Jag skriver alldeles för mycket onödigheter.

Jag har en malande huvudvärk som min förkylning bjudit mig på, men det för mig ingenting för jag ska klippa mig och färga håret idag! Ruskigt efterlängtat, just nu känns mitt hår bara som något nödvändigt ont! Ny frisyr, färgning + slingor.. Lovely! Jag meddelar senare om hur resultatet blev!

Jag är klar med allt i skolan.. Jag behöver inte ens skriva om hur jäkla skönt det känns. Nu är det inte många dagar kvar, sedan väntar mitt sista och efterlängtade sommarlov! Och vet ni vad? Imorgon är det två månader kvar tills jag drar utomlands i två veckor.. Jag känner för att skrika!

Eftersom man sällan träffar på Petra nu för tiden så vill jag skriva ett litet meddelande till henne;
Din skjorta + en topp ligger här hemma och väntar på dig! Du får hämta upp dem ifall du tar med dig mina jeans! :) Plus att det snart är dags för skissa och gissa!

Sådär.. Börjar skolan om en halvtimme, kanske är dags att dra sig dit. Två lektioner, varav den ena enbart handlar om betygssamtal, sedan blir det frisören. Myspys. Åh! Igår fick jag reda på mitt betyg i Engelsk Skrivkurs - MVG! Skoja INTE om att jag blev överlycklig! Plus att vi fick tillbaka nationella proven i Engelska B - MVG där med. Lovely! Engelska vill jag vara grym på, och det ser ju faktiskt ut som jag är det numera! :)

Nej, nu lämnar jag internet åt sitt öde. Kaffe i skolan, sedan lektioner. Plus att jag inte jobbar idag, det är sällan jag är ledig, så därför ska jag njuta järnet! Jag var ledig igår med, men då njöt jag inte särskilt mycket, jag rensade ut massor med skräp.

Psykfall

Jag är en boknarkoman. Det börjar bli läskigt, igår tillbringade jag över en timme med att plocka med mina böcker, jag placerade om dem i hyllorna, och jag har konstaterat att det finns böcker precis överallt i mitt rum. Jag måste skaffa ett bibliotek snarast!

Nu ska jag skriva en uppsats om Vietnamkriget, som jag borde ha gjort för längesen. Den ska in på fredag, och det är den sista saken jag har kvar i skolan. Varför ska jag skjuta upp allting?

- Jag skjuter upp så mycket som möjligt, så långt fram som möjligt.
- Jag får panik ifall mina föräldrar slänger papper i vanliga papperskorgen och inte i pappersinsamlingen.
- Jag har hotat mina föräldrar, och numera köper de inga blommor till baksidan, utan bara gröna växter. Allt för att så lite getingar som möjligt ska finnas runt mig.
- Jag lever på kaffe, de senaste dagarna har jag snittat på tre kannor om dagen.
- Jag köper massor med DVD filmer som jag sedan bara lägger på hög, för att se dem ett halvår senare.
- Jag har startat en ny tradition, som går ut på att när någon i min familj fyller, vid jul, eller vid morsdag och dylikt, så kan familjen räkna med att få minst en bok av något slag. Jag älskar böcker och försöker därför pracka på dem min lilla bokreligion.
- Jag känner en stark avsky mot pocketböcker, men investerar i dem ändå när plånboken inte är tillräckligt tjock.
- Jag har ett kärleksförhållande til mina böcker, och avskyr när folk frågar ifall de får låna en bok eller två. Men jag har seriösa problem med att säga nej, så jag lånar ut saker i alla fall.
- I skolan och på jobbet är jag tålmodig, men hemma flippar jag ur för minsta lilla grej.
- Jag får för mig att saker och ting ska ske över en natt, som ett mirakel.
- Jag inbillar mig att jag har flera liv, så att jag kan göra allt jag vill.
- Jag tror att alla mina drömmar ska slå in.
- Jag är bombsäker på att jag kommer vinna miljoner på lotter när som helst nu.
- Jag är jättedålig på att städa mitt rum, men har en pedantisk läggning när det gäller min stora garderob.
- Jag köper alldeles för mycket kläder, vilket innebär att det kommer bli en liten utförsäljning till vännerna nu snart igen.


Okej, jag har precis konstaterat att jag är ett psykfall. Någon borde låsa in mig. Men helst efter att jag skrivit min uppsats.

Badlands

I don't give a damn
For the same old played out scenes
I don't give a damn
For just the in-betweens

Jag saknar mitt England. Jag skulle ge allt för att få vara där just nu. Bara strosa runt i Windsor med Sam, kika på de fula slottsvakterna, dricka té på The Crocked House, åka runt i hans lilla bil, höra honom skratta och upprepa ordet Lovely hela hela tiden. Jag saknar mitt England, och jag saknar min Sam.

Talk about a dream
Try to make it real
You wake up in the night
With a fear so real

Jag ska skicka över bilder till honom nu någon dag. Riktiga foton på Flen, Sverige och familjen. Så att han förstår att han måste komma hit snarast. Och jag kan inte åka dit förrens i höst.

Well don't waste your time waiting

Jag vill träffa Morgan också. Man ser honom så sällan. Han fattar inte att han måste åka ner till mig ibland, jag klarar mig inte utan alla mina bröder. Andréas är som en bästa vän, Morgan som en pappa och Sam som en själsfrände. Vad vore jag utan de tre underbara idioterna?

Poor man wanna be rich
Rich man wanna be king
And a king ain't satisfied
Till he rules everything

Jag skulle vilja slå mig själv blodig bara för att jag inte fick tag på biljetter till Bruce- konserten i söndags. Blodig.

And I belive in a promised land


En läxa till alla kunder

Jag är en dålig människa. Jag lovar mig själv saker som jag inte håller. Hur vettigt verkar det resonemanget vara? Dumma dumma.

Idag har jag både tränat och solat! Riktigt skönt, promenaden hem i blåsten var dock inte lika härlig. Men nu har jag investerat i ett solkort, så snart får ni se mig helt söndergrillad. :)
Memo till mig själv - Somna INTE med solkanonen igång.

Jobba jobba jobba tors, fre, lörd.. På söndag ska jag och Josefina se Borta med vinden, och sedan är det den sista "hela" veckan i skolan. Behöver jag ens nämna att det känns helt lovely?

Camilla och Tina var riktigt härliga igår på jobbet.. Jag önskar alla kunde vara lika jäkla glada som dem när klockan börjar närma sig halv nio och kunderna är tokiga.

Allting som är irriterande som alla kunder envisas med;

- Glömma påsar
- Sno påsar
- Stapla stora berg av varorna
- Lägga en påse på bandet, för att sedan stapla tvåhundra varor på påsen
- Sega med att dra korten
- Påpeka efter att de fått växeln att de hade 1,50..
- Plocka i 2miljoner småmynt i automaten
- Leta efter pengar
- Prata med andra kunder och glömma bort mig och det faktum att jag vill ha betalt
- Börja prata med kunder när de istället borde packa ihop sina varor, och därför bilda en enorm kö på bandet
- Komma på att de glömt något 2 sekunder innan de ska betala, för att sedan GÅ iväg och hämta varan. Har jag och alla kunder hela dagen på sig eller?
- Spela grym oförstående vid en avstäming när man självscannar.
- Bli grymt arg på mig vid en avstämning. (Slumpen, någon?)
- Att inte förstå varför man ska skriva på sitt avi när man hämtar paket på posten
- Att be om kvittot tio minuter efter man har betalat. (PAPPERSKORGEN!)
- Att glömma att packa ner sina varor i påsarna direkt när man självscannar
- Vända alla streckkoder åt fel håll på bandet
- Att inte ge mig scannern direkt när man kommer till kassan
- Att vägra ta emot ett postenpaket efter att jag letat fram det, scannat av det och slagit in det i kassan. Kunder borde lära sig hut jäkla omständigt det är att ångra något sådant i datorn.
- Att låta små barn plocka upp varorna
- Att ta med små skrikande barn in i butiken
- Att börja bråka med sin partner eller sina barn när man ska betala/packa/köa
- Att prata i mobil eller lyssna på musik
- Att inte säga hej
- Att blänga surt på kassörskan för att hon säger hej

Och sist, men absolut inte minst - gnäll aldrig på kassörskan för att ni inte fattar något. Kunder blir arga när man vägrar ta emot bonuscheckar och dylikt som gått ut i datum.. Kunder flippar på mig när mjölken är slut, och har jag ens varit i mjölkdisken den dagen? NEJ. Så, nu har jag fått avreagera mig lite.

Nu ska jag koka lite kaffe och se på O.C. Trots att jag vet vem som dör, så måste jag ju iaf se klart avsnitten..

Tjuvlyssnat

Alla ni som har missat tjuvlyssnat.se - ni ser till att gå in där genast! De som har startat den sidan är mina Gudar, man skrattar varje gång man går in där.

Jag bjuder på två tjuvlyssningar, helt ärligt snattade från tjuvlyssnat.se!

McDonalds, Frölunda

Kille: En Frölundamålet tack, med Fanta.
Kassören: Okej, vilken dipsås ska du ha?
Kille: En Fanta.
Kassören: Inte dricka, vilken dipsås?
Kille: Finns inte Fanta? Ta en Cola då!Pendeltåget

Kille #1: Fan vilket skitväder yao!
Kille #2: Aa bree! Jävla Göran Persson!


Tisdag..

Imorgon har jag typ den enda lediga dagen på väääldigt länge, så då ska jag försöka ordna en hel del bokrecensioner. Men jag kan inte lova något.. :)

Idag har jag faktiskt haft TVÅ lektioner, helt fantastiskt. Fast nu har jag iofs hål fram till engelskan, då jag ska redovisa. Sedan är jag klar med allt i Engelska B, riktigt skönt. Engelska Skriv tog slut idag, bara betygssamtal kvar! Riktigt skönt.. Och psykosocialt arbete är redan avslutat, ett klockrent MVG där, tackar! :)

Slutar skolan vid fyra, då blir det att springa till jobbet.. Bara det inte regnar när jag ska gå hem, då ger jag fan upp!

Okej, detta blev ett väldigt orelevant och ointressant inlägg, men jag struntar i det. Nu ska jag kila iväg och hämta lite OverHead papper, skriva ut lite grejer osv..

Löning imorgon! Lycka!

Rubriker är svårt..

Lördagen blev riktigt trevlig trots en viss brist på folk! My är hur skön som helst, men hon är definitivt ingen höjdare på ölspelet! :) Petra chockade både mig och Josefina i söndags morse när hon klev upp samtidigt som mig - vid tio! Känner man Petra så är en sådan händelse rena hjärtattacken! Fantastiskt.. Vi gav oss i kast med att städa iordning i söndags morse, jag diskade, josefina torkade och plcokade in disk i skåpen, och petra dammsög ända tills hon tröttnade på ljudet. Josefina lämnade oss vid halv ett, då Petra och jag hade en riktigt härlig konversation, om precis allt! Planerna för framtiden känns bra, nu hoppas jag bara på att Petra inte hoppar av! :)

På söndagskvällen blev det Skissa & Gissa, Jag och David mot Petra och Albin. David och jag ägde spelet som vanlig till en början, men sen gick det riktigt illa.. Så Petra och Albin knappade in på oss, och vann slutligen. Men det är inte så noga, Davids häst tar ändå priset. (Hästen såg snarare ut som en räv.. Eller nåt.)

Den här veckan kommer att bli ganska tung, då jag jobbar måndag, tisdag, torsdag, fredag och lördag. Men det ger ju uppenbarligen bra med pengar, och det är ju löning på onsdag! Då kan jag börja leva igen! =) Jag ska även hinna göra klart det mesta jag har i skolan nu i veckan/helgen, så att jag bara kan ta det lungt fram tills sommarlovet. För jag behöver verkligen lov, inget tal om saken!

Albin och jag har bestämt att det blir skissa & gissa snarast igen, ska bara få emd David och Petra på det.. Kan vara ett av världens roligaste spel, kommer tvåa efter TP. Jag måste köpa ett TP.... Det får bli på min shoppingtur på fredag!

Nu ska jag ge mig i kast med att skriva en Novell till min engelska skrivkurs.. den ska tydligen vara inne idag, bra planerat av Pernilla!

Arg var bara förnamnet.

Nej, nu är jag fan riktigt arg. Förbannad. Har man något att säga om någonting som rör mig, så kan man väl säga det till mig personligen? Tro mig, jag kan ta saker man har att säga om mig. Och en liten infallsvinkel är att jag har ett förbannat bra omdöme, och jag gör INTE saker som är grymt skadliga för mig.

Nej, nu är jag arg, men det kommer gå över till ikväll, då jag ska ha sjukt kul! Massor med alkohol, härliga personer.. Vad mer kan man begära?

Bruce Springsteen håller mig sällskap här hemma, och snart blir det duschen för min del!

Och en sak till bara, en liten liten detalj;

Livsmedelsverket har godkänt att företag i Sverige får tillsätta transfetter i sina livsmedel. Transfetter lagras i kroppen, de transfetter som man får i sig kan man omöjligt bli av med igen. Det läskigaste med transfetter är att de är dödliga. De bidrar till massor med sjukdomar, men ändå så är transfetter godkända i Sverige. Danmark, tillexempel, har förbjudit transfetter totalt, eftersom de värnar om sin befolknings hälsa. Det som är idiotiskt i Sverige med godkännandet av transfetter, är att de produkter som innehåller transfetter går att göra precis lika goda och bra utan tillsatsen. Transfetter finns i müsli, kakor, flingor, tårtbottnar, färdiga maträtter, godis, chips... Jag skulle få hålla på hela dagen ifall jag skulle räkna upp allting.

Frågan som kvarstår är; Hur vettiga i huvudet verkar Livsmedelverket vara? Har de ett bra omdöme? Är det smart att tillåta en tillsats som gör den svenska befolkningen sjuk?

Bara en liten tanke alltså. Många (speciellt vissa) borde tänka innan de öppnar munnen. Ta reda på all fakta innan ni ger er i kast med att spy galla över någon/något. Det tyder ju faktiskt bara på grymt låg intelligens, inte sant? Ni vill bara se den ena sidan av saken, den sida som ni föredrar. Skaffa en hjärna snarast, och sluta tro på saker som regeringens små anordningar säger. Livsmedelsverket, Läkemedelsverket, listan kan göras lång. Regeringen har ingen hjärna, och inte deras så organisationer heller. Läkemedlesverket tillät ju en linsvätska, som gjort flera personer blinda i USA. Och nu har flera personer i Sverige fått ögoninflammationer av den. Bra omdöme? Sluta lyssna på idioter, och skaffa er en egen uppfattning om saker och ting.

Nej, nu blir det duschen. Sedan ska jag knalla upp till ICA, så att jag kan handla lite +  ta med mig Petra hem därifrån. Sedan ska vi ha skoj! Hörs!


Dessa dagar..

Jag har haft en väldigt tråkig dag. Gick till skolan tidigt imorse, men då var lektionen inställd. Så jag hade hål till tjugo i två, men smart som jag är utnyttjade jag tiden till solning och träning. Sedan hade jag engelska nationella, muntliga. Gick bra det. Nu orkar jag inte tjata vidare om min dag..

Jag är helt galet fast i min bok. Stephen King - Sömnlös. Hur kan man skriva så bra som han gör? Det skulle jag vilja veta.. Boken är lika tjock som Göran Persson, och huvudpersonen är en sjuttioårig man som inte kan sova. Låter det intressant? njaaae? Men tro mig, LÄS! Grymt bra.

Jag längtar till Lasse- konserten. Massor. Och Bruce spelar i Globen på söndag, kommer jag vara där? Nej, för jag tog livet av mig eftersom jag inte fick tag i biljetter.

Imorgon börjar jag tolv. Har mentorstid och svenska. Sedan slutar jag. Börjar sedan jobba halv fem. Kul dag? Inte särskilt. Jag har en svag känsla av att jag stänger med en helt fruktansvärt person imorgon. Alla mina kära kollegor i kassan har nog redan gissat rätt. BAH!

Nej, imorgon på förmiddagen blir det promenad och en liten solning på baksidan ifall vädret tillåter. Nu ska jag hoppa i säng med Stephen King. Myspys.


Monday

Sådärja, nu har jag precis lämnat in den sista uppgiften för året i Kultur&Idéhistoria. Många sidor blev det, men eftersom jag fick tag i en färgskrivare så blev det riktigt bra. Hoppas bara att läraren säger det samma.

Igår gick det helt galet fort att jobba, plus att jag fått ihop 2, kanske 3, extra tider. Pengar pengar pengar.

Idag borde min snygga t-shirt komma på posten, vi får hoppas på det. Plus att novellen "Brokeback Mountain" borde trilla in idag eller imorgon. Härligt härligt! :) Fler böcker är påväg, likaså mera kläder. Jag borde ta och sälja lite kläder snart igen, kanske efter sommaren? Så får det nog bli. Jag ska nog at och sälja lite väskor också, jag har på tok för många. Skor likaså, men inte många har samma fjösiga lilla storlek som mig. Men ni som är intresserade av en väska eller så kan ju höra av er! ;) Finns ett tjugotal att välja på..

Historia nu om tjugo minuter, ska fanimej börja på min uppsats då. Jag måste ta tag i allt nu, det är alldeles för mycket arbeten som ligger och skräpar. I höst måste jag verkligen ta itu med allting på direkten, annars kommer jag aldrig hinna med mina andra åtaganden.

Nej, ska nog kila iväg nu. Några frågor kvarstår dock;
Är Petra i skolan idag?
Jobbar några sköna människor med mig ikväll?
Hur mycket får jag i lön nästa vecka?
Hur jäkla kul ska det bli på lördag?

Hörs! =)

Om mig.

Jag fick nyss för mig att jag skulle skriva ett blogginlägg om mig själv. Inte med tråkiga fakta, utan mer med sådana där smågrejer som gör mig till den jag är. Udda saker, personliga saker.

Vi kan börja med min absolut största fobi; Getingar, bin och humlor. Jag har aldrig blivit stucken, men jag får ändå panik så fort jag ser en geting. Jag har låst in mig i badrummet då det har varit getingar på altanen, jag har gråtit i ren panik, jag har slagit enorma löprekord för att komma ifrån dem.. Fobin gör ju att jag inte alltid kan göra allt jag vill, och därför älskar jag att vara utomlands, för jag har endast sett en geting utomlands, på Rhodos. Så där kan jag vara lugn.

Jag är väldigt beroende av kaffe och snus. Jag snittar på en kanna om dagen, och efter varje kopp kaffe är en snus grädden på moset. Svart kaffe funkar alltid, varesig det är varmt eller kallt ute. Utan kaffe hade jag somnat in överallt, och utan mitt kära snus hade jag varit, ja, icke-beroende helt enkelt. Men om vi bortser från det, så skulle jag bli en riktig hagga ifall jag skulle sluta.

Jag har kort stubin, men det är väldigt sällan som jag är långsint. Jag brusar väldigt lätt upp, men lugnar snabbt ner mig igen. Ifall jag skulle vara långsint mot alla jag någonsin blivit arg på, så skulle jag ju inte kunne ägna mig åt mitt favoritintresse; att prata. Jag pratar konstant, och jag får panik ifall jag inte har någon att prata med. Jag kan mala på i timmar, och jag och mina vänner tippar på att jag gör cirka 400 ord i minuten. Bara jag vill skulle jag kunna hamna i Guinnes Rekordbok. Jag kan prata om allt mellan himmel och jord, och jag älskar att debatera och argumentera. Min bästa debattvän är Petra, vi diskuterar djupa filosofiska tankar, politik och växthuseffekten allt som oftast. Vi ligger på samma våglängd, och kan därför avsluta varandras meningar.

Jag är en riktig djurvän, jag avskyr djurförsök och misshandel mot djur. Helst av allt skulle jag vilja adoptera alla djur som någonsin råkat illa ut, men det finns en viss platsbrist hemma hos mig. Jag gråter lätt när jag ser program på Animal Planet där människor missköter sina djur. Jag har planer på att bli vegetarian, men det får jag bli när jag flyttar hemifrån. Mina föräldrar förstår sig inte på det, så jag tar det i samma veva som jag flyttar istället.

Jag är hypersocial, säger alltid vad jag tycker och tänker, och därför blir nog många människor lite skrämda av mig. Jag tar extremt mycket plats, precis som mina vänner, och det är därför vi funkar så bra ihop. Jag har en riktigt sarkastisk humor, och jag är alltid ironisk. Jag, min familj och mina vänner drar alltid obcena och elaka skämt, och kan nog därför klassas som taskiga. Men vi är ju bara väldigt lättroade, helt enkelt.

Jag tänker rösta på Folkpartiet i höst, därför att jag gillar deras invandrarpolitik, det faktum att det sitter massor med ungdomar i partiet och att de har bra, vettiga åsikter. Inga omöjliga planer, så som så många andra partier. Jag är humanist, jag anser att alla ska ha samma rättigheter, oavsett kön, läggning, ålder och nationalitet. Vi är ju faktiskt männiksor allihopa, inte sant? Människor som är emot homosexualitet förstår jag mig inte på, hur kan man vara emot kärlek? Snacka om inskränkthet. Låt alla vara som de är, så mår ni så mycket bättre själva. Jag anser att homosexuella ska få gifta sig, men inte i kyrkan. Jag respekterar alla religioner, men ändå så anser jag att man inte kan vara alltför intelligent om man faktiskt tror att någon skäggig gubbe i himlen styr allt. Och messias, han som ska rädda de troende från allt helvete på jorden, borde inte han ha kommit för längesen? Nej, jag är en människa som tror på vetenskapen, på människans intellekt. Religon är inget för mig, men jag är intresserad av det. Precis som jag är intresserad av historia.

Jag älskar böcker, och är en riktig bokmal. Det är något speciellt med böcker, jag kan inte beskriva det med ord.. Jag älskar konst, litteratur och arkitektur. Da Vinci är min Gud, om alla hade samma tankebana som honom skulle vi leva i fred.

Jag är galen i att handla upp alla pengar jag har, på kläder, böcker, filmer, skivor, tekniska prylar och onödigheter. Jag älskar att resa, och London är den stad som jag gillar allra bäst, och England är det land som jag älskar mest. Grekland är det land jag besökt flest gånger, och jag känner mig hemma där. Bulgarien är min nya partyfavorit, åker dit igen nu i Augusti.

Jag vill bli journalist och författare, då jag älskar att skriva. Jag ska börja plugga på distans efter skolan, och stanna ett år i min lilla hemstad. Jobba hela det året, och läsa tre eller fyra distanskurser. Efter det flyttar jag, till Stockholm eller till London. Jag ska bo i Los Angeles någon gång, men jag vill avsluta mitt liv i England.

Jag är engagerad i det mesta, och gillar att ha många bollar i luften. Just för tillfället kombinerar jag gymnasiet med ett extrajobb på ICA, jag sitter i Elevrådsstyrelsen där jag tar på mig massor med arbete, jag skriver för olika internettidningar, jag bloggar, jag umgås med familjen och vännerna, jag tränar, jag läser böcker... Listan skulle kunna göras riktigt lång. Men jag gillar att ha mycket att göra, det är då man känner att man lever.

Min favoritfärg är brun, Rock är det jag lyssnar mest på, Kultur är den inrikting jag har på gymnasiet.. Mina vänner betyder sjukt mycket för mig, de är som min andra familj. Eller nej, min familj och mina vänner är som en enda stor familj för mig. Jag har fått för mig att min familj funkar bra ihop med mina vänner, och jag skulle älska att ha alla runt omkring mig hela tiden.

Jag gnäller ibland på mitt jobb, men egentligen så älskar jag det. Massor med kontakt med människor, och mina arbetskamrater är guld värda. Jag kommer aldrig att hitta ett arbete med lika många fantastiska kollegor som jag älskar.

Jag har högt flygande drömmar, jag älskar att drömma. Jag har en gång varit deprimerad, och jag önskar att ingen människa ska behöva uppleva en depression. Jag har förlorat människor i min närhet, och det har stärkt mig, men jag vill ändå att det som hänt ska ändras, att de ska leva, att vi ska vara här allihopa.

Innerst inne så önskar jag att mina bästa vänner skulle följa med mig ut i världen och livet, att vi skulle leva tillsammans så som de gör i Vänner, och att vi alltid skulle vara tillsammans. Och drömma går ju, inte sant?

Nej, nu blev det här riktigt långt. Ifall ni läst ända ner hit så har ni nog konstaterat en hel del om mig. Jag utmanar mina vänner som bloggar att skriva något liknande, det skulle vara intressant att läsa ifall ni ser er själva så som jag ser er. Upp till bevis! ;)

Ännu en lista..

Jag snodde den här av Petra. Listor är alltid skoj!

Tio första:
Första bästa kompis:
Niklas! Gud, alla minnen gör mig alldeles sentimental! :)
Första bil: Min bobbycar! På den var jag helt livsfarlig.
Första kärlek: Det blir nog Niklas här. Vi skulle ju faktiskt gifta oss var det tänkt.
Första husdjur: Katterna, Kurris och Doddo.
Första semester: Troligtvis en Ölandssemester.
Första jobb: Min tid som lagerarbetare på DUKA. Svartjobb iofs, annars får vi välja ICA här.
Första köpta skiva: Arvingarna - Eloise.
Första riktiga kärlek: Den som lever får se.. Om vi inte räknar Travis här..
Första piercing: Öronen vid typ sex års ålder, annars naveln vid 15 år.
Första konsert: Ingen aning.

Nio sista:
Sista alkoholdrycken: Vin när min bror fyllde förra helgen.
Sista bilfärd: Till jobbet igår morse.
Sista filmen du såg: Oj, kommer inte ihåg. Sista TV-programm var iaf Criminal Minds.
Sista ringda telefonsamtal: Till Mamma igår när hon jobbade.
Sista bubbelbadet: Det minns jag faktiskt inte.
Sista spelade CD: Bruce Springsteen - Darkness on the Edge of Town.
Sista kyss: Jag vill nog inte minnas..
Sista gången du grät: När pappa och jag övningskörde. Jag var så arg att jag började gråta.
Sista måltiden: Frukosten, müsli och fil.

Åtta har du nånsin:
Dejtat en av dina bästa kompisar? Nope.
Blivit arresterad? Som tur är så nej.
Blivit kär vid första ögonkastet? Travis! :) Haha.
Varit på tv? Jodå.
Fått ditt hjärta krossat? Nej, jag undviker såntdär.
Sagt att du älskar någon utan att mena det? Haha, ja, till Eva på firmafesten.
Haft ett one night stand? Näe.
Busringt till nån? O ja, alltid när jag var liten.

Sju saker du har på dig:
1. Mysbyxor.
2. Luvtröja.
3. Trosor.
4. Hårsnodd.
5. Hårspännen.
6. Piercing.
7. .. tatuering?

Sex saker du gjort idag:
1. Ätit frukost.
2. Druckit kaffe.
3. Startat en tvättmaskin.
4. Rensat lite gamla papper.
5. Busat med hunden.
6. Bloggat.

Fem favoritsaker (Ingen speciell ordning):
1. Mina böcker.
2. Min kalender.
3. Hunden.
4. Kaffe.
5. Sängen.

Fyra personer du kan berätta allt för (Mer eller mindre):
Petra.
Albin.
Mina bröder.

Tre val:
Svart eller vit? Svart, men helst brun.
Sommar eller vinter? Sommaren, vad annars?
Choklad eller chips? Choklad!

Två saker att göra innan du dör.
1. Publicera en bok.
2. Se Bruce Springsteen live.

En sak du ångrar:
1. Att jag inte åkte till Sam direkt när jag fick veta att han var sjuk.

Sunday bloody sunday

Den här helgen har verkligen flugit förbi.. Jag har jobbat fredag och lördag, och jag ska jobba idag. Igår var jag så trött när jag kom hem från jobbet att jag inte orkade med mer än att äta lite godis. Helt slut var jag. Lär ju inte bli bättre ikväll när jag kommer hem, men pengarna hägrar ofantligt mycket. Jag har börjat skrapa ihop riktiga höjdarlöner, men det som är dåligt med det är att jag aldrig orkar med allt i skolan, så jag har alldeles för många uppgifter som bara ligger och väntar på att bli klara. Dock lämnar jag aldrig in något försent, så det går ju.

På lördag ska lite folk från jobbet grilla hos mig, det ska bli riktigt roligt. Jag hoppas på att Petra och Josefina stannar heela natten så att vi kan sitta och prata igenom massor med strunt samtidigt som vi gör slut på allt vin. Det vore riktigt mysigt. Sitta på altanen hela natten insvepta i tjocka täcken och bara vara. Lovely. Så måste det bli. Jag får ta och meddela Petra det idag på jobbet, har för mig att hon också jobbar idag.

Bruce Springsteen - Badlands är helgens låt. Likaså låten Candy's Room. Det är något särskilt med Bruce. Han spelar på Globen om en vecka.. Fan att jag inte kommer vara där.

Nej, jag känner på mig att dagens första maskin med tvätt snart är klar. Då är det bara att dra igång nästa. Nu ska jag nog ta och läsa vidare i Stephen King - Sömnlös, och ta ett päron. Och ett äpple. Jag har blivit en fruktoman. Gott gott. Speciellt sånna där små, stenhårda, ljusgröna päron. Jag skulle kunna leva på sådana. På sådana päron och på kokt blomkål. Mumma!

Jobbet om fyra timmar!

(Jag har massvis med bokrecensioner som ska upp här snarast, jag tror jag hinner dem på tisdag!)

Mycket om lite.

Bloggen lär inte vara alltför aktiv nu under sommaren, då jag istället vill njuta av värmen. En och annan bokrecension kommer att dyka upp, och kanske något annat intressant.

För tillfället så måste jag lägga vartenda öre jag har på Bulgarienresan, vilket innebär att allt annat ställs in. Nog för att jag tjänar en del pengar, men jag har utgifter så det heter duga. Så alla pengar går till semestern, eftersom jag måste få ihop till både resan och fickpengar. Plus att det är mycket att göra nu, allt ska göras klart i skolan, massor med jobb, elevrådet har fullt upp och jag har massor av andra åtaganden. Den tjugonde ska dock lite kollegor hem till mig för grillning och vindrickande, vilket ska bli trevligt. Sedan är det bara saker som måste göras.. Jag blir mer eller mindre galen. Faktiskt.

Nu börjar jag dessutom få panik, då jag ska lämna in en spanskauppsats imorgon som jag inte har börjat på. Jag har dessutom tappat bort pappret som jag måste ha för att kunna skriva, och jag hinner inte plugga ikväll eftersom jag ska jobba. Imorgon är det nationella i engelska, läsförståelse och hörförståelse. Och nu ska jag antingen ge mig i kast med att skriva min uppsats om Vietnamkriget, eller så ska jag ringa Petra och vara i solen fram tills jag måste hem och äta. Det innebär ju iofs skolk, men skoja inte om att jag är sugen på det.

Om man räknar med idag, så behöver jag bara tillbringa 21 dagar i skolan, och sedan är det lov.

Fri?

Jag blir så förbannad på att behöva sitta av en lektionstid i skolan utan att göra något vettigt, när man istället hade kunnat gå hem och jobba med uppsatsen om Vietnamkriget. Min historialärare tror att vi bara slappar hemma, och därför måste ALLA sitta kvar här. Men nu är det bara femton minuter kvar, sedan är jag fri att gå.

Jag vill ju vara ute i det fina vädret! SOL! VÄRME! Som jag har längtat.. Ikväll blir det vin hos Posse, och imorgon ska jag fira min bror som fyller 29. På kvällen där på lördagen så hoppas jag på en liten spelkväll med Petra, Albin och Cilan. Det vore trevligt!

Nu ska jag kila på toaletten, sedan ska jag leta upp Albin och knuffa lite på honom.

Onsdag

Knatade upp på tok för tidigt imorse för att kila till skolan och skriva Nationella Provet uppsats i Engelska B. Det gick helt överkomligt bra, och man var hemma igen vid halv elva för att bara ta det lungt. Ska iväg och jobba vid fyra, men jag har ju fortfarande tre timmars slappande framför mig. Jag borde ju iofs plugga lite, men jag känner verkligen inte för det idag. Det enda jag vill göra är att ligga i soffan och läsa min bok. Det är det som livet går ut på många gånger. Mestadels faktiskt. Vad skulle jag göra utan litteratur? Förmodligen skulle jag gå under fullständigt.

Fick nyss ännu en arbetstid på fredag vecka 20. Det tackar man inte nej till, jag har på tok för många utgifter jämfört med mina inkomster. Jag har ett paket med ett par skor och ett par leggings att hämta ut, jag har ett paket från Yves Rocher att hämta ut, jag har petat iväg ännu en H&M- beställning och jag har framkallat 93 bilder på nätet som kommer vilken dag som helst nu! Livsfarligt. Jag har ju även gått med i filmklubben för gamla Hollywood- klassiker, Casablanca och Borta med vinden landar i min brevlåda snart nog nu. Inte bra för ekonomin, Bulgarienresan vill ju gärna bli betald också. Plus fickpengar. Massor med fickpengar. Illa.


Pickled beets.

"It was a spider sense that something was missing, like that feeling you get when you stand looking into the refrigerator, not really hungry, but unable to stop looking. The feeling that this time, it might be there, right behind the ketchup and the pickled beets."Ur Pamela Andersons roman Star


Krav från Petra

Petra hade gjort den här listan och ansåg att även jag borde göra den. Sagt och gjort..

PERSONLIGT
1 vad heter du?
Pernilla
2. vad skulle du vilja heta ifall du själv fick välja? Som tjej, Jolene. Som kille, Achilles.
3. vilket stjärntecken är du? Vattuman
4. när är du född? 22 Januari 1988
5. vart bor du? I metropolen FLEN.
6. vart skulle du egentligen vilja bo om du fick välja? It's always sunny in California!
7. vad vill du bli när du blir äldre? Författare, solbränd och lycklig.

UTSEENDE
1. hur lång är du?
1,62 meter över havet.
2. hårfärg och frisyr? Stort, långt och väldigt blont.
3. ögonfärg? Ibland blåa, ibland gröna.
4. skostorlek? 36 skarpa.
5. har du några piercingar/tatueringar? En piercing och två tatueringar.

FAVORITER
1. film?
Remember The Titans
2. cd? Bruce Springsteen - Greetings from Asbury Park N.J.
3. årstid? Sommar!
4. måltid? Frukost, alltid grymt hungrig då.
5. färg? Brunt!
6. parfym? Dolce Gabbana Feminine
7. tv-program? C.S.I.
8. ämne i skolan? Engelsk Skrivkurs. (Detta lär ändras till hösten, då lär det luta åt Latin.)
9. sysselsättning? Läsa böcker..
10. skådespelare? Bröderna Marx.

KLÄDER
1. vad använder du just nu för jacka?
En gråbrun militärinspirerad sak.
2. vad använder du just nu för skor? Oj, varierar mellan 10 st. Vita Loafers?
3. favoritfärg på kläder? Svart och brunt.
4. favoritmaterial på kläder? Fleece ifall vi bortser från att det är gräsligt.
5. vilka kläder skulle du vilja ha just nu? En stooor vit t-shirt, gråa stuprörsjeans och snygga flats.

RUMMET
1. stort, litet eller mitt emellan?
Mitt emellan, nästan litet.
2. vilken färg på tapeterna? Målade väggar, tre i vitbeige och en i chokladbrunt.
3. vilka färger går rummet i i övrigt? Vitt.
4. favoritmöbel i rummet och varför? Sängen, 160cm bara åt mig!
5. vad vill du ändra där inne? Väggarna, alla ska gå i mörkt chokladbrunt nu till hösten.
6. vad har du där inne av följande:
a) tv?:
Ja
b) video/dvd? Båda två
c) dator? Nope.
d) stereo?: Nope, lyssnar i DVDn
e) telefon?: Enbart mobilen.
7. vad ser du om du tittar ut genom ditt fönster? Några träd, en grusplan och lite villor.
8. vad gör du oftast i ditt rum? Sover, läser och stökar ner.
9. vem förutom du brukar sova i din säng? Hunden när jag inte är hemma.
10. favoritpryl i rummet? Låt se.. Mina böcker, mina andra böcker och alla andra böcker..

BLANDAT
1. var har du i din
a) ficka just nu?
Nada.
b) väska just nu? Snus, iPod, Mobil, plånbok, Skolblock och uppgifter + miljoner onödigheter.
3. vad är du beroende av? Mina två kära följeslagare nikotin och koffein.
4. vilket land kommer du i från? Sverige!
5. vilken sorts lipsyl använder du? Inget för tillfället, väntar på ett som är beställt.
6. vilken religion tillhör du? Jag är ateist, har aldrig konfimerat mig, och har lämnat Svenska Kyrkan.
7. vad köpte du senast? Ett paket strumpbyxor och två dosor Göteborgs Rapé
8. kan du rimma? Hatt - katt ?

There you go, Petra!

Måndag

Oj oj, tänka sig! Jag började direkt att jobba med fördjupningsrapporten efter förra blogginlägget. Det är sällan det händer, något måste ha hänt med mig! Men det är bra, ifall jag blir klar med den idag så kan jag jobba med alla andra grejer i veckan.. Skolarbetena tar verkligen aldrig slut. Först och främst ska jag sätta igång med min Historiauppsats, och jag har inte ens en aning om vad jag ska skriva om. Nutidshistoria är ju bara krig, krig och krig. Finns det verkligen ingenting mer meningsfullt att redogöra för? Jag måste verkligen hitta något bättre ämne. Alla andra ska skriva om krigen, så det vore bra om någon i alla fall tog något nytt ämne. Fast både Vietnamkriget och Koreakriget intresserar mig, så kanske blir det någon av dem.

Nej, nu ska jag jobba vidare med min nuvarande rapport. Sedan ska jag slå en pling till Petra, som troligtvis ligger och sover. Ringer jag innan tre kommer jag väcka henne, och då blir hon inte på bra humör resten av dagen. Så runt halv fyra kan man nog slå en signal! Nu, tillbaka till skolarbetet.

Valborg

Valborg blev, trots några missöden, riktigt kul! Posse och jag förstörde allas öron genom att sätta Patrik Isakssons "Faller du så faller jag" på repeat under tre timmar. Niklas gjorde slut på sin pappas bar, en riktig höjdare. Anders sa dock inte så mycket om det, han kom efter ett tag och festade han med. Martin (se bild nedan, tryck gärna på den), tog i alla fall priset i kvällens alla kategorier. Han var fullast, vingligast och mest högljudd. Han fick dessutom fnatt efter att Posse och jag berättat att de finns råttor i lösviktsgodis. Som tur var somnade han i soffan framåt halv ett- tiden. Då passade jag på att knalla hemåt, trött som vanligt. Men en kul kväll var det, Posse och jag har konstaterat att vi måste festa ihop mycket oftare! Inflyttningsfest nästa som sagt!

Nu måste jag ta tag i lite skolarbeten, typ min fördjupningsrapport om hur det svenska samhället tar hand om barn på väg in i eller redan i riskzon. Min lärare har satt fyra sidor som MAX, hur i helskotta ska detta gå till? Jag brukar skriva minst femton sidor när det gäller rapporter! Sanslöst.. Sedan blir det promenad med Petra i blåsten. Mössa borde man säker ha, men hur kul är det? Jag hatar stormvindar.


hits