Om varför man ibland vill vara arbetslös

Om en timme börjar jag jobba, stänger ikväll. Sedan kan det vara så att man inte hör av mig förrens på torsdag, eftersom det är, trumvirvel, INVENTERING imorgon. Jag hatar inventeringar. Det jag hatar ännu mer, är min arbetstid imorgon. 07:45 - 22:00. DET är inte schysst. Koffeinpiller here I come..

Jag har gått en långpromenad idag. Och ätit lunch. Det är i stort sett vad jag orkat med. Resten av tiden försvann bara av någon väldigt obegriplig anledning. Nu däremot ska jag till tobaksaffären och införskaffa snus, sedan ska jag ta mig en kopp kaffe på jobbet innan det är dags att dra igång. Så hörs vi på torsdag ifall jag nu skulle överleva inventeringen.

London!

11172-453

Flyg är bokat, hotell är bokat, musikalbiljetter är köpta..
10-14 mars bär det av. Snart dags alltså! Oooh, jag är så taggad! Ovan har vi hotellet. Ligger alldeles perfekt vid Notting Hill och Hyde Park.

Jag vill åka NU!

Såhär dagen efter.

Mina fötter dör snart. Trampdynorna är ihjäl. Alltihop skylls på ett par nya skor som invigdes igår. Dumt.

Förfesten, och amazon, var verkligen helkul! Mycket nöjd är jag.
Turkisk peppar- shoten gick åt. Det märks såhär dan efter.

Vart fan är min kamera?

En meningslös torsdag. Me like.

Vilken lat torsdag. Jag satt en stund i telefonkö innan jag gav upp (frescati och skolböckerna, men det har visat sig att ingen har böcker eftersom vår lärare "missade" att skicka artiklarna till tryckeriet. Så allt är uppskjutet!). Jag åt lunch och läste "Pestens tid". Jag åkte ut på stan och köpte en lådvin till imorgon (men jag fick inte visa leg den här gången heller!). Jag åt middag och läste "Pestens tid". Jag åkte upp till ICA för att köpa choklad och blev chaufför åt Petra som har fått en lårkaka i vaden. Jag åkte hem, tog ett bad och läste "Pestens tid". Sen röjde jag i rummet så att pappa kan dammsuga här imorgon.. :)

Och nu tittar jag på scrubs. Ibland är det underbart att vara lat och göra absolut ingenting.
Men imorgon är vi back on track, jobb 08:30-18:30.


Tragiskt

Jag måste säga att jag blev mycket illa berörd när jag hörde att Heath Ledger var död. Så otroligt sorgligt, han var ju en fantastisk skådespelare, han verkade sådär helylle på något sätt. Och sen ska vi inte ens tala om alla bra filmer han gjort, speciellt Brokeback Mountain som är en av världens kanske bästa filmer dessutom. Stackars familjen, speciellt hans dotter. Hon är väl bara två år. Sorgligt och orättvist.


En liten resumé.

I tisdags var det alltså den 'stora dagen'. Jag jobbade hela dagen, sen blev det vin och tacos med föräldrarna. Firas ska det göras på fredag och på lördag istället. Så presenterna hittils är en mixer, en dammsugare och pengar. Igår skedde debuten på systembolaget, vilket resulterade i en Likör 43 och två Bacardi. JAG FICK INTE VISA LEG! Jag är så jävla sur. Skittanter på bolaget.

Idag fick jag hem en 'present' på posten! Elin, Josefina, Negern, David, Jimma och Albin ska ta med Petra och mig på en heldag i Stockholm, med mat och laserdoom! Haha, HUR jävla kul som helst ju! TACK, alla! Jag blir så glad när folk orkar engagera sig! SUPERB present! Så nu gäller det ju bara att hitta det där datumet som passar alla.. :)
Det blir ju dock liiite jobbigt för P och mig nu att planera alla andras födelsedagar! :P

Ledig idag. Så jag måste ringa frescati, för jag har fortfarande inte fått mina böcker. Det börjar bli lite kris nu.

Vuxen nästa.

Nu har jag suttit i telefon med Akademibokhandeln Frescati i femton minuter. Varje gång jag ringer dit för att beställa böcker så verkar de ha ett nytt datorsystem, för det krånglar ideligen. Men nu är böckerna i alla fall beställda, så jag är en bit på väg nu. BRA att kursen börjar imorgon. Framförhållning AB.

Jag har varit ute och gått en timme nu på förmiddagen. Bra jobbat av mig. Så nu är jag nyduschad och ska slänga ihop lite lunch, innan det blir till att jobba 14-20.

För er som har missat det så är det min sista dag som tonåring idag. Tjugo år imorgon. Eller som Sebbe så fint uttryckte det, "om tjugo år fyller du fyrtio!". Det som är lite freaky är ju att man blir vuxen i samband med tjugo. Det är ju den gyllene gränsen. Skrämmande. Jag önskar att jag fyllde sju, och att jag satt och byggde lego dagarna i ända. Det hade definitivt slagit både jobbet och kriminologin. Man går ju från att vara fullständigt bekymmerslös till att vara tyngd av diverse bekymmer. Kul att det går i den ordningen, verkligen.

Nej, lite wok nu och mer läsning i "Pestens tid".

Eeh, klart? Eller? Jo?

image452

Hmm. Jag tror att jag är klar med tentan nu. Det är ju inte ett klockrent A i betyg på den, men jag känner mig rätt så nöjd ändå. Det kunde ha varit värre, helt enkelt. Jag nöjer mig med att lärarna finner den "tillfredsställande". Så, ja, kanske är jag klar. Eller så har jag helt enkelt gett upp. Jag vet inte.

Nu ska jag byta lakan och damma. Sen vetesjutton vad jag ska sysselsätta mig med resten av kvällen. Äta mat kanske. Titta på Scrubs. Läsa klart min bok. Inget vettigt i alla fall.

OH! Förresten! Jag ska ha en "shoppingfri" månad nu i februari. Det ni! Jag återkommer med mer informaton. Det kan ju bli en spännande liten följetong, att se hur jag våndas av att inte få dra mitt bankkort dagligen. Spännande! ;)

Lördagkvällsfilosofier. Eller nått.

Det är lördag kväll. Jag har jobbat idag, till tre. Sen har jag inte gjort ett skit.
Jag är så nöjd med den här lördagen.

Så för att fördriva tiden tittar jag nu på Scrubs. Boxar med tv-serier är verkligen det absolut bästa tidsfördrivet som finns. Jag måste beställa hem mer! Genast.. Mmmm. Jag har ju femtiokronor tillgodo hos cdon. Varför inte spendera dem?

Imorgon blir det jobb, 7:45-15:30. Sedan ska jag skriva klart tentan. Nu är det bara lite småkrafs kvar. Plus att jag måste göra om mitt lilla missförstånd på fråga 2. Eller, vafan, det blir inte toppbetyg på den här tentan heller. Orka.

ååh, vaktmästaren i Scrubs är ju världsbäst.

Nej. over and out. Nu kanske jag ska ta mig en sängfösare. Jag har svårt att sova.. Jag drömmer mardrömmar om allt som kan gå fel på jobbet. Och sen drömmer jag att jag vinner massor med pengar. Där kan vi snacka om depression när man väl vaknar igen. Nu ska jag ge mig i kast med "En hjärtformad ask". Bra bok, läs.

Nej, inte klar.

Jag har fortfarande inte rättat till det skumma svaret på fråga två på tentan. Men jag är snart klar med fråga tre. Men jag har fortfarande inte en sidhänvisning till ett påhittat svar på fråga ett. OJ vad kul jag ska ha i helgen. Bättre upp nästa helg, då blir det fest. Och födelsedagsfirande.

Dessvärre har jag inte ring frescati och beställt två böcker jag behöver. Och jag behöver dem på tisdag. Det blir helt enkelt att ringa första rasten på måndag. Baaah.

Men eftersom det är fredagskväll och jag ska roa mig med en promenad med hunden, ett bad och två Desperate- avsnitt så bjuder jag på ett alldeles makalöst tidningsurklipp. Hur blåst får man vara?


image451

Humor

Jag vet precis vad det ska stå på min gravsten.

"Fabula acta est, plaudite!"

(Skådespelet är slut, applådera!)

Det är humor.


I övrigt så jobbar jag på med tentan. Och så är jag sugen på att tatuera mig igen, och letar därmed motiv. Det blir nog ett till latinskt ordspråk.. Anslagstavlan Pernilla har talat.

Så rätt, men ändå så fel.

Så är det ju det här med hemtentan.
Jag har just skrivit en alldeles utomordentligt text till fråga 2, första halvan är tråkig och korrekt, andra halvan är vädigt insiktsfull. Och väldigt fel. Jag har helt enkelt skrivit ett utmärkt svar till en fråga som inte ens finns på hemtentan. Jag upptäckte detta alldeles nyss. Det blir sådär ibland när det bara flyter på, det är då det är läge att läsa frågan en gång till för att se vad de egentligen vill att man ska skriva om.

Fan.
Jag orkar inte mer just nu. Frågan är om jag ska ta det easy idag/ikväll, för att sedan köra stenhårt imorgon? Gå upp tidigt, släpa ner datorn till köksbordet så att jag inte ligger och dåsar i sängen med den, koka massor med kaffe och bara köra? Just nu känns det som en bra idé. Så får kvällen tillbringas med bingo, Desperate Housewives och mestadels slöande! Jaaa. Bra idé. Men då innebär det ju att jag MÅSTE lägga på ett kol imorgon. Men jag jobbar ju iofs bäst under tidspress.

Det återstår att se helt enkelt. Jag måste äta mat också. Vilket är synd, för jag orkar inte laga iordning något.


Up around the bend

Idag har det varit en låång jobbdag. Inte för att jag jobbade längre än vanligt - utan mest för att det var segt, rätt ont om kul personal och allmänt lite att göra. Dagens höjdpunkt var ungefär när jag hittade mitt H&M- paket. Typ.

En annan mindre rolig historia var när jag utförligt förklarade för två utländska medelålders män hur de skulle göra för att returnera sitt bredband. Efter en tio minuters lång utläggning på svenska tittar de glatt på mig, nickar, och säger: English?
DAAH. Säg det från början vafan. Så jag fick dra det en gång till. Sen fick jag fylla i deras papper.
Men kom igen, jag jobbar väl inte på migrationsverket? Det borde finnas personal till sånt där. RIKTIG personal. Inte postenpersonal som alla migrationsinvandrare vänder sig till - oavsett vad det gäller. Typ tåg- och busstider, utbetalningrutiner för deras bidrag med mera. En vacker dag kommer de väl och vill ha matlagningstips eller studievägledning.

Morgondagen består av; tvättning, en långpromenad, massor med tentaskrivande, ett bad, städning utav rummet (mammas förslag, jag är relativt negativ till det), lite traderafixande och lite matlagning. Jag är sugen på tacopaj!

Gonatt.

Tacksam för tips..

Upp och hoppa. Nu är det tentadags...

Om det finns någon vänlig själ därute som har pluggat på universitetet och skrivit sin beskärda del av hemtentor och vanliga tentor, please let me know hur i helvete man skaffar sig tillräckligt mycket karaktär för att sitta en hel dag och bara plugga. Och gärna några andra knep. Det skulle definitivt inte skada.

Jag vann på bingon igår. Rätt skapligt faktiskt. Så nu leder jag cirka tjugo olika auktioner på tradera. Det var ju inte riktigt meningen att det skulle bli så. Jag måste nog rensa garderoben och lägga ut lite mer prylar.

NU - kaffe.

Den efterlängtade bilden!

11172-449

Världens kanske bästa knarkare (får man ens uttrycka sig så?) i världens kanske bästa reklamkanpanj med världens kanske bästa syfte.
Gå in och läs lite här om allt positivt vegetarisk mat kan göra för dig och för djuren. Och sen så låter ni bli att använda päls, OK?

Om hur bra planer kan förstöras på ett kick.

Jobbet var riktigt kul idag, faktiskt. P och jag snackade mest skit hela tiden, så det gick fort. Sedan tog vi alla våra raster ihop, och jag skulle gissa på att vi förpestade tillvaron för alla andra. Men vem bryr sig, VI hade ju en bra dag! Haha. Nej, skämt å sido. Alla blev nog inte upprörda i alla fall...

Som ett extra plus planerade P och jag en toppendag imorgon, verkligen sprängfylld med saker vi skulle hitta på tillsammans, hela dagen var uppbokad, eftersom vi för en gångs skull var lediga samma dag.
MEN NEJ. Det visade sig visst att P skulle jobba trots allt, eftersom R lägger in henne på massor med pass som han inte ens meddelar henne om. Upprörd blev jag. Så nu får jag ha tråkigt ihop med min tenta hela morgondagen, ända fram till halv sju då P slutar. Helt om hållet får man fan inte förstöra våran dag! Så det så.

I övrigt så har jag köpt en dosa billigt snus för första gången i mitt liv. Kronan. Jag kan ju inte påstå att Kronan bereder mig samma glädje som en kall Skruf, men när ekonomin är på botten så får man helt enkelt köpa en dosa för 26kr hellre än för 35kr. Sorgligt men sant. Jag trodde aldrig jag skulle behöva uppleva den dagen. Men är det verkligen värt nio kronor per dosa? Det är det som är frågan.

På tal om boken jag skrev om igår, så vill jag meddela att jag inte kunde sova ordentligt under hela natten på grund utav mardrömmar som gav mig en fruktansvärd hjärtklappning som satt kvar långt in på förmiddagen. Hur dum får man vara som läser en halv skräckbok precis innan man ska sova? IQ.

Söndagkväll igen.

blogg.se motarbetar mig. Jag försökte lägga in en bild, men NEJ. Det gick inte för sig.

I övrigt så vill jag meddela att tentan är påbörjad, första uppgiften behöver bara någon timme till (kanske inte idag då..). Jag har även börjat med en ruskigt bra bok, Joe Hill - En hjärtformad ask.
Nu kan det ju vara så att jag tycker att boken är så bra eftersom den är skriven av Stephen Kings son. Men den är nog bra trots det. På tal om det hoppas jag verkligen att jag vinner budguvningen på Kingböckerna jag hittat på tradera.

Imorgon blir det jobb, 07:45-18:30. På tisdag är jag ledig, så då ska jag och P gå en långpromenad, och så ska jag skriva på tentan.

Jag skulle behöva lite semester känner jag. Mmm.

Det här med politik..

Politik är ju kul. Man går från euroforiska tillstånd till rent hat, och det vänder ju på bara någon sekund. Jag har till exempel alltid hatat moderaterna. Men sen sa dom att de skulle höja studielånet. Bra, tänkte jag. Nu kan jag hata moderaterna för allt de gör, förutom studielånet. Men nu har dom ändrat sig igen. Så nu hatar jag dom för allt dom gör. Igen..

Men sen finns ju problemet med vad man ska rösta på i nästa val. Miljöpartiet är bra, miljö är viktigt och de behöver en liten knuff uppåt i partirankningen. Men sen har vi ju Mona Sahlin, som helt klart gjort sig värd min röst, då hon skippade nobelfesten för att gå på Bruce Springsteen istället. Det avgjorde ju hela saken.

Min mormor röstade på moderaterna eftersom Reinfeldt har så vackra ögon.
När ska man kunna omyndigförklara gamla människor egentligen?

Nej, en långpromenad i solen står på schemat nu.

Jag blir tokig..

Jag har önskat mig en dammsugare i födelsedagspresent. På min tjugoårsdag.

Jag måste vara knäpp.

Vad ska jag med en dammsugare till??

Ingen tentaångest här inte!

Jag kollade över hemtenten för en stund sedan, och allt jag kan säga är att det ser mycket lovande ut! Frågor om brottsåtgärder, vilka som är de mest sårbara brottsoffren i Sverige.. Och avslutningsvis - en debattartikel! Aah, jag älskar debattartiklar. Jag vinner alltid debatter... Mmmm... KUL med tentan. Än så länge i alla fall, det lär väl ändras när jag väl börjar med frågorna.

Halv fyra är det födelsedagsfika hos Lina, för hon blir minsann 21 idag. Grattis!

Jag hade tänkt ta en promenad idag, men hur sugen blir man när det regnar konstant? Men jag måste nog ge mig ut i alla fall, jag har ju massor med nyårslöften att tänka på. Mitt senaste tillskott till löftena var att jag numera endast ska äta dyr glass ifall jag vill ha något onyttigt. Jag meddelade även detta till P, så att hon kan hålla ett öga på mig. Så igår köpte jag en låda Häägendaz innan jag slutade jobba. Men av nån jävla skum anledning så kom jag hem med en mintkrokantkaka också. Hur gick det till? Blaj.

Ledig dag betyder mycket att göra

Återigen min lediga torsdag. Jag har tvättat två maskiner, och släng in lakan i tvätten nu. Byta lakan står på schemat, likaså att plugga lite inför tentan som dyker upp imorgon. Jag har postat två saker jag sålt på tradera, så senare ska jag lägga in ytterliggare några grejor. Plocka iordning i mitt rum bör jag också göra, det är en jäkla härva här just nu!

Men lite bingo måste man ju hinna med mellan varven. Just ja, matlåda till imorgon måste jag göra!

Lina blir 21 på lördag! Och nu är presenten ordnad också. Perfekt.
Näste person på tur är ju jag själv, nu är det ju bara tolv dagar kvar. Det vill säga tjugo år och tolv dagar tills jag fyller fyrtio. Damn.

Jag måste upp till P nån dag och spela Mario Galaxy. Det är fan högsta prioritet nu!

En såndär vanlig tisdag.

Helst plötsligt har jag blivit grymt effektiv med skolarbetet! Makalöst, det trodde jag aldrig skulle ske. Vi får väl se hur det går i fortsättningen, tentan trillar ju in på fredag.. Jag vet ju vad jag ska göra i helgen i alla fall...

Skön dag på jobbet idag, trots galen personal, snattande alkisar som polisen kom och hämtade och allt annat spännande som händer på ICA en helt vanligt tisdag.

Jag har fortfarande inte tankat bilen. Men nu har jag ju i alla fall råd med det, har fått lite krafs sålt på tradera. Men dessvärre har jag budat på en Springsteen- DVD, 3 Stephen King- böcker och ett par toksnygga cowboyboots. Illa.

Och ja, jag spelar bingo. Just nu. Fruktansvärt roligt. Men nu har jag ju vunnit lite, så spelkassan rullar nog på i några dagar till.

Nehej, sova snart. Jobb imorgon, 10-20. Byte med P, så jag har sovmorgon till åtta. Woho.

I brist på annat såhär en söndagskväll

Idag knallade jag hem från jobbet 1½h tidigare - trots att det är söndag - eftersom jag befarar feber och grejer. Men det får fungera att jobba nu ett tag, jag är ju trots allt ledig på torsdag..  Pfft.

Jag har konstaterat att jag aldrig kommer bli rik på att sälja på tradera. Detta på grund av en enkel anledning: Jag går in i min garderob, kollar på allt jag ALDRIG använder, och aldrig kommer att använda, och inser att jag älskar varenda jävla pryl som jag någonsin köpt, och att det skulle krossa mitt hjärta att sälja det.
Punk. Därför. Men jag försöker ju i alla fall, en eloge för det borde jag ju få!

Lämnade in en helskum kriminologiuppgift förut, som av någon anledning mest gick ut på att jag kritiserade moderaternas kriminalpolitik. Nu gäller det ju bara att hålla tummarna för att lärarna röstar vänster..

För övrigt, om någon av mina läsare stöter på mig inom en snar framtid, säg åt mig att tanka bilen!
Jag har en oroväckande tendes till att ignorera bensinmätaren..

Och slutligen, P taggade upp mig fullständigt inför Londonresan med ett av sina inlägg, så nu har jag spenderat en bra stund med att kolla ALLA bra butikers hemsidor.. Abercrombie&Fitch har ju öppnat butik i London, där snackar vi GODIS för Pernilla. Bara fina kläder!

LONDON BABY, LONDON!

Se så, shoppa nu!

Nu tänker jag vara lite ful. Men eftersom jag vet att alla läsare här bara går och drömmer om att bidra till min usla ekonomi (jag skyller på spelberoende..), så måste ni ju gå in på tradera och buda på alla de grejer som jag har köpt i för små/för stora storlekar. Och balklänningarna! Lovely! Tack!

Svart Balklänning med tyllKonjaksfärgade Stövlar, Oanvända Strl 36Grå Stövletter, Oanvända strl 38Lång svart bal- eller festklänning, strl MPartytopp, mörklila, strl Large, oanvändGrå stickad kofta, oanvänd, strl 38

Silkig blus, oanvänd, strl Large, "ljusgrå/silvrig"Brun jacka i kavajmodell, strl38

Alla auktioner finns här. Bara att klicka! =)

Fan.

Jag är sjuk.
Men det innebär i och för sig inte att jag ringer och sjukanmäler mig. Febern får helt enkelt hållas på avstånd med alvedon.

Jag är pank. Dessutom liksom.
Jag har ett nytt nyårslöfte, det enda som jag MÅSTE hålla. Det kommer nu;
Jag ska aldrig mer spela spel på nätet som kostar pengar.

Ifall jag fortsätter får någon gå in som god man för mig. Det här håller inte. Jag har fan spelat upp allt jag äger. Nästan i alla fall. Jag har råd att tanka bilen.
Men hur ska jag betala alla nya kursböcker som är på väg/måste beställas? Nya kursen startar ju för fan den tjugoförsta.

TA TAG I DIN EKONOMI PERNILLA! GENAST!

Jag måste nog sälja mer saker på tradera..

Tradera

Nu ligger en del av mina auktioner uppe. Ska upp med fler så fort jag vet fraktkostnaderna för sakerna. (Det borde ju hjälpa att jag står i Posten, men nej.)

Stövletter & Stövlar. Sen ligger massor med DVDfilmer ute också.
Jag ska slänga ut auktioner på en jacka, en kofta, balklänningen från nian och balklänningen från studenten.
Och massor med hästböcker. Haha. Jag ska bli rik. Fast det blir jag ju inte ändå, jag sitter ju och budar på massor med krafs ju.

Och bingon går åt helvete.

Nyårslöften

Återigen är det dags för dessa horribla nyårslöften.
Men de måste ges, vad ska man annars jobba för under året?
Here we go;

- Jag ska gå ner i vikt. Innan P och jag åker till London.
(inte helt omöjligt, jag har ju lyckats förr. Antalet kilon förblir okänt på bloggen.)
- Jag ska fota massor.
(as awlays, men foton är ju för jäkla roligt!)
- Jag ska sälja allt skit jag inte vill ha/inte använder/inte har plats för på Tradera.
(jag är redan i full fart!)
- Jag ska slutföra min distanskurs i kriminologi, och sen ska jag komma in på kurs 2, heltid på Stockholms Univeristet.
(Hittils är allt godkänt i alla fall..)
- Jag ska få tag i en lägenhet i Stockholm!
(YEAH RIGHT!)
- Jag ska spara ihop MINST 40 000kr tills jag flyttar hemifrån.
(inte omöjligt, så länge jag inte handlar upp alla pengar jag får tag i..)

That's about it.
Kul att jag hade NÅGRA lätta saker. Blaj.

Nyårsafton

Nyårsafton i bilder..

   

    
   

   

  

  

En trevlig kväll allt som allt, men maten toppade verkligen! Jag har aldrig varit så mätt i hela mitt liv.
Fint avslut på 2007, och en överkomligt bra start på 2008 (min förkylning sänker toppkänslan såhär vi starten..)

YES!

HA HA! Jag vann precis 1286kr på bingo! =)

OH vad glad jag är.
Nu ska jag ta ett bad.

Första dagen i resten av mitt liv!?

Det var kul igår.

Idag däremot. Jag är sjuk. Jag har ingen röst (kan det bero på att vi skrålade både Magnus Uggla och Ulf Lundell!?), jag är snorig, jag har en brännskada på armen och jag har obegripligt ont i benet i min högra underarm. Jag förstår ingenting.

Gott nytt 2008 alla!
Sebbe förstörde början på det nya året. När vi vandrade hemmåt i natten så sa jag att "jag fyller tjugo om tjugotvå dagar!" glad i hågen. Sebbe kontrade med "om tjugo år fyller du fyrtio!".
Jag är deprimerad. Jag är fan snart fyrtio..

Nu ska jag spela bort mer pengar på bingo.

hits