VISAkortet nästa?

Man kanske skulle ge sig i kast med att uppdatera garderoben med några godbitar? Asos har fått in alldeles för mycket snygga saker som verkligen skulle platsa hemma hos mig..

ASOS Woven Track Pant


ASOS Jersey Drape Tulip Skirt Dress ASOS Colour Block Bow Jersey Dress
Steve Madden Platform Slingback Sandal Diesel Black Gold Metal Heel Court Shoe
ASOS Iggy Full Ripped Skinny Jean

Dags att börja nu?

Blä vilken värdelös dag jag har haft. Jag har fan inte gjort något vettigt alls. Jag började rätt fint med att gå upp skapligt, läsa en del i Foucault (men absolut inte tillräckligt mycket..) och sen bar det utför. Jag har seriöst bara legat framför datorn hela dagen utan att ha uträttat ett skit, det känns mest som om jag väntat på att få gå och sova eftersom jag ska upp halv sex imorgon. Satans jobbtider när man börjar SJU en lördagmorgon.

Så jag funderar på att göra lite vettiga saker typ nu. Planen är följande;

15-20min crosstrainer
Varma mackor till middag
Läsa klart det kapitel jag håller på med i Foucault
Gå sista promenaden med hunden
Läsa ytterliggare lite Foucault
Använda den där jäkla ansiktsscruben jag köpte
Kolla ett Criminal Minds- avsnitt
Sova


Detta ska alltså vara gjort inom typ tre timmar. Jag börjar nu, helt enkelt.

Screw you skattebetalare!

ooh, gissa vad som fanns på mitt konto idag då? En massa surt inarbetade skattepengar från svenska befolkningen som ligger under kategorin csn. In your face! Jag ska leva på era skattepengar (och mina egna förstås) ett bra tag framöver nu! Hur skönt som helst om jag får säga mitt. Så nu funderar jag på att lägga mig på soffan och bara njuuuta av att vara en bidragstagare. Jag tänker helt enkelt förtränga att jag måste betala tillbaka större delen av alla pengarna så småningen om.

Kul förövrigt att en av våra lärare meddelat på Mondo att han "tar för givet" att vi alla läst ut Foucault till på måndag. Sen borde man ju redan ha läst Garland, och man bör ha börjat på Ericson. Artikelsamlingen ska vi inte ens tala om, jag har fanimej inte ens öppnat den ännu.

Så ni kan ju gissa er till vad jag ska göra idag..

C-uppsatsen kommer bli GRYM

Haha, "Sveriges värsta bilförare", klockrent program. Folk är ju tamejfan inte riktigt kloka! Jag är numera stolt över min bilkörning. Nog för att jag är lite dumdristig ibland, att jag kör rally i rondeller och pressar min lilla Seat till 140km/h på landsvägen, men vafan. Jag kör ju i alla fall inte över folk på övergångsställen, och jag KAN skilja på höger och vänster!

Vi hade infoträff angående C-uppsatsen idag, och jag har nu bytt ämne för tredje gången! Haha. Jag blev jätteglad när jag såg att man kunde få Toivo Jokkala som handledare, så SJÄLVKLART ska jag skriva min uppsats inom ämnet djur.

Vad har traditionella kriminologiska teorier att säga om man tillämpar dem på våld mot djur? (Legalt resp. illegalt våld.)
Det ska bli mitt val nummer ett. Sjukt intressant.

"Hur definierar veterinärer, djurskyddsinspektörer m.fl. våld mot djur som problem? (Med tanke ex.vis på veterinärers dubbla roll att rädda djur och 'främja hållbart utnyttjande av djur'.) Kvalitativ intervjuundersökning med relevanta aktörer."
Det blir val nummer två. Det tredje handlar om massmedias rapportering av brott mot djur.

AH, jag är sjukt taggad! Fatta att få skriva sin C-uppsats i ett ämne man verkligen brinner för, med en ruskigt kompetent handledare som verkligen KAN området. Guld värt. Toivo håller just nu på att forska om huruvida djur kan betraktas som brottsoffer, så det blir ju lite inom samma område, speciellt med val nummer ett. Jag håller tummarna för att Peter Singers "Djurens frigörelse" kan användas som litteratur till uppsatsen. Den boken är grymt bra. Läs läs läs.

Nu ska jag glo på lite Criminal Minds. Mumma.


Kaffe ska ju vara gott..

Tämligen seg föreläsning idag. Tham mumlade vidare angående något om kriminalpolitik, inkapacitering och ja, jag vet inte riktigt. Jag, Sofie och Ellinor var mest fokuserade på att tjata om viktimologin, fundera över hur äckligt misslyckat mitt kaffe var och andra sånadär värdsliga, viktiga saker. Sedan slog sig Sofie och jag oss ned i ett grupprum på biblioteket där det var tänkt att vi skulle fila lite på gruppuppgiften till imorgon, men som vanligt planerade vi bara shoppingrundor, Herman's besök och utekvällar. Bra självdisciplin!

Nu har jag ätit mat och druckit kaffe. Väntar in min kära mor, sedan ska vi åka till en vän till henne och lägga upp mina Dieseljeans som jag klickade hem oförskämt billigt på Tradera.

Ska man forsätta med det energiska pluggandet sedan kanske? Garland's The Culture of Control är ju inte över ännu på långa vägar.

Studera mera!

Jag har varit en otroligt duktig student idag. Jag tackade nej till en jobbtid för att jag verkligen behövde ta itu med litteraturen till den här kursen - och jag har läst heela eftermiddagen! Cred till mig, verkligen. Garland är inte lättläst direkt, och ämnet är väl lite sådär (underubriken till boken är ju trots allt "Crime and Social Order in Contemporary Society"...). Foucault däremot är kul, han skriver oerhört engagerande så läsningen i den boken går verkligen undan.

Nu däremot ska jag laga lite middag till mig själv. Jag tror på quornfärs, tortillabröd, majs, tomat, gurka och lite vitlöksdressing. Kan blir en grym tisdagsmiddag. Sen ska jag plocka fram crosstrainern.

Auschwitz begins whenever someone looks at a slaughterhouse and thinks: they are only animals.

- Theodor Adorno, German philosopher, sociologist


Utmaning till mig själv! Yeah!

Jag tog en rätt så skaplig sovmorgon idag eftersom jag är helt fri från det mesta. Så jag tänkte vara lite duktig idag, just nu dricker jag kaffe och varvar läsning i Garland och Foucault. Tillslut är det även tänkt att jag ska släpa fram crosstrainern och leka lite med den. Vem vet, jag kanske till och med blir så överenergisk att jag plockar fram hantlarna och kanske även ägnar mig åt lite situps? Jag har stora planer på att börja mitt "nya liv" idag. Tänkte att det är bättre att börja på en tisdag, för måndagar går ju ändå alltid åt helvete. Man kanske ska ta och göra en riktig socker- avvänjning, det tar ju typ två veckor innan ett beroende övergår från abstinens till något hanterbart. Fan, det kanske vore något. Vi kör på det! Inget socker för mig på två veckor (här räknas INTE alkohol och sacketerna jag har i mitt té in..). Man får hemskt gärna slå vad om huruvida jag klarar detta eller ej. Det vore ju lite kul att se hur höga förhoppningar ni har angående min självdiciplin. Hah!

Starting... Now.

Kharma-kharma-kharma-kharmelion

Alltså, jag kan inte släppte det här med Boy George. Killen har ju idéer som heter duga, inte tal om saken. Han sitter nu häktad (eller fängslad, jag har lite dålig koll) eftersom han kedjade fast en manlig norsk modell i sin lägenhet för att troligtvis utnyttja honom som sexslav.

Hur tänkte han där?

Lite uppslag bara, ifall fantasin tryter

Inte för att jag har tänkt ta ner skylten inom den närmaste framtiden, men om ni klickar på de här bilderna så ser ni på ett ungefär hur min gravsten kan tänkas se ut! (www.oddee.com ligger bakom detta..)
Tramps like us, vi ska gå på stadion i sommar.

Jag var arg idag. Väldigt arg. Ibland var jag alldeles uppgiven, förtvivlar och förkrossad. Sen var jag ännu mer arg. Jag bet av alla mina naglar, jag snusade frenetiskt, jag höll på att dö i en hjärtinfarkt. Och på toppen av detta så var jag även arg.

Men tillslut. Efter tre timmar kunde jag andas ut.

6 STÅPLATSBILJETTER TILL BRUCE PÅ STADION!

Pju.

Vilken pärs det var. Värre än till Ullevikonserten förra året må jag säga.

Så nu kan jag återgå till att vara upprörd över att vi inte fått viktimologibetyget ännu, att vi aldrig får svar på när metodbetygen kommer, att jag inte får tag i någon lägenhet och att mina csnpengar dröjer.

Livet är tillbaka i sin vanliga röra alltså.

Get rhythm when you get the blues

  
    
   

Gårdagen resulterade i en lyckad tillställning må jag säga. Spritfiskedammen hade Johannes lyckats utmärkt med (lägg märke till på bilderna att Elin även fiskade upp en gammal strumpa..), enbart glada miner vid fångsten! Efter många om och men lyckades vi ta oss till Amazon, där det var riktigt bra drag. Coverbandet var heelt fantastiska, så Jimma och jag körde järnet på dansgolvet. Jag fick ju även den stora äran att dansa med Sebbe (vilket är kul, men man känner sig så fånig eftersom han är GRYM på att dansa). Jag försökte anordna en jättestor efterfest hos Johannes, men det gick lite sådär måste jag säga. Trevligt var det i vilket fall som helst!

Tack Johannes för gästfriheten! ;)

Cobra

  
  
  
  

Kvällens partyinspiration kommer från Thecobrasnake. Såklart.

Snaps- fiskedamm.

Jag tror jag stod i köket i fem timmar igår! Helt galet. Pajer, supergod typ browniekladdkaka och SMÅKAKOR. Första gången i mitt liv som jag bakade hederliga småkakor, som blev extremt fula men trots allt uppskattade. Jag är så stolt över mig själv!

Ikväll blir det födelsedagsfirande/förfest för mig/petra och amazon. Johannes är kvällens värd. Han ska ha ordnat snaps- fiskedamm, så detta kan bli helt makalöst. Innan vi trillar in där tänkte jag gå till Petra och spela lite "Little Big Planet" som tydligen ska vara lite beroendeframkallande. Fast innan allt detta så ska jag dricka kaffe, läsa lite "The Culture of Control" och raka benen. Sen borde jag väl även hitta något snyggt att ha på mig, sminka mig och allt annat såntdär tidödande tråkiga grejor.

Alla verkligen älskar mig! (?)

Jag anser mig vara väldigt omtyckt just för studen, vilket jag grundar på att jag ALDRIG någonsin fått såhär många gratulationer på min födelesedag ever! Telefonen har gått varm, facebook är fullt, ja, massvis helt enkelt. Kul. Trots att jag är lite anti födelsedagar, men jag är ju för uppmärksamhet så det går väl lite hand i hand det här skulle jag tro.

Jag har faktiskt bestämt mig för något att baka till imorgon. Bra av mig! Så nu ska jag kolla om vi har allt hemma, vilket jag tvivlar på. Det händer väl ungefär en gång om året att någon bakar i den här familjen. Vi är inte direkt som David som gör världens bästa brownies, chokladkakor och morotskakor. Han är GRYM. Cred till honom.

Jag ska läsa igenom min satans hemtentamen i metod II nu, och sedan skicka in den. Då slipper jag ha ångest över den, och kan helt och fullt koncentrera mig på att ha ångest över huruvida jag får tag i Brucebiljetter eller ej.. Ah, hjärtklappning får jag av ovissheten! Save me from pain, och GE mig biljetter istället. Pju. Om jag får en panikångestattack innan måndag så måste någon annan ta tag i det här åt mig! Det blir ju fjärde gången för mig och Bruce, ett litet jubileum skulle man kunna säga!

Totalgrymma Eva Tiby gav oss världens cliff hanger i viktimologin gällande betygen, nervositeten är på TOPP! Enligt infon så verkar jag vara väldigt godkänd, så om alla håller tummarna nu så vore jag glad. Svar nästa vecka hem i brevlådan.. uuuh.

kaffe nu.


Last day of hemtentamen?

Sitter nu på universitetsbiblioteket för sista gången den här veckan. Jag känner mig nöjd med min hemtenta, tänkte läsa igenom den några gånger bara så att jag inte har skrivit något osammanhängande och sådär. Den ska ju egentligen inte in förrens på måndag, så det vore ju skönt att få iväg den så pass tidigt som möjligt för att få helgen helt fri! :) Sedan är det bara att vänta på tåget, som inte går förrens halv tre.. Fast jag hinner ju peta i mig lite lunch där emellan, så det blir ju fint. Läsa ut min bok kan jag göra medan jag väntar, så att jag kan sova hela tågresan. Fenomenal plan.

SHERRY DARLINGClarence Clemons, Bruce Springsteen and Steven Van Zandt

Lite Bruce- kärlek och sådär

Släpade mig upp imorse för att jobba, skulle vara på ICA under det överkomliga passet 9-16:30. Men nejdå! Jag hinner inte mer än dit innan de lyckats flörta ner mig totalt så att jag stannar till halv sju istället.. Och jag som tänkte umgås med crosstrainern idag och fila lite på hemtentan. Och nu är jag ju så trött att jag inte orkar med något annat än det jag har inplanerat för stunden - några avsnitt Criminal Minds.

OH! Jag är dessutom otroligt lycklig, för min lover Bruce kommer till Sverige i sommar igen! Biljettsläpp på måndag, så jag missar halva föreläsningen. Men det är SÅ värt det. Så nu ska jag bara gå runt och ha ångest i några dagar över huruvida man får tag i biljetter eller ej... Men om jag får tag i dem så har jag en plan.. Jag ska ju gå ihop med bror min och två av hans GBG- vänner. Mina föräldrar tycker inte att dom har råd just nu eftersom dom betalar hela Skottlandsresan vi ska på, så min plan är att jag ska köpa två biljetter åt dom som en väldigt tidigt födelsedagspresent/julklapp... För dom vill ju trots allt gå. Det är en skitbra idé tycker jag. Om nån skulle ge mig en Bruce- biljett så skulle ju jag bli alldeles till mig av glädje, så det borde ju funka tvärtom också! haha.

I övrigt fyller jag år imorgon. Som sagt, 9 år kvar till min trettioårskris... Jag måste klura ut något tjusigt att baka till det att släkten kommer på fredag, och det är inte det lättaste..

Jag måste även leta fram en svart klänning som inte är för kort och inte för urringad, som jag kan ha på farmors begravning. Jag är ytterst tveksam till att jag äger något sådant.

Urspårning

Jag, Sofie och Peter sitter och pluggar på universitetsbiblioteket. Det har spårat ur nu. Peter påstår att han är så jävla hemlig att han inte skulle kunna ha en blogg, sedan försöker han även övertyga oss om att han är väldigt trevlig vilket mest grundar sig på att han bjöd med oss på fest i helgen (vilket han gjorde efter att han konstaterat att vi båda var upptagna i helgen). Jaccuzzi- fest hos Bingo Rimér var det tänkt att vi skulle följa med på. Nu är i och för sig det här med bubbelbadandet endast grundat på mina fördomar om vad man gör på en efterfest hos Bingo. Men ändå. Jag tycker att det är väldigt välgrundade fördomar, medan Peter enbart försöker övertyga mig om att Bingo faktiskt är väldigt trevlig (vilket jag iofs tror att han är). Vi säger helt enkelt bara att det är tur för Bingos fest att inte jag och Sofie dyker upp, för jag är tämligen övertygad om att vi på ett eller annat sätt skulle sabba festen. Hah.

Och eftersom hela denna pluggdag nu har spårat ur så är det väl bäst att packa ihop datorn och bege sig till tåget. Teorikursen på Kriminologi III började förövrigt idag, kan bli kul, det är svårt att avgöra redan nu. Vi får se hur mycket energi man klarar av att lägga ner på kursen efter att man är klar med denna urtråkiga hemtenta i metod II. Just nu känns det som om jag lätt är godkänd, men av erfarenhet så vet jag att om det känns bra så är det troligtvis inte det.

Nog med detta. En timmes sömn på tåget hem, sedan får vi se vart resten av denna dag tar vägen!


Sunday bloody sunday

Även denna dags spenderades på jobbet, och man kan ju lugnt konstatera att det alltid dyker upp någon intrig eller tokspännande skvaller på det ställe. Vi säger helt enkelt så utan att egentligen säga något alls. Men det är sådana småsaker som får dagarna att rulla på lite fortare. Det, och så de kollegor som man alltid har kul med, för det finns ju ett fåtal sådana.

Jag moffade i mig säsongens första semla här för en stund sedan, ett mycket njutbart ögonblick. Jag har dock lovat mig själv att inte äta lika många semlor iår som jag vanligtvis gör. Jag sätter en gräns vid fem stycken tror jag. Det är ju rätt lagom, bara en miljon kalorier ungefär.

Kvällens planering ser ut enligt följande; mera kaffe, skicka ut vinnarmail på traderaauktioner, börja läsa lite i "Culture of Control" inför teori- kursen, sega ner totalt till filmen "Den gode, den onde, den fule" (som jag skamligt nog inte sett ännu.. Men den är tre timmar lång, så det kräver sin lilla planering). Sen ska jag sova. För imorgon vankas det pluggdag i biblioteket på universitetet för mig, Sofie och Peter. OJ så kul vi ska ha det... Hah.

Jag fick betalt för detta idag! Hah.

Jag har praktiserat som hobbypsykolog idag på jobbet, i kombination med en liten släng utav hobbykostrådgivare. Någon anser sig vara matmissbrukare, någon gömmer colaburkar på rummet, någon måste sluta med godisberoende.. Ah, mycket trevliga åkommor som personalen lider av. Och där i mitten stod jag och svarade förnöjsamt på frågor och gav goda råd. Jag. Alltså den person som snusar på tok för mycket, är väldigt glad i hatten när det vankas fest, jag som dricker minst en liter kaffe om dagen, jag som tror att alvedon hjälper mot allt, jag som inte har lyft mitt arsle ur soffan det senaste halvåret.

Hallååå hycklare.

Men det var kul. En liten övning innan mina psykologistudier tar fart i höst. Innan dess ska jag ju bara skriva min C-uppsats i kriminologi, och dessvärre (?) finns det inte så många kriminella personer på jobbet som jag kan läxa upp. Därav varför jag håller mig till hobbypsykologi.

Ett dyrt icke- nöjeSe så kul jag ska ha ett tag framöver ! (Märk väl att jag är ironisk.)
Det är tänkt att jag ska läsa dessa tre böcker + en mastig artikelsamling tills den 13e februari då hemtentan i teori drar igång. Jag menar, kom igen! Vi vet ju mycket väl att jag endast orkar igenom halva artikelsamlingen, 1½ bok  och en inledning innan jag skiter i resten och enbart hoppas på turen. Det är som vanligt hos mig.

Jag får glädja mig åt den toksnygga kavajen som kom hem på posten idag istället.

Eftersom jag börjar jobba 07:00 imorgon så är kvällens planer följande;
Mat, dusch, film, bok, sömn.
Om allt detta är genomfört innan klockan slår tio så är min lycka gjord.

Ibland är det så svårt

Kvällens bekymmer:

Ska jag göra kaffe själv, eller ska jag tvinga någon annan att göra kaffe åt mig?

Problem nummer två är huruvida jag ska läsa en bok eller se en film. Ska man kanske ge sig i kast med att se "Butch Cassidy and the Sundance Kid"? Det är ju trots allt en klassiker som jag inte sett. Ser jag den kan jag ju slänga ut den på tradera senare! Helt galet där just nu, jag har säkert 115 grejer
ute just nu. En tidig flyttrensning helt enkelt. Vilket behövs, det ska gudarna veta. När jag tar mig mod till det så ska ännu mer ut. Men jag har sån fruktansvärd separationsångest när det gäller mina saker. Dagens I-landsproblem ihop med kaffet skulle jag tro.

En ekologisk utmaning

Jag stal hela sonika denhär från en blogg. En utmaning angående bra & dåliga saker man gör för miljön;

De 3 bästa sakerna:

  • Jag äter inget kött, ingen kycklig och inga fiskar/räkor/whatever. Noll animalier, inte ens minsta lilla godisbit med gelatin. (Jag jobbar på mejeriprodukterna.. Men tofuost är bäst!) Köttindustrin är ju en utav de värsta miljöbovarna, så jag ger mig själv en stor eloge här (trots att jag är veggo av etiska skäl).
  • Jag är besatt av källsortering & återvinning. Jag återvinner, helt seriöst, minsta lilla pappersbit. Det finns väl inget bättre än att lägga plast för sig, metall för sig och papper för sig? Eller är det bara jag?
  • Jag dricker kranvatten istället för massor med dyrt köpvatten/läsk osv. (Låt er inte luras av sodastream- maskiner, STOR miljöbov detdär!)


 

De 3 sämsta sakerna:

  • Jag är en storslösare av vatten. Rinnande kranar är min melodi. Tyvärr..
  •  Jag MÅSTE sluta konsumera så mycket. Köpstopp kanske?
  • Jag släcker aldrig lampor när jag lämnar ett rum.


 

3 saker jag vill bli bättre på:

  • Minska ännu mer på konsumtionen som består av djurprodukter.
  • Släcka lampor och sluta upp med detta evinnerliga rinnande utav vatten.
  • Klaga ännu mer på alla som gör icke-miljövänliga saker så att de skärper sig.


Så nu när alla läst detta kan ni ju klicka här och rädda lite hederlig svensk gammelskog alldeles gratis, DET är bra för miljön och hela ekosystemet det!
Sen utmanar jag ALLA på detta, speciellt P, för du är nog allt en riktig miljöbov! HAH! Fast Josefina är nog ännu mer miljöbov...


Nu då?

Jag var uppe med tuppen imorse (halv sex, det räknas väl?) för första gången på evigheter. Förnyade tågkortet vilket är på tok för dyrt, och satte mig för att sova en sväng där vid kvart över sju. En timme senare var det bara att jäkta till Universitetet och opponera lite. Bra att Sofie och jag inte hade den blekaste aning om i vilken sal vi skulle vara i (det är ju inte direkt läge att börja leta däruppe..). Men det löste sig ganska så fint ändå. Vi hade en tvåtimmars mysstund med väääldigt överdrivet trevliga opponeringar från de flesta.

Sedan gjorde Johnny Cash och jag dages grej - vi satte oss på tåget och sov i en timme. Det var längesen sist, och det är ju alldeles för underbart att sova en timme mitt på dagen utan någon som helst stress, fram tills dess att de vrålar ut "FLEN!" för allt vad de är värda i högtalarna.. Då vinglar man iväg lite groggy och hoppar av i sista stund.

Jag har alltså legat framför datorn och degat sedan halv två (tillsammans med en halvliter kaffe såklart), så jag är nu lite förbryllad över vad jag ska ta mig till resten av dagen. Ska jag läsa en bok? Se en film? Kolla massor med avsnitt av Criminal Minds? Promenera i kylan? Ställa mig på crosstrainern? Fortsätta dega? Plugga?

Tips från coachen !

Jag tänkte göra ett seriöst försök iår med att bygga upp en riktigt schysst sminkväska. Bra skit helt enkelt. Problemet är ju att jag aldrig orkar anstränga mig när det gäller smink. Lite foundation, mascara och en hundra år gammal toksnygg rouge är ungefär vad jag orkar med. Men nu ska det alltså bli ändring. Jag började ju lite fint här för ett halvår sedan genom att köpa Make Up Stores superbraiga concealer som Jonna inspirerade med för hundra år sedan (ni vet, den där runda burken med tre färger..). Men längre än så har jag inte kommit. Så jag KRÄVER nu expertishjälp från alla er som tycker att sånt här är kul.

Mascara har jag redan mina funderingar kring.
Jag stal nyligen en Elizabeth Arden Double Density från min älskade mamma, och den är kanon. Men den där från Maybelline, är den kanonbra eller är det jag som blir så exalterad av den väldigt gula färgen?
Sedan har jag ju en rätt bra foundation. Men tips mottages tacksamt ändå.

Rouge, ögonskugga, kajal... tipsa!
Sedan har jag säkerligen missat något väldigt viktigt, det är jag redan införstådd med. Sedan vore det ju kul om vi kunde hålla oss inom en rimlig prisklass, jag lägger ju inte sjuhundra riksdaler på en ögonskugga..

MEN ! Jag vill skryta lite med att jag gjorde ett sjukt bra jobb på nyårsafton med att totalt härma Sofies sätt att måla ögonskugga på. Allt var jättebra tills jag fick storhetsvansinne och sabbade allt så att jag fick göra om det. Men bilden visar hur duktig jag var innan! Ha! Eloge till mig själv!


Hey Porter!

Jag släpade mig upp kvart över åtta imorse och trodde helt ärligt att jag skulle dö.
Jag har ju inte gått upp så tidigt på över en vecka! Fy vad lat man blir. Men imorgon går ju tåget kvart över sju, så det är inte så mycket att bråka om. Jag är så illa tvungen att vara på Universitetet klockan nio ifall jag vill ha ett godkänt på Viktimologin. Och godkänd vill jag ju bli, men kvart över sju är en VÄLDIGT okristlig tid. Väldigt.

Men det tidiga uppvaknandet innebär att klockan nu är tjugo i två och jag har fått en del gjort. Normalt sätt skulle jag ha haft så här mycket gjort framåt sju ikväll. Så man får nog vara lite nöjd trots allt. Jag har stora planer nu på att gå en långpromenad med hunden. Solen skiner ju en aning, så jag tror nog att det skulle göra mig gott.

Opponeringen är nog för övrigt klar. Jag tror så i alla fall. Men för att vara på den säkra sidan ska jag läsa igenom PM:et en gång till sen. Ser ni nu hur duktig jag är angående nyårslöftet "anstränga mig i skolan"? Hah! Plus att promenaden jag ska ta nu ger pluspoäng till viktnedgången. Sedan har Sofie lovat (hotat?) mig att vi ska dra några repor runt Djurgården ihop här framöver. Med den farten hon ångar upp i så lär man hitta mig halvdöd i något dike nånstans.

Återigen produktiv

Hittils har det inte hänt mycket idag. Jag har på det stora hela tvättat lakan och slängt sopor. Nu återstår det att; sätta på nya lakan, skjutsa mamma till jobbet, returnera värdelös DVD- spelare till netonnet, hämta H&M- paket och göra klart opponeringen.

En mycket intressant dag må jag säga. Ställde klockan på nio, vaknade halv elva. Nu är det nog dags att börja ta tag i dessa ändlösa sovmornar, jag har ju öppningshelg på jobbet + att skolan är back on track. Så om jag vill komma i tid till både jobb och skola så är det läge att börja gå upp när klockan ringer.

I brist på annat

Jag har många väsentliga saker för mig just nu. Jag försöker bland annat opponera på Viktors uppsats, och jag vill bara klargöra att det är väldigt svårt att opponera. Dels hatar jag att ge kritik till människor som faktiskt kommer att ta del av kritiken själva (annars går det minsann bra... hah). Dels är det svårt att komma med bra förslag på hur saker och ting kan utvecklas (dock har jag faktiskt kommit på en del angående denna uppsats, så jag är nöjd).

I övrigt så är det sjukt mycket planering, tonvis med mailade, infosökningar och gud vet allt på gång angående csn, kriminologi III, den mycket lyckade (IRONI!) metod II kursen och diverse lägenhetssökande. Jag funderar lite på huruvida jag ska få ihop pengar tills på torsdag för att köpa ett nytt tunnelbanekort som räcker till juni-nångång. Jag dricker kaffe och diskuterar med Leonard över msn huruvida man kan koka en fryst kyckling innan man steker den. Jag sitter och är bitter över att jag fortfarande är sjuk. Jag samlar kraft till att byta lakan. Jag har stora planer på en omorganisering av familjen Johanssons återvinningsrutiner (om jag inte får tag på en lägenhet snart så kommer det krisa, för jag lär bli utkastad när jag satt dessa planer i verket..). Sedan funderar jag även på om jag ska orka anstränga mig lite för att gå ner i vikt (jag HAR varit ute på en promenad idag, snålblåst+svårt att andas pga förkylningen ökade inte direkt mina utsiker att orka anstränga mig).

Jag fyller år nästa vecka. Så den tjugoandra är det bara nio år kvar tills jag legitimt får börja med min trettioårskris. Undra vad jag får för fina presenter? =) Av mor och far vet jag ju redan, jag får en micro och flygbiljetterna till Skottland. Av Mogge lär det väl bli ett presentkort, av Tina&Andréas vet man aldrig men man blir alltid nöjd. Ifall jag får något av mina vänner (man ska aldrig vara nog för säker... haha) så hoppas jag på massor med kul hårprodukter av Josefina (jag är för snål för att köpa själv.. och Josefina, jag gillar den där osis- sprayflaskan man ska ha om man vill ha rakt hår...) och av de andra så vet man aldrig. En tequila på krogen är nog vad man kan vänta sig.

NOG med detta meningslösa ändlösa dravel. Åter till kaffedrickandet och opponerandet.

Lite glatt och lite ledsamt

Vaknade halv sju, åkte och hämtade mamma på jobbet. Hem igen, slängde mig i sängen och sov tills pappa väckte mig klockan elva. Han meddelade att farmor dog imorse. Jag lider verkligen med farfar som förlorat sin livskamrat, men för farmors del så var det verkligen på tiden då hon mått så otroligt dåligt senaste tiden.

Sedan fyller ju Lina 22 idag! (och jag röstar för att hon nu är tillräckligt gammal och stadgad och så vidare för att bli på smällen nu!!) =)

Här är det som vanligt

En icke produktiv dag. Jag har på ett ungefär sett två filmer, druckit tjugo koppar kaffe, förbannat världen eftersom mitt halsont har återkommit, skrivit ut uppsatsen jag ska opponera på men fortfarande inte läst den, gått en promenad med hunden, löst sudoku hemma hos min bror och slösurfat efter snygga jeans på amerikanska hemsidor. Och sen blev det inte så mycket mer än så.

Eftersom jag numera agerar hemtjänst åt hela hushållet (hur gick det till?) så måste jag upp kvart i sju imorgon för att hämta mamma på jobbet och skjutsa hem henne. Och tro mig, jag går och lägger mig igen efter det. Sedan är väl planen att jag ska hitta på lite vettigare sysselsättningar imorgon. Typ motionera, laga lite vettig mat, plugga...

Den som lever får se..

Five feet high and rising

För cirka två veckor sedan tillbringade jag en måndagnatt på akuten med mormor, som hade ramlat och brutit axel/högerarmen. Hon är 85, och kan därmed inte göra ett skit själv numera.

Idag tillbringade jag hela förmiddagen på akuten med min käre far, som halkade igår och slog armen i en sten, och klagade över att han hade så jävla ont i armen. Jo men visst, krossad axel på högersidan. Så han är mer eller mindre handikappad nu, jag har agerat hemhjälp och varit och handlat, öppnat kapsyler och fan vet allt.

Hur i hela fridens namn lyckas man?

I shot a man in Reno / just to watch him die

Jahapp. Vi tar väl och ger bloggen ett till försök. Det känns rätt så irrelevant att uppdatera här med tanke på att jag mestadels gör absolut ingenting. Men vem vet, en vacker dag vänder nog den biten, och då lär det väl gråtas floder om jag inte talar om för folk vad jag pysslar med. Så vi kör igen.

Status just nu: någon halvmesig form av influensa. Jag har varit tämligen död sedan i lördags, och har tillbringat ett antal dagar i sängen ihop med några väldigt tvivelaktiga filmer (om vi bortser från Walk The Line, Johnny Cash är återigen husgud. Lite nykär måste jag medge). Feber/halsfluss/snor så det räcker till hela Sveriges befolkning/allmänt ont i kroppen/huvudvärk. Fin start, tack 2009!

Skolgång: Kriminologi II går mot sitt slut, igår mailade jag in min uppsats i viktimologi, och nästa vecka är det opponeringsdags. Jag ska opponera på
Viktors uppsats... (här passar ett elakt skratt in, typ evil-plan-laugh för er som hajar). Skämtåsido. Viktor kommer säkert ha gjort ett bättre jobb än mig och då blir jag bitter. Har inte vågat mig på att läsa hans uppsats ännu, just av den anledningen. Prestationsångest AB. Men den tjugonde januari drar vi igång med nya friska tag, då är det Krim3 och kursen teori. Låter väl sådär va?

Arbetsliv: Åh hej åh hå vad jag är trött på ICA. Kul folk att jobba med mestadels, men snälla, låt mig leva på bidrag och ligga på sofflocket.

CSN: Jovisst, nu går jag och blir fattig student på riktigt. I januari bör första csn- utbetalningen casha in, vilket innebär att jag nu bara får tjäna lite pengar på ICA. Mindre jobb -> mer fritid -> förhoppningsvis mer energi till skolan -> skuldsatt upp till öronen -> en jävla massa gnäll från min sida.

Lägenhet: Jag letar för fullt. Jag vill verkligen flytta. Men med mina krav så är det fanimej tveksamt om det någonsin blir en flytt. Nu är jag i alla fall okej med tanken på att dela lägenhet, så jag har tvingat Sofie att bo ihop med mig ifall jag får tag i en schysst tvåa eller trea. Med tanke på att hon är morgonpigg och en fena på att göra scones så kan det bli en rätt bra kombination, i formen jag-tar-sovmorgon-sofie-gör-frukost-varianten.

Vänner: Jag är som vanligt usel på att umgås med er. Jag behöver väl inte ens be om ursäkt för det längre, va? Fancy you all, men det vet ni väl redan. Nyårsafton spenderas med en liten del av er, och den lilla delen var ju kul! Sedan missade jag ju att umgås med Sagge när hon äntligen kom hem, men jag får ta pallra mig ner till Malta istället (trist. Verkligen. Sol, bad, drinkar, blää....)

Familj: Nova is the shit! Jag trodde väl aldrig att jag skulle uppleva den dagen då jag fullkomligt älskade en liten bebis, men det här är faktiskt annorlunda. Nova är en väldigt exemplarisk bebis. Skriker nästan aldrig (hon har fått order av sina föräldrar att inte skrämma sin faster), skrattar jämt och har börjar göra massor med roliga ljud. Hon är ju förvisso lite långtråkig, men det blir bättre med åren lovar folk mig. Upp till bevis! ;)

Nyårslöften: ett måste, såklart. Jag ska ju fortsätta ner till normalvikt, det har blivit ett måste nu att bli av med mina nej-då-jag-äter-bara-upp-mig-lite-kilon. Dom är ivägen. Sedan ska jag anstänga mig i skolan, och sluta handla på faktura. Det känns som om det blir tre nyårslöften som bryts iår. (Faktura-löftet är redan brutet! Ha!)

Sådärja. En liten uppdatering för de som undrar vad som är på gång.

hits