Tji fick ni

Dåligt med uppdateringar har det varit här på sistone, men jag har jobbat jobbat jobbat. Så jag har inte riktigt haft tid. Nu kommer jag inte heller att ha tid, eftersom jag imorgon bitti åker till London, och blir borta minst en vecka. Så ni får sitta här hemma och uggla framför massor med bloggar medan jag shoppar upp många tusenlappar i världens bästa storstad. Ciao!

"Vi vet ju egentligen ingenting ännu..."

Jag har precis ringt British Airways Sverige- kontor för att tjata lite angående strejken och allt annat krångel som det här resulterade i. Men efter några om och men så ska jag ringa tillbaka dit vid femtiden, och vet vi inget nytt då om strejken så får jag ta och boka om flighten till på söndag. Ifall vi vet att det blir strejk så är det mycket möjligt att det blir RyanAir istället på flighten dit. Vilket jag inte vill, men det finns inte mycket att göra.

Nu ska jag äta lite lunch, sedan bär det av till skolan.

Minus

Det är femton minusgrader ute. Här inne på skolan är det cirka fem plusgrader. Energin tryter vanligtvis i skolan, kylan gör det absolut inte bättre.

Gårdagens absolut onödigaste överrasking; British Airways tänker gå ut i strejk på måndag. Jag flyger med dem på tisdag. det här kan bli riktigt spännande.

Windsor

11172-141

Windsor är ett ställe ni måste besöka.
Som en liten sagostad med en enorm riddarborg mitt i alltihop.

Bättre sent än aldrig

Det där med nyårslöften är ju alltid en kul historia. Jag har glömt blogga om mina, skamligt nog. Så vi kör dom nu, en sisådär tjugoen dagar försent.

Jag ska;

Sluta snusa
Åka till Thailand
Göra Högskoleprovet
Ta körkort
Börja äta som en normal människa
Börja röra på mig
Umgås mer med mina vänner
Få ordning på min ekonomi
Alltid ha med mig digitalkameran


That's about it. Vissa saker är lätt ordnade, andra är lite mer besvärliga. Att börja äta som en normal människa är kanske lite lurigt formulerat, men det innebär på ett ungefär att jag ska börja äta alla dagens mål mat, och att jag ska äta BRA mat då. Eftersom jag är vegetarian måste jag ju vara extra noggrann, men det är jag inte. Jag är slarvig, och fortsätter jag såhär så kommer jag att ha seriösa näringsproblem. Sluta snusa kommer att bli svårt, jag förstår om mina vänner undivker mig när abstinensbesvären sätter in.. Det är ok. Nu blir det lite beta, sedan lite sömn.

Och så var det det där sista, långa året

Snart är ännu en söndag över. Vilket är tur det, det är ju rätt allmänt käns att jag inte gillar söndagar. Men idag har jag faktiskt fått lite gjort, vilket inte hör till det vanliga när det gäller ju söndagar. Jag har städat och dammat mitt rum, tvättat tre maskiner, städat garderoben (bombnedslag är en underdrift) och städat åt fisken. Ett bad har jag även hunnit med, en sväng till ICA och en jäkla massa omgångar betapet. Jag är nöjd med dagen, jajemen.

Imorgon är det en dålig dag, eftersom jag fyller år. Jag har aldrig riktigt gillat födelsedagar, de känns både meningslösa och tråkiga. Gamlingarna ska ha sina kakor, släkten ska klaga på varandra, det slutar alltid med att jag dricker så mycket kaffe att jag praktiskt taget hyperventilerar.. Och så vidare. Plus att jag fyller nitton. Hur meningslöst känns inte det? Idag är det ett år och en dag kvar tills jag kan gå och köpa mig en Bailey's- flaska helt lagligt. Ett år är en lång tid.

Gåta..

11172-140

Vad föreställer avtrycken på motorhuven? Och vad är de gjorda av?

Beta är livet

Jag segar som vanligt lite med bloggen, men de senaste dagarnas frånvaro tänker jag skylla på skolan. Inte för att jag har särskilt mycket att göra, utan mest för att det är så tråkigt att jag somnar i samma stund som jag kliver innanför dörren här hemma.

Igår slog jag David på
betapet. Det var ett stort ögonblick, det ska ni veta. Och slutligen så måste det påpekas att Brad Pitt svassade in på Golden Globe- galans röda matta iklädd en kostym designad av J. Lindeberg.

På tisdag är det bara en vecka kvar till London. Och nej, jag sitter inte och hånler åt er som måste vara kvar här hemma. Absolut inte.

Jag vill gå hem

Skolan får mig att slita mitt hår i ren förtvivlan. Dom ställer in lektioner, sätter en inkompetent lärare som vikarie, ändrar scheman och allt annat som bara är förvirrande och irriterande. Jag var på bra humör imorse. Nu däremot, nu så är jag smått galen.

Imorgon tänker jag skita i två lektioner och gå till jobbet istället. Meningslösa dravel. Jag är frustrerad.

Om Petra inte ringer mig ikväll så gråter jag. Men hon har ju lovat. Nu när jag går hem om en liten stund ska jag gå förbi jobbet och påpeka telefonsamtalet en extra gång. Plus att jag ska gå och beställa tunnelbanekorten till London. That's it.

Que pasa?

Anledningen till att jag idag är väldigt mosig är att vi igår firade Lina som gått och fyllt tjugo. Dte blev lite för mycket av allt, men kanske speciellt alkoholen. Jag har aldrig pratat så dålig spanska med så många latinamerikaner, det kryllade verkligen av dem och jag förstod ingenting trots att jag läst spanska i sju jäkla år.

Jonna är fanimej den skönaste partymänniska jag träffat på. Galet roligt hade vi, jag och Jonna. Skamligt att vi umgås så sällan som vi faktiskt gör..

Ralle stukade foten rejält när han dansade salsa eller något åt det hållet, Sabina pratade vett och etikett med en rasist, Sabina bröt arm med samma rasist (oavgjort om man frågar Sabina), en tjej hånglade upp en bög utan att veta om att han var gay (han tyckte det var skitkul, vilket är fullt förståligt).. Ah, det var skoj. Kul kväll! Bilder dyker nog upp när Lina skickat över dem till mig!

Nu blir det sängen, lite läsning och sedan sovdags. Skola imorgon igen, går ut hårt med första lektionen i Engelsk Affärskommunikation. Kan bli spännande.

Sandi

11172-138

Adlen och jag tog en sväng förbi hos Sandi idag.
Det är helt ofattbart att det redan är två år sedan.
Det känns som igår, samtidigt som det känns så otroligt långt bort.

Tärningsspelaren

Endast fyra dagar har gått av vårterminen - den sista terminen - och jag är redan trött på allt. Lärarna, eleverna, omgivningen, prishöjningen i caféterian, det faktum att alla faktiskt använder sig utav sitt skåp och mycket mycket mer. Jag är dessutom en aning trött på jobbet, mest på grund av alla små intriger. Ibland lever man för de där intrigerna, ibland sätter man dem i halsen och kvävs av dem. Vi får se hur det blir imorgon, börjar jobba åtta och lär inte vara särskilt pigg alls.

Lina fyller tjugo idag, helt makalöst. Imorgon blir det houseparty, som Ralle så fint uttryckte det. Typ 70 personer i ett radhus. Det kan bli imponerande. En sak är säker; trångt lär det i alla fall bli!

Jag är nöjd med mitt MVG i Religion A. Fick reda på det idag, och det är nästan så att den informationen har gjort min vecka och min helg. Inte trodde jag att den ytterst sympatiska och absolut inte särskilt fanatiska läraren faktiskt skulle ge mig det betyg jag förtjänade. Men människor slutar aldrig att förvåna, så är det ju. 

Nu ska jag nog krypa ner under ett (förhoppningsvis) varmt täcke och läsa vidare i Tärningsspelaren.

Läs mer böcker

Hey, bokbloggen är på framfart (nu) igen!

Gå in där, läs om Lunar Park, köp Lunar Park, läs Lunar Park, förälska dig i Lunar Park och börja älska Bret Easton Ellis. Det borde ni alla ha som nyårslöfte.

5 timmar av misär

Första skoldagen för den här terminen var precis lika meningslös och långtråkig som väntat. Jag hade skrivit en makalöst bra artikel om Londons tunnelbana tjugo minuter innan den skulle lämnas in - men läraren var självklart inte där. Så idag var det hål mellan halv tio och halv tre som gällde. Yippey! Jag hatar håltimmar. Det känns så meningslöst att bara sitta och vänta på något som ändå inte har någon betydelse. Idag var det betydelselösa en historialektion där vi gick igenom utvärderingarna vi skrev innan jullovet.

Det är tio plusgrader ute, men inomhus är det fanimej 10 minusgrader. Jag fryser. Men jag blir lite varm av tanken på The Phantom of the Opera - musikalbiljetterna bokades igår. Så nu hoppas vi på att Petra bokat hotellet, sedan är det bara lite tunnelbanekort och pund som ska fixas.

Om någon timme blir det massor med TV uppe hos Lina och Ralle.

Mördande reklam

Varför gör min blogg hela tiden reklam för kristen litteratur och musik? Det stör mig litegrann. Plus reklam där någon erbjuder någon annan att göra en vacker oljemålning av deras bästa foto. Why?

Nu måste jag tokläsa massor i Dostojevskijs Idioten. Jag ska ha läst klart den tills på onsdag. Plus Brott och Straff. Den har jag knappt hunnit halvvägs i.. Bah!

Gott Nytt- sms

Jag måste bara visa upp det absolut klockrenaste Gott Nytt År- sms jag någonsin fått - från Isak den jäkeln.

"Jag vill önska alla mina goda vänner, familj, grannar, sexuella förbindelser, de jag har druckit under bordet, de som har druckit mig under bordet, de jag har kört ifrån, alla de jag avvisat som sexpartners, Carlsbergs bryggeri och allt annat bra folk ett riktigt gott nytt år !!"

Sånna sms ska jag skicka nästa år. Ifall jag lärt mig hur min mobil fungerar, det vill säga.

Bortförklaring

Jag skulle plugga massor idag. Så var i alla fall planen. Men nejdå, jag har ju återupptäckt alfapet. Livsfarligt att klicka in sig där.. Beroendeframkallande är det enda ord som verkligen kan beskriva det.

Det enda jag har lyckats med som är skolrelaterat är en kort jäkla text om hur rockmusiken uppstod och vad som kännetecknar den. Inte alls en särskilt produktiv dag. Men jag ska, så fort jag är klar med det här inlägget, skriva en artikel om Londons tunnelbana (när hur var varför). Varför jag har valt att skriva om Londons tunnelbanesystem är en bra fråga, men det är inte allt för lätt att komma på något överdrivet intressant ämne i kursen Staden och Framtiden.

2006 i bilder

Här sitter jag alldeles allmänt söndagsmelankolisk och lyssnar på en makalöst bra Bruce Springsteen- skiva, då jag inser att jag måste ju publicera ett blogginlägg med bilder som beskriver 2006. Dock insåg jag i mitt letande efter passande bilder att jag alldeles för sällan använder min kamera. Skärpning på den fronten, alltså.


Mer kameraanvändande för min del.

Fredagar är inte alltid så lockande

Jag måste köpa en ny resväska. Tanken slog mig alldeles nyss. Jag behöver en rejält stor, men samtidigt smidig. Med hjul, självklart. Och så ska den vara lätt att dra runt med. Dags att börja leta skulle jag tro, för jag måste verkligen ha en innan den 30e januari.

Jag borde ha pluggat varje dag den här veckan, men jag har fortfarande inte kommit igång. Allt som jag ska lämna in samtidigt som vi börjar skolan igen känns alldeles för slitigt för att sysselsätta sig med nu. Men jag måste, även fast jag inte vill. Helt värdelöst. Jag borde ju försöka hinna med något innan jag börjar jobba vid fyra, men jag är tveksam till om jag kommer att lyckas.

Frustrerande vecka. Har jobbat konstant och kommer att fortsätta med det ett tag till. I onsdags hade jag en riktig helvetesdag; jobbade 07:45 - 12:00 OCH 15:30 - 21:15. Men som tur var så var jag på bra humör.

Läs Lunar Park, och gör det nu! Bret Easton Ellis är Gud.

Gott Nytt!

¨


Nyårsafton var i en klass för sig, det måste medges!

Det finns många minnesvärda stunder från 2006;
Artonårsdagen, Polen, London, Bulgarien, Paris, alla Amazonfester, vännernas studenter, Winnerbäck- konserten, Bruce Springsteen- konserten framför allt.. Mycket minnesvärt hände, det är ett som är säkert!

Men jag har en svag känsla i magen om att 2007 kommer att slå alla rekord!Nyåret firades hos Albin, där det blev massor med mat, efterrätter, lekar, alkohol och mycket skratt. Cirka femton personer som alla hade humöret på topp, lovely! Albin åt min mat, Sebbe var kramig, Petra hade ett partytrick, Skoog var positiv, Kvarna var en dålig lekledare och David hade jäkligt snygga solglasögon.

Tack alla vänner och bekanta som har gjort 2006 minnesvärt!
Ni vet vilka ni är!


2007 då?
Londonresan, alla Amazonfester, Studenten med allt vad det innebär, Thailandresan, alla konserter som ska ses, alla pengar som ska brännas, all alkohol som ska drickas, alla fester, alla vänner, alla skratt.
Tvåtusensju kommer bli kanon!Gott nytt på er!


En försenad julupdate

Jag måste ju skriva om julen. Det blir dock kortfattat, för jag gillar inte julen.. Men jag är nöjd med alla paket, det blev mycket böcker och flytta-hemifrån-grejor. Så nu får jag inte plats med mina saker, vilker gör att jag drar slutsatsen att jag borde skaffa eget. Men det orkar jag ju iofs inte.. Men det bästa är att jag lyckades pricka in helt amazing julklappar till alla! Hela tjocka familjen blev galet nöjda, men speciellt Morgan. Han fick bland annat en halsduk, som han hade på sig över sin polotröja (?) hela kvällen. Värmeslag.

Dessutom är det här första året som jag slapp äta massor med äcklig julmat för att vara trevlig dessutom. Go veggie!

Men mestadels gick julen ut på att sluta arslet av sig på jobbet. Jag tror att mina chefer osv försöker konspirera mot mig genom att få mig att jobba tills jag slår ihop och dör. Inte helt orealistiskt faktiskt.

hits