Så kan det gå

Det är STRÅLANDE väder i Stockholm idag.

Och vad jag gör?

Storstädar.

Gårdagen var mycket trevlig. Bio och lite catching up med Jonna, det är riktigt kul att vi kan börja umgås mera! Sedan tyckte Skoog och Johanna att jag borde hälsa på dem, så jag begav mig ut till Husby för att dricka massor med vin. Massor med vin + ätit dålig hela dagen = skaplig träkeps när man vaknar.

Så, summan av kardemumman är att vädret är underbart, jag har ont i huvudet, och jag städar. Badrummet är klart, resten är en enda jävla röra.

Over and out.

Beautiful morning

Min morgon kunde ha börjat bättre.
Först är jag så trött när klockan ringer att jag är tvungen att sova en timme till. Jag tycks ha drabbats av något obotligt sömnvirus, för jag är så konstant trött att det är löjligt. Sen ska jag göra frukost, och inser att jag inte har fil så det räcker. Då bestämmer jag mig för att istället göra mannagrynsgröt, och öppnar mjölkpaketet som ligger i kylen - och det är så vidrigt för det rinner ut hela bitar med mjölk. Inte okej. Det blev två mackor till frukost, vilket i min värld inte ens räknas som frukost.

Så nu måste jag gå och handla fil. Så jag skulle ju kunna panta de där jäkla flaskorna samtidigt.

Men innan något sådant kan ske så ska jag hoppa in i duschen. Sedan ska jag göra klart min första analys. Sen är det säkert dags för mig att möta upp Jonna på stan, så troligtvis blir det varken pantning av flaskor eller någon fil inhandlad.

Nu får det räcka för idag

Okej. Stora funderingar nu.

Bör jag skaffa några blommor till mitt överdrivet stora fönster i jämförelse med den lilla lägenheten?

Och om svaret är JA, vilka blommor tål sjukt mycket värme och direkt solljus hela dagen?

OCH, kanske viktigast av allt, någon måste påminna mig om att panta flaskor absolut senast på torsdag.
Torsdag blir en kul dag, jag ska ha storstädning här. För på fredag så kommer för föräldrarna, och dom har inte varit i lägenheten sen allt blev "klart". Sen kommer Posse my love upp för att dricka vin och slagga på soffan och allt sånt som hör till (men inga galna upptåg á la piercingar och skit den här gången, LOVA MIG posse!)

Nu till dagens roligaste;
Diska
Göra lite situps och leka med hantlarna (jodå!)
Bok + söööömn

Varning!

098075166 <- se upp för det numret!

Dom ringde nyss till mig, men eftersom jag aldrig svarar i telefon när jag inte vet vem som ringer, så googlade jag ju givetvis numret...

RADIOTJÄNST!

Screw dom att jag tänker betala TV- avgift!

Tisdag va?

Skoskaven är värre idag. De enda skor jag kan hantera att gå i är ett par gamla mockasiner. Smärtan är outhärdlig.

Handledningsmötet idag gick mycket bra, vi fick en hel del beröm, och det enda vi behöver ordna upp är några få ord som syftar lite fel och så. Så det är bara att köra på med analyserna! Jag är i stort sett klar med den första.

Dagen skall ägnas åt att röja lite i lägenheten, ska plocka iordning lite så att det mer lite mer fria ytor. Sen ska jag göra en linsgryta, och glo på tv och dricka kaffe. Underbar dag! :)

Imorgon ska jag umgås med Jonna, bio blir det blandannat! Mys, det var verkligen hundra år sedan sist vi sågs!

Inte vilsen!

Promenaden gick strålande, jag var inte allför vilse och hem kom jag i ett stycke! Nästa promenad (som blir imorgon ifall mina skavsår inte tar livet av mig) så ska jag ta med mig kameran, för det är riktigt vacker härute! Det kunde man faktiskt inte tro. Jag har dessutom hittat några uteserveringar och fik nere vid vattnet och det är ju aldrig fel!

Imorgon är det dags för handledningsmöte (examensarbetet), vilket jag hoppas går bra. En del har ju blivit rätt sågade på dessa möten, och man vill ju verkligen inte tappa gnistan i det här läget! Nu är det ju inte så lång tid kvar! Ååh, det ska bli så skönt att starta från scratch i höst, och dessutom med psykologi (om jag nu kommer in, men det gjorde jag senast jag sökte den kursen så där ska det ju inte vara några problem tycker man!)

NU är det kaffe och CSI som gäller för min del!

This is it

Nu är det läge för promenad.
Jag har ju faktiskt bott här i en månad nu utan att utforska omgivningen!
Så nu ska jag klura ut ett bra promenadstråk! Jag tänkte försöka hitta nått bra nere vid Pampas Marina, alltid rart att vandra omkring vid vattnet.

Önska mig lycka till, för chansen är stor att jag går vilse!

Guldråttan

Monday morning. Eller, ja, det var ett tag sedan man kunde kalla detta för morgon.
Jag gick dock upp vid NIO, rekord nästan. Jag skulle gå upp halv nio, men bestämde mig vid åtta för att stänga av alarmet, och nu funkar inte min väckarklocka alls! Vad tusan gjorde jag med den?

Hur som helst, ner i tvättstugan där jag laddade två maskiner. Om en halvtimma är det dags att slänga in all tvätt i TORKSKÅPET. Note to self: INTE torktumla allting. Men frågan är; kan man torktumla jeans? Jag har hört att det är okej att torktumla underkläder, påslakan och handdukar. Ingenting mer?

När torkningen pågår så är det jag som börjar analysera texter till examensarbetet. Sara och jag insåg igår att det är sjukt ont om tid nu, så planen är att analyserandet av EN text får ta ungefär två dagar. Det är inte mycket tid det.. Kombinera det med att man även bör läsa texten en sisådär två gånger i alla fall - då ligger man risigt till. Så målet för veckan är att analysera tre artiklar. Det borde jag ju klara av tycker jag.

http://www.guldrattan.se/ ska ni gå in på, och lägga er röst! Djurens Rätt delar ut årets guldråtta till någon av de tre nominerade! RÖSTA för guds skull!

Åhå

Nu har jag spenderat helgen hemma i Flen, där jag legat på altanen och njutit av solen, ätit massor med godis, druckit vin och haft det allmänt bra. Tågresan hem gick mindre bra, jag sätter mig på tåget på centralen när den rullar in, en kvart innan avgång. Tio minuter efter avgång står vi fortfarande stilla - vi har ingen lokförare!?! Tillslut dök någon upp, så då fick vi slåss mot dörrar som inte vill stängas, X2000 som ville köra om oss, tåg som stod ivägen... Ah. En timme försenade blev vi.

Nu är jag tillbaka i lilla lyan.
Har avnjutit en makalöst god middag, och nu äter jag 'hjärtanchips' och ser på något konstigt TVprogram som handlar om tjocka husdjur. Folk har för mycket fritid, sanna mina ord!

Morgondagen kan tänkas se ut enligt följande;
- Läsning och analys (nu är det full fart med C-uppsatsen)
- Långpromenad (i solen? Stanna någonstans för att insupa så mkt sol som möjligt?)
- Tvätta (den här gången ska jag INTE tumla allt jag äger..)


Nu ska jag dricka kaffe och fortsätta mitt degande framför TVn. Ihop med en ask röda vindruvor. Mumma.

Friday

Det här inlägget blir nummer 902 i ordningen. Och då har jag ändå raderat en del inlägg emellanåt. Galet. Vem trodde att man hade så mycket skit att skriva om under dessa åren bloggen varit igång? Då ska vi ju inte heller glömma att jag ibland har haft pauser på en månad eller sju...

Idag hade jag ställt väckarklockan. Halv nio tyckte jag lät som en bra tid att gå upp.
Klockan tio masade jag mig ur sängen.. Jag måste verkligen få ordning på mina sovvanor! Det här är ju löjligt.

Jag funderar på att ta tåget hem till föräldrarna idag eller imorgon, sitta på altanen i solen med en bok låter som en bra helg. Nästa helg är ju redan kryddad med vin, krogrundor, och allt som hör till. Så kanske kan det behövs en liten semester. Dock måste jag hem igen på söndag för då ska det pulas med c-uppsatsen!

Nu ska jag hämta posten.



Och vad tycker vi om kjolen!?
Jag är så osäker på denna.. Den är ju snygg, och har lite nitar och grejer som jag gillar.
Men 350kr, och den är ju inte gjord av något högkvalitativt material direkt..
Frågan lyder; behålla, eller lämna tillbaka!?

Begränsa solbrännan for gods sake

Bah, jag har varit något så oerhört lat idag att det är skrämmande. Jag har legat i soffan och fan inte gjort något alls. Det är nästan så man skäms lite över det (fast bara nästan).

Jag har inte pluggat. Inte läst böcker. Inte städat. Inte gått och slängt soporna. Inte bokat tvättid. Och så vidare...

Lunch lagade jag i alla fall. Man får vara glad för det lilla när det gäller mig känner jag. Fast nu känns det som om magen behöver lite middag. Men det får ju inte bli något som kräver innehåll från en konservburk, eftersom jag inte pallat att köpa en ny konservöppnare. Det lutar starkt åt mos och sojakorv känner jag.

Ruskigt bra Vänner- avsnitt på TV nu. "The one with Ross's tan". Makalöst.

Torsdag då

10h sömn igen. Jag måste börja ställa väckarklockan, detta är ju fanimej löjligt. Jag kan ju inte knata upp vid elva varje dag! Slackeeeer.

Igår drog vi en shoppingrunda, jag var taggad på MQ's rea. Ett par Björn Borg- trosor hittade jag i alla fall på rean, men jeansen jag promt skulle köpa kostade fortfarande tusenlappen.. Och inte blev det bättre av att jag köpte två svarta kjolar på H&M (har ni NÅGONSIN sett mig i kjol!?) och en toksnygg tee på Zara. Jag måste nog lämna tillbaka den ena svarta kjolen har jag på känn.. Den kostade hutlösa 350kr och kändes jävligt billig i material och utförande..

På kvällen kom bror min över med en dörrmatta, och så åt vi våfflor.
Och sanna mina ord, bara för att man vaknar upp idag med vispad grädde i kylskåpet så innebär inte det per automatik att man ställer sig och gör varm choklad. Det är inte värt besväret. Jag har just nu kakao överallt, chokladen blev inte så god som jag hade hoppats på, och det är skitjobbigt att diska en kastrull man kokat choklad i.

Dagens plan;
- dusch
- promenad
- läsa lite artiklar till C-uppsatsen
- laga GOD mat (inte färdig soppa altså)
- förhoppningvis hämta spikmattan på posten...

Som vanligt har jag ruskigt lite att göra alltså. Och vi vet alla att denna dag kommer se ut som alla andra dagar jag upplevt på sistone; jag sitter och glor på TV hela dagen och dricker obehagligt mycket kaffe...

Äntligen min!

Shakti Spikmatta i gruppen Gadgets hos  (SHAKTI-GRONr)

Jag beställde en spikmatta idag. ÄLSKA spikmattor, de är så sjukt bra. Så nu jävlar, nu ska jag se till att bli av med min värk i ryggslutet! Årets bästa köp är detta, sanna mina ord!

Något åt det håller ja

Dagens plan;

- kaffe
- hitta en vetenskapssyn till C-uppsatsen
- ordna referenser till metodstycket
- lunch
- möta upp Sofie och Maria för lite shopping
- Promenad
- Läsa Marley&Me, så att jag kan släpa med någon på bion sen



Jag har haft sönder min konservöppnare. Hur lyckas man med det?
Nu är vi alltså uppe i;
1 trasig persienn
1 trasig konservöppnare
3 sönderbrända kastruller
Ö- knappen på datorn mår inte bra


Hobby vs. Gatan

Pelle borde skaffa sig en hobby. Iställer för att göra det, valde Pelle att bli blogghora.

Gå in själva och titta.

Och ge grabben en kommentar. Av någon mycket diffus anlednings så är det som att han förtjänar en!

Lite grubbel

Alltså, C-uppsats.
Det är ruskigt svårt att veta hur den bör vara uppbyggd, hur mycket man bör skriva på varje stycke osv osv. Och inte fan hjälper det att man kolla in tidigare uppsatser, för ALLA har disponerat olika.
Dock börjar jag känna mig tämligen nöjd med mitt metodstycke. Det saknas lite referenser och en vetenskapssyn, men det bör inte ta allt för lång tid att styra upp. Det är inte lätt att få kritik när min 'kollega' är i Egypten och latar sig. Det jag dock är lite orolig över är huruvida jag har beskrivit diskursanalysernas delar alldeles för utförligt, men samtidigt känns det som ett måste då examinatorerna bör förstå att VI faktiskt FÖRSTÅR vad vi gör. Eller?

Redan på fredag så flyttar Skoog och Johanna upp till mig i storstaden! Fy vad roligt! Mer folk att umgås med, det gillar vi!

Nu ska jag spana in om jag fått någon rolig post. Igår fick jag 400 olika erbjudanden från konstiga företag i Solna Centrum. Det skulle ju kunna få dyka upp en tidning eller något schysst erbjudande, för imorgon blir det en sväng på stan för att shoppa lite. Nya jeans är ett måste!

It's tasty

"Nobody can come up with a good argument for eating animals-nobody can. People as some kind of a joke say, well, "It's tasty," but it's only tasty once you garnish it and you put salt and pepper and you cook it and you have to do 300 things to it to disguise its true taste. If you put garnishes on a chair or fabric it would probably taste quite nice."

Morrissey, såklart. Vem annars?

Detta fantastiska citat är stulet från en av
Sveriges bästa bloggar.

Nystart, eller något åt det hållet

Det är den 20e april.
Jag har precis insett att Beach09 står för dörren. Och detta kan ju inte ignoreras!
Med min nya leobikini i åtanke så måste jag nu ta tag i mina, ja, vad ska vi kalla dem, trivselkilon? Vintervadderingen? ah, ni vet vad jag menar. Dags att börja röra på sig och sluta äta choklad till middag alltså.

Sofie är anställd som PT. Hon började mycket dåligt idag genom att inte ha tid med en promenad, men hon får imorgon på sig också att visa vad hon går för. Jag har ju dock på egen hand använt mina hantlar för typ första gången sedan jag köpte dem för hundra år sedan. Bra start där!

Så, reglerna är nu följande;
- den som bjuder mig på choklad ska dö.
- den som inte vill följa med mig ut på promenad när jag frågar ska dö.
osv osv osv..

Håll tummarna för mig! ;)

Inflyttningsgalej och lite annat

 

 

Singstar och sprit. Blir inte bättre än så!


Check out några av inflyttningspresenterna. Vem trodde att det skulle finnas levande blommor i min lägenhet?

  




Ny bikini! Grr!



Nya ballerinaskor! Tajta, men det löser sig alltid...



Köpte ju skohylla häromdagen. Petra kommenterade med att "det är ju bra att du köpt skohylla så att dina gäster har någonstans att ställa sina skor..". Sorry, men äger man många skor så räknas helt enkelt inte andras skor...

Vill man kan man klicka på bilderna för förstoring, vilket verkligen rekommenderas om man vill se mig göra extrema ansträngningar för att vinna i singstar..


Hurra för mig!

Hah!

Vem knep ett C på papret om kritisk diskursanalys á la Faircloughs tredimensionella modell då? Och vem fick ett C i slutbetyg på Metod III- kursen?

Fy fan vad bra jag är!

Dessvärre sitter jag och skriver om precis samma sak nu i C-uppsatsens metoddel, och nog för att det är skönt att jag tycks förstå vad diskursanalys handlar om - men hallå!? Ska detta verkligen vara nödvändigt? Fullkomligt ologisk metod, och hur i hela fridens namn ska man kunna veta vilken vetenskapsteori man följer? Blaj blaj blaj.

Update

Det är lite sparlåga hos mig just nu. Jag är lat. As simple as that!
Idag ska jag;

Dammsuga
Träna lite och sen duscha
Skriva MASSOR på c-uppsatsens Metoddel
Kolla upp solariet som jag bor granne med
Hämta paket på Pressbyrån (Chocken! Vad hände med ICA?)
Laga massor med mat så att jag slipper det resten av veckan
Kanske ta mig en promenad i området så att jag vet var jag bor

I lördags slängdes det ju ihop en liten inflyttningsfest! Dessvärre var Ellinor risig så hon kunde inte komma, och Leo har av någon anledning brutit käken, och ja, så där är det. Men vi som var här sjöng Singstar så att mina grannar ville slå ihjäl mig, vi hade riktigt kul! Mycket trevligt! Eloge till Maria som tvingades till att sjunga inför publik!
Jag slänger upp lite bilder senare, som ni vet nu så har jag en del att göra idag.

När jag kom hem där på lördagnatten nångång (vi drog en liten sväng in till stan) så åt jag världens bästa nattmacka; smörgåsrån med brieost! Slå den om ni kan! Livet som fattig student är ju helt fantastiskt! Sen låg jag hela söndagen och degade, det vill säga jag såg en hel säsong av Project Runway. Lat, som vi vet.

NU ska jag ta itu med mitt liv. Och om någon vet hur man fäster en persienn i några konstiga fästen på insidan av fönstret, please tell me. Jag råkade slita ner den allra viktigaste persiennen i lördags (i nyktert tillstånd).

I'm proud of myself!

Jag är så stolt över mig själv! Haha. Jag har haft min första tid i tvättstugan, två maskiner och så torktumlaren på det! Och jag måste säga att det gick över förväntan, allt är rent och torrt och inget tycks ha krymt! Dock insåg jag efteråt att Lyle&Scott- tröjor inte bör torktumlas.. Men men, alltid lär man sig något.

Maria och jag drog en shoppingtur på IKEA och Rusta igår, och jag kom hem med två skohyllor, ett vinställ och en hurts till badrummet! Fan vad arg jag var igår när jag byggde ihop skiten... Det blev några skruvar och pluggar över, men allt står där det ska nu i alla fall. Så snart är denna lägenhet redo! MATTOR köpte vi också, den matta som Maria och jag ansåg var grå har nu visat sig ha en liten rosa ton i sig.. Men det blev bra ändå måste jag säga! Dock saknas en fluffig matta att ha under soffbordet.

Ikväll kommer P och Negern hit, övernattning, Supernintendo, Gin och lite så. Jag funderar just nu på om jag ska vara engagerad som fan och baka något åt dem, eller om jag ska göra en paj... Fast jag har ju ingen pajform, så det känns lite överkurs faktiskt.. Vi får nog äta pizza istället..

Imorgon; inflyttningsfest!

Åh du fantastiska torsdag

Här sitter jag i soffan, med kaffekoppen i högsta hugg och TV är för en gångs skull AVSTÄNGD. C-uppsatsskrivande är på gång. Efter att lite smått ha blivit utskälld av Maria via SMS, så kände jag att det var dags att jag gjorde något vettigt med min tid. Så nu sitter jag och jobbar med Metoddelen av uppsatsen, det vill säga; jag försöker förklara hur Laclau & Mouffes diskursteori fungerar, och även hur Faircloughs tredimensionella analysmodell går till. Diskursiva praktiker, sociala praktiker, definitioner av diskurs, hur fan använder man dessa analysmetoder och annat gött är vad jag ska jobba med i en vecka. De som vill gråta en skvätt för min skull är välkomna att göra det. Och det allra värsta är att medan jag sitter hemma och sliter mitt hår över detta arbete så är min kära C-uppsatskamrat Sara på väg till Egypten för att sola och bada i en vecka. I jämförelse med att sitta på 23kvadrat i ett mulet Stockholm så känns det som om Sara drog vinstlotten!

Jag tröstar mig med mina nya, väldigt rutiga skor som jag inhandlade i Glasgow;



Observera vilket fult jävla golv det är i lägenheten! Jag ska köpa massor med mattor idag på IKEA! Pallar inte plastgolvet. Så vid fyra ska jag befinna mig ute i Liljeholmen för att möta upp Sofie och Maria för en liten shoppingtripp. Tills dess - diskursanalysförklaringar. Frågan jag inte kan låta bli att ställa till mig själv är; om man inte kan förklara en analysmetod, hur ska man då kunna använda sig utav den?

En (väldigt sen) glad påsk



Nova önskar alla en glad påsk såhär några dagar försent.
Observera att hon sitter i ett påskägg!

Skottland


Sams hus, där vi bodde.






Sam och Uncle Joe körde gräsklippare.


Sams slott, som dessvärre brann på 1920- talet. Så en liten ruin är det som är kvar.



Bror min i den klassiska Skottlandsmössan.



Skaplig natur i detta underbara land!




Ett Whiskydestilleri var vi ju tvugna att besöka, och jävlar i havet vilken god whisky!



Mitt underbara resesällskap; Mamma, Sam, Morgan och Pappa.



Öppen spis! Alldeles makalöst mysigt.

Vi har verkligen haft en toppenresa! Jag har skrattat så pass mycket att det fanimej kan vara skadligt.
Vi tog en tripp till Edinburgh, och en till Glasgow. Vi åkte runt mycket kring Loch Lomond, jag utlöste brandlarmet i en enorm mataffär, vi har ätit god mat och druckit gott, shoppat lite, bara umgåtts och myst... Det var verkligen inte sista gången vi åkte dit vill jag lova!

Hemkommen!

Nyss hemkommen från Skottland! Vilket UNDERBART land! Fantastiska människor, makalös natur, och vi har verkligen haft det hur kul som helst! Slänger upp lite bilder senare ikväll eller imorgon!

Nu har jag fått tyget som ska vara draperier runt sängen, det var inte det lättaste att få upp det med tanke på att jag + en stol inte räcker till för takhöjden, men med lite svordomar så löste det sig tillslut! Sedan har jag äntligen varit så duktig att jag dammsugit och KNÄTORKAT golvet! Så nu är det rent och fint, jag längtar tills vi åker till IKEA så att jag får köpa lite mattor och slänga in här, för golvet är så jävla fult. Plus att jag verkligen behöver en salig massa skohyllor, för det är fanimej skor överallt i denna lägenheten. Så det var ju ett smart drag av mig att köpa två par skor till i Skottland..

Jag funderar om jag kanske ska ta och äta dagens första riktiga måltid nu kanske. Flingor är ju inte alltför näringsrikt kanske..

Tisdag

Examensarbetet drog igång på riktigt idag. Jag har knåpat ihop stycket om tidigare forskning, och även påbörjat analysen av artikeln "For a Nonspeciesist Criminology: Animal Abuse as an Object of Study". Aah, detta kommer bli SJUKT bra. Sara och jag har hittat den där vinkeln som vi ville åt, vi har fått ihop den kriminologiska relevansen och allt är kanon!

Imorgon drar jag hemåt Flen igen, för att ta mig vidare till Skottland. Så vi lär inte höras förrens tisdag nästa vecka skulle jag tro. Ett lång påskuppehåll alltså.

Det är väl bara att fortsätta med analyserna för min del nu. Eller så ger jag mig i kast med att beskriva metoden, fast det känns inte riktigt lika roligt. Tur för mig att jag har en påse Dumleklubbor som sällskap! Men det känns ju inte lite dumt att sitta inomhus en sån här dag, solen skiner och det ser hur rart som helst ut utomhus. Om jag lyckas få nån energi i kroppen idag så kanske jag ger mig ut på en promenad. Men risken är nog stor att jag går vilse...

Förövrigt, eftermiddags TV? Vad är grejen? Varför fastnar man, det är ju ändå bara skit som visas?

Lägenheten!


Nova hjälpte till med flytten!


Soffan var ett mysterium att bygga ihop. Far + två bröder krävdes.


"The Before Picture"


Den lilla sängen, med pocketbokhyllor och Homer på hedersplatsen.


Lite förvaring över köksbordet!


Kökbordet, nu överbelamrat med "Green Criminology"- böcker.


Mitt "vardagsrum". Förstå varför jag är kär i min soffa!


Stephen King- hyllan och en jävla massa sladdar.


Hallen är fortfarande en enda röra, och så saknas det mattor och tavlor.


Den berömda "Molger" hyllan. Bra förvaring!


Rätt så fräscht badrum.


Lite helhet...


The kitchen! Nån gång ska ni få se en inzoomning på kylskåpsmagneterna, jag är kär i dem. Observera att kaffebryggaren står jävligt illa till så att sladden hänger i vägen. Och det rara gröna kaklet!

Jag måste städa. Torka golv pallar jag inte med idag, men dammsuga ska jag göra. Och damma soffbordet. Dessutom så behöver golvet i badrummet sig en omgång. Jag är fortfarande pissed på tjejen som bodde här innan som tydligen helt ignorerade detta med städning. DUM DUM DUM. Men jag trivs i alla fall, trots skräp på strumporna.

Flytten är KLAR!

Pju. Nu är allt i lägenheten (förutom min hårfön). Vi har jobbat stenhårt idag, hela familjen. Bildbevis kommer imorgon, för jag måste sortera, vika och placera kläder, ställa upp alla dvdfilmer, böcker och allt som jag lyckats samla på mig.

Men jag lever! Soffan dök upp och får plats perfekt (det du Petra!), jag har rätt okej TV-kanaler (men Discovery då? Och Animal Planet?). Mina "draperier" jag ska ha runt sängen kommer dock inte hängas upp förrens nästa vecka eller så, för min svägerska måste sy lite i dem.

Ah. Helt slut är jag nu.
Och så bär det ju av till Skottland på onsdag (så dessvärre blir det inget Amazon för mig Issa!).

Nu - kaffe, lite DVD- och bokpyssel. Sedan söööömn.

Flyttandet är igång!

Pju.

Igår lassade vi in i stort sett allt i bilen och släpet, och gav oss iväg. Problem uppstår. Jag lyckas med konststycket att slita sönder min byrå, men lyckligtvis var det bara en planka som var till för att se snygg ut, så den får vi limma ihop. Problem nummer två uppstår när vi har hämtat nyckeln och kliver in i lägenheten - nyckeln fastnar i låset. Pappa och Petra får bära upp allting i lägenheten, medan jag och hunden väntar på bovärden som tillslut dyker upp och byter hela cylindern i dörren. Nya nycklar till mig - allt funkar bra. Vi kör årets tokrunda på IKEA, glömmer en del och får med oss lite saker som kanske inte hörde till planeringen. God mat åt vi också, duktiga kompanjoner hade jag som även de åt veggo på IKEA.

En liten (med mycket smärtsam) incident fick min tumme uppleva. Den fastnade mellan sängen och husväggen medan Petra tröck på. Den är förtillfället i en härlig nyansblandning av blått, lila och illrött. Smärtsamt. Men några missöden måste ju ske, och jag anser att byrån, låset och tummen nu har avklarat alla missöden. Nog nu.

Jag hade ju tänkt bjuda på lite bilder, men kameran ligger i lägenheten och jag är hemma och föräldrarna. Men sista flyttlasset går ju på lördag, så efter det kan det nog bli lite bilder!

(och sedan kan man undra vart i helvete min soffa håller hus. Möbelhuset, hallå?)

hits