilder ifrån Polenresan.

What?

Hey, statistiskräkningen sucks för tillfället! Här satt jag och var stolt över mina typ fyra-femtusen läsare, men NEJ! Nu är de typ fyra. Blogg.se får verkligen se till att ordna upp detta!

Nu ska jag iväg på spanska, och sedan till jobbet. Hörs!

Livets jävligheter.

Den här dagen suger.

Kommer till skolan med andan i halsen, och upptäcker att första lektioner inte kommer att ske. Sitter en timme i caféterian, går sedan på nästa lektion. Har lektion i tjugo minuter, och får sedan gå på lunch. Sedan är det två timmar kvar tills nästa lektion, som är tjugo i två. Då har jag engelska, sedan en timme spanska, och sedan ska jag till jobbet. Kommer att vara hemma vid halv tio ikväll, hur bra känns det?

Jag stänger på jobbet idag, imorgon och på torsdag. KUL! Jag kommer att gå in i väggen snart. Men nästa vecka är det lov, då ska jag bara jobba fyra dagar. Så jag kommer få lite ledig tid, fast den ska jag använda till att;

Göra instuderingsuppgifter till Kultur&Idéhistorian. (Varje fråga är en mindre uppsats..)
Skriva en filmanalys till engelska skrivkursen.
Skriva en fördjupningsrapport om Josef Mengele.
Läsa ut "The Picture of Dorian Gray" till Engelska B.
Läsa ut "Kirre" till Psykosocialt arbete.
Komma igång igen med "Don Quijote av la Mancha" till Svenska B.

Hur kul känns det här? Jag kommer dö.

På fredag blir det i alla fall London, det ska bli ruggigt skönt att komma härifrån ett tag.

Att sänka kraven

"Vem som helst kan få sex, det handlar bara om att sänka sina krav tillräckligt lågt."

- Michael Stipe

Jag har gjort det igen

Återigen har jag lyckats peta iväg en cdonbeställning trots att jag absolut inte har råd. Men ibland är man helt enkelt bara tvungen.

Den här gången blev det;

Förhandsbokning utav "Bruce Springsteen - We Shall Overcome, The Seeger Sessions" (Skoja inte om att jag längtar, releasedatum 25april, finally är min älskade Bruce tillbaka!)

Lars Winnerbäck - Efter nattens bränder, Samlingsskiva, Limited Edition utgåva. (Ett måste! Men ruskigt dyrt..)

Nicos Stora Filmreplikbok (En kommande födelsedagspresent åt min bror)

Annie E Proulx - Brokeback Mountain (Novellen måste läsas eftersom filmen var amazing!)

Pamela Anderson - Star (Ett måste eftersom jag har del två i serien = klantigt av mig.)

Nya tag

Sitter just nu i elevrådsrummet, vi har precis valt ny styrelse till nästa år. Mårten den jäkeln knep ordförandeplatsen med sina fina politiska motiveringar! Men jag är numera "Elevrådsjournalist", det vill säga, jag ska starta upp en skoltidning som elevrådet står för, viket ska bli riktigt roligt. Jag har sjukt mycket bra idéer, plus att journalist är mitt drömyrke efter författare. Och den nya styrelsen verkar vara ett kul gäng, skumt nog dök Anton Brew upp från ingenstans och blev medlem. Men det här blir nog riktigt bra, jag är heltaggad!

Så jag undrar ifall någon av alla läsare har någon erfarenhet av journalistik och tidningsskapande över huvud taget, då jag vill ha massor med bra idéer från människor med erfarenhet! Vet vet, en vacker dag kanske vi jobbar på samma tidskrift! :)

Snart bär det av ner till Nautilus, ska köra slut på kroppen en aning. Sedan hem och plugga järnet, då jag verkligen har varit lat på sistonde.

Dödsporten

dödsporten

Dödsporten i Birkenau. Jag har stått på det järnvägsspår som fraktade tusentals judar rätt emot döden. Jag var en konstig känsla att bara stå där, hjälplös, och se framför sig vad som redan har hänt.

Birkenau var slutstationen för dessa människor.

Polen

Jahapp, dags att summera Polenresan alltså.

Tisdag; Drog oss iväg mot Skavsta på morgonkvisten, där det visar sig att vi ska resa med ett flygbolag kallat WizzAir. Skoj inte, århundradets budgetbolag. Piloten var säkerligen berusad och personalen galen. Jag började alltså denns skolresa med att bli ruskigt osams med kabinpersonalen, eftersom de var sjukt otrevliga och oförstående. Som van resenär kan man få spatt på kabinpersonal ibland. Tacka vet jag att flyga när min bror jobbar..

Efter att vi landat i Warsawa så satte vi oss på bussen, och bussen var inte mysig. Liten, trång och utan toalett. Vi gav oss ut på en tre timmar lång resa till Lublin (jag sov hela resan, vaknade till lite då och då av att Elin och Dennis antingen fotade mig eller filmade mig.. ), och väl i Lublin så gick vi en sväng på stan (jag investerade i billig vodka), för att sedan åka til hotellet. Hotellet såg ut som ett horhus med sjukhuskorridorer. Maten? Schnitzel och ris.

Onsdag; Upp tidigt, kastade mig in i duschen som var riktigt varm och skön.. Sedan var det bara att kliva på bussen och åka till Koncentrationslägret Majdanek. Majdanek är ju ett av de bäst bevarade lägren, både gaskammaren och krematoriet står kvar. Det var rätt läskigt att stå inne i gaskammaren och känna att "Jaha, här dog tusentals människor.. När blir det mat nästa gång?" Jag tror att de flesta av oss kände likadant, allt var för overkligt för att kunna placeras in i våra liv. Man förstod inte riktigt att det faktiskt hade skett just där.

Vi satte oss sedan på bussen, för att börja en sex timmar lång resa till Krakow. Vi hann dock inte så långt, eftersom vi var tvugna att åka tillbaka till första hotellet. Någon hade glömt sin mobiltelfon på rummet, ringde hotellpersonalen och sa. Den någon, det var jag det.. Klantigt. Bussresan sen, bestod mest av sömn, så det var rätt okej. Väl i Krakow så blev det en snabbvisit på hotellet, för att sedan åka iväg på "Polsk Afton". Den kvällen bestod av att neka dans med tokiga polacker. Maten? Ris och Schnitzel.

Torsdag; Vi fick en liten sovmorgon, och sedan åkte vi till en Saltgruva som ligger strax utanför Krakow. Den var riktigt mäktig, enorma salar med massor utav statyer och konsverk, alla uthuggna i salt av gruvarbetare. Efter det besöket så åkte vi in till Krakow, där vi gick på en två timmar lång stadsvandring, och vi besökte bland annat de Judiska Kvarteren, där delar utav "Schindler's List" är inspelad. Sedan fick vi promenera runt själva, och då passade vi på att köpa mer vodka och dessutom äta på McDonalds. Sedan tillbaka till hotellet, och maten? Schnitzel och ris..

Fredag; Upp tidigt för att åka till Auschwitz och sedan Birkenau. Auschwitz var konstigt, hela området ser ut som något halvlyxigt bostadsområde. Stora tegelhus, gator.. Det stämde inte ihop med allt som utspelade sig där. Vissa utan husen var omgjorda till museum, där vi bland annat fick se de sju ton hår som nazisterna klippte av judarna. Vi fick se ofattbart stora mängder skor, med bland annat en monter fylld med tusentals barnskor.. Bilder på de som suttit fångna i Auschwits, och de var otäcka. Det stod datum på bilderna, ett datum för när de anlände till Auschwitz, och ett datum för när de dog på Auschwitz.. Männen klarade sig i snitt en månad, och kvinnorna tre veckor.. Det var så overkligt att se de taggtrådsstängsel som man tidigare bara sett på bild. Det kändes så dumt att gå därinne som en fri människa, när det enbart funnits tillfångatagna där innan..

Vi åkte sedan till Birkenau, och det var det som jag såg mest fram emot. Min hatkärlek till Doktor Josef Mengele gjorde sig påmind, trots att jag mycket väl vet att hans laboratorium och baracker är förstörda sen långt tillbaka. Det mest sjuka var när jag stod för att fota dödsporten (ni vet, den porten där tågen med judarna gick in till mitten av Birkenau), och där stod jag mitt på järnvägsspåret. På samma spår som kört miljoner människor rätt in mot en säker död. Och ändå så gick inte allvaret upp för mig. I över två timmar gick vi omkring på Birkenau, vi stod i sovbarackerna och tittade på de små sängarna där upp emot tolv personer fick sova ihop. Vi tittade på ruinerna efter gaskamrarna och krematorierna och fick samtidigt höra berättelser om vilka som dödats där, och ändå kan man inte förstå vad som faktiskt hänt. Birkenau är ofattbart stort, ungefär 173 fotbollsplaner stort. Helt sanslöst, taggtrådsstängsel överallt, marken är en lervälling och man vill inte ens tänka på hur många människor som bodde där samtidigt.

Efter Birkenau blev det buss till flygplatsen, och sedan bar det av hemåt.

________

Detta kanske blev en ganska kort och trist redovisning av resan, och vart är bilderna? Jo, bilder som jag tagit kommer jag att publicera, men de kommer var och en för sig, med en liten text till. Jag har dessutom fått i uppdrag att skriva en resedagbok för Vita Bussarnas hemsida (de som anordnar sånna här resor). När den är klar och publicerad så kommer det hamna en länk här.

Jag vill bara påpeka en sak till; i texten ovan, när jag skriver att jag inte kan förstå vad som hänt, att jag inte kan placera det och att det känns overkligt, betyder det verkligen inte att jag är en historiarevitionist. Jag tror helt och fullt på allt jag fått höra om Förintelsen, det är bara så stort och så hemskt att man inte ens i sin vildaste fantasi kan föreställa sig att det faktiskt har hänt. Man vill inte tro att någon människa kan göra så här mot andra människor. Man vill inte tro på det man ser och hör, bara för att det överträffar ens vildaste fantasi. Man vill bara blunda för verkligheten när man ser de kläder och skor som tillhört spädbarn. Spädbarn som nazisterna obarmhärtigt skickade rätt in i gaskammaren. Jag tvivlar inte på att ni förstår vad jag menar, men det hela får ett helt annat perspektiv när man väl är på plats. Man stänger in sig och vill inte förstå.

Det är för ofattbart helt enkelt.

Tillbaka

Kom hem till Flen igen igår runt elva - halv tolv på natten. Avslutade en hektisk tid med att läsa H&M reklam och började planera vilka fonder som jag ska pensionsspara i. Helt sjukt att göra något sådant vid ett ruskigt segt tillstånd. Drog mig upp vid nio imorse, tog en varm dusch och knallade sedan till jobbet - Jag är helt död. Jag är trött, sliten, förvirrad, jag har kramp i vaderna (vilket jag haft sen i torsdags), mina hälar är möra, mitt huvud värker och min hy har tagit stryk av dålig polsk mat.

Allt detta innebär att det inte blir en Polen- uppdatering nu ikväll. Den kommer imorgon. Imorgon ska jag försöka hinna med att "blogga ikapp" lite. Sen åker jag ju till London på fredag, så jag kan ju inte blogga under den helgen.

Allt jag har att säga nu är;

Lyssna på Patrik Isakssons:

Hos dig är jag underbar
Du får göra som du vill
Tillbaks på ruta 1
Faller du så faller jag
1985


Dessa fem låtar höll mig sällskap under alla bussresor i Polen, och jag är helt besatt. Vilken fantastisk röst, vilka känslor! Morr.

Nu ska sängen (och filmen Madagaskar) bli mina bästa vänner. En kopp té, lite godis, tända ljus och ett varmt täcke - lovely!

Utan ett ord, utan en längtan ...

hits