Söndag kväll,

och vad gör jag? Jo, pluggar. Ingen teori dock, det finns liksom inte tid till det, även fast jag skriver upp imorgon. Så jag funderar på att kugga imorgon och boka en ny tid på tisdag! Haha. Framförhållning AB.
Nejdå, jag ligger här och läser rapporter så som "kvinnors brottslighet", "Översikt av brottsstatistiken 2001-2003", kapitel om ungdomars drogvanor, stöldbenägenhet och så vidare. Det roligaste jag läst på länge var att av alla våldsdåd i Sverige som begås av utlänningar svarar finnarna för 26% av dem. Vilket kan jämföras med t.ex. nordafrikaner som står för 0,7%.
Men nu har jag bara ett kapitel i en bok kvar att läsa, plus 124 sidor i den YPPERLIGT roliga och lättlästa boken "forskningsmetod och vetenskapsteori". BAH!

För övrigt så har jag nu sett det sista avsnittet av Jericho säsong ett. Det borde vara olagligt att avsluta en säsong så som de gjorde. Det är faktiskt inte schysst mot tittarna. MEN, nu har jag ju säsong två på hela sju avsnitt att se fram emot. Anledningen till att de gjort sju avsnitt till är för att en grupp "militanta" fans rasade när CBS meddelade att de skulle lägga ner serien. Vilket är sjukt, Jericho är den bästa serien på TV sedan vänner. Och det säger inte lite det.

Som avslutning vill jag meddela att jag gått och förälskat mig i
The Killers - All the things that I've done
Ladda hem! Godnatt!

Men kom igen..

Här sitter jag en lördagkväll med tonvis av skolböcker framför mig. Det slog mig i förrgår att jag har följande att läsa till söndag kväll (inklusive att skriva en studieblogg); Två kapitel ur "den svenska ungdomsbrottsligheten", tre kapitel ur "Introduktion till kriminologi", 2 eller tre kapitel ur "Forskning och vetenskapsteori", en artikel om svenskars och utlänningars kriminalitet, tre BRÅ- rapportet (kvinnors brottslighet, svenskars och utlänningars brottslighet, brottsstatistik 2001-2003).

Ovanpå detta ska jag även läsa trafikteori eftersom jag skriver upp på måndag.

Kul.

Där har vi min lördagkväll. Jag har läst (hittils) sammanlagt tre kapitel ur två olika böcker. En BRÅ- rapport är på över 100 sidor.

Och där säger vi adjö till någon som helst form av socialt umgänge.
Nu tänker jag äta mat.

Torsdag

Idag är jag ledig, vilket innebär att jag ska övningsköra med trafikskolan, plugga teori och kriminologi, och förhoppningsvis hinna tvätta och städa lite. Det visar sig helt enkelt om jag tänker göra något vettigt alls. Vaknade kvart i åtta imorse pigg som en nötkärna eftersom jag somnade kvart i tio igår. Ja, jag var lite sliten. Jag gillar helt enkelt inte mina 07:45 - 18:30 pass på jobbet.

Nu däremot, måste jag nog byta om ifall jag ska hinna ta mig till körskolan i tid. Vi ska parkera idag. Gud bevare mig.

________________________________________________

Som update kan jag meddela att jag inte alls var ledig idag. R ringde och störde när jag pluggade teori på trafikskolan, så jag hoppade in och jobbade slöpasset 12-16. Petra och jag satt och njöt i kassan när posten lastade in paket och det var tokköer till självscan.

Påtal om trafikskolan så upptäckte jag när jag gjorde pärm två och tre att jag är skitkass på trafikregler, väjningsplikt, när man får stanna eller ej, vem som får köra först, vem jag ska ha särskild uppsikt över, hur jag gör vid järnvägskorsningar.. Detta betyder att jag kommer köra på uppskrivningen. Och då har jag inte ens kommit till pärmen om bilen. Ajaj. Men jag lärde mig däremot att fickparkera idag!

Den senaste tiden..

Jag har bland annt befunnit mig på Cypern ihop med Petra där vi åt mexicansk, drack margarithas (och öl i vinglas?!). Vi sov och solade och det var bra så. Semester så det heter duga.Sedan hade Cilan avskedsfest eftersom hon ska befinna sig i Australien i ett halvår. Dessvärre kom Cilan inte med på bild, inte heller Albin som var värd för festen. Dock hamnade David och hans isté på bild, Petra och hennes (till synes) äckliga drink, Josefina och Posse som delade fotölj, och slutligen jag, Elin, Petra och Josefina i soffan som vi ockuperade. Den något skumma vinkeln på bilden beror på att fotografen var en onykter Sebastian.


En liten hyllning

Ett litet inlägg tillägnat min vän Sabina som för tillfället är bosatt i Holland där hon ska tala engelska med kunder som vill ha teknisk support. Hon håller sig undan från haschkakor, bara så ni vet. Trots att hon har en tendens att dyka upp i Flen lite då och då så saknar jag ändå henne. Vad vore Flen utan Sagge?

11172-415

Om flyt och flingor

Igår firade vi mamma som fyllde år. Alla åt smörgåstårta utom Pernilla som åt flingor. Det var en fin tillställning.

Ah, jag slet som ett djur igår på jobbet för att byta bort min helg den 24-25 november eftersom jag har föreläsningar på Stockholms Universitet då. Och jag lyckades. Och idag när jag gick ut på vår lärandeplattform så visar det sig att föreläsningarna är flyttade till helgen innan. Min lediga helg, då jag dessutom redan är i Stockholm eftersom jag ska se Meat Loaf då. Ibland har man lite flyt. Petra och jag har dessutom väldigt broderligt bytt fyra tider. Jag skriver upp, Petra jobbar. Petra har match, jag jobbar. Jag ska på Bruce, Petra jobbar. Petra ska på Manson, jag jobbar. Det, mina vänner, är teamwork.

Idag är det löning. Jag har betalat så mycket räkningar så det är inte sådär jättemycket lön kvar. Men det blir en liten tripp till Eskilstuna idag ändå, mamma övertygade mig om det. Så jag ska kika in på Indiska, eftersom det är just idag som de ska bli bättre på mode. Ska bli intressant att se faktiskt, jag gillar Indiska.
Och även fast jag vill köpa ett par skor eller sju, så ska jag låta bli. Ja, jag ska låta bli. (Jag försöker ju i alla fall övertyga mig själv..)

Nu däremot ska jag duscha, laga mat + matlåda, plugga kriminologi och trafikteori. Sätta upp en tavla ska jag dessutom försöka orka med att göra.

Betapet

Sådärja, nu är man ordentligt fast i betapet- träsket igen. SAOL13 har nyligen införts, kul för oss som först och främst vet vad SAOL överhuvudtaget är, och extra kul för oss som sysslar med alfapet på fritiden. Det vill säga vi som borde sysselsätta oss med annat.

Typ jag. Jag borde plugga trafikteori, och massor med kriminologi. Och vad gör jag? Spela beta såklart. Skärpning här. Nu ska jag faktiskt ge mig i kast med den på tok för långa artikeln "Dialogkompetens", sedan ska jag läsa lite i Jerzys bok. Typ tre- fyra kapitel har jag för mig. Hänga tvätt ska jag även göra.

Ärligt talat, om man har en ledig söndag, hur jäkla produktiv kan man då vara egentligen? Städa, tvätta, göra matlåda, plugga, träna.. ALLT. Vad gör man? NADA.

Jag kommer nog alltid hata söndagar.
Men ikväll ska nog pappa och jag se Fight Club. Det är ju i alla fall ett bra slut på en söndag, inte sant?

Bokfemman - Pageturners

Då har jag i all hast hoppat på bokfemman, vilket är precis min grej. Veckans tema var pageturners, vilket jag gillar. När man väl hittar en sådan bok, ja, då är man fast. Det är då man drar ut telefonjacket, säger upp bekantskapen med alla man känner och låtsas ha halsfluss så att man slipper gå till skolan eller jobbet. Min topp fem (utan inbördes ordning):

    
 
Mötley Crüe (Med Neil Strauss) - The Dirt
Det är Sex, Drugs and Rock N' Roll, till 120%. Och lite till. Det är roligt, sorligt, bisarrt, skrämmande och alldeles alldeles underbart. Och bäst av allt, det är på riktigt.

Lucette Matalon Lagnadeo - Eldens barn
Sanningen om doktor Josef Mengele och de tvillingar han utsatte för fruktansvärt grymma "medicinska" försök i Auschwitz. En faktabok med de överlevandes egna berättelser. Fruktansvärt, men otroligt läsvärt.

Brett Easton Ellis - Lunar Park
Skruvad bok som till viss del är någorlunda självbiografisk, till viss del vanföreställningar som bara en knarkande författare kan ha. Easton Ellis är fullständigt galen, men genial.

Per Hagman - Att komma hem ska vara en schlager
Jag förstår mig inte på den här boken, inte riktigt i alla fall. Men den är sådär skitig, makalös och underbar som bara böcker kan vara. Att den sedan är på riktigt, det gör bara saken bättre.

Jens Ganman - Blod och död
Den ultimata dokusåpan - tio seriemördare på en öde ö, sisten kvar vid liv vinner.. Det är så mycket humor är man storknar. Underbar bok. Otroligt intelligent dessutom.

Ledig torsdag,

no more. R ringde och lät faktiskt panikslagen på riktigt idag. Fyra burar paket och hundratals med digitalboxar ska in i det lilla postrummet. Super- Pernilla to the rescue!
Detta innebar dock att jag fick skjuta upp min pizza-dejt med mormor. Hon lät glad ändå, men det är nog för att hon blivit senil under de senaste dagarna.
Detta innebär även att jag slipper städa mitt rum! Haha, in your face pappa.

Nej, lite lunch så kan jag gå till jobbet sen.

Optimisten har talat

Fy fan vilken jobbdag.. Igår med, iofs. Igår var alla datorer nere för räkning, så vi fick sitta och knappa saker och ting MANUELLT. Inlusive frukten. Inte för att jag upplevde trettiotalet, men det kändes som om vi var där igår. Självscanningen lade ju också av, så alla självscankunder var sjukt grining.
Sen har vi idag. Allt fungerar som det ska, bortsett från att några, men speciellt två personer, agerar som århundradets jävla (ursäkta uttrycket, men det är det mest målande jag kan komma på) surfittor. FY. Taskig jävla attityd folk kan ha. R frågade varför jag var så grymt nere / upprörd, men jag kände inte för att säga att hans kollegor tåg kål på mig. Så jag sa halva sanningen, att alla gnäller något så in i helvete på de nya schemana. Lägg av bara! Var glada över att ni har ett jävla jobb.
Surfittor.

Nej. Nu ska jag rycka upp mig. Lite betapet, sen ett bad (med den ypperligt intressanta boken "körkortsteori" som sällskap.. Hmpf) och sedan några Jericho- avsnitt.

Vart är mitt adlibrispaket? jag vill ha mina böcker nu! Bah!

Fredag sägs det..

Idag är det avskedsfest för Cilis som ska tillbringa det närmsta halvåret i Australien. Och nej, jag är inte det minsta avundsjuk.. På riktigt, jag loovar.. Blir dock ingen alkohol för mig ikväll, börjar jobba vid den något okristliga tiden halv åtta imorgon.

Nu däremot, så ska jag och pappa ta en sväng in till Eskilstuna. Sedan blir det att plugga både kriminologi och teori när jag väl är hemma igen.

En hyllning till världens kanske bästa bok

Ja, självklart menar jag Liftarens guide till galaxen.

 • "Skeppen hängde där på himlen ungefär på samma sätt som tegelstenar inte gör"
 • "Först hände ingenting. Sedan, några sekunder senare, fortsatte ingenting att hända. "
 • "Detta har hänt: I begynelsen skapades universum. Detta har senare gjort många människor upprörda, och har i vida kretsar betraktats som helt förfelat."
 • "Zaphod stirrade på Arthur. Grabben, du har just räddat våra liv, hajar du det? -Åh, sa Arthur, det var så lite.... -Jasså? sa Zaphod, ja glöm det i så fall."
 • "Ingenting rör sig snabbare än ljuset, utom möjligtvis med undantag för dåliga nyheter, som lyder sina egna speciella lagar. "
 • "Det är en konst, eller rättare sagt ett knep med att flyga. Knepet är att lära sig kasta sig till marken och missa."
 • "...nästan tvåtusen år efter det att en man hade blivit fastspikad vid ett träd för att han antytt hur trevligt det vore om alla kunde vara lite snälla mot varann som omväxling..."
 • "Arthur hade hittat en Mat-O-Matic-maskin som hade utspisat honom en plastmugg med vätska som var nästan, men inte riktigt, helt och hållet olikt te. "
 • "Denna planet har - eller rättare sagt hade - ett problem, nämligen följande: dom flesta av dess innevånare var olyckliga större delen av sin tid. Många lösningar på detta problem blev föreslagna, men de handlade på ett eller annat sätt om cirkulationen av små gröna papperslappar, vilket var märkligt eftersom det på det hela taget inte var dom små gröna papperslapparna som var olyckliga."

 • Ren glädje. LGTG är verkligen helt genial . Douglas Adams är ju helt makalös.

  LÄS om du inte redan har gjort det.


  Tillbaka till verkligheten

  I tisdags morse vid halvfem - fem snåret anlände jag hem till Flen där jag hann med en kopp RIKTIGT svenskt bryggkaffe innan jag gick och la mig. Sedan upp och till jobbet.. Likadant igår, 07:45-17:30, med hundratals nyanlända migrationsverketutlänningar som skulle hämta ut sina pengar. Konversationerna med dem såg ut som följande;

  MONEY!
  How much?
  I don't know.
  (Följt av att vi tittar hur mycket dem har)
  Give me all my money.
  I don't have any money right now, you have to come back later.
  Why?
  'Casue I don't have any money.
  Why?
  'Cause it's too earliy.

  I det läget tackar migrationsverketmänniskan för sig, och skickar fram nästa person i den grupp om cirka tjugo människor som de är åt gången. Samma konversation följer då igen. Och igen. Och igen...

  I vilket fall, resumé av Cypernsemestern kanske vore lägligt. Kort sagt, vi har haft semester. Vi har solat, sovit, ätit god mat, druckit fruktansvärt goda Strawberry Margaritas, spelat MIG, spelat yatzy (och ja, mitt nya smeknamn är yatzy- johansson, för jag är GRYM på att slå yatzy. Gärna i sexor.).. Kort sagt, vi har inte gjort ett jävla dugg. Vilket har varit hur skönt som helst. UtviladAB.

  Nu har jag körlektion om en timme.

  Flyt

  Jag har ett sådant makalöst flyt just för tillfället. Jag kom in på kriminologiutbildningen, jag har fått en fast anställning, jag har fått biljetter till Meat Loaf i november OCH JAG HAR BILJETTER TILL BRUCE SPRINGSTEEN när han kommer hit i december. Jag är sjukt lycklig just nu. Jag ska få se Bruce och The E Street Band.. Clarence Clemons på saxofon live. AAAH!

  Jag ville bara dela med mig lite av min glädje där. Men eftersom så gott som ingen jag känner lyssnar på vare sig Bruce eller Meat Loaf, och inte heller är det någon som är intresserad av kriminologi, så får jag väl även meddela något som gör alla andra avundsjuka såhär i kylan.

  17:25 idag så lyfter mitt plan från Arlanda för en veckas sol, bad och drinkar i Ayia Napa, Cypern. Så jag hoppas verkligen att det är regning och kallt här hemma. HA!

  Nu ska jag strax möte Petra vid tunnelbanan, och snart så bär det av till varmare breddgrader. 35grader är det idag därnere.

  See you!

  hits