Vuxna människor

Petra och jag är sams nu. Så jag tog bort de väldigt fåniga kommentarer vi skrivit till varandra här i bloggen. Som Petra sa; "Nu har vi ju löst det här som två vuxna människor". Vi löste alltså vårat bråk genom att dricka en kopp kaffe och boka Londonresan. Väldigt bra av oss. Eloge!

Jag har fått bort skräpet i ögat nu. Det är fanimej ännu skönare än att vara sams med Petra! haha.

Just nu skriver jag en helvetiskt lång uppsats om scientologin, som mer och mer börjar likna en akademisk avhandling. Den är grymt långt. Min lärare kommer att slå mig med den, det är jag bombsäker på. Speciellt med tanke på att hon klart och tydligt sa; "det här är ju inget stort arbete direkt". In your face, Ingela!

Kramp i ryggen och fingrarna. Smärre nackspärr. Hungrig är jag också. Helt underbart! Då var det bara analysen kvar då. Ridå.

Koffeinkick

11172-86
Detta borde bli verklighet snarast.

Fantomskräp

Jag har haft ett väldigt irriterande skräp i vänstra ögat sedan ett- tiden idag. Men när man tittar så finns det inget skräp. Men det är fortfarande irriterande, och jag ser mestadels ut som om jag gråter. Halvdant i alla fall, då det bara gäller ena ögat. Jag blir tokig. Det kanske är någon form av fantomskräp. Ni vet ju vad fantomsmärtor är, och härmed tar jag på mig äran över att ha upptäckt fantomskräpet.

Alltid dessa tisdagar

Tisdagar är inga bra dagar. Först och främst måste man vara i skolan hela dagen, trots att man praktiskt taget bara har eget arbete. Och eftersom jag fortfarande inte är frisk kan jag inte kila iväg och träna, vilket känns helt värdelöst. Till råga på allt den här tisdagen så är Petra arg på mig, vilket inte känns sådär överdrivet roligt.

Jag borde försöka hitta Ida så att någon kan äta lite lunch med mig, men alla verkar mer eller mindre spårlöst försvunna. Här på 300-planet sitter bara massor med tråkiga människor ur klassen, vilket aldrig är någon höjdare.

Nu ska jag ta tag i en engelskauppgift, så att jag slipper dras med den resten av veckan. Skriva om tobakens historia, det känns ju lagom meningslöst.

Anledningen till varför man ej ska ha telefon

Vaknade klockan åtta imorse av att jobbet smsade och ville att jag skulle jobba. Jag ville inte jobba, så jag bestämde mig för att ignorera smset och sova vidare. Drog mig upp vid halv elva, åt lite frukost - och då ringer jobbet.. Och när folk ringer så bör man svara. Jag svarade. Och nu måste jag jobba 15:00 - 21:15, vilket jag absolut inte har lust med. Visst behöver jag pengarna, men jag skulle ju ha världens bästa studiedag idag ju. Petra och jag skulle boka Londonresan, baka pepparkakor och bara ha de allmänt trevligt med kaffe och prat. Så var planen. Men tack vare jobbet så sket sig allt. I och för sig är man alltid tacksam den tjugofemte, men inte idag. Speciellt inte idag.

Så nu ska jag va med Petra snarast möjligt. Jag jobbar onsdag, så nu är det upp till dig Petra! Jag har tid alla andra dagar! Hänga på till Eskilstuna imorgon kanske? Eller film + allt annat på fredag?

Jag har även kommit på att Petra och jag borde ta tag i våran "köpa lotter" idé igen. Jag sålde ju faktiskt en dubbeltriss i fredags med en 10.000 kronors vinst! Lucky person!

Och jag måste umgås med Albin också. Lovade honom film förra veckan, men så kom jobbet emellan då med. Är jag verkligen den enda som kan jobba av alla extrajobbare? ICA borde se över den punkten snarast.. Ringa Malin och Lina ska jag också göra, det får bli ikväll efter jobbet. Nu måste jag blåsa håret och göra matlåda. BAH!

3

3 artister jag lyssnar på nu:
Bruce Springsteen
Meat Loaf
Bob Dylan

3 filmer jag ska se:
da Vinci koden
Doktor Zjivago
Psycho (originalet, såklart)

3 böcker jag ska läsa:
Blod och död av Jens Ganman
Idioten av Fjodor Dostojevskij
Lunar Park av Bret Easton Ellis

Att jaga upp sig över allt och inget

Det är galet nu. Alla möjligt människor jagar upp sig över studentbalen, studenten, en temafest som Petra och jag ska planera (festen är NÄSTA år, och vi har kommit så pass långt i planeringen att vi vet att vi vill ha festen. That's it!) och allt annat möjligt jagar folk upp sig över. Men jag klagar egentligen inte, kul att folk gillar idéer man kommer med. Och kul att folk planerar att faktiskt ta studenten. Man kan ju göra en Oskar (internt "skämt") och hoppa av med två månader kvar av gymnasiet.

Ta det easy. Jag föreslår att vi tar saker lite som de kommer. Ingen idé att jaga upp sig över det som man vet kommer att ske! För studenten ska vi väl ta, eller?

Roligast just nu? Att jag försöker övertala
Sebbe att gå klädd som John Travolta i Saturday Night Fever på studentbalen. Det vore nått! Kul är det även att alla konstant idag diskuterat temafesten, och vad alla borde klä ut sig till. Galna idéer emellanåt. Det är kul att negern försöker lära sig att spela "Kung av sand" på munspel, och att Petra och jag bokat våra kalendrar fulla med skumma saker som vi ska hitta på enbart för att umgås.

I övrigt har jag galet ont i ryggen, det blev tyvärr ingen massage idag för massören var sjuk. Jag har dessutom ont i halsen, jag är snorig och allmänt ihjäl. Men Albin piggade upp mig med ett telefonsamtal för en stund sedan och tyckte att vi skulle se "Scarface" imorgon. Yes please!

Nu blir det läsning, "The Hound of the Baskervilles", och sedan tänker jag sova djupt.

Funderingar..

Sitter som vanligt och försöker få håltimmarna att gå aningen fortare. Funderar på ifall det finns något skolarbete som jag skulle kunna ägna mig åt, men jag kan verkligen inte komma på något! Men jag har ju hur mycket som helst att göra, så något borde jag ju kunna komma på? Men nej, helt tomt är det i huvudet.
Jag har redan gjort en engelska C uppsats, som egentligen skulle in förra veckan, men det hade jag helt "glömt" bort.

Jag skulle kunna söka lite mer inför Petras och min Londontripp. Typ vilket hotell vi ska satsa på. Men nej, jag orkar nog inte det heller. Men nått måste jag hitta på, så jag tänker fortsätta fundera samtidigt som jag kikar runt på nätet efter fler onödiga saker att inhandla.

Om scientologi och annat

Återigen söndag, och återigen sitter jag och knåpar på en religionsuppsats. Den här gången tar jag itu med Tom Cruise och hans galna sekt, Scientologerna. Att läsa om sådana här sekter får en att både vilja skratta och gråta. Skrämmande är vad det är! Jag hittade en sajt där en svensk kille som hoppat av rörelsen berättar om sin tid där, sånt är alltid intressant. Det är dock lite läskigt att läsa om de människor som faktiskt har upplevt dessa galna sekter. Som tur är så håller jag ju inte på med nån sekt som utnyttjar småbarn och dylikt, att läsa om det är vidrigt. Ingen skräckfilm alls går ju att jämföra med att de vidriga saker som människan faktiskt gör i verkligheten.

Nog om detta. Veckan som kommer är fullbokad!

Måndag; Fira Pappa som fyller 55, plugga.
Tisdag; Massage, plugga.
Onsdag; Den enda dagen som inte är full. Måste nog ta och hitta på något här. Film med Malin kanske..
Torsdag; Jobba.
Fredag; Jobba.
Lördag; Öppet hus i skolan, sedan jobba.
Söndag; IKEA med mamma och pappa, sedan hem till bror i Solna.

Petra är snäll och byter jobbtid med mig, för jag skulle ha jobbat på söndag. Men då jobbar hon istället, så jobbar jag åt henne nästa söndag då hon ska åka iväg och ge några innebandytjejer stryk.

Med bomull på party

11172-79

Vi, det vill säga mitt gäng, är på bra party, det är ett som är säkert.
Denna bild, föreställande
David med bomull i öronen, är från en av Negerns berömda fester för ett bra tag sen. Det finns fler bomullsbilder, bland annat när jag och David poserar med bomull som mustasch. Varför?

Jo, intag av alkohol kan medföra till att bomull ses som världshistoriens bästa leksak/partytrick.

Hur som helst så är det alltid kul att spana in alla bilder dagen efter.

Om resor och slit..

Idag tror jag att Petra kommer hem från Cypern. Jag har lite dålig koll, men jag tror att det är så. Så jag hoppas på att hon ringer mig och snackar lite skit om hur det har varit, så att vi kan börja planera Londonresan efter det! Jag vill utomlands igen.. Har bara varit hemma i en vecka, och Sverige är så tråkigt att det enda jag gör är att längta utomlands... London, bara två - två½ månad kvar.. allt för lång tid att vänta..
Nu har jag en timme på mig att skriva klart första kapitlet på min bok, för klockan elva är det dags för den första avstämningen.. Det här projektarbetet kommer att ta kål på mig, var så säkra på det! Hoppas bara att Lena är på bra humör, så att hon tar lite lätt på mina "missade" (med flit..) mål.. Men jag får väl skylla mig själv när jag sätter upp så galet många mål hela tiden.

Någon dag nu i veckan ska jag upp till jobbet och prata lite med halvchefen Rickard om vikariat/ fast anställning efter studenten. Han verkade väldigt glad när jag sa att jag tänkte jobba kvar i ett år ungefär, så det här lär gå bra. Han ville till och med att jag skulle börja jobba dagtid redan i april, men det kan ju bli svårt då man inte slutar förens i juni. Men han är inte så klyftig alla gånger.. haha!

Tro det eller ej, men jag ska umgås med Lina på onsdag! Helt underbart, för vi har varit väldigt dåliga kompisar på sistone.. Efter hennes student har vi träffats en gång på krogen.. Och vi ska föreställa bästa vänner, dålig stil av oss två. Men det ska det bli ändring på! Likaså Malin, vi ska också träffas någon dag. Vi är väl lite bättre på stadig kontakt, men det har varit dåligt med det också.. Men det blir någon kväll snart, med film (da Vinci- koden), té och säkerligen lite snacks. Mys! Och Petra ska minsann få sin beskärda del när hon anländer till Flen, för där är vi också dåliga på umgås- fronten. Skamligt. Med Petra planerar jag spelkväll, utekväll och gud vet allt. London-planerings-kväll såklart!

Nej, nu måste jag knåpa lite på mitt kapitel. Wish me luck..

Saturday night fever

... eller inte. Jag har parkerat mig hemma, iklädd myskläder och försöker göra mitt bästa för att kombinera pluggandet med vindrickande och en kurering mot min onda hals/migränen/förkylningen..

Inget av det ovannämnda går särskilt bra dock. Har jobbat nu i några dagar, och det blir jobb imorgon igen, vilket innebär att vila känns som det bästa alternativet för helgen. Och självklart det obligatoriska pluggandet, men som sagt så går det åt skogen med det. Hittils har jag inte gjort något vettigt. Jag har mestadels knåpat på min önskelista till julen. För det känns ju väldigt aktuellt om man jämför med alla de skolarbeten som ska vara klara på måndag. Inte sant?

Nu däremot, ska jag antingen städa iordning i rummet, plugga eller se da Vinci- koden. Vad det blir är fortfarande inte bestämt, men troligast är att jag bara somnar.

Moulin Rouge

11172-75
Moulin Rouge upplyst på kvällen.. En klassiker! Tyvärr kostar det rejält att gå dit för att se en show, dock vore det ruskigt kul. Inte helt förvånansvärt så är det Moulin Rouge som inleder porrgatan i Montmarte. Men visst vore det mycket härligare ifall det såg ut så som det gör i filmen Moulin Rouge? Men den stora elefanten och allt..


Paris

Jag spenderade som bekant större delen av höstlovet i Paris, onsdag till söndag. Paris är verkligen en fantastiskt vacker stad, man kan vandra runt i flera timmar och bara beundra alla byggnader och dylikt!
Axel och jag hade stora planer på att se alla sevärdheter - och det gjorde vi. Jag var en talang när det gällde Metron, Paris tunnebanesystem. Jag hittade rätt varje gång, inte ens en endaste gång klev vi på fel tunnelbana! Jag måste medge att jag är väldigt stolt över mig själv, då jag faktiskt är värdelös på Stockholms tunnelbana..

Louvren var en självklarhet, världens största museum är ju ett måste! Louvren är makalöst stort, det går knappt att föreställa sig. Och alla dessa vackra skulpturer och målningar.. Där befann jag mig i paradiset! Tyvärr la min kamera av efter halva besöket på Louvren, men en del godbitar fick jag i alla fall med. Tavlor får man som bekant inte fotografera, och jisses vad jag och Axel störde oss på alla dessa japaner som fotade allt de kom åt! Mona Lisa & Madonnan i grottan var bäst under Louvrenbesöket. Oturligt nog var mitt favoritkonstverk, den vitruvianska människan, utlånad till London.. Så det blir ett återbesök på Lovren, garanterat.Triumfbågen, Sacre Couer


Jag&Eiffeltornet, Axel&Notre Dame, Invaliddomen

Lite shopping hann vi självklart med, något sådant missar jag definitivt inte! Benetton, fantastiska varuhuset La Fayette, Sephora och mer var ställen där jag brände pengar.. Men nästa gång det bär av till Paris är det jag som har med mig en smärre förmögenhet - så mycket underbart det finns!


Lovrens gräsliga pyramid, inne på Lovren, Louvrens vackra fasad

Mycket fika blev det, all keffeenergi vi kunde få behövdes för att orka promenera runt hela stan. Starbucks blev stammisfiket, deras vaniljlatte är ruskig. Vi åt frukost på samma ställe varje dag, och där tog vi även våran kvälls Café au lait. Frukosten var underbar - Café au lait, juice, baguette, crossiant..


Herakles, Venus från Milo

Den allmänna åsikten om att fransmänn är dryga och absolut inte pratar engelska stämmer alldeles utmärkt.. Men några franska ord kan jag minsann - Bonjour, Bonsoir, Merci.. Haha!

11172-74
Axel och jag framför ett tjusigt upplyst eiffeltorn!

Det finns mycket positivt att säga om den här resan - det negativa kommer i nästa inlägg. 
Jag hatar Ryan Air, men Paris älskar jag!

Hemma igen efter många om och men

Jag är trött. Riktigt trött.

Paris var underbart, men något annat hade man ju inte väntat sig! Axel och jag hade riktigt trevligt, och nu har vi sett allt i Paris som är värt att se! Lite shopping och många café au lait hann vi även med.

En fullständig redogörelse dyker upp imorgon, för den största anledningen till att jag är helt slut är för att planet hem igår blev inställt. Så vi har harvat halva Frankrike runt.. Men som sagt, jag berättar om resan imorgon. Då blir det även en hel del bilder!

Dessutom blir det uppdateringar på
bokbloggen, jag är dålig på den fronten men jag ska bättra mig, återigen.

Ooh, jag började skriva på min roman idag. Jäkla projektarbete, första avstämningen är på fredag och då ska jag ha två kapitel klara. Men nu har jag i alla fall börjat! Grattis mig.

Nu är det C.S.I., missa inte det!


hits