Ledig?

Jaha, imorse så ringde de från jobbet, så jag ska jobba idag och imorgon. Plus att jag jobbar fre-lör åt Evve. Så mycket för min lediga vecka..

Igår blev det lite shopping dock! Kom hem med två par shorts, två linnen, en kofta, en mascara, en foundation, ett diadem, en slips, en sminkväska och en top. Lovely. Hittade min foundation som jag älskar på kicks, med 50% rabatt! Det är bara att tacka och ta emot.

Nu ska jag göra lunch, och matlåda, sedan ska jag iväg och hälsa på mormor. Sen blir det jobbet!

[woho, jag såg en film igår! Jag kollar aldrig på film nu för tiden, men eftersom jag har en sisådär 20 som jag inte sett så ska jag beta av dem nu!]

Och slutligen, ett litet frågetecken till mina vänner, filmkväll eller spelkväll på lördag?

Konsten att roa sig i Flen

Igår blev det en halvdag i vårat stora Centrum med Petra, där vi hann med två besök på resebyrån, ett halvt besök på trafikskolan, ett långt besök på ett av fiken och ett onödigt besök på ICA. Mitt kära ICA hade fått in nya DVD- filmer, Ta tre för 99kronor. Ja, men jag tog väl tre. Som vanligt.. Plus att de hade fått in lite reaböcker. Så jag plockade på mig Tempelriddarna och korstågen till det heliga landet och Berlin; Slutstriden 1945. Lovely! Det är ju bara det att jag har böcker överallt numera, och igår kväll var jag nära att beställa fler böcker från cdon.. God have mercy on me..

Jag gillar mina och Petras fikastunder. Sittandes i timtal med kaffe och ostfralla, så mycket skit som vi pratar då kan vara världsrekord. Mer fikastunder åt folket! (?) Eller kanske bara åt Petra och mig då..

Jag håller på att planera en weekend till Milano, som Petra ska få följa med på. Vi ska dit enbart för att strosa runt, ha lite ledigt och SJÄLVKLART besöka Santa Maria delle Grazie för att se mitt favvokonstverk genom tiderna - Nattvarden. Vi har dessutom planerat in en Londontripp i slutet på Januari, och jag ska ju dit på höstlovet också. Dags att jobba arslet av sig igen alltså, vilket redan är schemalagt då jag jobbar konstant hela sommaren. Men pengar är inte fy skam.

Nu ska jag laga lite mat åt min hungriga mage!

Nejmen...

Jaha, återigen påstod jag att jag skulle bli bra på att uppdatera. Och vad händer? Närmare bestämt ingenting. Sanslöst. Men nu skriver jag ju i alla fall, det måste ju vara ett bra tecken?

Om en timme så ska jag vandra upp på stan där jag ska fixa tågbiljetter till Lasse- konserten, kolla öppettider på körskolan, handla snus och massor med annat på ICA, kolla tågtider åt Mamma och Pappa... Ja, det finns lite att göra i alla fall. Jag ska dessutom ta tag i garderoben idag, för nu kommer jag inte in där längre. Golvet är fullt av väskor och skor, och det finns inga galgar kvar så jag kan inte hänga upp nytvättade kläder. Vilket JOBBIGT läge att äga så pass mycket kläder. Nej, jag ska sluta klaga.

Oh, har gjort min första beställning någonsin från Asos, det blev skor och väskor och lite annat smått och gott. Några rader längre upp i det här inlägget så märker man ju att jag verkligen behöver fler skor och väskor.. Men det är ju faktiskt riktigt roligt att göra av med pengar. Jag ska in till Eskilstuna imorgon för att shoppa upp mig på lite grejer, man jag har ingen aning om vad jag ska köpa. Det visar sig helt enkelt.

Nu däremot, så ska jag göra iordning morgonfrisyren till något mer acceptabelt, och jag måste även byta ut pyamasbyxorna mot något annat. Förra gången jag gick i pyamasbyxor på stan så fick jag skäll av både Petra och Mamma.

Tjing!

Jag hade nästan glömt..

11172-46

Bah! Jag hade nästan glömt att fortsätta publicera bilder på Petra.

Här ser vi då Petra lekandes på Sagostigen, och så sant som det är sagt
- En bild säger mer än tusen ord!

Jag bara lovar och lovar..

Jag bloggar på tok för sällan. Jag ber om ursäkt för det. Men inlägget nedan kan nog förklara varför jag knappt hunnit med att andas på sistone. Men uppdatera ska jag se till att hinna med, plus att jag snart är klar med ett flertal böcker, så då dyker de upp på nya bokbloggen!


Man måste acceptera ibland

Jag har precis konstaterat att jag nu faktiskt måste acceptera det faktum att jag stressat ihjäl mig på sistone. Jag har blundat för det eftersom jag "inte är en sån som stressar", plus att jag inte velat skära ner på något. Men när man i tre månader har gått i skolan 40h i veckan och dessutom jobbat 40h i veckan, och på det massor med tungt skolarbete, så får man räkna med att kroppen säger ifrån.

Jag har fått massor med klassiska stressypmtom, till exempel så har jag tappat hår, varit helt tung i kroppen och tappat några kilon. Allt stressande har gjort att jag kunnat sova tolv timmar i sträck utan att vara utvilad, och jag som brukar vakna för att kissa en sisådär två gånger per natt. Mina ögon har sett mer eller mindre döda ut allt som oftast, och för att göra allt värre så har jag gjort tusentals "att göra-listor", tagit jobbtider jag borde ha sagt nej till och mitt i allt stressande så har jag rensat, städat och pysslat här hemma, vilket jag inte brukar göra. Allt stressande har gjort att jag glömt bort att äta helt och hållet vissa dagar, det enda som jag med säkerhet petar i mig är frukost.

När ens frisör som man träffar fyra gånger om året tycker att man har förändrats från att vara helt kolugn till att vara uppjagad, då bör man trappa ner lite. Jag har haft lov i snart två veckor nu, men ändå så är jag fortfarande grymt uppjagad. Så därför så tänker jag jobba de pass jag har, och sedan ta det lungt resten av tiden. Läsa böcker, sola.. Och ifall mina vänner hittar på nått kul (förhoppningsvis en spelkväll! detta var även en pik, spelkvällar borde ske oftare..) så hänger jag på ifall kroppen och humöret orkar. Jag har helt enkelt konstaterat att jag måste lägga in backen nu. Stressa vidare lär jag få göra i höst när allt sätter igång igen, men nu jäklar så ska jag se till att ta vara på mig själv.

pju...

Fest i Flen

Jag måste ju uppdatera om hur kul fest i Flen var iår! Efter stängning på jobbet knallade jag dit, där jag träffade Tina och Agge. Vi gjorde öltältet till vårat ställe för kvällen, där vi drack för mycket, dansade för mycket och gjorde alldeles för många skumma saker. Bandet som spelade var alldeles ruskigt bra, de spelade bara massor med gamla rockhits. Jag var verkligen i sjunde himlen!

Annars så har jag jobbat hela hela helgen, riktigt långa pass dessutom. Jobbade även i måndags, så det var verkligen guld värt att Petra jobbade åt mig idag så att jag kunde vara hemma. Mogge och Marcel kom ner, vi åt god mat och hade det riktigt mysigt. Vi har bokat in fler gånger som de ska komma ner hit, vilket är riktigt bra då jag inte gillar att vara utan dem. På tal om att vara utan någon så måste jag höra av mig till Sam snarast.. Memo till mig själv alltså.

Oh, jag måste berömma mig själv! Idag efter att Stockholmarna lämnat oss och maten var uppäten så knallade Mamma och Pappa iväg med hunden. Då passade jag på att diska ALL disk, torka allting och ställa in allt i skåpen. En stor eloge till mig som aldrig gör något vettigt annars! :)

På tal om det måste jag hänga in lite kläder nu.. Sedan blir det sängen, jobbar 09:00-18:00 imorgon, mardrömspass så här innan midsommar!

Bokberoende!

Min nya bokblogg ligger uppe nu - bokberoende! Där kommer jag härmed att lägga upp alla bokrecensioner, och eftersom jag varit så dålig på att publicera här på sistone så kommer det dyka upp en hel del där! Den bloggen är till för alla som liksom jag älskar böcker, så antingen kan ni tipsa mig om böcker där, eller bli tipsade av mina recensioner! Och jag vill hemskt gärna att ni som läst de böcker jag tipsar om ger era egna tankar kring böckerna - på så sätt blir bloggen till för alla! Lovely!

Nu har jag publicerat en hel del recensioner, och mer blir det imorgon. Jag har en sisådär trettio recensioner som ligger och väntar.. Men nu ska jag lägga mig i sängen och läsa Krig och Fred!

Imorgon blir det träning innan jobbet, det var längesen sist och det ska bli ruskigt skönt!

Ett långt inlägg som känns osammanhängande.

Imorse vaknade jag av att ICA's kära Maggan smsade mig och tyckte att jag kunde börja fem timmar tidigare. Jag kunde sträcka mig till två timmar tidigare, och ska därför pallra mig upp vid ett. Jag har jobbat arslet av mig på sistone, och trots att jag brukar ha seriösa problem med att säga nej till Maggan så lyckades jag idag. Nästan i alla fall.

Jag är inne i en bokperiod. Jag har ju i och försig alltid bokperioder, men denna period är sanslös. Jag snittar på en bok varannan dag. Så därför tog jag imorse tag i del ett av tre; Krig och Fred. Jag tänkte att den boken kanske skulle ta lite längre tid, då artonhundratalsböcker brukar vara lite tröglästa. Men NEJ,
Leo Tolstoj skriver som ett rinnande vatten, trots en miljö i boken som man personligen inte är hemmastadd med så går läsningen som en dans. Jag kanske kommer bli kär i Tolstoj.

På tal om böcker så ska jag starta en till blogg, nämligen Bokbloggen. Där kommer jag lägga upp recensioner på alla böcker jag läst/läser, tipsa om böcker i speciella genrer, hålla utkik efter nya kap och så vidare. Så den bloggen får bli en liten mötesplats för alla boktokar, så att jag har några att byta tankar med. Det ser jag fram emot, och jag kommer ordna den bloggen ikväll troligtvis! Jag slutar jobba halv åtta så jag har lite tid på mig.

Det vackra vädret har återigen anlänt, tyvärr har jag inte kunnat nyttja det då jag jobbar praktiskt taget dygnet runt. Igår hade Petra och jag händer fulla konstant på jobbet, och vi blev lite griniga mot slutet, men det vi lyckades med förtjänar en eloge! Petra och jag har alltså rensat ICA's alla godishyllor, och plockat fram allt med utgånget datum. Ni anar inte vilket jäkla slitsamt skitgöra det är. Men Petra och jag är DUKTIGA! Duktiga idioter.. På tal om Petra och böcker och allt jag tjatat om i det här inlägget så ska Petra snart få sätta sig med mig och lägga upp en idé, en plan och en layout för det företag som jag en vacker dag tänker starta. Och Petra ska bli delägare, vare sig hon vill eller inte! ;) Men hur kan hon inte vilja?

Nu blev det här inlägget ett såntdär långt och vädligt osammanhängande inlägg som jag lyckas ordna ibland när jag inte bloggat på länge. Men jag SKA faktiskt skärpa mig angående bloggandet. Jag gillar ju den här bloggen, och det är alltid lika kul när någon petar in en kommentar. Så jag ska återigen blogga riktigt regelbundet.

Det som hänt på sistone är att skolan är slut för den här gången, och jag är inne på mitt sista sommarlov. Det är med skräckblandad förtjusning som jag sen kommer ge mig ut i det verkliga livet. Jag blev i lördags vegetarian, efter att ha läst på i två års tid så tog jag äntligen det efterlängtade steget. Det känns riktigt bra, vad kan man säga, ingen kan göra allt men alla kan göra något. Så ni kanske förstår att det är av etiska skäl som jag blir vego. Det är lite som med min maniska sopsortering, den lilla människan försöker göra världen till ett bättre ställe. Men nej, jag kommer inte slå mina vänner när de äter hamburgare.. Jag är ingen militant vegan, jag gillar bara djur så pass mycket att jag ogillar att se dem på min tallrik. That's it.

Nu ska jag ge mig i kast med att laga lite mat, kurrandet i magen tar snart överhanden. Sedan bär det av till jobbet. Ha det underbart i solen alla ni som har tid att njuta av värmen!


Utmanad!

Jag har blivit utmanad av Petra, som anser att vi Svenskar är skitdåliga på att berömma oss själva. Så därför ska jag nu göra en lista på allt jag som är förbannat bra på! Here we go;

Jag är en fena på att läsa böcker. Jag har ett riktigt läshuvud, och jag snittar på en sisådär fyra böcker i veckan. Ifall jag inte gick i skolan och inte jobbade så skulle det väl bli en 25 böcker i veckan. Detta innebär även att jag är riktigt bra på att köpa böcker för massvis med pengar varje månad..

Jag är bra på engelska, mycket tack vare min bror som vägrade prata svenska med mig när jag var liten. Jag pratar flytande så länge som jag inte pratar med min engelskalärare, jag skriver skitbra och jag förstår precis allt, även lustiga brittiska dialekter. Detta har bevisats av alla nationella prov jag någonsin gjort i engelska, då jag fått MVG på alla delar varje gång.

Jag är bra på att skriva. Dock inte på att blogga, då blir det mest slöskrivande. Men jag är bra på att skriva skönlitterärt, noveller, krönikor, rapporter, artiklar... Och detta är ju tacksamt då jag i framtiden vill arbeta med just skrivandet!

Jag är bra på badminton, och det är även den enda sport som jag är bra på.

Jag har ett öga för inredning, och det skulle märkas mycket mer ifall jag ibland städade mitt rum.

Jag vet alltid vad jag vill och vad jag gillar, jag är en fena på att argumentera för de saker som är viktiga för mig och det är precis omöjligt att köra över mig i någon fråga. Jag vänder aldrig kappan efter vinden, men jag är inte helt omöjlig när det gäller att ändra åsikt över människor. Många av mina vänner hatade jag innan det slog mig att vi fanimej passar ihop. Jag är självsäker och tar absolut ingen skit ifrån någon, och jag låter heller inte någon spy galla över mina vänner, för då råkar de illa ut.

Jag låter inte några av mina planer gå i stöpet, och jag är dessutom ruskigt bra på att planera. Jag stressar aldrig, och jag är alltid i tid och jag har aldrig lämnat in något skolarbete försent.

Jag är GRYM på TP och alla andra frågesporter, eftersom jag är grymt lättlärd och har ett fantastiskt minne. Det sägs även att jag är begåvad, men jag anser mer att jag är intelligent. Men jag är definitivt inte smart, enbart intelligent. Och det är skillnad, tro mig.

Jag är social och har lätt för att ta kontakt med andra människor. Jag gillar att stå i centrum, och jag har aldrig svårt för att skratta. Jag skrattar även åt mig själv.

Så, efter allt beröm för min egen del måste jag ju bara skriva upp de saker som jag är totalt värdelös på;
Fotboll, matlagning, jag har noll lokalsinne, jag bäddar aldrig sängen och jag är ingen höjdare på matte!

Utmaningen går vidare till alla som känner för att utmanas, ge er själva lite credit för det ni är bra på! Alla behöver vara lite ego ibland!

Inget bloggande gör att man får en utskällning

Jag har fått lite skäll av Petra för att min blogg ligger på is. Det är inte med flit, jag har helt enkelt väldigt mycket för mig! Men idag ska jag kosta på mig en liten uppdatering!

I lördags var det alltså studenten, jag missade utspringningen pga jobbet men jag hann ikapp Lina på stan där jag blåste partytutor med henne. Skivan blev hos Lina, där hennes brorson Sebbe får stå för århundradets underhållning. Han drog igång alla lådvin så att det sprutade vin i hela lokalen, plus att han fick tag i allas digitalkameror och fyllde dem med lite halvlustiga bilder! Det bar sedan av till Amazon, där jag tappade bort Lina på direkten. Men jag roade mig på egen hand, bland annat med att kasta ut minderåriga tillsammans med vakterna och genom att bränna många hundralappar i baren. När det var dags att ta sig hemåt fick jag sällskap av Axel, och trots att det tog en bra stund att ta sig hem så hade vi riktigt riktigt roligt. Människorna vi träffade på vägen måste ha trott att vi var tokiga, då vi stannade upp var tionde meter för att krama varandra och tala om för varandra hur mycket vi gillar varandra. Axel talade om för mig i söndags att han inte minns något, och tur är väl det! :)

Vaknade i söndags med fläskläpp och ingen röst kvar. Rösten är fortfarande lite halvt borta ibland, men det är ganska kul. Kollegorna konstaterade att min nuvarande röst är rätt sexig. Haha! Jag kanske borde passa på att ragga lite..

I övrigt har det mest varit jobb.. Och mycket bokläsande såklart! Men jag har definitivt försummat mina vänner på sistonde, men på fredag blir det sommarlov och då ska jag ta igen massor med svunnen tid!

Ikväll är det möte på jobbet, och sedan jobbar jag torsdag, fredag, lördag, söndag.. Och massor nästa vecka också.. Men pengar är beroendeframkallande! Så nu vill jag bara påminna Petra om att jag behöver ha pengarna för Bulgarienresan snarast, och så vill jag även säga att det blir ett till inlägg eftersom jag blivit utmanad av Petra!


hits