Pju

Det är svettigt att städa. Men nu har jag dammsugit hela huset, dammat mitt rum + datarummet, gått med soporna, diskat, snyggat till i huset och tvättat.. Det här var värre än vilket jäkla träningspass som helst.

Nu MÅSTE jag ta itu med Kultur&Idéhistorian. Redovisning imorgon, och jag har inte ens börjat. Jag har hittat fyra tavlor av Goya, det är allt. Nu fattas bara lite fakta, lite analyser av målningarna, lite idéer på varför Goya målade som han gjorde plus en klassisk låt från romantikepoken. Tack läraren för denna underbara, lätta och framför allt roliga uppgift. Nej. Romantiken som epok är så fruktansvärt tråkig.. Fast jag har gjort ett sjuk bra jobb med historiauppsatsen idag, det jag hittils har skrivit är klcokrent. Som tur är.

Imorgon är det skolfoto, sedan hem för att direkt åka iväg med bror för att hämta hunden, sedan hem igen, laga mat och baka kladdkaka, och sedan invänta föräldrarna (och mina presenter..)

Jag har inte ätit någon mat idag, det slog mig alldeles nyss. Allt jag ätit är frukost, ett äpple, två knäckebröd och alldeles för mycket kaffe. Jag kanske borde äta något?

London Calling

Oh, älskade Sam fanns helt plötsligt ute på msn! Har inte pratat med honom sen i våras då jag var över hos honom i Windsor/London och hälsade på.. Jag saknar den människan så oerhört mycket! Han har försökt ta ledigt för att komma över nu i helgen och fira mammas femtioårsdag med oss, men lyckades inte, han hade Stand-by hela tiden. Men han ska försöka komma till Jul, om inte tidigare! Lovely! Livet är bra mycket gråare och tråkigare utan honom.. Men nu blev jag på riktigt bra humör av att höra av honom, alltid lika skönt att höra att han mår bra..

Men ifall han kommer till jul får han gärna meddela det i god tid, förra gången han svängde förbi här över julen så kom han bara dagen innan utan att påpeka det för oss. Så då blev det panik med julklappar till honom! Så den här gången vill jag verkligen hitta något perfekt! Plus de självklara dumleklubborna, den människan kan helt enkelt inte få nog. I våras tröck han i sig en hel dumlepåse (tax-free size) på tio minuter då Morgan och jag packade upp våra väskor.. Ah, jag älskar den människan!

Oväntad ledighet

Dagen till ära är jag faktiskt helt ledig från skolan! Engelskan är inställd eftersom läraren är i Spanien, Staden&framtiden är inställd eftersom ingen vet vart Jan är, och Historian fick vi jobba hemma på. Hur underbart som helst faktiskt! Så jag sov till halv tio, åt frukost i lugn och ro, läste lite i Tom Egelands "Cirkelns ände" (även kallad "den norska da Vinci- koden"..) och nu sitter jag här och knåpar på min "källkritiska uppsats om pyramidbygget i Egypten". Och det, mina vänner, är inte lätt. Det finns massor med områden och teorier att ta upp, och jag har inte den blekaste om hur jag ska begränsa mig. Men som tur är så är det ju ett intressant ämne, så vi får vara glada för det lilla.

Eftersom föräldrarna kommer hem imorgon så ska jag lägga en jäkla massa tid idag på att städa hela huset, tvätta, slänga sopor och handla ingredienserna till maten jag ska laga åt dem imorgon. Och det är anledningen till varför jag sitter framför datorn med en hel kanna kaffe! Men först och främst så måste jag ta itu med lite skolarbete, gör man inte det så hopar sig allt till en väldigt läskigt hög, och det är då som paniken tar vid. Därför tänker jag återgå till min lilla källkritiska uppsats.


Måndag hela veckan

Ännu en rolig skoldag! Började halv nio, hade lektion i en timme. Väntar på nästa lektion som börjar tjugo i tolv, då visar det sig att den är inställd, och lektionen efter den är också inställd. Jag slutade alltså halv tio, men det får man minsann ingen information om. Tack!

Veckorna går ju ruskigt fort! Mamma och Pappa kommer ju hem från semestern nu på onsdag, och trots att de varit borta i en vecka så känns det som om de åkte igår. Oh, jag får ett set med linne + trosa från taxfreekatalogen, Salming. Bara för att jag fick det skulle jag inte få nån mer present, men jag fick nyss ett sms där hon skrev att de skulle iväg och köpa present åt mig idag! :) Presenter gillar vi! Oohja.

TVn i vardagsrummet har troligtvis brunnit inuti. Den är totalt väldigt jättemycket trasig. Och eftersom det bara är jag som har varit hemma, så kommer jag få skulden.. Men som tur är så är det en hyr-TV, så Thorn kommer ju bara med en ny. Tur det.

Nu väntar jag på att Ida ska sluta, sen ska vi till ICA och hämta ett H&M-paket och köpa lite mat åt mig. Ikväll blir det lite pluggande för mig, och sedan C.S.I. !! Underbart! Jag skulle kunna se vartenda C.S.I. avsnitt på raken utan att somna eller att bli uttråkad! Fantastisk TV-serie..

Underbart


11172-42
Har nyss gjort en onödig men ack så härlig beställning från
eleven. Det blev Burt's Bees Head to Toe Starter Kit, Toni&Guy's hårinpackning och en ny ögonfransböjare!
11172-4111172-40
Nu är det snart vinter, då behöver man lite härliga krämer som kan pigga upp en. Och den där Moisture Injection kommer mitt hår att älska så fort kylan slår sig ner på allvar. Lovely. Och Burt's Bees är fanimej de bästa produkter ever created by man. Icke djurtestat dessutom. Precis så som det ska vara.

Eleven har faktiskt otroligt många märken som inte är djurtestade! Dessvärre så är det ju så att smakar det så kostar det, men det är det värt, hundra gånger om. Nästa gång jag köper nytt smink blir det från eleven eller Body Shop. Lovley.

En förbättring av söndagen

Hey, jag har faktiskt pluggat en hel del nu! Eller något åt det hållet i alla fall.. Ganska lata grejor, renskrivning av religionen, och lite faktainsamling till musikhistorian och Kultur&Idéhistorian.. Men ändå! Nu ska jag ge mig i kast med lite projketarbetsuppgifter, sedan blir det Engelska C eller Företagsekonomi.

Jag har tvättat en maskin, och jag vet att den är färdig, men jag har bara inte tillräckligt med energi för att gå ner och hänga upp de jäkla kläderna. Men det kommer så småningen om. Jag måste gå och slänga sopor också. Sedan ska jag dra ihop några lite vettigare blogginlägg!

Sunday bloody sunday.

Återigen söndag. Går inte tiden ruskigt fort?

Trevlig kväll igår, med massor utav spel; Cranium, Rita & Gissa, M.I.G. ... Tyvärr gav min energi upp efter ett tag, men att gå upp halv sju en lördagmorgon för att släpa sig till jobbet är aldrig särskilt energigivande.
Mamma fyller minsann femtio idag, hon ringde och väckte mig förut. Det var tydligen mulet idag på Rhodos, så de hade varit hemma när blommorna och champangen hade anlänt till rummet! Mys. På onsdag kommer de hem igen, och jag råkade lova att jag ska laga mat åt dem. Hur är det tänkt att det ska gå till? Jag kan ju inte ens göra micropopcorn.. Men de ska få Kyckling med färskpasta, fetaost och soltorkade tomater. Jag får nästan samma, bara quorn istället för kyckling! Kladdkaka till efterrätt, för det kan jag väl inte misslyckas med? Jag glömde ju mjölet en gång, men som Josefina sa igår, den gick ju att äta i alla fall!

Nu ska jag se till att få lite skolarbeten gjorda, det behövs verkligen. Och det där jäkla projektarbetet kanske man ska ta tag i? Hur får man diciplin nog att få tummen ur och faktiskt göra något?

En eloge till Axel som stod ut med gänget igår! Grymt kul att han kom, annars träffas man ju bara när det är fest, så det var riktigt kul att umgås i nyktert tillstånd! Nu är ju våran Parisresa inte långt bort!

Nej, skolarbete var det sagt ja.

Som vanligt

I skolan så skrev jag en låång lista på allt jag skulle göra idag. Jag slutade vid kvart i tre, så det blir ju många timmar till att göra allt jag måste göra fram tills det att C.S.I. börjar. Av de nitton saker jag måste göra (varav de flesta är skolarbeten), så har jag gjort, ta daa, TVÅ stycken. Jag har handlat mat och ringt mormor. Givande dag? Neej. Mina föräldrar kan inte hålla på att åka utomlands, någon måste ju vara hemma och tjata arslet ur vagnen på mig. Men jag ska göra två filosofiuppgifter och skriva ut lite fkata innan C.S.I. börjar. Däremellan ska jag hinna laga middag och tvätta lite också. Vi får väl helt enkelt se hur det går med det.

Oh, jag har fått ihop en jätte enorm hög med kläder, skor och väskor att sälja nu. Förhoppningsvis är det en hel del av det som faller mina vänner i smaken! Vi får se på lördag helt enkelt..

Nu bör jag nog plugga. Eller äta.

Kyla

Jag fryser. Man känner att hösten är på G nu. Det visar sig tydligt när jag börjar frysa och löven börjar falla. De två största tecken man hittar.

Om en si då där fyrtio minuter bär det av mot en karaokekväll, Agge slutar på jobbet och vi ska tacka av henne. Det återstår bara att se ifall Eva ska dricka tequila eller ej.

Imorgon ska jag klippa mig, tack gode gud. Frisören ringde och ändrade tid, och jag gråter inte över att det blev tidigare, min lugg kan liknas vid Niagarafallet just för tillfället.

Hur söndagar fungerar för Pernilla;

Hur söndagar fungerar för Pernilla;


Morrissey

"Jag föraktade i stort sett allt som hade med den mänskliga tillvaron att göra,
vilket ju begränsar ens helgnöjen en smula."

"Jag tror verkligen att livskvaliteten kommer att förbättras helt enkelt eftersom
det finns folk som är väldigt svåra att tillfredställa."

- Morrisey


Man kan lätt konstatera, efter att ha läst en sisådär tjugofem citat av Morrissey, att han är med i tävlingen som försöker kora århundradets pessimist. Citaten kommer från den oerhört roande boken; "Sex, droger & tinnitus".

Dålig moral och valvaka

Nej, ni gissade rätt. Jag lyckades inte bocka av allt på den där listan.. Jag har dock ätit mat med familjen, druckit té, och spelat frågespel med bror och svägerska. Jag är grym på frågespel, det är ett som är säkert! Men hur blev det då med pluggandet? Jo, jag fick fnatt på google när jag faktiskt försökte leta info om Francisco Goya, men det finns ingen info alls! Hur kommer det sig? Internet ska ju ha svaret på allt. Hela min livsfilosofi är i bitar. Så jag gav helt enkelt upp pluggandet. Men jag ska faktiskt göra lite företagsekonomi nu, och städa åt fisken. Och kanske skriva ut lite fakta om Verdi? Hmm, det visar sig.

Valvakan då! Jag har inte sett ett dugg, men nu minsann så ska TVn på! Spännande, en riktig rysare. Vilket parti, anser ni personligen, skulle leda Sverige bäst? Även fast det alltid lutar åt antingen Moderaterna eller Sossarna, så finns det ju fler partier. Så, vem skulle göra jobbet bäst? Det är verkligen en lurig fråga. Oavsett vem som vinner så vill jag gärna höra lite kommentarer kring detta!



Återigen söndag..

Vi vet ju vad vi tycker om söndagar. Oerhört destruktiva dagar. Men idag SKA jag få någonting gjort.

Listan;

Städa åt fisken (han borde dö vilken dag som helst nu..)
Plugga filosofi, företagsekonomi, historia, kultur&Idéhistoria..
Äta middag med familjen + mormor (den borde jag ju kunna bocka av?)
Plocka ner minst fem plagg i "att sälja"- påsen.
Läsa en hel del i Brott och Straff, samtidigt som jag dricker té. (Den borde jag också kunna klara av. Jag tror nog att jag undermedvetet skrev med den enbart så att jag skulle kunna klara av någonting alls.)

Men jag vill inte plugga. Det är tråkigt att göra det hemma, känns lite allmänt meningslöst. Jag har ju faktiskt börjat vara effektiv på håltimmar och lektionstid, så jag har ju inte sådär överdrivet mycket att göra, men ändå. Moroten är ju att ju mer jag gör klart i god tid, desto mer tid till träning, jobb, projektarbete och möjligtvis körkortet.

Körkortet ja. Ni anar inte hur mycket alla tjatar på mig. "När ska du skaffa körkort då?".
J a g  v i l l  i n t e . Tråkigt. Jag vill inte kunna köra bil. Jag är lat så att det räcker redan nu. Med en bil så kommer det att bli värre, då kommer jag slutligen kunna rulla fram själv.

Nej, plugga sa vi. Vad ska vi börja med? Kultur&Idéhistoria I think it is.

Designa själv

Nu kan man ju tydligen ändra sin blogg själv även på basnivån, och den stora frågan är då; Hur i helsike gör man det? Tips mottages tacksamt. Jag vill gärna göra en personlig sida, men datorer är inte riktigt min starka sida..

Idag är det potatis- och purjolökssoppa som serveras i skolan, vilket innebär att jag får svälta mig själv idag. Varför kan de inte bara servera makaroner eller ris till allt? Då kunde man ju åtminstone få äta sig mätt.. Dålig stil.

Oh yes, två lektioner inställda idag, vilket innebär att skoldagen ser ut som följande; lektion, långt hål, kort lektion, lååångt hål, kort lektion, hem. Sådana dagar tar verkligen musten ur mig. Skulle jag lägga alla mina lektioner på rad skulle jag bara behöva gå 2½ dag i skolan varje vecka.

Nu ska jag försöka ta tillvara detta långtråkiga hål genom att försöka plugga lite.

Inte ovanligt

Bulgarien -06
Bild 4

11172-50

William är full som ett ägg och trillar av stolen.
Anton till vänster antingen hjälper eller stjälper.

Planer

Oh, nu har jag och bröderna värsta planerna för mammas femtioårsdag! Uppvaktning nere på föräldrarnas hotell i Grekland, med blommor och skumpa! Lovely.

Nu ska jag däremot ha en tråkig föreläsning som jag dessutom hade förra året. Samma kille, samma ämne, exakt samma föreläsning.. Kul? NEJ. Jag hade kunnat gå hem. Sova. Äta. Göra någonting. Men nej, jag måste höra samma föreläsning ännu en gång. Why?

Petra dissar Eskilstunaidén imorgon. Jag är lite grinig, men det får väl gå ändå. Alla struntar i min planerade shoppingtur, så jag får knalla själv. Men det är ju i och för sig skönt, då kan man vela och ta hur lång tid på sig som helst.

Mamma ska få en korg med lite olika saker på sin femtioårsdag, men vad tusan ska man lägga i korgen? Jag har bekymmer. Hittils har jag fått ihop en flaska Champagne och en bok. Behövs nog liite mer skulle jag tro. Tips och idéer? Vore grymt tacksam om ni hjälpte mig att klura lite!

Måndagmorgon..

Ny skolvecka, jag känner mig inte alls särskilt sugen. Jobbar dessutom till stängning ikväll, det känns ännu mindre lockande. Jag vill bara vara hemma och ta igen mig. Behöver verkligen det, men det är ju inte alltid så att man får det man behöver. Ett välkänt faktum.

Nu ska jag plugga, har ännu ett evighetshål. Ska göra klart en uppgift till Litteraturvetenskapen, och så ska jag påbörja en uppsats i Historia B. Eller snarare så ska jag i alla fall försöka vara duktig. Vi får helt enkelt se hur det går med den saken.

På onsdag ska jag stilla mitt shoppingbegär, skoja inte om att jag är ruskigt sugen på det! Men jag kan inte handla allt för mycket, Parisresan ska ju bokas den här veckan! Axel och jag kommer ha grymt kul, det är ett som är säkert!

Nej, dags att få arslet ur vagnen kanske? Mina ägon är svullna idag, så som de brukar vara nuförtiden på morgonen. Jag sover ju länge, hur går det ihop sig? De blir ju dock bättre efter tre koppar kaffe och nån snus. Tack gud för det.

minusmotivation

Söndagar alltså. Jag är uttråkad. Jag borde ju plugga, jag har århundradets "måste göras"- lista, men jag gör ingenting. Motivationen är nere i noll. Kanske tillochmed minus. Jag har shoppingabstinens, ångest för att jag inte gör något och återigen minusmotivation till att jobba ikväll.

Igår var det dock kul på jobbet. Jag blev så glad när jag klev in där på morgonen och såg Petras nuna i kassan. Det var mys. Petra var äckligt glad, och jag var äckligt trött. Men tack vare henne blev jag glad. Ända tills jag mosade mina knogar inne i mjölkkylen. Och innan Rickard satte igång musiken på sin mobil inne i mjölkkylen. Men tillslut kom det en Lasse- låt, då blev jag glad igen.

Verkligen en berg-och-dal-bana här med känslorna. Jag skyller allt på hösten. Hösten tar verkligen musten ur mig.

Men Paris-resan ska ju bokas nu i veckan! Sånt gör mig VÄLDIGT glad. Axel och jag kommer att vända upp och ner på Paris. Och Louvren. Speciellt Louvren. Tänk er att se den Vitruvianska människan live. Jag kommer troligtvis att svimma, och ni har noll koll på vad jag faktiskt pratar om.

Tequila

Bulgarien -06
Bild 3

11172-49

Det här blir två kategorier; Bulgairen + Fula bilder på Petra.
Den här är i och för sig inte gräsligt ful, den är mest söt. Men bilden föreställer Petra i ett onykter skick som jag inte ens vill minnas att jag upplevt. Hon var inte odräglig, hon var inte dyngrak, hon var inte vinglig och pladdrig.. Hon var bara full på tequila. Själv var jag nykter, på grund av en kombination av feber, halsfluss och öroninflammation. Exempel på disskusion vi hade väl tillbaka på hotellrummet;

Petra: (Med Whiskeyröst) Jag vill spy..
Jag: (Väldigt "allvetande") Men man kan inte spy av Bulgarisk sprit.
Petra: Men jag vill ju spy.

(Det här kanske jag inte får skriva, men det skiter jag i. Petra sitter alltså i badrummet, naken, i duschen med duschen igång, lakanet ligger dyngsurt i duschen och Petra har huvudet över toalettkanten.)

Jag: Petra, ditt lakan är blött. Jag hänger ut det på balkongen så det torkar.
Petra: (Hör inte ett ord av vad jag säger)
Jag hänger ut lakanet, och kommer tillbaka in i badrummet.

Petra: (Aggressivt) Hämta en handduk! Jag blir sjuk annars.
Jag hämtar en handduk, och Petra virar in sig i handduken.

Dagen efter vaknar jag och ser Petra prydligt sovandes med handduken som täcke. Mosigt frågar hon mig vart hennes lakan är..

Sensmoralen i denna saga är; Låt inte Petra dricka tequila. Ta inte in ditt lakan i duschen. Åk inte till Bulgarien.

[Tack för din medverkan Petra. Du vet att vi alla älskar dig. Speciellt när du druckit tequila]



Narr

Ni har väl inte missat modegrisens blogg?

Jag älskar folk som gör narr av andra. Men seriöst, hur många modebloggare finns det på den lilla yta som Sverige utgör? Vart är alla bokbloggar? Filmbloggar? åh, ge mig lite kultur över nätet, tack! Tipsa om ni vet nån bra, intressant blogg. Helst bokblogg. Böcker är min enda drog. Förutom kaffe och snus då.

På tal om böcker, läs Dostojevskij. Nu.

Söndagar funkar inte för mig.

Jag vet inte riktigt hur det ligger till, eller varför, men jag blir oerhört lat och oproduktiv på just söndagar. Egentligen så är det ju den ultimata dagen att plugga massor, städa, tvätta, träna o.s.v. Men vad gör jag på söndagar? Nada. Idag är jag dessutom sjuk, har en redig infektion i kroppen. Men att jag är sjuk är ju inte direkt ovanligt, så jag försöker bara bortse från det. Börjar jobba vid fyra, och pengar behövs, därav ingen sjukanmälan. Att sjukanmäla sig från skolan gör jag bara inte, av två helt olika anledningar. Anledning ett är att jag inte orkar med att gå runt och höra med lärarna om vad som sagts och gjorts på lektionerna. Att missa saker är trist, även om det inte är några problem med att ta igen det. Anledning två är egentligen anledningarn till varför jag aldrig backar ur eller sjukanmäler mig ifrån någonting; jag är livrädd för att missa något. Vare sig det är kul, ledsamt, nytt eller vad det nu må vara, så mår jag piss ifall jag råkar missa något. Så man skulle kunna säga att min livsfilosofi är att aldrig inse att du är sjuk. För är man sjuk så måste man ligga hemma, och då KAN ju det hända något grymt kul på det stället där man egentligen skulle vara.

Men halsfluss räknas inte till sjuk. Halsfluss är döden. När jag får halsfluss är jag inte bara sjuk, jag är döendes. Eller så känns det bara som det. Därav varför jag enbart sjukanmält mig två gånger på jobbet under de tre år jag varit där; dödande halsfluss.

Det här inlägget blev ju oerhört positivt.

Lite om mycket.

Pju, eftersom jag var lat igår så fick jag stressa klart religionuppsatsen alldeles nyss. Den skulle tydligen in på lektionen imorse, men eftersom vi vanligtvis brukar få ända fram till klockan fyra på oss så trodde jag att det fortfarande var så. Men nej nej. Memo till mig själv; Gör saker i god tid! På så sätt slipper man ju få panik dagen innan en stor jäkla rapport ska in, och det enda man gjort är att fundera på vad man ska skriva om. Dålig Pernilla.

Jag har ingen koll alls på när mina lektioner börjar. Det måste bli en ändring där också. Kanske tatuera in schemat på armen så att jag slipper plocka upp schemat och inse att jag måste springa genast?

Förresten, har jag nämt att jag skaffat ännu en tatuering? Om inte, så gjordes den i Bulgarien av en tjock och troligtvis hög nisse som var riktigt skrämmande. Tatueringen är en hieroglyf, Symbolen för liv. Petra tatuerade sig därnere hon med, och jisses vad hennes blödde. Men reslutatet blev ju kanon, så lite får man utstå. Nu har jag bara en tatuering till planerad, men det vågar jag inte berätta för mamma. Hon tyckte det var nog redan efter den första.. Jag kanske ska ta och publicera bilder på alla tatueringarna? Kanske vore något.. Jag ska fundera på saken.

Födelsedagskalas hos Malin i tisdags, jag åt tills jag sprack kändes det som. Är ju inte direkt bästa vänner med folket som var där nuförtiden, men vi hittade ändå en hel del att prata om. Till exempel Bulgarien, folk vi ogillar och tatueringar. Jonathan hade skaffat en otroligt fin uppe i nacken.

Nu däremot så ska jag kila iväg på Svenska C, tråkigt men nödvändigt. Sedan blir det en kort lunch, företagsekonomi, och sedan ska jag knalla hem och kanske göra något vettigt. Jag tänker dock inte planera något, mina planer går ju alltid i stöpet..

Sprucken planering

Nej, jag pluggade inte ett dugg, även fast planen var som sådan. Men jag har gjort en projektarbetsblogg, druckit té, tvättat och spelat mer Age of Empires. Bra jobbat, nej.

Bättring imorgon? Då ska ju den där jäkla religionsuppsatsen in. Det får ordnas på skoltid imorgon helt enkelt. Och eftersom filisofin är inställd imorgon så slutar jag skapligt tidigt, så då är det bara att promenera hem och plugga vidare.

Jag röstar nej till skola. Nej till långa håltimmar och nej till kurser man inte vill läsa. Nej till moderaterna och nej till snö. Nej till vinterhalvåret, nej till friluftsdagar och nej till ginza.

Men jag röstar ja till sömn, sol, regn, bra böcker och ett stort ja till bortförskaffandet av tidspress.

Nu ska jag tända lite ljus, läsa lite Dostojevskij och sedan somna. Det blir troligtvis mycket imorgon. Enligt horoskopet i någon dålig tidning så skulle torsdagen dessutom blir ruskigt tråkig. Men vad mer kan man vänta sig utav torsdagar?

Jag upplevde det värsta tänkbara idag.. Kliver in på lektionen i musikhistoria, som är urbota tråkig. Men till min tröst har jag en nyinköpt stor kopp kaffe. Då meddelar läraren att man minsann inte får dricka kaffe i den äckliga musiksalen. Så jag smygdrack det när han vände ryggen till. Men det var inte samma sak. Dumma onsdag.

Hey, grattis
Tilda!

Jag som skulle vara duktig..

Terminens första skoldag idag. Jag gick på två lektioner, men eftersom jag hatar alla dessa håltimmar jag har precis hela tiden så struntade jag i dramat. Konstnärssjälen tillika hamparökande (tror vi) kvinnan till lärare går mig på nerverna. Så jag gick hem.

Planen är att jag ska göra något vettigt. Det vill säga;
Skriva klart religionuppsatsen om Egypten
Skriva ut fotomontage- uppgifterna till Historian
Skapa projektarbetsbloggen + skriva en projektbeskrivning
 Maila uppgifter till EngC läraren, plus beskriva vad jag ska syssla med för projekt i den kursen


Typ det ska jag göra. Vad jag gjort? Spelat Age of Empires II.

Nu är jag dessutom hungrig. Jag orkar dock inte laga mat. Svårt läge.


Slem

Bulgarien
Bild 2

11172-48

Skoog är inte som alla andra. Men han är dock ganska rolig. Slemmig också för den delen. Här har Skoog fått en ditmålad mustach, á la fransk kypare. Lägg märke till hur han sätter sig in i rollen helt makalöst bra!


Håltimmar

Håltimmar tar verkligen död på mig. Rast mellan halv tio och tjugo i ett.. Jag och ett litet sällskap hann dock med lunch på stan, blev en tonfiskrulle för min del. Så nu är man lagom proppmätt.

Ikväll blir det film med Malin, var på tok för längesen. Blir till att se Hitchcocks Psycho! Men innan dess ska jag till Katrineholm för att köpa present åt henne, hon fyller ju minsann 19 imorgon! Jag ska dessutom försöka hinna investera i något åt mig själv, bland annat lite ljuslyktor nu till vintern. Med tanke på att mitt rum har en snittemperatur på minus tvåhundragrader under vinterhalvåret så behövs ljuslyktor. Och filtar. Och ett par nya fårskinnstofflor bör införskaffas.

Mogge åkte till Lefkas imorse. Orättvist. Ännu mer orättvist eftersom han ska bo på ett helt fantastiskt lyxigt hotell. Kul för honom, deprimerande för oss andra.

Nu ska jag kika på lite Parisresor. Förhoppningsvis kommer jag iväg dit nu i höst. Vore inte fel, Louvren har väntat länge nog på mig nu.


Dubbelmoral

Jag jobbar hela tiden. Det tär på kroppen, jag är helt slutkörd. Migränen har hängt efter mig hela veckan, och kroppen säckar ihop så fort jag slutar springa som ett jäkla jehu. Det får bli lite ändring på det. Jag kan helt enkelt inte tacka ja till alla tider som erbjuds mig. Skolan ska ha sitt också.

Nog med gnäll. Jag må vara trött, men jag är nöjd ändå. Jag jobbar på att göra lite bra saker för mig själv. Jag ska börja äta bra och nyttigt så att min kropp mår bra, jag ska gå på en ansiktsbehandling, jag ska klippa mig, jag ska börja träna regelbundet, jag ska dricka mindre kaffe och mer grönt té... Lite blandat alltså så att jag orkar hänga med ett tag till. Vi kan lägga till sova mer, stressa mindre och ha lite egentid till listan.

Skolan drog ju igång här om veckan, och det blev verkligen fullt ös direkt. Massor massor massor att göra, och jag har faktiskt påbörjat/klarat av en del redan nu, innan skiten ska in. Bra gjort av mig. Nu ska jag göra mig en kopp té, slå upp lite fakta om den Egyptiska religionen/mytologin, fortsätta röja i rummet, hänga in lite kläder i garderoben och antagligen något mer.

Sluta stressa och ta det lungt någon?

Joonatan

Bulgarien -06
Bild 1

11172-47

Bulgarien ja. Vi Flenare är inte som folk. Speciellt inte Joonatan.
Fredrik i bakgrunden ser smått skrämd och smått road ut. Men så bor han ju också i Täby.


hits