So long for the weekendDen här godbiten fick följa med hem idag.. Jag har velat fram och tillbaka nu i några dagar angående ny väska, och alla har varit för stora eller för små. Kravet var att jag skulle kunna ha den "över kroppen" (skum beskrivning må jag säga) och att jag skulle kunna släpa runt på A4-blocken till kurserna. Jag bestämde mig idag för att sluta anteckna på föreläsningarna och köpa denna istället. Bra drag! Nu ska jag bara slita lite på den så att den blir lite härlig istället för att se sådär ny och fräsch ut!

Jag har stora planer på att somna inom 50minuter. Jag börjar jobba sju imorgon, P hämtar mig på jobbet klockan tre för att åka hem till henne där vi ska korka upp + snygga till oss. Sedan ska vi till Johannes på förfest för att sedan dra iväg på firmafest. Fullt ös alltså. Så vi hörs av när jag nyktrat till igen!

NoteToSelf: Kom för GUDS SKULL ihåg att köpa strumpbyxor!

En studie i rött...Mmm, här har vi dagens laddning med böcker.. Pappa krävde Lundholm, resten är eget påhitt. Jag har länge velat läsa Umberto Eco, så det ska äntligen bli av! Conan Doyle är en klar favorit, alltid!

Nova tyckte att det kändes som en bra idé att kräkas på sin fasters nya snygga t-shirt. Jag höll inte riktigt med.

Jag har lite sovmorgon imorrn, ska åka med 10:29 tåget. Skönt må jag säga. Sen har vi årets händelse på lördag - Firmafest. Alltid underbart kul!

Thursday

Jag valde att improvisera mig igenom etikövningen idag, och det känns som om jag lyckades rätt fint faktiskt! Jag, Sofie och Maria avslutade "skoldagen" med en god lunch på Bolero för att sedan springa lite i butiker. Jag skulle ha en väska, men det slutade med att Maria köpte både väska och skor.. Bra kap gjorde hon dock!

Jag fick däremot hem följande idag på posten;Kassen köpte jag bara för att den är galet snygg, och boken "Djur som brottsoffer" behövs till C-uppsatsen. Grön Barnmat är kanske förståeligt nog inte till mig, utan den ska min svägerska få så att Nova får äta veggo! På tal om dem så fyller svägerskan år idag så vi ska dit och fika om en timme. Kaffe + mysa med Nova låter som en utmärkt torsdagkväll tycker jag (plus att jag inte får tid över till att läsa Kvale, YES!). Jag ska dessutom hämta ett paket från cdon.com på posten, innehållandes lite böcker... Så håller vi tummarna för att adlibrispaketet kommer imorgon! Visar senare vad jag fått hem! =)

Förresten, gå in på Djurens Rätts shop du också! Toksköna t-shirts, bra böcker och lite annat smått och gott!

Dilemma

Jag åt precis en eminent indisk gryta som är stark stark stark. Vilket är gott. Nackdelen är att om man vill ta sig en kopp kaffe efter den måltiden så smakar det mindre gott. Mera jätteäckligt, faktiskt.

Det går skitdåligt med läsningen av Kvale. Jag håller på att somna så fort jag läst 1-2 sidor, så jag lägger den åt sidan för ett tag. Det går dessutom precis lika dåligt med etikuppgiften, den var svårare än väntat. Känns som om jag gör den på tåget imorgon, eller så improviserar jag mig igenom Case- seminariet. Det är hugget som stucket, helt enkelt.

Nu ska jag ta mig ett apvarmt bad för att dränka mina sorger. Det enda jag är glad för just nu är att Skottlandsresan är helt kirrad. Bror har ordnat hotell för första natten, upphämtning på flygplatsen + en hyrbil. Så nu kan vi roa oss hela första dagen utan att behöva dras med den jetlaggade Sam. LemSip LemSip LemSip - det enda som står på min shoppinglista!


Inte min dag idag

Verkligen inte en rolig bok att läsa. Den började rätt okej, kändes både lättläst och tämligen intressant. Det visade sig efter cirka tre kapitel att så var inte alls fallet. Nu har jag läst fem kapitel, druckit fyra koppar kaffe - och jag är fortfarande på väg att somna att tristess. Så jag funderar på att ta itu med etikuppgiften istället, den ska ju trots allt in imorgon så det är nog lika bra att börja nu. Jag har ju till och med fredag på mig när det gäller boken...

Jag har nått stiltje i mitt förberedande för flytten. Nu vet jag helt plötsligt inte vad jag vill flytta med mig, och jag vet inte vad jag ska sälja på tradera eller vad jag ska ge bort eller slänga. Jag bekymrar mig över hur man bäst packar några hundratals böcker utan att man bryter ryggen när man ska bära in dem i lägenheten.. Aah, det är klurigt just nu helt enkelt. Och när ska man egentligen göra adressändring?

Åh så kul jag ska ha det!

Den här boken har min fulla uppmärksamhet idag. På gott och ont.

Kvalitativa Forskningsintervjun

Sen så ska jag försöka ordna uppgiften om etik.
Det är mycket nu helt enkelt.

Den som söker skall finnaBokrean ÄR en besvikelse, men den som söker skall finna! Efter att ha vandrat igenom 3 butiker så investerade jag i dessa;

Johnny Cash; The Biography
Roberto Saviano - Gomorra
Ulf Lundell - Jack


Mycket nöjd är jag. Plus att dessa böcker passar alldeles utmärkt med tanke på listan jag skrev igår.Jag hittade en BH, så halva uppdraget blev utfört. Men det var en dyr jävel från Triumph, så jag fick helt enkelt nöja mig med den. Råkade få med mig en tee och en trekvartsärmad lång kofta hem från Gina Tricot också...

Nu ska jag slänga ihop lite middag, och sen - SEMLA! (Det kan hända att det blir två stycken..)

Bokrea och Bh

BOKREASTART IDAG!

Jag ska ta mig in till Eskilstuna med familjen där jag har gett mig själv uppdraget att handla BHar. Fruktansvärt tråkigt och dessutom oerhört svårt. Alla snygga BHar finna i A-C kupa, och det kan ju jag självfallet inte ha. Trots att jag ibland verkligen tror och hoppas på att jag kan ha det, så visar det sig varje gång att nej, det går inte. Så mitt mål är att komma hem med två snygga BHar som INTE är samma sort som jag har hemma. Tro mig, detta är ett Mission Impossible.

Jag tänkte även kolla efter en såndär upphängningsanordning till TVn. Tråkigt inköp, och inte fan är de gratis heller.
Men sen har vi ju bokrean, och jag insåg precis att jag har 650:- i presentkort på Åhléns! Den här dagen kan ju bli helt fantastisk!

Först ut - posta ett 50-tal traderagrejer. Fast innan dess tänker jag dricka kaffe!


Bokutmaning till mig själv!

Jag tänkte, såhär två månader efter årsskiftet, ge mig själv en bokutmaning för året! Jag läser och läser och läser, men sätter aldrig upp några egentliga mål med min läsning. Så jag tänkte knåpa ihop en liten lista med lite utmaningar och uppmaningar till mig själv! Annars slutar det med att jag endast läser det som ligger närmast...

- Jag tänker sätta mig in ännu mer i djurrätt, vilket är passande eftersom jag måste (vill) läsa det till min C-uppsats. Så jag ska läsa om Peter Singer - Djurens frigörelse, och sedan ska jag läsa Helena Striwing - Djur som brottsoffer.

- Jag har nu samlat på mig alla Stephen Kings böcker (förutom två... Grrr), och eftersom jag bara har läst en bråkdel av hans fantastiska böcker så måste den samlingen betas av bok för bok! Särskilt "Det mörka tornet"- serien, som inte känns riktigt som "min" typ av bok, så det kan bli intressant!

- Det är ett jäkla tjat om den här Twilight- serien av Stephenie Meyer, så det är väl lika bra att läsa den så att jag inte halkar efter i utvecklingen!

- Stieg Larsson är ju något upphaussad, och trots en viss motvilja så tänker även jag ge mig i kast med trilogin!

- Efter att ha kämpat i ett halvår för att samla ihop Expressens klassikersamling så ska de böcker jag inte tidigare läst bockas av från listan!

- J.M. Coetzee är fantastisk, så jag måste ju självklart fortsätta med honom! "Djurens liv" är ett intressant och lite annorlunda inlägg till djurrättsdebatten, och eftersom jag uppskattade den så bör jag ju gilla resten!

- Dean Koontz skrämde slag ur mig med "Psykopaten" men fångade mitt intresse med "I månens sken". Några av hans böcker har dessvärre samlat damm i bokhyllan under en tid, så dessa ska dammas av!

- "No Country for Old Men" blev ju en biosuccé, och trots att jag köpte boken innan den ens blev film så har jag inte öppnat den.. Skamligt.

- Läsa mer på engelska är ett måste, böcker är ju alltid bäst på originalspråk! Min lilla samling som inköpts på Waterstones är ett måste!

- Ulf Lundell har knåpat ihop några böcker, och skriver man så fantastiska låtar så bör man skriva lika fantastiska böcker. Upp till bevis för Uffe alltså!

- Roberto Savianos "Gomorra" har jag hört mycket om - ett måste tydligen.

- Jag har av någon anledning aldrig kommit mig för att läsa Joyce Carol Oates, trots att "Blonde" står i bokhyllan. Så där har vi något att sätta tänderna i!

- Liftarens Guide till Galaxen SKALL läsas om. Igen.

Det var väl lite av det som var tänkt.. Har jag missat något uppenbart som bör vara med - säg till! Annars får mitt bokår börja såhär!

Måndag hela veckan?

Introduktion idag till Metod III, vi kan även kalla det rivstart. Första uppgiften ska vara klar på torsdag, en utav böckerna ska vara utläst (plus lite artiklar och grejor) till på fredag, nästa vecka ska man genomföra en intervju och sedan skriva ett paper på den och sen... så, ja, då fortsätter det i den här takten. Heela mars månad ska vi hetsa oss igen ännu ett utav Skrinjars överbelastade scheman. Men det är ju kul att det händer något i alla fall!

Men om vi plussar ihop den nyligen inlämnade Teori- tentan, med metodkursen och C-uppsatsen och flytten och jobbet och allt annat jag företar mig så slutar det såhär;


Jag känner mig lite så nu. Vart ska man börja? Blir man någonsin klar?

Annars så åt jag pizza ihop med mormor idag. Jag kan meddela att hon tycker synd om han 50+ som mördade Caroline uppe i Norrland. "Stackarn har ju tre barn, hur mår de nu? Hon (Caroline) retade väl förstås upp honom!". Det hjälpte föga att förklara för mormor hur det hela låg till, hon hade redan bestämt sig. Hon liknade även Tyskan vid Hitler, och sen åkte jag hem. Jag pallade inte mer. Jag vill fortfarande byta till Ellinors mormor!

YES!

Jag är numera en bil fattigare och 30 000kr rikare! Yes!

Hur skönt som helst. Plus att jag kommer få tillbaka nästan tvåtusen på försäkringen. Kaa-ching! Dessvärre kommer alla pengar att försvinna på möbler och hyra och sånt krafs nu, men det var ju det som var tanken. Men visst räcker det väl till en veckas charter i sommar också? Jooodå.

Nu ska jag äta tacorester från igår, och sedan bär det av till jobbet. Så vi hörs inte av förrens imorgon!

Lite småtråkigt sådär

Killen från Småland som tänkte köpa min bil idag kommer inte, vilket kanske inte är så förvånande. Jag blev skitsur på honom när han ringde, men när jag väl masade mig upp och såg snöovädret så förstod jag honom... Däremot kommer det en kvinna från Stockholm idag för att kika på den, så vi håller tummarna för henne istället. Hon är på ingång, så förhoppningsvis blir den såld idag!

Klockan fyra är det dags för jobb, vi kan hålla tummarna även här, så att jag får stänga ihop med lite kul folk! Sen blir det till att GÅ hem (hurtbulle som jag är..) och slänga sig i sängen - för jag måste åka med kvart över sju tåget imorgon. 3 timmarns introduktion till nya kursen - Metod III. Jag är inget stort fan av metod, men vi har mycket bättre lärare denna gång så vi får hoppas på det bästa. OH, sen ska jag ju ha första handledarträffen inför C-uppsatsen nu i veckan, men min bok "Djur som brottsoffer" som jag beställt från Djurens Rätt har fortfarande inte kommit, och jag skulle ju vilja läsa den innan.. Jag får väl ge mig i kast med "Djurens frigörelse" sålänge. Det var på tok för länge sen som jag läste djurrätt, så det är verkligen dags att uppdatera sig!

Kaffe nu. Sen ska jag noja lite angående bilförsäljningen (jag kanske borde leta fram alla papper?)

IKEA

Jag har sett min kommande lägenhet idag! En mycket trevlig tjej och en liten hund bodde där för tillfället, och THANK GOD för att det var vita väggar! Men allt var verkligen kanon, hallen var mycket större än vad vi hade trott så jag får plats med en byrå där - och det kan verkligen behövas. Riktigt högt i tak à la Stockholm och väldigt fräscht. Oerhört litet förvisso, men om Petra och Jimma kunde hantera 28kvadrat så borde detta gå bra för mig!

Åkte till IKEA, och där var det så oerhört mycket folk att man kunde tro att det var dagen före julafton eller så. Det skränades, trängdes, knuffades och tjafsades så mycket att jag åkte på migrän! Då är det fan illa. Men jag fick med mig lite grejer hem; ett soffbord (som jag egentligen inte gillar, men det var litet och praktiskt), en svart vägghylla (klassikern från LACK), en badrumshylla (med det fantastiska namnet Molger) och en pall (det var sista chansen på pallen, så då MÅSTE man ju köpa!). Mycket ska köpas när Pappa och jag hämtar nyckeln och flyttar in första lasset 1 april, och resten blir den 4 april.

MOLGER HyllaLAXVIK SidobordAGNE PallLACK Vägghylla

Jag invigde jeansleggingsen, Heidi t-shirten och min luvtröja med fuskpälsinsida från Abercrombie&Fitch idag - så skönt utan jacka! Förvisso kallt, men man kunde nästan inbilla sig att våren var här!

Nu ska jag jobba på att få bort migränen genom att dricka kaffe och äta en glassbåt (man kan tro att jag lever kvar på 70talet...). Jag har, smart som jag är, packat ner mina migräntabletter i någon av de åtta färdigpackade banankartongerna. Och skoja inte att jag håller på att jäsa över tack vare kvällens tacomiddag. Pju, där kan vi snacka aptit.

Ibland är det inte mer än så här

Imorgon är det fullbokat. Jag ska, äntligen, få se mitt lilla krypin till lägenhet (hoppas hoppas hoppas på vita väggar, är de gula/orangea/annan vidrig färg så dör jag, för då måste jag ju måla om!). Sedan blir det en tur till IKEA för att köpa massor med saker, och kolla in det jag ska köpa när jag har en släpkärra & en lägenhet...

Det kändes som om jag hade två miljoner traderaauktioner som slutade idag, så jag har tillbringat en bra stund med att skicka ut vinnarmail. Tråkigt, men det är ju kul när pengarna trillar in på kontot!

I övrigt så äter jag världens godaste chips (OLW's "hjärtan"), funderar på huruvida jag ska läsa en bok eller se några avsnitt Criminal Minds, eller om jag kanske bara ska lägga mig ner och jäsa med tanke på all god mat jag fick i mig idag på Hermans (fast efterrätten var bäst, som alltid - svart kaffe och en stooor chokladboll).

Om någon mer än jag såg Louise Hoffsten fullkomligen MISSHANDLA Amazing Grace idag på "På spåret" så hoppas jag att även ni slet bort era öron i ren frustration. Men kul att de hade inslag om Skottland, med tanke på att jag åker dit snart. Första natten ska vi spendera på ett oerhört pittoreskt litet Bed & Breakfast i Ayr, eftersom vår husvärd kommer från Japan på torsdagen... Mindre kul att spendera första natten ihop med min bror, med tanke på att han alltid klagar på att jag snarkar och praktiskt taget utför akrobatik när jag sover. Mindre kul för honom - vardagsmat för mig!


Sunny Stockholm

Jag lugnade ner mig lite angående tågkaoset och njöt istället av på tok för mycket mat på Hermans. Men som vanligt så äter jag aldrig upp allt och får lite dåligt samvete (Sofies tallrik ser alltid näst intill renslickad ut...).


Sofie gillar utsikten.

Hermans ligger för jävla fint alltså. Utsikten slår nästan maten! Observera att det ser ut som om de bygger en helt ny karusell på Grönan! Den där lila saken har väl inte stått där förut?

Dagens inköp: toksköna "jeansleggings" med dragkedja vid benslut! Me like!

AAAAARGH!

Men helvetes jävla fan! Åker till tåget, det ska gå halv elva, då är jag uppe halv tolv och kan lämna in min tenta innan tolv vilket är ett måste.

Då är väl tåghelvetet försenat en halvtimma!

Tur att Sofie finns till hands och räddar livhanken på mig! Hon får skriva ut och lämna in, så får vi älta hur idiotiska SJ är och så vidare medans vi mumsar i oss texmexbuffé på Herman's (det vill säga när jag kommer upp).

Jag är inte glad nu.

Nova

Låt mig presentera världen sötaste brorsdotter;Dom där ögonfransarna är inte att leka med!
Hon har vid det här laget insett att hon kan störa andra genom att låta väldigt högt och vädligt länge.
Det bådar inte gott! Men allt är förlåtet igen när hon skrattar... Det var självaste fan att man skulle smälta för någon, jag som trodde jag var stenhård á la Johnny Cash "I keep a close watch on this heart of mine...".

För övrigt så blir min bil nog såld på söndag! Det ska komma en kille ända från Småland då, och inte fan åker man så långt för att bara titta på en bil? WOHO, cash till mig! (snarare cash till soffan, Skottland och IKEA...)

H&M Home

H&M har ju börjat med en inredningsserie, det är väl ingen som missat det va? Premiär idag, och jag måste säga att det fanns en hel del guldkorn! Mina favoriter;


Duschdraperi, badrumsmattaX2, tvättpåse, örngott, påslakan, sittkudde för golvet och snygg soffkudde.

Riktigt trevliga priser och lite kul design. Det gillar vi!


Optimisten har talat

Så fort jag orkat lyfta på mig och bytt färgpatron i skrivaren (sådant är förövrigt oförskämt dyrt!) så ska jag skriva ut hemtentan. Sammanfattning på den: jag har riktigt kluriga och bra svar här och där, men dessvärre tvivlar jag på att jag har svarat på just de frågor man borde ha svarat på. Detta kan (och bör) leda till underkänt, men man kan även ha lite tur med den gamla räven Henrik Tham och få lite pluspoäng för konstiga och invecklade resonemang som inte är utav denna värld. Sammanfattning på detta: Det kan alltså gå precis hur som helst.

Jag packade ihop två banankartonger till med lite "krafs" (vad ska en fattig student göra med massor utav dyra höganäsprylar till?), och upptäckte till min fasa att en av mina fina Filippa K- muggar var trasig! Århundradets spricka, plus att det saknades massor med keramik inne i muggen. Så det får helt enkelt bytas, tur som fan att min svägerska köpt den i sin butik. Då får man byta bäst fan man vill, det är min teori.

Jag vill flytta nu nu nu. Men det är ju en eeeevighet kvar! Förvisso hinner jag ju köpa allting som jag vill (och behöver, jag lovar) ha till lägenheten, men ändå.

Jag kan inte lova någonting, men det kan hända att det kommer liiite roligare blogginlägg framöver. Inget tjat alls om tentan (förrens den 6e mars, då får vi resultatet, haha) och inte såå mycket tjat om lägenheten. Fem spänn på att jag kommer skriva tråkiga inlägg om bilförsäljningen (besiktningen blev godkänd! vem trodde det?) och nya kursen, (bajs)metod III.

Kul att jag är engagerad i skolan. Kul att jag lånar pengar för att spy galla över undervisningen. Det lär nog aldrig bli något av mig!


I won't back down

Jag skulle bli väldigt tacksam om folk kunde sluta ringa och erbjuda mig skamliga 25 papp för bilen. Det här förstår inte riktigt jag. Om det står i annonsen att jag SKA HA 35 000 för bilen, hur kan man då tolka det som att man säkert kan få köpa den för ett riktigt jävla skambud? Nummer två som jag är lite upprörd över är att det bara ringer folk med dialekter och brytningar (konstig oplacerbar dialekt, turkbrytning, finlandssvenska....) vilket jag INTE förstår. Norrländska är den enda dialekten jag faktiskt kan orka med att lyssna på, mest för att de pratar så lugnt och harmoniskt. Resten av detta land pratar tämligen obegripligt (cred till Sofie som inte pratar så mycket skånska längre! Haha).

Dagen skall ägnas åt att skriva klart och finslipa tentan. Det bör gå på en timme eller två, med tanke på att mitt engagemang inte är det största. Sedan ska jag nog fortsätta flyttpacka.. Mmm... Rart. Med sällskap av Johnny Cash så lär denna dag gå som på räls!

Nu blir det kaffe och sen ska jag besikta bilen! (det där var en lögn, en föredetta släkting till mig som är överdrivet förtjust i min pappa och som arbetar som bilmekaniker ska besikta min bil eftersom han är kompis med bilbesiktningen).

Att det ska vara så svårt

Efter 2½ timmes dividerande med bror & svägerska har vi löst vissa utav lägenhetsproblemen. Bland annat har vi beslutat att TVn hamnar på väggen, vilket tog oss ungefär 40min att komma överens om (det var jag som var motsträvig, jag gillar inte riktigt platt- tv på väggarna). Sedan tror vi oss ha löst problemet med hur vi ska få upp ett "draperi" runt sängen (thank god for IKEA!). Nu till det svåraste problemet av dem alla - vilket horribelt tyg ska jag välja? Eftersom soffan blir svart så kan man ju inte gärna ha ett svart tyg som draperi. Så jag har att välja på diverse tokmönstrade saker just nu, vilket är lite sådär då jag har ruskigt svårt för mönster...

KATRIN MetervaraPATRICIA MetervaraINGER MetervaraIKEA STOCKHOLM BLAD Metervara

Ni ser, jag kan ju inte ens välja något färgglatt.. Den sista finns i flera olika färger, och är dessutom dyrast, så man kan väl ge sig fan på att jag bestämmer mig för den... Har man spenderarbyxor på sig så har man, och om jag nu beställt en tokdyr soffa kan jag väl lika gärna köpa ett dyrt tyg.. Och faktiskt, man kan ju sy soffkuddar i samma mönster men i annan färg! (jag lär då inte sy några, men om jag hittar någon som är villig så vore ju det en fin idé!)

BAH! vilket tjat det är på mig om hur jag ska inreda den satans lägenheten! Ni lär väl vara urless på mitt boende redan innan jag flyttar in, och kommer ignorera alla bilder när jag väl fått allt på plats... Ärligt talat, jag vet inte ens vad det är för färg på väggarna! Men det lär jag bli varse om på lördag, för då ska jag kika på lägenheten (och sedan åka och handla ihjäl mig på IKEA.. med vilka pengar?)

Nog tjatat. Lite bokläsning och sedan får den här dagen vara slut!

Funktionellt vs. SnyggtJag gav upp allt pluggande och la mig i badkaret istället.
Så nu är jag skållad över hela kroppen och
mycket nöjd efter att ha läst lite i en bra bok.

Planerna för resten av dagen är att slänga ihop en vettig middag för en gångs skull (det mest näringsrika jag ätit på flera dagar är sojakorv och pulvermos, med lite rivna morötter till det..), jag tänker mig (som vanligt, jag kan inte laga något annat) lite qournfiléer och pasta med basilikapesto. Det är oerhört upprörande att det hela tiden är slut på qournpepparstek i frysdisken på ICA, för den är helt underbart god. Plus att man har en anledning till att svulla i grönpepparsås! Och pommes! Ungkarlsmiddag a lá veggoPernilla.

Efter maten ska jag bege mig till bror min för att gosa lite med Nova och planera möbleringen i lilla lägenheten. Det är en hel vetenskap att möblera 22kvadrat på ett snyggt och funktionellt sätt, och jag är mer intresserad av att få plats med så mycket som möjligt, så Andréas får stå för det funktionella (snickare) och Tina får stå för det snygga (inredningsbutiksägare). Jag har tänkt dra upp någon form av tyg/draperi mellan soffryggen och sängen, som behöver vara cirka två meter brett och bör kunna fästas i taket på något smidigt sätt. Någon som kan bidra med en bra idé? Min kreativitet sträcker sig ungefär till att, ja, jag är nog inte kreativ alls faktiskt!

Att befinna sig i nedförsbacke

Jag måste bara gnälla lite till innan jag ger upp hela hemtentan. Så jag vill klargöra här att när (inte om, observera) jag får underkänt på denna tenta så är det salstenta som gäller. Jag menar, ska jag verkligen behöva nöta in kurslitteraturen som jag inte begriper ett smack av för att spendera tre timmar i en jävla sal för att få ytterligare ett underkänt? Idioti. Utbilda er inte, det är inte värt ångesten och panikattackerna som sker i samband med dumma professorers värdelösa-omöjliga-att-svara-på-skit-tentor.

Så. Nu har jag avreagerat mig lite.
Palla att vänta till den 6e mars för att få sitt underkända betyg. F F F F F .

Jag har nog inte avreagerat mig tillräckligt ännu känns det som.
Jag måste ta en paus från detta evinnerliga skrivande och letande i kursböckerna efter något som kan tyckas vara ett svar på dessa meningslösa, filosofiska, kriminalpolitiskt inspirerade frågor. PAUS!

Fokusera mera !?

Okej. Jag hittar ingenting i kurslitteraturen som kan hjälpa mig att svara på fråga fyra. Mindre bra. Så jag gick över till att analysera budgetpropositionen 2009 (vad nu den frågan har att göra på denna tentan..). Är det något man inte vill se så är det mig analyserandes något jag inte förstår. "Jag tycker att..." - ja, vem fan bryr sig? Jag vet ju ingenting. Så jag sitter och gnolar på lite angående att regeringen inte borde skapa sån alarmism angående terrorattacker. Godkänt? Ytterst tveksamt.. Jag kanske borde slänga in något angående att man borde minska fängelsepopulationen, det är ju alltid uppskattat av professor Tham. För att bli godkänd så gäller det att vara inställsam till professorernas olika åsikter, det är jag fullständigt övertygad om.

Ett litet tips bara till alla som skriver en toksvår hemtenta som måste vara klar imorgon kväll;
-> återupptäck inte Sims2.


Fullständigt tidsödande och meningslös sysselsättning som absolut inte hjälper tentaskrivandet.
Att städa bilen och dividerade med någon över telefon om att man inte tänker sälja bilen till deras skambud är inte heller något man bör sysselsätta sig med!

Lunch, däremot. Det låter som ett bra avbrott i detta pluggande (som nu har pågått i cirka 30min).

Snart kan jag återgå till livet

För er som hängt med från föregående inlägg så kan jag meddela att jag inte städade rummet. Jag flyttade enbart runt på allting så att jag fick plats att sova... På tal om städning, tänker det fantastiska programmet om de galna tanterna som städar hemma hos folk dra igång igen eller? Jag älskade det programmet! Det + lyxfällan med de ordinarie programledarna är fanimej det bästa som sänts på TV!

Angående min tenta, så vill jag gladeligen meddela att jag nu svarat på 3/5 frågor. Det som är ännu bättre är att jag tror att mitt svar på första frågan faktiskt är godkänt! Haha. Ibland är det lätt att bli nöjd, trots att jag vet att denna tenta kommer generera ett F. (Men vi håller tummarna för FX, då blir det skumpa!)

Dagens plan är att städa bilen invändigt, vilket jag har skjutit på i flera dagar nu. Fy så det ser ut! Jag har helt seriöst ett reklamblad angående en gammeldags marknad i bilen som legat där sedan jag köpte den.. Och gamla snusdosor, chokladpapper som Petra placerat där.. Grovstädning nästa, sen blir det besiktning! När jag är klar med det så ska jag ordna åtminstone en till fråga på tenta. Gärna båda de som är kvar, så kan jag enbart finslipa imorgon.. För när jag är klar med den så kan jag återgå till livet (känns det som). Troligtvis blir det mindre blogginlägg där jag gnäller, och mer "roliga" inlägg (det är ju förvisso en smaksak..).

Flyttpackning! Det ska jag ägna mig åt när tentan är klar! Sjukt roligt, jag vet ju knappt vad jag har för något! Mycket grejor blir det, och jag har redan börjat så smått med halva garderoben (underdrift...), handdukar och lakan, en stor väska fylld med sommarskor (och det är inte ens alla...). Usch, det kommer se förskräckligt ut här hemma med alla banankartonger, med tanke på att det är 1½ månad kvar till flytten. Men det är ju så kul! Jag ÄLSKAR att packa!


(observera att motionscykeln INTE får följa med mig. Gud bevare mig...)

Slarvig? nejnej...

Jag spenderade precis tjugo minuter i garaget fotograferandes bilen på alla möjliga sätt och vid. Folk vill se bilder på de allra konstigaste vinklar, så vad gör man? Jo, man ger folket vad de vill ha!

Gissa vad jag ska göra nu? Bilden nedan visar, <trumvirvel>, mitt rum. Observera pressbyrånäpplet på kistan som aldrig vill ruttna, de två tomma forexfodralen som jag inte förstår varför de överhuvud taget inte är kasserade för länge sen, TV-dosorna smart utplacerade på golvet, stepmaskinen som agerar bokhylla.. Ja. Ni ser ju själva. Jag har lite att göra nu..

Åh! Den ofantligt snygga pappershållaren designad av Simon&Tomas. Eftersom min familj följer detta program slaviskt, så var det ju en självklarhet att mor&far fick en sådan i alla hjärtans dag- present.

Axiom.

Jag förstår ingenting av den här tentan.

Jag är körd.

Fanfanfan

Den här dagen har börjat mindre bra.

1. Vaknar med migrän.
2. Åker till UM för att ta p-spruta, då visar det sig att de har ändrade öppettider just denna vecka. Stängt stängt stängt.
3. Åker till ICA för att posta varor, får fler jobbtider innan jag ens hinner säga hej.
4. Inser att jag MÅSTE tvätta bilen idag om jag vill få den såld.
5. MÅSTE måste måste måste skriva minst 1½ fråga på hemtentan. Jag kan inte!
6. Hämtar min Heidi Klum t-shirt, den visar sig vara jättestor. Besvikelse.
7. Inser att jag hädanefter kommer att behöva överallt.

Skjut mig.

KlassikerEn klassiker från förra årets firmafest.
Detta är alltså innan jag upptäcker den billiga tequilan
och däckar hemma i badrummet...

Adaption, Denial & Acting Out

Fy helvete vad denna hemtentamen är värdelös. Toksvåra frågor, och jag har ingen aning om hur jag ska kunna hitta svar i kurslitteraturen. Jag hajar ju fortfarande inte vad kursen går ut på.. Jag har väl kanske knåpat ihop ett svar på fråga tre, men om det blir godkänt vetesjutton. Vi håller tummarna för ett E på varje fråga! Jag avskyr kriminalpolitik, och hela jäkla tentan är influerad av det. Plus massor med annat den handlar om som jag omöjligt kan förstå. Jag menar, hur ska en student kunna analysera Foucault, när inte ens Foucault visst vad han menade? Jag är måttligt upprörd nu må jag säga. Eller hur att jag kommer kunna svara på två frågor idag.. No way.

Det ringde ett jävla rikspucko igår angående min bil. Först och främst mumlade han väldigt snabbt på en fullständigt obegriplig dialekt. Sedan ville ha bara ge 25 för bilen. Eh, nej, 35 ska jag ha. Då blev han aggressiv, och skulle "ringa upp om en kvart så jag kunde tänka på saken". WTF? Vill jag ha 35 för bilen så vill jag väl det. Jag sa att det inte fanns en jävla chans att han skulle få den billigare, men idioten har ringt tre gånger idag redan (fast jag har ignorerat alla samtal). Pucko.

Fast jag har lite att vara glad över idag! Jag har köpt soffa! Eller snarare så har jag beställt en soffa, det tar cirka sex veckor innan den levereras. Divan på 155cm + "love seat" (1,5 sits). Toooksnygg. Lite väl saftigt dyr kanske med sina 11 000kr, men det är lätt värt det. Jag är kär i den där soffan!

Nu ska jag återgå till att klia mig i huvudet och svära lite. Tentadags, alltså.

Köp min bil!

Just DU vill ju hemskt gärna göra ett bra kap och köpa en snygg bil. Du kan även glädjas åt att du får sponsra min soffa-to-be.

BILEN ÄR TILL SALU!

Det ringde nyss ett nummer till mig som jag inte kände igen, och som inte gick att söka efter på hitta.se... (jag hörde ju inte att det ringde, ovanligt...) Kan det vara någon som vill köpa min bil? I så fall får jag panik, för just för stunden så är den alldeles fruktansvärt skitig. Det var tydligen fågelbajs på framrutan, vilket jag inte såg. Så jag drog på vindrutetorkarna - och nu har jag fågelbajs på hela rutan lite sådär konstnärligt utsmetat.

Jag är uttråkad. Riktigt uttråkad.

Senilsnöret.

Jag har precis lagt ut min älskade bil till försäljning.. Mycket sorgligt, men imorgon ska jag åka och titta på soffor (jag har "byggt ihop" en helt själv, blir tokbra!) Jag måste ju ha divan, så jag får kosta på mig en dyr jävla soffa. Så bye bye bilen, och hellooo divanen! Eller nåt.

Jag har börjat packa lite smått här hemma, eftersom jag måste grovrensa under tiden. Satan vad mycket prylar jag har! Så många meningslösa saker som jag köpt under åren, det är fruktansvärt.. Däremot är det kul att fundera ut vad jag vill ha av alla familjemedlemmar i inflyttningspresent! Haha.

För övrigt så har jag grov ångest över hemtentan i teori, trots att jag inte ens börjat på den. Vi fick den i fredags, och jag måste vara klar på torsdag kväll. 5 toksvåra frågor, och jag har inte ens börjat. Fan, jag har ju inte ens läst litteraturen. Vad är det för fel på mig? Planen för imorgon är i alla fall att jag ska ha två frågor helt klara. Det borde ju gå på 4-5 timmar tycker man. Sedan måste jag komma ihåg att gå och ta min p-spruta, för jag har återigen glömt det. Seriöst, hur svårt ska det vara? Jag har aldrig varit där rätt vecka. Senilsnöre.

Bokrea

Alla laddade inför bokrean 2009? Den drar igång den 24e februari iår, men redan nu så kan du förhandsboka på alla nätbokhandlar! I och med detta så tänker jag tipsa om vilka böcker man BÖR hålla utkik efter, då de är några av de bästa som skrivits. Sen blir det en liten lista med vad jag tänker klicka hem..

Böcker som måste läsas;
Douglas Adams - Liftarens guide till galaxen
C.S. Lewis - De sju böckerna om Narnia
Jens Ganman - Blod och död
Neil Strauss & Mötley Crüe - The Dirt
Mark Haddon - Den besynnerliga händelsen med hunden om natten
Oscar Wilde - The Picture of Dorian Gray
Ernest Hemingway - Den gamle och havet
Susanna Clarke - Jonathan Strange och Mr. Norrell
Elisabeth Kostova - Historikern
Jonathan Safran Foer - Extremt högt och otroligt nära
Per Hagman - Att komma hem ska vara en schlager
Klas Östergren - Gentlemen
Klas Östergren - Gansters
Joe Hill - En hjärtformad ask


Sedan kan man läsa ALLT som är skrivet utav;
Stephen King
Dean Koontz
J.M. Coetzee
Paulo Coelho
Sir Arthur Conan Doyle
Agatha Christie
Edgar Allen Poe
J.K. Rowling


För er som pallar lite tyngre litteratur så måste ni ju läsa min absoluta älskling; Fjodor Dostojevskij. När ni ändå är igång så kan ni lika gärna ta Lev Tolstoj, Dante och Cervantes.

För er som, precis som jag, är intresserade av djurrätt, så kan jag tipsa om J.M. Coetzee's Djurens liv. Och när ni ändå är igång så köper ni Peter Singer - Djurens frigörelse.

Jag planerar att beställa hem följande (från cdon, såklart);
Biografi om Adolf Hitler, "Don Juans förlorade dagbok", "Kartor för vilsna älskande", "Lär känna psykopaten" (facklitteratur), Alltid Odd + Maken (Koontz)

Sen finns det ju hundratals fler böcker som är helt fantastiska, men en bok i taget är väl ganska lagom! ;)
Någon som har tips till mig? Jag läser allt utom Chick-lit (bränn dom!) och svenska skitförfattare (endast Ganman och Hagman går hem hos mig, kanske lite Nesser också).

Nu är det på riktigt!

Efter att ha genomlidigt en tämligen förrvirrad föreläsning om kriminalvårdens KBT- program som ingen förstår varför vi ska lyssna på, så fick vi vår hemtenta. Fråga 1-4 var väl okej, jag kan inte svara på dem på rak arm men jag borde kunna hitta något vettigt i kurslitteraturen angående dem. Fråga 5 däremot, den kändes som ett slag vid örat. Vi ska alltså analysera någon form av budgetproposition! Vad jag vet så läser jag kriminologi, INTE ekonomi. Vi var alla gemensamt upprörda över frågan, känns som om det inte är någon av oss som tänker ta itu med den förren tentan måste lämnas in..
Efter föreläsningen gick jag och skrev på mitt hyreskontrakt. (Sofie och jag var ju först tvugna att hitta till Körsbärsvägen 2, och Sofie var fullkomligt övertygad att vi skulle gå in i dörren märkt cykelförråd. Jag tvivlade, och det visade sig såklart att det fann en tjusig RIKTIG ingång runt hörnet.) Så nu är allt kirrat och klart! 1 april så får jag min nyckel, och den 4 april så går flyttlasset från Flen, med ett litet stopp på vägen på IKEA för att köpa en ny säng och annat jag kan tänkas behöva. Eftersom jag nu ska köpa en mindre säng så tänkte jag att jag borde kunna få plats med en snygg modulsoffa istället, med en divan. Får jag inte en divan så kommer min studietid att bli förskräcklig!

Annars så har Sofie och jag redan spikat söndagen den femte april som filmkväll med tacos i MIN lägenhet. Stort. Sofie har även tänkt släpa upp mig tidigt som fan varje morgon för att gå en långpromenad. Så jag är lite kluven till den här flytten, eftersom jag får en personlig tränare på köpet vare sig jag vill eller inte. Haha!

Århundradets I-landsproblem har precis uppstått

Jag har precis tvingats inse att en dubbelsäng på 2m X 1,6m inte får plats i en liten, liten studentetta. Detta är oerhört sorgligt, då jag älskar min säng och anser att det är det bästa köp jag någonsin gjort. Men om jag vill kunna ha en soffa i lägenheten, och gärna lite andra saker som kan vara bra att ha, typ utrymme att gå på, så måste jag dumpa sängen. Och köpa en fånig jävel som bara är 1,2m bred.

Det skär i hjärtat. Jag kan ju förtusan ligga åt alla håll i min säng! DET är ju precis vad en bra säng skall kunna erbjuda!
Men mina mycket förkrossade föräldrar som fällt några tårar angående flytten anser att jag ska sälja min säng. Det anser även lägenheten, tycks det. Så det får bli så.


Jag är sugen på denna soffa. I brunt eller i vitt. En vit vore ju mycket snyggare, men eftersom jag av erfarenhet vet att jag kommer spilla kaffe på den ungefär samtidigt som jag provsitter den första gången, så vore ju en brun ett mycket smartare val sett ur den synvinkeln.


Och eftersom jag nu måste byta säng så kan det kanske bli så att jag har plats för det här fantastiska matbordet istället. Och det vore ju kul att kunna sitta ner och äta (vilket jag säkert kommer strunta i, men det är ju kul att leka med tanken!).

Många bekymmer just nu. Jag är taggad på kontraktsskrivningen imorgon, för när det är gjort så drar ju hela karusellen igång på allvar. Ska vi slå vad om att jag glömmer körkortet hemma och spolar hela skiten bara för att jag inte kan legitimera mig? Haha. Det vore ju inte förvånande, det är ett som är säkert.

Mina traderaauktioner kommer öka i antal i och med flytten. Hur kan man som tjugoettåring äga mer saker än vad som får plats på 22 kvadrat? Insane, I'm telling you. Insane.

Vuxenpoäng!

Den första april flyttar jag till Stockholm.

22 kvadrat, Västra Skogen. Huset är byggt 2004.

FETT!

Ah, jag kan knappt tro att det är sant, ska jag verkligen flytta hemifrån?
Kontraktsskrivning imorgon... Sofie ska med som moraliskt stöd!

Shit vad mycket det blev att göra nu. Köpa soffa och grejer, hemförsäkring, ordna allt med flyttlasset, INFLYTTNINGSFESTER, banankartonger, adressändring...

Pju.

I did it again...

Jag kunde verkligen inte låta bli.
Ni ser ju hur mitt shoppingberoende bara eskalerar..
Men den är ju så snygg..

Heidi says, Fuck Off!

Senaste tillskottet till garderobsröran!

Emma vill gärna se vad jag fick hem från asos, och jag kan ju säga att jag är lite småförälskad i precis allt.. Men jag ångrar fortfarande att jag inte beställde samma snygga pumps som Emma gjorde..Förstå vilken smällkaramell man ser ut som i den här!
Det bara skriker fest om den..
Den är dessutom transparant där det inte finns paljetter..
Kjolen, my love, den är helt fantastisk! Lite sidenliknande..Världens bästa band och världens bästa t-shirt!Toksköna skor i mockaimitation.
Jag kommer nöta ut dessa inom fyra veckor, tro mig!
Hunden blev avundsjuk och ville också vara med på bild!


La dolce vita

Jag har haft fullt upp idag. Tåget kvart över åtta, föreläsning mellan 10-12, hem igen med tåget halv ett, snabblunch, jobb 14-18:30.. Sen vet jag inte riktigt vart tiden tog vägen...

Mitt asospaket kom i dag i alla fall, och OJ vilka kap jag gjorde må jag säga! Jag har inte vågat prova allt ännu, men jag är ruskigt nöjd! Kjolen som jag trodde skulle bli "lite sådär" då den inte riktigt var min stil är heelt fantastisk! Kanske blir något att svassa runt i på firmafesten!

Jag har fan inte något vettigt att skriva idag. Det har väl inte hänt så mycket som skulle kunna klassas som intressant, förutom att jag fick chefen att skratta i säkert femton minuter i sträck! DET mina damer och herrar, det är en riktig bedrift. Normalt sett så skrattar han inte sådär jätteofta, det är schemalagt till en gång i månaden ungefär. Men eftersom jag är så sjukt jävla rolig, så kan jag lirka lite med det där. Han tyckte det var oerhört roande att Leif GW en gång studerat hur många som gick mot rött när en polis fanns i närheten och åt det omvända hållet. Ja, ni hör ju hur roliga historier jag kan dra!

Jobbet är ju förvissa alltid intressant med tanke på vårt urval av kunder, men alldeles för mycket är så internt att det inte lämpar sig på bloggen. Det känns ju lite meningslöst att skriva något som det ändå bara är P som hajar, då kan vi ju lika gärna ta det för oss själva. Sen vet jag ju förvisso inte hur många av mina kollegor som läser detta, men vi får väl hålla tummarna för att tjifen inte gör det! Haha.

Nu; C.S.I. och korsord. Spännande tillvaro.

Score!

Här kommer man hem från en heldag på jobbet för att inse att man HELT TOTALT glömt bort att tilldelningen utav handledare inför c-uppsatsen skedde idag! När jag skulle öppna dokumentet så får jag nästan enbart upp "kinesiska bokstäver", men jag kan utläsa en del utav vad som står, och, thank god;

Jag fick Toiva Jokkala som handledare!

Fett nöjd är jag. Nu hade jag i och för sig enbart valt ämnen som Toive handledde, men med kriminologiska instutionen vet man aldrig. Så nu tycker jag att vi helt enkelt skippar Teori & Metod III- kurserna, och kör igång med uppsatsen direkt! Jag är SJUKT taggad! Vem trodde att man skulle få chansen att kombinera kriminologi & djurrätt på sitt examensarbete?
Ah. Nu vet jag inte vad jag ska göra. Jag är aningen uppspelt.. Ska jag köra igång ett C.S.I.- avsnitt som vanligt, eller ska jag läsa
Peter Singers "Djurens frigörelse" igen, bara för att komma igång ordentligt med djurrätten igen? (eller ska jag läsa den för att den är en fantastiskt bra bok!? LÄS!)

När man inte har alla hemma

Ni vet alla dessa fantastiska uttryck gällande när någon "inte har alla hemma"? Det finns ju lite allmänt tråkiga som till exempel "inte alla hästar i hagen", och sedan har vi ju mina två favoriter; "inte alla bestick i lådan" och den absolut bästa "hjulet snurrar men hamstern är död".

Jag trodde att det var mina favoriter. Tills igår kväll. Kollade såklart på Design: Simon&Tomas, där Simon ska förklara hur vrickad hunden Pooter är.

"He's one sandwich short of a picnic"

Förvarning: jag älskar det uttrycket, och jag kommer använda det konstant numera! Helt fantastiskt.


slö slöare slöast (?)

Sen jag skrev förra inlägget så har jag varit sådär extremt produktiv som bara jag kan vara. Vi kan enkelt sammanfatta det jag gjort i ett ord: slösurfat. Fan vad tråkig jag känner mig ibland. Så jag fick ett litet ryck och ställde mig en stund på crosstrainern, så dagen var ju inte helt värdelös i alla fall. Jag kanske till och med ska ta och ställa mig på trappmaskinen till klockan-åtta-tv (svårt val idag! Simon&Thomas/Familjen Annorlunda/Mannen som kan tala med hundar?). Annars så var t-shirt från Nelly helt fantastisk, medan klänningen såg ut som om mycket icke-kreativa jag hade försökt göra något kul med en sopsäck. Usch och fy kan jag säga.

Nu hoppas jag lite på att de har lagt ut vilket ämne + vilken handledare man fått till c-uppsatsen. Jag har ju valt tre ämnen jag verkligen brinner för, alla med samma handledare, så det är ju inte sådär jättemycket spänning för min del. Jag håller dock tummarna för att Ellinor får skriva om sina fotbollshuliganer, har en känsla av att våren blir ett helvete för oss andra ifall hon inte får det! ;) Haha.


Rehab?

Jag var oförskämt pigg idag. Stampade in på föreläsningen, satte mig ned med min kaffe, drack upp min kaffe - och höll på att somna. Jag är nog en av få människor som är så fylld av koffein konstant att jag istället blir trött av det. Jag kanske borde genomgå en avvänjning? Kaffe- rehab. Tänk er hur galen jag skulle bli, med tanke på att jag på en normal dag brukar få i mig 1-2 LITER kaffe. Inte koppar, utan liter. Jag märke av mitt stora beroende idag när jag klev in på Pressbyrån på Stockholms Universitet, och personalen slänger upp en kopp åt mig så fort de ser mig. Det är fan illa att bli igenkänd där, med tanke på att vi är X antal studenter som alla dricker X antal koppar kaffe om dagen. Man får väl helt enkelt känna sig nöjd över att man INTE är en liten grå mus som så många andra..

Som ni kanske märker så kan jag diskutera kaffe i all oändlighet, och om vi sedan lägger snus-efter-kaffe till diskussionen så har jag att göra i flera dygn.

För övrigt så dök stövlarna från Tradera upp idag, och även Nelly- beställningen. Kanske borde ta och öppna paketen och se så att allt passar. Kul att man är energisk, men jag tror att kryptot jag löste idag på tåget sög all must ur mig.

Beach 09 framför TVn!

ÅH vad jag älskar Wii Fit! Jag ska hänga hemma hos Petra KONSTANT numera! Sjukt roligt, plus att det faktiskt känns att man tränar! Jag vill bara passa på att skryta lite med världsrekord i backhoppning... Hah! Sen måste man ge lite cred till David som var fantastisk på att nicka fotbollar, plus ett skratt till Emelies rockringstil!Imorgon; föreläsning 10-12. Sen är ju frågan huruvida jag ska sätta sprätt på mina presentkort jag har på Åhléns City imorgon, eller om jag ska ta det lite easy med dem?

Bohemian Raspberry

Gårdagen resulterade i att jag, Petra, Johannes och Johansson spelade Buzz i flera timmar samtidigt som vi la på oss några kilo i form av chips och Ben & Jerrys. Det var fint. Om några timmar ska jag återvända hem till P eftersom hon fyller år idag. Muffins står på schemat, och sen tänkte jag även leka lite med hennes nya Wii Fit.

Planen för tillfället är att ordna till en god lunch (jag tänker quornfiléer, fetaost, soltorkade tomater och pasta med basilikapesto. Mumma). Crosstrainern kanske ska få sig en omgång den också.

Bombnedslag

Jag nämnde väl att jag håller på med århundradets garderobsrensning? Helt galet, garderoben upplever just nu tredje världskriget. Om ni vågar så kan ni klicka på bilder för att se vilken grisig person jag kan vara..

  

 

Köpstopp?

Jag har mina aningar angående varför mitt konto alltid ligger på en stadig nolla. Jag tänker härmed helt sonika diagnostisera mig själv med åkomman shoppingmissbruk. På riktigt. Anledningar är många. Vi måste ju klargöra redan nu att det inte enbart är kläder jag handlar, utan jag kan handla precis vad som helst, bara jag får handla något.

Jag har en otrolig förkärlek för att få hem saker på posten. Eller att få en smsavisering. Eller att släpa runt på shoppingkassar... Det intressanta är att när jag väl har bestämt mig för att inte handla några kläder, böcker, dvder eller vad det nu kan tänkas vara, så handlar jag annat. Typ mat. Och då ska ni veta att jag bor hemma och absolut inte behöver köpa mat. Eller så köper jag en hudkräm som jag aldrig tänker använda. Eller en hårmousse som jag inte ens vill ha. Eller tuggummi som jag inte ens tycker om. Bara jag får handla...

Vi kan ta denna vecka som exempel! Först, en asosbeställning på 900kr.
Sedan, detta från Nelly (men t-shirten är ju TOKSNYGG!);


 

Sedan gjorde jag alldeles nyss en beställning från adlibris. Förvissao 4 kursböcker, men även en Stephen King- bok som jag saknade (nu är det bara tre kvar till en komplett samling..). 1200kr försvann där.

Sedan budade jag hem dessa fantastiska stövlar på Tradera. Kärlek vid första ögonkastet.

Behöver jag dem? Nej. Men de är fina. Och billiga, 110kr för frakt + stövlar. Riktiga Pertti Palmroth.

 
Sen budade jag även hem en utgåva av Borta med vinden från 1954. Och en fantastisk filmaffisch.

Och slutligen så ville mamma beställa två saker från H&M. Så det slutade med att jag köpte ett par ballerinaskor (jag har ju bara 457st redan), ett toksnyggt linne, och en kjol till Nova. Sedan leder jag just nu budgivningen på en bok och en väska på tradera. PLUS att jag förhandsbokat kommande singstarskivan på cdon (en hela skiva med Queen- låtar!). Och sen så har jag köpt ny färg till skrivaren (extra stor Value- förpackning. Eftersom jag skriver ut så mycket eller!?)

Varför gör jag såhär mot mig själv? Det här är ju för tusan en helt vanlig vecka.
Jag funderar seriöst på ett stenhårt köpstopp. Inga saker alls. Bara snus.
Kommer jag klara av det? Jag tvivlar ju på mig själv här, det ska tydliggöras.
Det finns ju en blogg skriven av en kvinna som hade köpstopp under ett helt år.
Jag läser lite där nu, försöker få lite inspiration. För om jag skulle spara massor med pengar så kan jag ju åka till Kambodja (min dröm nummer 1). Och jag kan åka till Hawaii (dröm nummer 2). Jag kan åka till London flera gånger till. Och till Paris. Äh, ni ser, det spelar ju ingen roll vad jag gör. Allt jag vill är att spendera pengar.

Jag är så tråkig att löven trillar av fanimej

Jag har lite lördagsångest. Fråga nummer ett är ju huruvida jag ska åka upp till Stockholm och bevista separationsölen, vilket vore sjukt kul bortsett från att alla inte kommer + att jag vetefan om jag har råd. Sedan strular det ju lite med sovplats också, och om jag ska ta den sovplats jag kan få så lär jag behöva åka taxi, och det är på tok för dyrt. Så man skulle kunna säga att Taxi Stockholm sabbar min lördagkväll.

Och på grund av detta måste jag planera om min lördag... Jag tänker mig en utflykt, för det var längesen. Men vart gör man en utflykt en lördag i februari som inte kostar pengar? Och vem fan borde följa med mig? Annars så är ju en tv-spelskväll den ultimata sysselsättningen en lördagkväll. Fördelen med det är att man inte behöver ha noja över vad man ska ha på sig, vilket jag hade fram tills det att jag hoppade Stockholmsutgången.

Fan vilken torrboll jag känner mig som... Jag ska styra upp detta nu! Fortsättning följer..

Friday

Otroligt seg dag har det varit idag. Först och främst känner jag mig lite dum som inte pluggat på flera dagar, men jag orkar verkligen inte. Det är ju trots all hemtenta, så jag kan ju köra järnet när det väl gäller. Eftermiddagen och kvällen har spenderats ihop med familjen, Nova var här så jag har passat på att gosa lite! Hon var ypperligt förtjust i min Kiss- tshirt, paljetterna på den var tydligen något som man borde ha ätit på..

Nu ska resten av kvällen spenderas med att lägga ut mer på tradera, och se C.S.I. säsong 2. Sedan bär det av till huvudstaden imorgon igen, fast utan att behöva bevista en seg föreläsning. Separationsöl nästa!

Förövrigt spillde jag precis kaffe på mina vita lakan.
Fan så trött jag blir på mig själv, det är ju inte första gången..


Vive la France!

Vi begravde farmor idag. Väldigt avskalad och fin tillställning, bortsett från sånt som alltid inträffar när min släkt är inblandad. Prästen var helt väck, han tycktes ha ticks, hade väldigt spännande ljudeffekter på gång och kunde lätt ha tagits för en medlem utav Stefan&Krister- ensembeln. Min kusin som numera bor i Paris sedan några år tillbaka var en snobbig sprätt redan innan han flyttade, men nu har han enbart blivit värre, en klassisk fransk snobb. När han sa hej då vrålade min ena bror "Vive la France!" helt apropå. Kusinen pratade konstant, och hade bland annat en lång utläggning om det fina med fransk kaffe. Min åsikt är: fransk kaffe suger. Tro mig, jag har provat, och är det något jag är bra på så är det svart jävla kaffe. Alla familjemedlemmar svor minst tre gånger var i kyrkan, inklusive farfar. Ja, religiösa är det i alla fall ingen som kan anklaga oss för att vara! Haha.

Nu håller jag på med en rejäl garderobsrensning, det kommer att ta flera dagar att bli klar! Helt galet. Allt hamnar i alla fall på Tradera, så kika in på
min sida. Har ni tur kan ni ju göra ett fynd! :)

Monki

Monki har fått in sjukt mycket snyggt nu till våren. Tack gode gud för att de har bra priser, för jag ska ta mig en rejäl shoppingrunda där så fort februaripengarna kommer! 

   


East Street Tattoo

Vad tror vi? Någon som varit där, som kan rekommendera?

Den beryktade East Street studion

I walk the line

Det blev som vanligt sovmorgon idag, och jag känner inte att jag har någon större lust att ta tag i mitt liv så som jag påstod igår. Jag är mitt uppe i nya tatueringsplaner, men jag har så många uppslag att jag inte vet vart jag ska börja. Allt är ju text, såklart, och jag har planer på att skriva det själv. Fördelen är ju att man slipper se andra med samma typsnitt (smart drag av mig att ha Old English i svanken, nej). Nackdelen är att jag inte är särskilt förtjust i min egen handstil. Sedan har jag ju planer på att hitta Stockholms bästa tatuerare, för jag ska ju dessutom släpa med mig min bror så jag känner att han nog inte vill göra som jag och tatuera sig hos en fet, svettig bulgar på semesterresan.

Nej, detta tåls att klura vidare på. Kaffe nu.

I've made up my mind

Pju, nu har jag äntligen bestämt mig. Det blev inga pumps, trots att det var mitt mål. Istället fick jag ihop ett par sköna skor, en kjol (fast i svart. Och jag som aldrig använder kjol...), en aningen udda klänning och en Springsteen- Tee! Jag tänkte att ifall jag kör en kombo på t-shirten och kjolen så kanske jag inte känner mig allför uppklädd. Rosetter är väl inte min grej, och blir det ändå för fånigt så får jag dra på mig en gammal Zeppelin- tee med hål i för att klä ner det lite. Lite skitigare, lite mer jag.

 
Click on images to enlarge them  Click on images to enlarge them 
  Click on images to enlarge them Click on images to enlarge them

Nu ska jag ta och varva ner lite. Läser just nu Klas Östergren - Gentlemen, och det språk han använder får mig att vilja bannlysa all skitlitteratur (typ Läckberg och gänget). För här har vi en man som KAN skriva, och som inte köpte sin "talang" via postorder.

Nej, imorgon är en ny dag och jag har planer på att göra något med mitt liv då.

GE MIG!

Jag försöker göra en asos- beställning. Notera att jag försöker.. Jag tänkte att jag kunde hitta en toksnygg klänning, och det var lätt. Sedan måste man ju bestämma sig, det är desto svårare. Ooh, jag får panikångest av det här! Det blir ju inte bättre av att jag inte får prova dem innan, och inte heller med tanke på att Iodice har världens finaste klänningar - till ett pris mitt visakort inte riktigt kan hantera just nu.. 

By Berman Bow Front Leopard Print Mini Dress With Satin Contrast Bow Iodice Silk Halter Neck Pink Dress With Print Sides 
Belles Of London Contrast Satin Panel Dress Iodice V Neck Dress With Print Waist

Poker Straight

Det blev vare sig shoppingrunda eller ute- lunch för mig idag, eftersom Sofie smsade inatt och meddelade sjukdomsfrånvaro. Så det blev en snabb tripp in på Åhléns City, och sedan raka spåret till Universitetet för att läsa in mig på dagens uppgift eftersom jag inte orkade göra den igår. Nu har jag lyckats flirta till mig pizza och ett glas vin som kvällen middag, helt suveränt!

I övrigt så ber jag om ursäkt för mitt emellanåt äckliga hår, men av någon diffus anledning (typ att jag var för lat) så har jag numera börjat med det här att man bara tvättar håret två gånger i veckan. Egentligen så SKA man ju göra det när man har långt, tjock hår men jag har aldrig riktigt kommit mig för det tidigare. Så när det krisar kör jag på torrschampo (vilket måste räknas som fusk) och i övrigt går jag runt och är lite flottig. Men vi får ju hålla tummarna för att jag kommer att se ut som folk så småningen om. Jag kan tipsa om Lee Staffords Poker Straight Dry Shampoo, grymt bra för ett schysst pris (85pix).


BedtimeDet blev inte så mycket gjort som jag hade tänkt. Crosstrainern och maten hann jag med, sedan tynade allt bort på något konstigt sätt. Sofie tyckte vi kunde äta ute imorgon, så jag slapp göra matlåda i alla fall.

Nu är det Criminal Minds, sedan är det dags att bädda ner sig. Imorgon blir en lång dag, vi ska hinna med en shoppingrunda, lunch, svara på frågor till en gruppövning, och sedan bevista gruppövningen. Sen blir det inga fler Universitetsbesök för mig den här veckan, på grund utav begravningen. Men på lördag är det dags för Stockholm igen, för då ska vi dricka separationsöl. Mys.

Jag är fenomenal på att prioritera

Jag har hållt på i en evighet nu med att försöka göra den här bloggen lite roligare, lite mer unik. Det har gått tämligen dåligt. Kodmallar är numera min värsta mardröm, och jag som trodde jag var duktig när det gällde datorer! Tji fick jag, helt enkelt. Jag hade ju trots allt kunna lagt all denna energi på att plugga eftersom jag verkligen behöver det, men av någon diffus anledning så känder det oerhört mycket viktigare att snygga till den här jävla bloggen. Bra prioritering av mig.

Förresten, inventeringen igår gick ju som på räls! Tack vare att Petra och jag är så fruktansvärt effektiva, så fick vi alla gå hem minst 1½ timme tidigare. Cred till oss! Sen behöver vi ju kanske inte fundera så mycket över att Petra och jag var tvungen att ta tio varv runt parkeringen innan vi kunde åka hem för att isen på INSIDAN av mina bilrutor skulle försvinna.

Eftersom jag nu slösat bort en hel del av min dyrbara tid, så är det dags att sätta lite fart. Planeringen är att läsa massor utav Foucault, leka med crosstrainern OCH step- maskinen, äta middag, göra matlåda till imorgon, blogga lite mer, fundera på vad jag ska beställa från asos, och slutligen, finalen; Criminal Minds S04 och kaffekaffekaffe.

Gone With The Wind

Gone With The Wind - Fire (Borta med vinden)

Kolla in vad jag fyndade för 70 riksdaler på Tradera! Toksnygg verkligen!
Så nu är det bara till att köpa en ram och spika upp på väggen..

Lindex får till det iblandVarför får jag ett sådant enormt shoppingbehov när jag har bestämt mig för att rensa ut alla de hundratals grejor som jag aldrig använder? Poängen var ju att jag skulle rensa så att jag får plats med allt så fort jag får tag i en yttepytteliten studentlägenhet, men om jag ska fortsätta såhär så kommer jag ju enbart ha MER saker än innan.

Vissa kan konsten att lyckas med vad som helst!

Haha, gå in och läsa detta, det är ju verkligen hur kul som helst!

Ah, nu blev jag på bra humör! =)

OJ så skoj vi ska ha det!

Jag har haft en tämligen onödig dag hittils. Åkte upp till Sthlm för dagens föreläsning, som kortades av rätt rejäl men som dock var intressant, och tog sedan tåget hem igen. Så halv två satt jag i köket och klurade på vad jag ska göra i några timmar framöver. Jag har fortfarande inte kommit på något vettigt. Från och med klockan fem så vet jag dock vad jag ska göra, för då är det ÄNTLIGEN (lägg märke till ironin) dags för säsongens inventering på ICA. Jag ska alltså mellan 17:00 och 23:00 räkna varor, för att sedan "blippa" in dem i en liten handdator, gå tillbaka och rätta till de fel som uppstått, och sedan ska jag hem och stupa ner i säng. Inventeringar alltså.. Plus att den "hjälp" vi får varje år, som kommer i form av ett på tok för ungt idrottslag som tydligen inte har matematik som sin skarpaste talang, räknar FEL FEL FEL på allting. Detta leder till att Petra och jag får rätta till allting, eftersom vi alltid lyckas på ALLA uppgifter när det kommer till inventeringen. Antingen så älskar de oss på jobbet eftersom vi är så duktiga (vilket vi faktiskt är!) eller så hatar de oss och vill kväva oss med allt jobb (inte helt omöjligt faktiskt).

Önska mig en trevlig kväll.. Det kan behövas!

Forever21

Mmm, cravings...
Varför hittar man alltid massa snyggt när man inte har några pengar att spendera?


Ja ä int' bitter..

Sitter man på jobbet en hel dag börjar man filosofera lite angående hur kunder tänker. Speciellt om man stationerar sig i kassan och vägrar jobba med något annat, för det är i den vanliga kassan som de mest bisarra kunderna befinner sig. Jag hade en sådan dag att man har NOLL tålamod, och retar upp sig på minsta lilla. Typ som när kunden påpekar att de nog har 1,50kr löst när de redan fått sin växel. Eller de som suckar högljutt när de hamnar bakom en gammal tant i kassan, men som tar fem minuter längre tid på sig att få fram pengarna än vad det tog för tanten. Eller de där som envisas med att vända alla streckkoder åt rätt håll, trots att de får vrida och vända i ett halvår medan jag bara sitter och väntar på varan.

Sen ska vi ju inte ens ge oss i kast med alla dom som bara MÅSTE slänga in en kommentar i stil med "jackpott!" när växeln trillar ut, "Här sitter du och väntar på mig! alt. "Sitter du här och sover!?" när kassan är ledig, "Åh, är det min veckopeng?" när jag fyller på pengar i kassorna...
V i  h a r  h ö r t  d e t  f ö r u t. D e t  ä r  i n t e  r o l i g t,  i n t e  e n s  f ö r s t a  g å n g e n.

Le och se glad ut, stör inte kassörskan i sina dagdrömmar och säg inget som inte behövs sägas. Det är SÅ man beter sig när man handlar en söndag.

hits