Googledoktorn

Jag vann på fyra utav fem köpta skrapbingo idag. Hela hundrafemtiokronor blev det, vilket är femtio mer än vad jag satsade! MYCKET nöjd är jag.

Och nej, jag har inte kommit igång med tentan ännu. Men jag har ju en enormt bra förklaring till varför. Det är så att jag igår upptäckte en mycket stor och oroväckande bula i bakhuvudet, och alldeles nyss så upptäckte jag en till, högre upp på hjässan. Jag vet ju med mig att jag definitivt inte slagit i någonstans, och jag är ju inte direkt den som får bulor och blåmärken av minsta lilla. Så all min vakna tid går nu ut på att noja över vad det kan vara för horribel sjukdom som jag har dragit på mig, där symptomen bland annat är bulor i huvudet. Jag ska googla detta, och sedan dricka kaffe.

Förvirringen är total på grund av detta. Idag på jobbet;

Jag: Har du stämpelkort? (glatt leende)
Kund: Du håller i det..

__________________________________________
Update:

Jag kan inte hitta någon sjukdom där bulor i huvudet är ett symtom. Googlar man det så får man upp massvis med bloggar om folk som har bulor i huvudet efter diverse fylleolyckor, men jag fick även upp en artikel om en man i USA som hade massor med bulor på huvudet, som tillslut började röra på sig. Det visade sig att han hade massvis med larver i huvudet.

I'm calling in sick. Tänk om jag har larver i huvudet?

Man får även upp blondinskämtet; "Har du hört den om blondinen som hittades medvetslös med tolv bulor i huvudet? Hon hade försökt ta självmord genom att hänga sig själv med en gummisnodd!"

Come on! Jag kan ju ha en allvarlig sjukdom här, och blondinskämt dyker upp! Det här är inte roligt.

Fredag sa vi va?

Dags för min första tentamen idag då.. Hälften av frågorna kan jag svara på redan nu utan böcker, men den sista frågan lär gå åt skogen, det känner jag redan nu. Hur i hela fridens namn ska jag kunna förklara varför misshandel och stölder har ökat de senaste femtio åren när inte ens forskarna har ett bra svar på det? BAH! Men jag har ju i alla fall en vecka på mig att klura ut det här.

Nu har jag bestämt att i slutet av januari så är det jag som åker till Holland för att hälsa på Sabina! Det ska bli nice! Sedan har ju jag och Axel bestämt att det bär av till Paris i april eller så. (igen..) Förhoppningsvis hinner jag även med en sväng till London (med eller utan Petra) för att köpa upp mig på lite GAP-tröjor och andra härligheter. På tal om allt detta så måste Axel och jag ta våran inplanerade fika snarast!

Idag får vi gäster hit, så NÅGON (mamma) har tvingat mig att baka två blåbärspajer. Och jag som dagen till ära har en vit skjorta på mig, hur ska det gå ihop? hah. Imorgon kommer Morgan ner eftersom han är på någon kurs här i krokarna, så då blir det middag med hela familjen. Sedan på söndag så fortsätter gänget med spelkväll, negern är inne på monopol igen, jag kör gärna TP men även monopol, de andra har jag inte frågat.. Det visar sig helt enkelt!

Nu ska jag ta mig till apoteket och hämta ut migränpiller och p-sprutor, och så blir det en sväng till ICA för lite godis och en förlängning av mina kenokuponger. Imorgon har jag planerat att drömvinsten på lotto ska bli min! KOM IGEN KUPONGEN!

Framtidstro

Varje gång jag ser en vuxen människa på en cykel fruktar jag inte längre för mänsklighetens framtid.

- H.G. Wells


Rena rama Gröna Lund

Idag körde jag halkan - och jävlar vad roligt det var! Jag trodde väl aldrig att jag skulle bränna gummi i hel mitt liv, men det stank brända däck och kopplingen var kaputt efter turen. Men jag var näst bäst, det ni! :)
I min bil var det jag och Svetlana 50+. Hon körde som en riktig kratta, var hypernervös hela tiden och skrev så fort bilen snurrade runt. Helt galet. Näe, riktigt roligt var det!

Det går lite bra och en aning dåligt

Idag har jag varit på akupunktur för första gången på två år, mycket skönt. Dessvärre svullnade jag lite på tinningarna av nålarna, men annars så. Sedan var det dags för körlektion som kan sammanfattas med att jag: gjorde en livsfarlig och skitdålig vänstersväng på landsväg, gjorde en skitbra acceleration ut på landsväg och sedan en helt makalöst bra vänstersväng på landsväg som fick tokmycket beröm. Imorgon är det dags för halkan, jag hoppas bara på att jag inte gör som Petra (dvs försover mig och missar den helt och fullt, men får dock betala för den ändå..) Just nu känns det som om jag faktiskt kommer att göra det.

Jag skulle vilja publicera en inlägg i lärandedialogen i kriminologin, men det kräver att de andra i min grupp skriver någonting före mig, eftersom jag inte får publicera två inlägg på raken. Sucks. Så jag fördriver tiden med att bläddra igenom rea- sektionen på asos. Jag har ju dock gett mig själv shoppingförbud när det gäller kläder, men det gällde från och med den tjugofemte och sedan en månad framåt. Och jag har ju faktiskt lite pengar kvar..

Äntligen en söndag utan dötid!

Idag blev det en tur till Norrköping där vi har gått i varenda jäkla inredningsbutik som finns, föräldrarna letar efter några specifika grejor. Jag satt mest i diverse sköna fotöljer på varje ställe. Jag inhandlade dock en stekpanna, en tvättkorg/påse, väska, plånbok, pannband, vantar, hårklämma och tjocka, stickade strumpbyxor. Väldigt lite alltså för att vara jag.

Sedan spelades det monopol för glatta livet. Eftersom sällskapsspel just utnämnts till vårat nya söndagsnöje kan man ju föra någon form av statistik över detta. Så, segerpallen följer nedan;

1.
Jimma
2. Petra
3. Jag
4. Negern
5. David

Petra överraskade dessutom med värsta specialmuffinsen, med kaffe till. Mycket trevligt. Lite allmänt skön stämning över det hela då alla gick ihop för att blåsa Jimma så mycket som möjligt. Som man ser på segerpallen så hjälpte inte detta. Jag måste dock ha tagit nytt världsrekord i "segast kvar i spelet med minsta möjliga pengar och absolut inga gator". Jag känner mig mycket nöjd.

Nyss publicerade jag en uppgift i kriminologin, så jag kan gå och lägga mig med gott samvete. Sedan är det bara att vara glad i hågen för jobbet imorgon, för jag jobbar den mycket härliga tiden 07:45-18:30. Sedan är det mycket fullbokat i veckan! På tisdag blir det P-spruta, körlektion och akupunktur, på onsdag är det dags för halkan + massa plugg, på torsdag ska jag klippa mig och färga håret, på fredag får vi gäster, på lördag kommer min bror och på söndag är det bingolotto och TP med ovan nämnda ansamling av människor.  Fullt upp alltså, skön att slippa fundera på hur man ska slå ihjäl sin tid. Det blir ju även jobb mån, ons, lör, sön. Sen är det dags för tenta! Bah!

Nu går jag och lägger mig.

Det är inte omöjligt, bara nästan..

Det enda vettiga jag har gjort idag är att ha jobbat 07:30-15:00, och så har jag gjort en vänstersväng på landsväg och en jävligt fin acceleration ut på landsväg. Sen, ja, så blev det inte så mycket mer.

MEN. Jag borde ju plugga. Och städa. Och motionera. Och köra mer bil.
Vad jag faktiskt har gjort?
Letat studentbostad i Stockholms innerstad, TJENA vad lätt det är att hitta något. Vi ska inte ens tala om priserna, större delen av csn- lånet ryket direkt till månadshyran, för ett härligt utrymme på 20kvadrat med pentry. Sucks.
Men så får det blir, för ska det någonsin bli något av mig så får jag nog se till att utbilda mig till något vettigt.

Nu ska jag rätta keno, lotto och stryktipset. Jag håller fortfarande tummarna för att jag ska vinna några miljoner så att jag kan köpa mig en jävla lägenhet i Stockholm istället. Men balkong, sovrum och BADKAR. Kök gör det samma, jag är ändå värdelös på att laga mat. Bara jag får ha bruna väggar och plats för mina böcker (och garderoben) så är jag nöjd.

Någon som har lust att låna mig 1,5 miljoner? Det vore snällt. Tack.

NEJ, jag är inte hemma...

Telefonen ringde för en stund sedan, så jag svarade. Det visade sig vara en man som ville pracka på mig omega3- kapslar.

Mannen: Så jag vill erbjuda dig marknadens bästa omega3-kapslar!
Jag: Men jag kan inte äta sånt, jag är vegetarian.
Mannen: Men då är det ju extra viktigt att du får i dig det!
Jag: Men omega3 är ju gjort på animaliska fetter!
Mannen: Men våra kapslar innehåller 70% mer omega3 än till exempel Apotekets kapslar!
Jag: Men jag äter inte djur, så därför kan jag inte äta omega3, eftersom det innehåller djurfett!
Mannen: Men våra kapslar är gjorda av en särskild typ av sardin.. (Här avbryter jag)
Jag: MEN jag äter INTE djur! Inte något djur alls!
Mannen: Vaddå, av principsak eller?
Jag: Ja, precis.
Mannen: Jaha, då får väl jag tacka för mig då..

Seriöst, hur dum får man bli?
Två sekunder senare ringer det på dörren, så jag går ner för att öppna. Där står det en kvinna som räcker över en krukväxt till mig.

Kvinnan: HEJ! Jag är sekreterare i föreningen och skulle bara vilja lämna över den här blomman.
Jag: (Tar tveksamt emot blomman) Jaha, tack.
Kvinnan: Hoppas att ni kommer att trivas här!
Jag: Eeh, trivas här? Vi har bott här sen de byggde stället.
Kvinnan: Va? Men, är inte det här 10K?
Jag: Jo, men vi har bott här i över tjugo år.

Så jag lämnar tillbaka blomman. Hon letade tydligen efter något finskt par som hade flyttat in. Jag visste inte ens att det fanns några nyinflyttade.

Så ifall nån försöker få tag på mig ikväll - nej, jag är INTE hemma.

Pju, vilken dag.

Precis min mening

"Om jag någon gång ser en leende joggare ska jag överväga saken."

- Joan Rivers

Vilken dag..

Jag är ledig och sjuk, vilket är rätt passande.
Iklädd vinterjacka och vantar tog hunden, jag och Ulf Lundell en promenad idag, i FYRA graders värme/kyla. Det är horribelt. Vart tog sommaren vägen? Vart är min solbränna?

Tjugo i två ringde min mobil. Det var körskolan, de undrade ifall jag hade glömt min körlektion som jag hade kvart i två. Och jo, det hade jag, fullständigt. Jag som aldrig glömmer sånt. Så två minuter senare hade jag körlektion, vilket gick skitbra eftersom jag inte hade hunnit noja innan. Jag är ju kung på att fickparkera!

Dagen blev bättre eftersom JAG (notera JAG) hade gjort en blåbärspaj till efterrätt. Vaniljsås kan ju vara guds gåva till folket.. Kaffe och Baileys på det, MMM!

Nu däremot, så fastnade jag i facebookträsket ett tag. Men jag ska återgå till att slötitta på mina nedladdade Desperate Housewives- avsnitt. Hur mycket kan hända på en enda jävla gata?

Sherry Darling

Your mama's yappin' in the backseat
Tell her to push over and move them big feet
Every Monday morning I gotta drive her down to
the unemployment agency
Well this morning I ain't fighting, tell her I've give up
Tell her she wins if she'll just shut up
But it's the last time that she's gonna be ridning with me

You can tell her there's a hot sun beating on the blacktop
She keeps talkin' she'll be walkin' that last block
She can take a subway back to the ghetto tonight
Well I got some beer and the highway's free
And I got you and baby you got me

Smask

Min vän P hatar när folk smaskar när de äter. Hon skulle ha dött om hon satt i lunchrummet samtidigt som mig idag. En kollega, som åt soppa och bröd till lunch, tog fanimej världsrekord i smaskning. Det lät inte ens som "smask smask", utan mer åt "SLUUURCHHCCCOOOPPPH" + "SMACK SMASK SCHLURP" hållet. Konstant. Hela tiden. Hon sabbade min lunch. Rörelserna hon gjorde med munnen var ännu värre. Jag fick rysningar. Jag var tvungen att stänga in mig ett tag i omklädningsrummet.

En aning blandat..

KAOS i posten idag, åjo. Digitalboxar hit, galna kunder som inte fått sina boxar dit..

Idag är jag osams med vårdcentralen.. Idiotdoktor som skulle ringa mig mellan åtta och halv nio ringde aldrig. Så jag ringde och skällde på receptionisten, så nu är problemet löst. Nytt migräntablettrecept och ny remiss till akupunktur. Brabra.

Amazon på lördag! Inflyttningsfest hos Jimma, mexican- evening var det tal om bland oss som bjöd in oss själva. Texmex, sombreros och tequila det vill säga. Gärna margarithas också. Jag får ta och tala med de snitsigare personerna i gruppen så att något blir ordnat. Josefina och Elin, jag räknar med er nu. Ni vill inte se mig laga mat och försöka använda en mixer eller dylikt. Ni vill enbart se mig dricka tequila, right? Petra ser till att ta ledigt också så att vi får en såndär lång förfest som vi är alldeles makalöst bra på. Sedan är det bara partyskorna på så kör vi! Men Martina har paxat sista dansen, så där får ni söka lyckan någon annan stans! ;)

Jag har precis, i panik, lämnat in en uppgift i kriminologin. Då upptäckte jag att den inte ska in förrens imorgon. Bra planerat av mig. By the way, nu har jag halka och uppkörning bokade.. Ho ho.
Nu däremot, betapet.

Det ni!

Tro det eller ej, men jag klarade uppskrivningen! =)

Aah, det trodde jag ALDRIG. Men nu är det klart, äntligen! Då var det bara halkan och uppkörningen kvar då..

hits