Ursäkterna duggar tätt

Ack så dålig jag har varit på att uppdatera min älskade blogg. Jag ber om ursäkt. Men jag tänker faktiskt skylla ifrån mig, jag har jobbat konstant i över en vecka, och all ledig tid har gått till att sova. Men nu är jag någorlunda back on track - tror jag.

En sak är säker - jag fungerar inte med elektroniska prylar. Min nya locktång har skapat ett långt, tjock mörkrött märke över min kind/hals. Jag råkade helt enkelt bränna mig. Någon som är förvånad? Skulle inte tro det.

Nu blir det lite reashopping och sedan Casino Royale på bio. Update med julklappar och allt annat jag kan tänka mig kommer så småningen om. Promise!

Slit

Nu börjar min HELT fantastiska arbetsperiod. Jag jobbar tisdag, onsdag, torsdag, fredag, lördag, söndag, måndag. Sen är jag ledig tisdag och onsdag. Sedan sätter det igång igen! Kuuul.

Helt galet att det är julafton redan på söndag. Fort går det..

Nyår är planerat och klart, kommer att bli riktigt kul! Min ondskefulla plan kommer att sättas i verket, roligare än så kan man omöjligt inleda det nya året! Redogörelse för vad som var så ondeskefullt kommer när planen väl är genomförd. Vi vill ju inte riskera att det inte blir av..

Nu blir det dock utvärdering och möjligtvis lite betygsnack i Historia B- kursen. Sedan jobbet! Julruschen here I come! Jag stänger med Petra ikväll, myspys. Vi ska åka korg.

London Calling

Ah, den trettionde januari bär det av till London igen. Jag måste bara tjata lite till, för jag älskar verkligen London. Dessutom är det kul att det är Jag som får guida runt Petra i världens mest fantastiska stad för första gången i hennes liv! Nu har jag precis petat iväg ett mail till Sam, för vi planerar även att tillbringa två och en halv, kanske tre dagar i Windsor.

Petra vill fortfarande till madame Tussauds, och trots att jag är skeptisk (urtråkigt ställe) ås får jag väl gå med på det eftersom jag tänker dra med henne på en svindyr musikal. Frågan är dock bara vilken musikal vi ska se. Jag har ju sett både Grease och The Lion King i London. Sound of Music kanske? Eller The Phantom of the Opera? Klurigt klurigt..

Oh, jag är så taggad! Shopping! Museum! Musikal! Pubar!

Nu måste jag dricka mer kaffe..

Ledig

Igår slapp jag vara rastlös! Strax efter att jag publicerat inlägget ringde Albin och räddade min söndag! Vi köpte massor med godis och bestämde oss för att se "Lucky Number Slevin". Grymt bra film, den måste ni se nu i vinterrusket! Så jag hade en bra söndag, thank God.

Minusgrader idag, sju jäkla minus när jag vaknade! Why? Jag hade ju planer på att våren skulle komma redan i januari..

Måndag idag, den enda lediga dagen för mig den här veckan. Sedan blir det jobb, jobb, jobb.. Julpaniken kommer att starta på allvar ungefär på torsdag, vilket alltid är kul! Man skulle kunna tro att det var tvärtom, men det är faktiskt roligare att jobba när det är kaos och panik som gäller!

Rastlös

Då var det söndag igen, och närmare bestämt den tredje advent. Tiden går alldeles för fort, fortsätter det så här är jag pensionär innan jag vet ordet av! Planerna för denna tredje advent ser just nu ut att bli byte och tvättning av lakan. Mer än så har jag inte inplanerat. Kanske lite skolarbeten. Jag blir så extremt rastlöst när jag inte jobbar.

Citat

"Det är en sak att vilja, en helt annan att våga"

- Sir Walter Scott (författaren till Ivanhoe)

Bara sådär..

På kategorin onödigt vetande skriver jag inte mycket, därför tänkte jag köra igång med det nu! Dock så ligger jag lite fel i dagarna, men vi kör ändå. "Det hände i december", helt fräckt snott från den fantastiska tidningen Världens Historia.

1 december 1939 har den amerikanska filmen Borta med vinden premiär. Filmen om inbördeskriget i USA är en av filmhistoriens största kassasuccéer.

7 december 1941 bombar japanerna sönder Pearl Harbor. Japanerna anfaller med 350 plan och mer än två tusen amerikanska soldater dör.

10 december 1901 delades de första nobelprisen ut. Vinstsumman var då 150,000kr.

14 december 1542 utses sex dagar gamla Mary Stuart till drottning. 45 år senare halshuggs hon på order av den brittiska drottningen Elisabeth.

7373

11172-90
Jag måste ju skylta lite med min nya mobil, Nokia 7373. Den är galet snygg, brun och fin. Men jag förstår absolut ingenting av den. Dock finns det ett bra spel på den, nämligen Sudoku! Hur kul som helst, där snackar vi det ultimata tidsfördrivet.

När jag får råd att köpa ett nytt kontantkort ska jag ladda ner lite musik till den, eftersom jag hela tiden glömmer min iPod precis överallt. Så lite musik på mobilen skadar inte.

Ni får inte bli griniga ifall jag inte svarar när ni ringer, jag hör nämligen inte att den ringer, och som grädde på moset känner jag inte igen signalen!

Pamsan

11172-89
Alla har åsikter om Pamela, och mycket finns det att säga om henne. Men på den här bilden är hon riktigt fräsch. Inte många tvåbarns- mammor ser ut sådär. Eloge!

Julklappshandel

Imorse bar det av till Eskilstuna tillsammans med bror för att hitta de sista julklapparna. Men det slutade med att jag har en kvar i alla fall, eftersom pengarna tycks flyga iväg. Men det känns skönt att ha allt utom en sak till pappa klart! Plus att julklappssnöret är slut.

Självklart skulle Andréas gå och äta, lunch vid halv tolv kändes lite väl tidigt. Plus att mat kostar pengar, jag måste sluta upp med allt som kostar. Kan bli knivigt.

Trots att jag har satt shoppingförbud på mig själv så var jag tvungen, och när jag säger tvungen så menar jag det, att köpa ett par tofflor och The Ark's "In Lust We Trust". Tofflorna eftersom pappas julklapp då blev gratid (tack Åhléns) och Ark's skiva eftersom jag stått och hållt i den mer än en gång. Den var billig dessutom. Men annars är shoppingförbudet kvar! Jag har ju faktiskt inte köpt några kläder på säkert två veckor, så jag borde få en eloge för det!

Tråkdag

Eftersom jag jobbat konstant sedan i måndags så har jag inte haft tid för särskilt mycket alls, speciellt inte bloggen. Tyvärr. Men jag är ledig hela helgen, vilket innebär att det blir till att blogga en hel del då!

Just för stunden sitter jag i skolan och har grymt tråkigt. Vi har schemabrytande vecka, och idag går vi i skolan 10-15, och under hela den här tiden ska vi ha "utställning". Vilket innebär att vi bara sitter och glor. Halva skolan har gått hem vid det här laget, så det finns inte särskilt mycket att göra.. Så fort jag får gå härifrån blir det till att sola och träna. Sedan hem och ta det lungt hela kvällen. Imorgon ska jag och bror åka och handla de sista julklapparna! Vilket passar bra, då pengarna börjar ta slut!

Nu ska jag fortsätta ha tråkigt. Plus att jag nog ska gå till en lärare och tigga tillbaka en uppsats!


Ändrade planer

Jag hade stora planer på att skriva ett långt inlägg med mycket djup i. Ni förstår nog vad jag menar, ett sådant inlägg som passar i tankar kategorin. Självklart ska jag skriva det inlägget som finns i huvudet, men inte just nu.

För nu blir det da Vinci- koden, hjärtan- chips, djungelvrål och kanske en bailey's. Den perfekta kombinationen.

Hey, ha en trevlig andra advent! Julen sucks, och vädret ser mer ut som om det är på väg mot vår! Vi hoppas på att Sverige glömmer bort att ha vinter iår!

Uppmaning; Konsertupplevelser

Sebbe bad några lista sina tio bästa konsertupplevelser, och jag tvivlar på att jag sett tio konserter.. Men jag gör mitt bästa och listar de som är värda att listas!

11172-88

1. Bruce Springsteen and the Seeger Sessions Band, Stockholm Globen 30e oktober 2006.
Makalöst. Bruce. 13 500 människor. The River. Ofattbart stort, fantastiskt bra! Jag tvivlar på att jag någonsin kommer att se en bättre konsert, om inte Bruce planerar att överträffa sig själv det vill säga..

2. Lars Winnerbäck, Konserthuset i Eskilstuna 26e november 2004.
Bara sittplatser, en väldigt liten publik och Lasse. Lasse, hans gitarr och hans munspel. Myspys känsla över hela konserten. Lasse själv beskrev konserten allra bäst - det är som om ni sitter på min sängkant.

3. Lars Winnerbäck, Turnépremiären i Linköping 6e juli 2006.
Enorm publik och ett enormt drag. Petra och jag hade gåshud precis överallt.

4. Gyllene Tider, Sundbyholm i Eskilstuna, 11e augusti 2004.
Världens bästa sommarmusik live en enormt varm sommarkväll. Det är känsla.

Det är inte så många mer som jag faktiskt sett live, tyvärr. Glenmark, Eriksson och Strömstedt förstås, det var kul. Men det känns inte riktigt som om de platsar. Det samma gäller E-type som jag lyckades se live en gång. Sedan finns det ju massor med helskumma personer man råkat knalla förbi vid en livespelning, så som Feven (minns någon henne?). Några till har jag sett, men eftersom jag inte ens minns dem kan de inte ha varit särskilt bra. Allsång på Skansen kan ju omöjligt räknas in, men det är en upplevelse för sig! :) Däremot så SKA jag se Meat Loaf, Bob Dylan och Bruce (igen). Ska ska ska.

Gratisprylar

Bli medlem här och värva medlemmar! Då kan man tjäna ihop till riktigt bra saker! Spelkonsoler, digitalkameror och så vidare! Grymt bra.

Jag har en förkärlek för allting som är gratis på internet!

Det handlar om tajming

.. Petra och jag har gjort en väldigt-exeptionellt-dålig-tajming-sak. Vi har nämligen bokat Londonresan samma helg som det är firmafest. Hur dumma får man bli? Firmafesterna är ju världsbäst! SkitLondon.

Gud

11172-87Denna kommer snart att befinna sig på min vägg! Bruce är Gud, jag förstår bara inte att det inte är fler som begripigt det ännu. Dagens Brucelåt är utan tvivel Rosalita (Come Out Tonight)

You know playin' blindman's bluff is a little baby's game
You pick up Little Dynamite, I'm gonna pick up Little Gun
And together we're gonna go ou tonight and make that highway run

I know a pretty little place in Southern California down San Diego way
There's a little café where they play guitars all night and all day
You can hear them in the back room strummin'
So hold tight baby 'cause don't you know daddy's comin'


Efter konstens alla regler

Pepparkaksbaket gick galant idag! Jag var ju självklart en rookie, men efter utförliga instruktioner av Petra så förstod jag mig på pepparkaksbak efter alla konstens regler. Tyvärr glömde jag fota våra makalösa pepperkakar och det faktum att Petra blev täckt med glasyr medan jag var täckt utav mjöl. Dett autan uppsåt av någon annan, vi tillfogade detta till oss själva. Inte helt frivilligt dock, men jag har en tendens att alltid spilla, oavsett vad det gäller. Jag lyckades även på glasyr i håret. Josefina dök upp och gjorde alla möjliga sorters glasyrmönster, vilka jag inte tänker nämna då de i många fall uppfattas som stötande.

Kanske att den enda bilden som blev tagen dyker upp - nämligen ett glasyrmönster på min tunga (konstnär= Petra) tagen av Josefinas mobil. Det vore något. Mönstret kan även det uppfattas som stötande. Kul var det dock!

Sedan har det blivit till att se två filmer, fast bara en tredjedel av den första och halva av den andra. Josefina och jag har dessutom planerat in en mys/shoppingdag, vilket är nice. Vi ses alldeles för sällan, mycket tråkigt. Så det blir lite ändring på den fronten!

Good vs. Bad

Imorgon skall det bakas pepparkakor så att det står härliga till!

Inte för att jag laddar inför julen, jag tycker ju trots allt inte om julen. Det finns enbart några bra saker med julen, vilka är följande; Pepparkaksdeg, lussekatter, julklappar som visar sig vara böcker, att hela familjen samlas och eventuella Monthy Python- marathon på TV.

De dåliga sakerna? Julpynt, julgranar, adventsljusstakar, konsumtionshysterin, maten, tv-programmen, årstiden, att allt ska vara rött och grönt, tomtar, bockar, Luciafirandet, julöl, hysteriska julhandlande människor, giriga barn som vill ha massor med julklappar, julkalendrar, "årets julklapp", att man inte får ha myskläder på sig, och så vidare. Den här listan skulle kunna bli väldigt lång.

Men pepparkaksdeg gillar vi. O JA!

Jag hade planer på att se Brokeback Mountain förut, eftersom den filmen är helt makalöst bra och tåls att ses dygnet runt året om. Ett mästerverk, utan tvivel. Men sen slog det mig att Petra nog inte sett den, och eftersom hon ska assistera mig i pepparkaksbaket imogon så skulle vi ju kunna se den ihop. Så jag hörde med henne, och visst var hon sugen på detta! Kalas. Bäst film + (förhoppningsvis ätliga) pepparkakor. Det blir min tisdag! Ingen skola, inget jobb.. Njutning på hög nivå!

Världens tjugo bästa låtar

Dessa är utan någon egentlig rankning, det är svårt att säga just vilken av dem som är absolut bäst. Men dessa kan man lyssna på om och om igen, för resten av livet. Skulle jag få ta med mig tjugo låtar till en öde ö - då skulle jag välja dessa;

1. Bruce Springsteen - Lost in the Flood
2. Bob Dylan - Subterranean Homesick Blues
3. Eagles - Hotel California
4. Bruce Springsteen - Born to Run
5. Bruce Springsteen - Thunder Road
6. Bruce Springsteen - Seaside Bar Song
7. Bob Dylan - Visions of Johanna
8. Thin Lizzy - Parisienne Walkways
9. Thin Lizzy - Cowboy Song
10. Bruce Springsteen - Rosalita (Come Out Tonight)
11. Bruce Springsteen - The River
12. Bob Dylan - Motorpsycho Nitemare
13. Patrik Isaksson - Ruta 1
14. Meat Loaf - Bat Out of Hell
15. Dolly Parton - Jolene
16. Meat Loaf - Paradise By the Dashboard Light
17. Meat Loaf - I'd Do Anything For Love (But I Won't Do That)
18. Stillwater - Tiny Dancer
19. Jeff Buckley - Hallelujah
20. Bruce Springsteen - Badlands

Hur ser din spellista ut på en öde ö?
Utmaning till;
Petra, Negern, Sebbe, Tilda och David!


Steg ett, att erkänna.

Nyss var jag extremt duktig och höll något jag lovat mig själv - inte beställa massor med kläder i onödan. (Egentligen finns det inget nödvändig läge just nu, eftersom garderoben har svämmat över för längesen..) Men jag gjorde i alla fall en ganska stor shoppingbag på H&M's hemsida - men beställde den aldrig! Det här är något helt nytt för mig, alltså att INTE beställa skitsaker som man inte behöver bara sådär helt hux flux. Jag är stolt över mig själv. Det känns som om jag genomgår någon jäkla 12-stegs kurs, ungefär som alkoholister och dylikt. Steg ett är att erkänna, steg två är att, ja, vadå? Men jag borde faktiskt ta och göra något åt min ekonomi, för jag får väldigt mycket i lön - och har alltid väldigt lite kvar veckan efter löning..

Så detta måste alltså vara mitt steg ett! Jag har erkänt, för ifall jag fortsätter så som jag  har gjort så kommer min nuna snart att dyka upp i treans program "Lyxfällan". Tro mig.

Plus att mina horoskop alltid varnar mig angående min ekonomi. "Håll hårt i slantarna", "Köp inget onödigt", "Spela inte", "Ekonomin ser inte ljus ut" och så vidare. Inte för att jag tror på horoskop, men just nu känns det som om Expressens Heikki Vesa har försökt varna mig tillräckligt länge.

Så, förutom det som är beställt innan idag - inget mer shopping över nätet förens i februari! (Vi hoppas på det i alla fall..) Kläder jag behöver framöver är en Fjällrävenjacka. Och kanske något på rean. Men MAX att jag lägger ut tusen spänn på rean. Sedan blir det inget shoppande utav kläder OCH böcker förens Petra och jag anländer i London av just den anledningen - shoppa!

Sådärja.

UFOn, Javisst!

Sedan jag skrev den lilla roliga Shuffle- listan i ett inlägg så har jag fått många väldigt tveksamma kommentarer av vad jag tror är datorer som bara sitter och petra ut kommentarer överallt. Bland annat så har jag, via en av dessa kommentarer, fått tips om en internetsida IFALL jag ju skulle vara intresserad av UFOn. Ifall att, liksom.

Pju.

Uppdatering;

Fel av mig! De undrar inte ifall jag är intresserad av UFOn, det undrar om jag sett några.. I så fall får jag gärna höra av mig. Haha!

Jag brukar inte stöta på sådär särskilt många ufon. Mestadels är det bara Petra, Albin och möjligtvis syskonen Franzén som jag räknar till UFO-skaran. Men inga flygande tefat, tyvärr.

Mardrömmar

Det här är praktiskt taget den första lediga fredagen för mig på evigheter. Så jag passar på att ta det extremt lung, vilket jag har jobbat hårt för idag, och vilket jag tänker fortsätta med ikväll. Det mest ansträngande jag gjort är att ha tvättat två maskiner, men eftersom det tydligen är en hobby för mig så kan det omöjligt röra till min "ta-det-extremt-lungt-fredag". Jag har dessutom börjat på en ny bok, återigen, den här gången Stephen King - Mardrömmar. Och nej, jag har inga planer på att fortsätta så himla mycket mer med den ikväll. King kan konsten att skrämmas.

Ifall jag inte har nämnt det tidigare, så gör jag det nu; London är bokat, finally! Om inte allt för många veckor får jag återse mitt älskade London, och mitt älskade Windsor! Lovely! Petra påstår att hon ABSOLUT måste besöka Madame Tussaud's, vilket jag inte är lika sugen på. Det är inte särskilt fascinerande. Men vi får se.. Har vi pengar så vi klarar oss kan vi väl kila dit en sväng, så länge det inte inkräktar på vår värdefulla shoppingtid!

Nu ska jag kanske återgå till King- boken. Eller så läser jag något mindre skrämmande, som Tempelriddarna och korstågen till det heliga landet till exempel. Faktaböcker är inte skrämmande. Bra. Ifall vi nu bortser från Eldens Barn, som handlar om doktor Mengele. Brr.

Blod och Död

Boktips i vintermörkret!Blod och Död av Jens Ganman

Tänk er den ultimata dokusåpan.. En öde ö, tio seriemördare - sist kvar vinner..

Mer behöver man inte säga, den här boken är fullständigt makalös! Intelligent, roande, väldigt smått skrämmande, filosofisk, psykologisk.. Jens Ganman är årets hjälte, kort och gott. Läs!

hits