Jag överlevde.

Tentamen idag. Jag lever fortfarande. Jag svarade på alla frågor, sjabblade till det för mig på sista frågan. Annars så känner jag mig tämligen nöjd. Så nu håller vi alla tummarna och ber till Gud (i detta fall Henrik Tham) att jag får godkänt. Tack för erat stöd i denna fråga.

Efteråt dränkte Sofie och jag våra sorger i shopping och en buffé utöver det vanliga på Herman's. 5 varmrätter, 17sallader, hembakat bröd, kaffe + efterrätt. Allt vego. Där snackar vi om mättnad!

Nu ligger jag här, degandes framför betapet och dricker kaffe. Jag behöver inte plugga på heeela helgen. Detta är himmelriket mina vänner!

Konsten att inte göra det man ska

Jag var hemma idag, helt själv. Inga tågresor, inga föräldrar, ingen hund. Bara jag och mitt tentamenspluggande.
Då kan ni ju gissa vad jag gjort idag!?

- Tvättat och hängt tre proppfulla tvättmaskiner
- Betalat räkningar
- Varit på gymmet
- Läst massor i en alldeles makalöst bra bok
- Druckit massor utav kaffe
- Spelat otaliga omgångar betapet
- Målat naglarna
- Ringt mina föräldrar och min bror
- Tittat på TV
- Lagat mat och proppat frysen full
- Postat traderaprylar

Ser ni någonstans att jag pluggat som en tok? Åhnej. Men jag läste igenom alla sammanfattningarna under tiden jag drack kopiösa mängder kaffe. Men det är allt.

Fattas bara att jag knätorkade golv i hela huset.. Det hade ju inte förvånat mig.

Arga pensionärer?

Det satt en lapp på min framruta på bilen efter att jag hälsat på Hennu idag. Med en snirklig pensionärhandstil stod det;

"OBS! Denna parkeringsplats är hyrd! Så ni har parkerat fel!"

Där ser man. 
Fint att de kände sig tvugna att poängtera att jag stod fel.
Jag uppskattar dock den trevliga tonen som skrivstil ger när man skriver en arg lapp. Versaler i en stark svart ton uttrycker ilska på ett helt annat sätt än kursiv bläckpenna på ett papper från ett block med inköpslistor.
Tacka vet jag pensionärer.

Det finns att göra minsann

Det är som vanligt lite segt med uppdateringar här, av den enkla anledningen att jag är dödstrött när jag kliver av tåget i Flen och därav går och sover på soffan en sväng. Plus att jag har en svag känsla av att större delen av er är tämligen ointresserade av det jag pysslar med på dagarna. Typ att jag nu ska skriva sammanfattningar på en bok och två artiklar inför tentan. Det tog bara tre dagar innan jag och min lilla tentamensgrupp insåg att det vore bra mycket smartare om vi delade upp arbetet istället för att var och en gjorde exakt samma sak.

Så det kanske är läge för mig att börja.

Imorgon; inflyttningsfest hos Skoog och min debut när det gäller krogen i Nyköping! Lär bli en riktigt bra kväll!

Än slank han hit, än slank han dit

Är det bara jag, eller går det jävligt fort i svängarna just nu?

Fredag

Jag har en HELT ledig fredag. Skoja inte om hur skönt det är! I och för sig måste jag läsa MASSOR med kurslitteratur idag, men ändå. Klockan fyra ska jag möta upp Alb hemma hos honom, ta en promenad och sedan blir det en sväng till ICA för inhandlande av mat. Tacos håller vi tummarna för! Sedan ska kvällen ägnas åt monopol! Ni förstår ju vilken perfekt fredag jag har framför mig.

Nej, jag ska nog ta itu med den ypperligt roande boken "Crime in the Making: Pathways and Turning Points Through Life". Nästa vecka är det endast en gruppövning och en föreläsning, sedan är det tentapluggande för hela slanten. Jag och Sofie har slagit oss ihop med två andra som vi ska plugga tillsammans med, så det skall bokas massor med studiesalar i biblioteket där vi kan sitta och nöta det individuella och strukturella perspektivet. Hur lätt tror ni att det är att förklara falska positiva och falska negativa? :P

Förövrigt är jag luspank, förkyld och frusen.

Spänningsfel

FYI så är jag sjuk. Halsont, snuva och ett allmänt vakuum i och runt huvudet, med tillfällig dövhet och stirrande blick på köpet. Det är P som smittat mig. Hon var sjuk i nånting i fredags typ. Jag VET att det är hon. Taskigt tycker jag.

Men det betydde ju inte att jag inte jobbade igår. Och hade gruppövning på Universitetet idag. Sofie och jag hamnade i en väldigt skum grupp. Killen till höger om mig var en riktigt skum typ. Han sa inte ett ord under hela tiden, förutom när några killar föreslog att straffarbete borde återinföras. Då mumlade han aggressivt: "Vilken JÄVLA dum idé" och slog näven i bordet. Där snackar vi inre aggressioner.

Förresten så har jag börjat föra anteckningar nu på att som går åt helvete med SJ, eftersom jag för en hatkampanj mot dem. Jag ska hädanefter skriva upp, dagligen, vad som går fel, och sedan fixa ihop det lite fint och sen skicka in till SJ tillsammans med ett hotbrev. Idag utspelade sig "spänningsfel" på tåget. Det innebär tydligen att något går sönder i Älvsjö, vilket innebär att tåg, pendel och tunnelbana står helt still eftersom det inte finns någon el. 15 minuter stillestånd i Flempan för min del. Anmärkning 1 till SJ alltså.

Nu, ett glas vin. Det hjälper väl mot förkylningar?

Och så blev det söndag igen

Det har blivit en del extratider på jobbet de senaste dagarna. Fredag och lördag gick från lediga till upptagna, idag är jag schemalagd och imorgon jobbar jag åt Maria. Men pengarna behövs, inget tal om saken.

Malin fyllde 21 i fredags, så igår var jag där med paket och fick en kopp té. Jag lyckades bli ilurad att skjutsa henne och Yara till Katrineholm, så jag tog min vapendragare Petra med mig som sällskap. Vi avslutade lördagenkvällen med Ben&Jerry's och den eminenta filmen "Macken".

Idag har jag tränat. Och that's about it. Nu ska jag göra mig klar och sedan åka upp till ICA för att posta traderaprylar och sedan jobba.

Sen är det ju tänkt att jag ska hinna läsa massor med skollitteratur också. Vi får se hur det blir med den saken.

Inga trafikljus så långt ögat ser

Ytterligare tre skoldagar avklarade, där vi startade med en gruppövning. Sofie och jag lyckades hamna i en grupp med ytterligare två intressanta och pratglada personer, vilket är kul. Kul var även kommentaren jag fick;

"Flen? Jag har två fördomar om Flen! Ni har en rondell och två trafikljus!"
"Vi har inga trafikljus alls."
"Oj."


Ja, vad ska man säga?
I onsdags gjorde jag århundradets löpning till tåget, DAMN vad snabb jag var. Och sen kan ni ju bara få anta hur min puls och mina lungor mådde när jag väl satte mig ner.. Konditionen, where are you?

Föreläsningarna, efter introduktionen, har alla handlat om det strukturella perspektivet, men den något kufige och mycket roande von Hofer. Visst, jag drömmer marddrömmar om statistik och diagram och siffror, men ändå. Jag har lärt mig mer på sex skoldagar än jag gjort på väldigt länge. Det är väl lika bra att jag erkänner att jag älskar skolan!

Fick en jobbtid till min lediga dag imorgon, vilket var bra. Dessutom hinner jag träna innan, så det var ju ännu bättre.  

Nu ska jag krypa till kojs med "Kim Novak badade aldrig i Genesarets sjö" (boktips av Alb, believe it or not!) och en snus. Det blir fint det.

Idag är det en höjdardag

Nej. Jag ljög i rubriken. Idag är det dagen D, den som man fruktar året om - Inventeringen på ICA.
Jag prickade dock in en skön tid idag, bara inventeringstid 17-23. Trodde jag ja. Väcktes imorse av ett väldigt misstänkt surrande från mobilen. Jag såg att samtalet innebar jobbtid, så jag screenade det lite fint och somnade om. Tills det surrade igen. Så eftersom jag är en vekling till människa, så ska jag numera jobba 14-23.

Och så har jag ju heller inte jobbat ett skit med gruppuppgiften till imorgon. Jag får helt enkelt köra på bäst det går på tåget, sedan får Sofie och jag slå våra kloka huvuden ihop.

NU - byte av lakan. Ni hör ju vilken höjdardag jag verkligen har.

hits