en riktigt god jul..

Den här länken går till bröstcancerfondens engelska hemsida. Om du trycker på rutan i mitten så skänker företag pengar så att en gratis mammografi bekostas, vilka går till underprivilegiade kvinnor.

Och ifall du trycker här så räddar du lite hederlig svensk gammelskog. Också alldeles gratis.

Trycker du här kan du skriva på protestlistan mot Kanadas barbariska sälslakt. Gratis, och VIKTIGT!

Här kan du skriva under för en FN-resolution om djurs rättigheter.

Här finns en kosmetikalista över företag som inte testar sina produkter på djur!

Grön god jul? Vego på julbordet!

... Och ifall du blir medlem hos Djurens Rätt innan den sista december så får du en present! Tryck tryck!


Sleepwalker

Oh, jag har ju glömt berätta vad som hände i söndags! Mogge skulle komma ned på middag, men i dörröppningen står inte bara han, utan även Sam! Det var flera år sedan han var hemma hos oss, jag träffade ju iofs honom förra året, men M&P har inte sett honom på säkert tre år! Världens bästa söndag I Tell You! Så nu vet vi vad vi ska göra i påsk, för Sam har köpt tillbaka släktens mark i Skottland så vi ska dit och bo i hans nya hus. 30min från Glasgow. Perfekt! P, då kan jag köpa hem tonvis med LemSip! Yeah!

I övrigt, rätt trist. Viktimologin är kul, läraren är alldeles fantastisk och uppgifterna är roliga. Men dessa tider, föreläsning varje dag mellan 10-12. Jag måste ju gå upp jättetidigt, och det tycker inte jag om. Försov mig igår, det händer ju aldrig annars. Men jag hade vaknat, stängt av det fruktansvärda ljudet från väckarklockan, insett att nej fan, jag är för trött för det här, och sedan somnat om. 40min senare stormar pappa in och frågar när fan jag tänkt kliva upp. BRA Pernilla!

Så trött. Bara kaffe och nikotin håller mig vid liv just nu. Och Jericho S01 på DVD. Det är kärlek det.

Dags att avsätta regeringen?

Nu har fanimej vår avskyvärda regering nått botten.

Kika in på Aftonbladet och läs det här...

Jag menar, någon jävla måtta får det ju vara! Ingen i det här landet tycks vilja veta av vare sig FRA eller IPRED, så då tänkte regeringen verkligen till och ger oss detta!

Jag är upprörd.

En smärre uppdatering

I onsdags var det vinterfest för kriminologerna... Och ja, det blev en jäkla fest. Helt galet må jag säga. Bildbevisen finns på facebook, från i stort sett alla som deltog. Många kameror blev det.. Och hela havet stormar, Peters pussbild med professor Flyghed, mitt evighetslånga samtal med Flyghed om veganism, fransoserna med baskrar och välansade mustascher, smygsprit från "baren", rekord i dålig dansmusik, trasiga strumpbyxor (för ovanlighetens skull..), barfotadans, alldeles för många taxiresor, Victors fantastiska danser, Karl-Magnus i toppform (och "lågform"), storsinta planer för min kommande inflyttningsfest, väldigt flirtiga betygssnack, efterfest på söder som slutade sådär, donkentripp med onda fötter... En helkväll!

Pigga som fan dagen efter tog sig Sofie, Peter och jag oss till Stockholms tingsrätt för att bevittna en rättegång. Misshandel blev det, och tämligen intressant var det må jag säga. Alla våra sympatier till den åtalade, ja. Stackarn. Löjligt fall att dra upp i rätten, det är vad jag tycker.

Ikväll har jag varit på bio. M&P drog med mig på "Vi hade i alla fall tur med vädret... igen", och den var inte sevärd. Den hade sina ljusa stunder, men överlag var den jävligt långtråkig. Imorgon får vi se om det blir Eskilstuna för min del, singstarkväll hos Elin. Jag är ju väldigt sugen på att supa till det med Petra, men jag har en mycket otäck migrän som inte vill ge med sig... Vi får helt enkelt se hur det känns imorgon!

trettiosjugradigt vatten.Novas första badkarsupplevelse. Andréas var dock mest taggad.
Kolla in uppblåsbara blöjan! HighTech!

å så tar vi och fyller Pernillas plånbok, ja tack.

Tradera. Min andra inkomstkälla. Fint. Så om alla går in där och budar hem något så vore ju det fint! Lina, du vill ju hemskt gärna buda på DH- boxarna!

Kaffe och vänner säsong 9. Muy Bien!

björnen sover....med vampyrtänder storlek XXL i munnen. Otippat, ja.
Skoog när han är i toppform.

Bild från Albs avskedsfest/maskerad. Och Alb, om du läser det här; se för tusan till att komma hem snart! Vad har Australien att erbjuda som inte vi har här hemma? Kortspel med mig, P och David måste väl slå precis ALLT som finns i Aussie? Eller?

En inte särskilt produktiv dag

Jag är en rätt dålig människa har jag insett. Jag har en LÅNG att-göra-lista idag, men vad gör jag? Jo, jag har ett alldeles eget litet Vänner- marathon. Efter X antal avsnitt har jag enbart hunnit med; två promenader med hunden, en snabbvisit hos mormor, en tvätt, tagit bort mina lakan för att byta (vilket var ett antal timmar sedan..) och sen inte särskilt mycket mer. Jag som skulle sola, motionscykla, handla mat, posta massor med saker, plugga... Fast plugga är jag så illa tvungen att göra i vilket fall som helst, för vi har redovisning imorgon. Och jag måste åka med ett JÄTTEtidigt tåg. Redan kvart över sju. Rena döden.

Nu ska jag byta lakan och plugga. Fast först kanske det blir mer kaffe och fler avsnitt av vänner? Troligtvis.

Om hur man enkelt ordnar sig ett FX

Måndagen var spännande på flera olika sätt må jag säga. Sofie och jag löpte runt i hur många butiker som helst på jakt efter en klänning, men jag kom hem med ett par pumps. En liten vändning där.. Lunch på pizza hut med grabbarna från kursen (och nej, man har INTE ketchup på pizza. Inte). Sedan var det dags att opponera på en annan grupps examinationsrapport, och efter att ha tvingat Peter att hämta den på universitetet så möttes vi upp i stan på ett fik.
Denna rapport alltså.
Tjejerna som skrivit den, skriver bland annat; "vi mäter ju inte det vi avser att mäta..."
Hallå? Var inte det hela poängen med rapporten? Och vart är det handskrivna Chi2- testet?
Jag driver inte, jag började faktiskt hyperventilera när Peter hade högläsning.. Om dessa personer inte blir underkända så går jag fan och gräver ner mig!

Idag har jag umgåtts med Lina. As usual blev det en tripp till Katrineholm där vi idag enbart besökte ÖB för att handla på oss massor med skit (som till exempel partytutor till nyår. Ett måste!). Sedan åt vi kräm (som jag till min glädje hittade på ÖB!) och drog en sväng till Lager 157 där det var dött både på folk och kläder. En julklapp till pappa blev det i alla fall.

Nu ska jag viga den kväll åt kaffedrickande och en säsong vänner. Säsong åtta får det bli. Alltid en källa till glädje. 

hits