På G

Idag - Jobba
Imorgon - Åker till Polen
På fredag - Kommer hem från Polen
På söndag - Bio, Brokeback Mountain
Nästa fredag - Åker till London

Mycket på gång, och jag ser fram emot allt, speciellt Brokeback Mountain! =) Man har ju hört att den filmen skall vara ruskigt bra, så jag har stora förhoppningar!

London kommer att bli mys, jag har saknat den staden. Jag gissar på att den helgen kommer inehålla en aning shopping och väldigt mycket vin. (Min bror, Sam och jag är alla riktiga vinpimplare).

Men nu tackar jag för mig för ett tag, för nu är det mat, och sedan så hörs vi på lördag då det blir ett inlägg om Polenresan! Ha det fint alla!


Förslag?

Well, nu bär det av till rummet där jag måste röja undan lite innan det är dags för att sova. Jag får se ifall jag hinner med bloggen imorgon, men annars så får det bli efter Polenresan. (Då kommer det givetvis bli ett inlägg om resan, med många bilder ifrån koncentrationslägren och dylikt.)

Under tiden kan ni få fundera på lite saker. Jag har ju kategorin "Våga fråga", där man gärna får ställa en fråga, så hjälps vi alla åt med svaret. Filosofiska frågor är rejält uppskattade, jag gillar att klura lite! :)
Sen kan ni ju gärna få meddela ifall det är något ni saknar i min blogg, kanske en viss kategori eller vad som helst. Jag är öppen för förslag, så kommentarer om detta är uppskattade! Jag vill ju självklart att den här bloggen ska vara något mer än korta texter om min gråa vardag!

Ha det fint!

Amazon

Igår tillbringade jag dagen i Solna, där det åts god mat, dracks gott vin och shoppades måttligt. Det enda jag hittade var en scarf och två par leggings. Riktigt uselt shoppat av mig alltså.

Väl hemkommen var jag hur trött som helst, kände bara att sängen var den enda jag ville umgås med - och då ringer Petra. "Hey, fest på Amazon, du ska med!" Mer död än levande tackade jag trots allt ja, utan att veta varför. Men väl på plats var jag ruskigt pigg, och tillsammans med Petra så gjorde jag slut på vaniljvodkan i baren. Vi lyckades träffa alla kunder vi någonsin haft, vi spanade in en viss rumpa som är i en klass för sig, vi gömde oss för stalkers och vi (eller snarare jag) lyckades tappa kortet till våra jackor i garderoben. Hmm...

Det bästa som hände under kvällen (eller kanske inte hände..) var att jag inte gjorde illa mig eller ramlade! Jag har en tendens till att kunna göra mig själv ruskigt illa på fyllan, men det enda som hände igår var att jag skrapade upp handen på toalettdörrens lås, och det kan jag leva med!

Tillslut vandrade jag hemåt, och var hemma runt två- tiden. Då påpekar min kära mor att jag ska vrida fram klockan en timme - FAN! Då missar jag ju en timmes skön fyllesömn, och det vill man inte. Men jag gjorde så ändå, klev ur sängen vid elva imorse, åt en tunnbrödsrulle och åkte sedan till gymmet. Och härmed vill jag tipsa alla om en viktig sak här i livet - träna aldrig bakfull! That's it.
 
Nu ska jag ta itu med alla mina bestyr, genast! Det finns mycket att göra, men kaanske så hinner jag med ett eller två inlägg till ikväll.. Den som är vaken får se!

Dåliga jag.

Jag är återigen en dålig människa. Idag skulle jag tvätta, packa allt inför Polenresan, städa lite och dessutom komponera ihop en Short Story Analyze som ska in imorgon. När började jag med allt detta? För cirka tio minuter sedan.. Varifrån kommer denna dåliga karaktär? Analysen är värdelös, känns som om en treåring skrivit den. Tvättmaskinen är i full gång, men kommer allt få plats på tvättställningen? Rummet är fortfarande ett bombnedslag, fisken simmar i gråbrunt vatten och det enda jag har packat är en handduk och ett par sockor. Hur mycket kommer jag hinna göra imorgon? Jag går ju i skolan först, och sedan bär det av till jobbet. Jag känner att paniken börjar sätta in lite smått nu..

Jag är helt fantastiskt bra på att distrahera mig själv. Under tiden som jag jobbat med analysen har jag hunnit besöka cirka sjutton bloggar, min mail, fyra totalt ointressanta sidor och sedan har jag även spanat in de senaste bilderna på Celebworld.com... Klockan är snart tio, och jag borde hinna sova lite inatt också.
Jag måste sluta upp med alla mina små egenheter som gör att jag inte kan få saker och ting gjorda i god tid. Jag måste även hinna blogga väldigt mycket nu ikväll, eftersom jag MAX hinner ett inlägg imorgon, för att sedan åka till Polen på tisdag morgon. Så efter det kan ni vänta er ett inlägg tidigast på lördag. Sanslöst..

Champagne

Idag har jag hunnit med det mesta! Började jobba klockan nio, slutade tolv då jag begav mig till skolan, hade två lektioner och gick sedan ner till gymmet där jag körde slut på mig totalt. Knallade sedan hem och slöade lite.

Föräldrarna och jag har druckit champagne idag, vi var ju tvungna att fira den nya bilen vi var och hämtade idag! Champagne en onsdagskväll är lyx. Nya bilen är dock röd, och jag hatar röda bilar...

Nu är klockan mycket med tanke på att jag har prov imorgon, som jag ännu inte pluggat ett dugg till. Så jag ska slänga mig i sängen nu och läsa på lite. Men proven i psykosocialtarbete brukar vara kanske lätta, jag har ju faktiskt fått MVG på alla hittils!


Väskan

Väskan

Eftersom så många har gjort just detta, vill inte jag vara sämre! Detta är alltså vad som finns i min ständige följeslagare, väskan (som förövrigt är sjukt snygg i brunt "fejkskinn", trots att den ser svart ut på bilden, 300:- på Lindex);

- Rosa 6GB iPod
- Samsungmobil
- Göteborgs rapé snusdosa
- Nyckelknippa
- Skrivhäfte för fem ämnen
- Lärobok i Psykosocialtarbete
- Kalender
- Stora solglasögon
- Namn/passerbricka till jobbet
- Passerkort till skolan
- Bok, Oscar Wilde's "The picture of Dorian Gray"
- Helosansalva till nya tatueringen
- Liten tub idominsalva
- Stor plånbok
- Elizabeth Arden Eight Hour Cream

+ en massa pennor, sudd och lypsyl, vilka jag inte orkade plocka fram!

Nåå, vad finns i era väskor? Alla som känner för det är utmanade, lämna gärna en kommentar sen så jag får se vad folk egentligen släpar runt på!


Att elda glasspinnar

Idag verkar vara en bra dag för att publicera ännu ett av mina minnen.

Sommaren 2005, vi är några stycken som sitter och dricker lite och har det trevligt på Petras altan. Plötsligt får några av oss (däribland jag) den ultimata idén att - JA! vi lägger alla glasspinnar på tallriken med de tända värmeljusen! - . Sagt och gjort, vi anser att detta är ytterst roande. Glasspinnarna sprakar sådär hemtrevligt, och allt är tipp topp. Plötsligt konstaterar Joonatan (vilket alla blev snopa över, då Joonatan inte alltid är först med liknande tankar) att HEY, plastbordet håller på att smälta pga värmen. Snabbt som attan så ställer Joonatan tallriken med ljusen (och glasspinnarna) på altangolvet. Vi fortsätter alla med att ha det trevligt, tills tallriken med ljusen spricker, och altangolvet fattar eld...

Panik utbryter.

Jag, ko- lugn i allt tumult, bestämmer mig för att släcka elden. "Hey, fanta! Funkar fin-fint" är min första tanke. Jag häller en hel fantaflaska över elden, och resultatet? Eldboll. Vi vet väl alla att man INTE tillsätter kolsyra till något som brinner.

Joonatan och Petra är kluriga dock, Joonatan hämtar vatten och Petra kväver elden med en handduk.
Så gick det alltså till när jag försökte leka hjälte, men råkade i samma stund glömma allt jag lärt mig på kemin genom åren..

Vill du vara en fluga?

11172-8

Ibland så bara måste man älska barn.



Meningslös söndag as always

Den här söndagen är knappt värd att nämnas. Idag har jag;

Tränat, städat åt fisken, tvättat lakan, tvättat svart, tvättat färgat, kammat hunden, pluggat spanska, duschat, ätit mat, slöat.

Alltså en totalt meningslös dag.

Imorgon kommer det att bli ruskigt intressant i skolan, för vi får nämligen besök utav Benjamin Grünfelt, som är ett tidsvittne från Förintelsen. Han har suttit på flera olika koncentrationsläger, bland annat Auschwitz. Så den föreläsningen kommer jag nog aldrig glömma.

Den här veckan måste jag få klart lite skoluppgifter, eftersom risken finns att man halkar efter den veckan som klassen tillbringar i Polen. Plus att jag knappt hinner plugga något alls i helgen, då jag jobbar på fredag, ska till Stockholm på lördag, och till Eskilstuna på söndag. Fullt upp hela veckan alltså. Jobbar dessutom imorgon och på onsdag förmiddag..

Tatueringen har redan fått sårskorpor, jag är ett underverk när det gäller att läka snabbt! :D

Godnatt!

Ännu mer Carolahat, och massor med Brucelove

Nej, nu är jag i färd med att lyssna igenom en Bruce- skiva, enbart för att få Carolas låt bortspolad ur öronen. Tacka vet jag Bruce, det är äkta känsla. Carola kommer nu tro att hon vunnit bara eftersom Gud är på hennes sida, och därför måste hon frälsa alla med sin musik. Carolas musik får mig att vilja dö och hamna i helvetet. Hur kan man ha en symbol för kristus på armen när man sjunger med helvetets alla giriga elda brinnandes i ögonen? Carola gör mig kräkfärdig.

Jag råder er till att lyssna på Bruce Springsteen - Seaside Bar Song. Eller Dire Straits - Heavy Fuel. Ifall jag på måndag i skolan hör någon nynna på Carolas låt så ska jag hälla en mugg skållhett kaffe över den personen. GAH!

Bruce

11172-7

"We busted out of class had to get away from those fools
We learned more from a three minute record than we ever learned in school"


Bruce släpper sitt nya album, "We shall overcome - The Seeger Sessions" den tjugofemte april. Något att lägga på minnet alltså!

"Well Billy bought a Chevy '40 coupe deluxe
Chrome wheels, stick shift, give her gas, pop the clutch
Girls on the corner like a diamond they shine
Someday Billy I'm gonna make 'em all mine"

Jag hatar Carola

JAG HATAR CAROLA. Jag hoppas att hennes stämband sluta fungera, så att jag aldrig mer behöver höra hennes vedervärdiga röst. Hon är någon form av psycho-plastikopererad version av KristiBrud. What's the deal? JAG HATAR CAROLA!

The Poodels var de enda som gjorde någon som kan liknas vid musik, nämligen rock. Rockmusik skulle jag kunna skriva hundratusentals sidor om, eftersom rock är lika jäkla nödvändigt för att leva som syre. Utan rocken skulle jag dö. Så enkelt är det. Och därför hatar jag Carolas psalm- smöriga äckellåtar. När tänker
Bruce Springsteen ställa upp i melodifestivalen?


Shopping & Tattoo.

Igår bar det av till Eskilstuna, där Petra och jag shoppade loss ordentligt. Petra köpte massor med härliga grejer, och själv köpte jag;

Flätade silverballerinas från Lindex
Stor, brun väska från Lindex
Två linnen, ribbade, H&M
Örhängen, H&M
Trosor och en BH, H&M
Underbar svart ballongkjol, kort, från H&M


Sen gick jag ju dessotum och tatuerade mig igen, en otroligt fin stjärna. Bild kommer upp så fort som sårskorporna dykt upp och sedan försvunnit. Just nu är den lite svullen och röd i kanterna, men om sisådär en vecka kommer bild!

Nu ska jag göra mig klar, äta lite mat och sedan springa iväg till jobbet!

(Och jag lovar, dyrt och heligt, att jag ska blogga mer kontinuerligt. Jag är lite lat ibland, men jag LOVAR att det ska dyka upp mer texter, mer tankar, mer bilder, mer citat och mer av allt! =) Håll ut bara.. )

Negativt om väder

Dessa värdelösa onsdagar.. Jag börjar halv ett, har 45 min svenska, sedan 40 min samhällskunskap, sedan en timme idrott. Men idrotten var väl inställd idag, så jag kilade till gymmet istället. Jag gillar verkligen inte onsdagar, de drar verkligen ner mig till botten av ån. Tråkiga lektioner, tråkigt väder (detta gäller dock bara under vinterhalvåret), TRÅKIGT allt.

Don't get me started on vintervädret.. Igår bestämde jag mig för att loafers funkar trots snön, för jag pallar inte mer med stövlar och vinterskor. Loafers. Dessa underbara, nätta, tunna, sköna och väldigt våriga skor. Ja, men vad trampar jag i väl upp på parkeringen? Årtusendets slaskhög. Jag är fan fortfarande blöt om fötterna. Nej, nu är jag så jäkla trött på detta kalla, snöiga, slaskiga väder. Ge mig sol, ljumma vindar, torr mark och gröna träd! Förstå hur underbart det ska bli när man ser att björkarna börjar slå ut, när man faktiskt kan se asfalten, när det blåser varmt istället för att det blåser kallt som går ända in i märgen. Sommaren, jag väntar på dig!

Bortsett från detta dravel så känner jag mig håglös. Jag är trött, grinig, emellanåt stressad, lat när det gäller skolarbete, lat när det gäller att ungås med folk, lat när det gäller att gå ut på krogen. Nej, jag pallar inte mer. Jag funderar på att aldrig kliva ur mina mysbyxor, bara ligga i sängen och glo. Jag orkar knappt läsa längre, och då är det illa. Det enda jag gör these days är att tvätta kläder (det är mitt nuvarande största intresse, jag mår verkligen bra av att tvätta kläder. Jag gillar när allt är nytvättat och garderoben är proppfull.) Jag kokar även kaffe, sopsorterar (snarare räddar regnskogen i en aktion gällande att slänga allt som är papper i papperspåsar. Jag har rensat hela huset.) Jag gör även av med massor med pengar på absolut ingenting, och jag är fruktansvärt sugen på passionsfrukt och sharon. Måste verkligen handla massor med sådana frukter imorgon efter skolan. ICA säljer ju fyra sharon för tio kronor, rena kapet.

Nu tänker jag rensa lite i byrålådan, för att sedan krypa i säng.

Kolasås

Kolasås

Eftersom jag lite inofficiellt inlett en kampanj där jag publicerar bilder på Petra, så passar den här bilden alldeles utmärkt. Detta förestället då Petra, iklädd en överstor träningsTshirt. Bilden är tagen någon gång under 2005. Kvällen var trevlig, vi var några stycken som spelade Monopol. Men det brukar ju bli så att efter att man bjudit in vår kära vän Anton Brew, så sker det alltid en hel del "olyckor". Den här olyckan var sådan att Anton, i en tillfällig släng av någon form av rabies, bestämde sig för att kleta in sitt ansikte med kolasås, och sedan gnugga sitt ansikte i Petras ansikte. Resultatet syns på bilden. Jag råkade dessutom ut för samma behanling, och jag kan meddela så här i efterhand att det är svårt att tvätta bort kolasås när den väl har hamnat i ögonen.

Tack för att du så hemskt gärna medverkar på bild
Petra! :D


Tankar kring vårkänslor.

Efter en snabb titt inne på lunar, med en "hemlig" inlogg som jag och några vänner skaffade för några år sedan, blev jag lite konfunderad. (Yes, min inlogg är deletad för lääänge sen. Jag har vuxit ifrån lunarstorm, och jag är NÖJD!)

Det som konfunderade mig var det faktum att alla, efter att ha läst ett antal dagboksinlägg, verkar vara mer eller mindra förälskade i någon. De flesta verkade dock vara olyckligt kära, vilket är trist. Men om nu alla har spirande vårkänslor, vad är då mitt problem? Vad är felet med mig? :) Det var länge sedan som jag var lite extra förtjust i någon, och det är egentligen lite trist. Det är ju skoj, men just nu känns det som om man är bra nöjd med allt ändå. Det läskiga är dock att vissa människor bara måste känna sig ofullständiga ifall de inte har någon, och den tanken förstår inte riktigt jag. Det är inte någon annan som gör en fullständig, det är vad man själv gör med sitt liv, sina drömmar, som gör en fullständig.

Det kanske bör nämnas här att jag är aningen förhållande- skraj. Tanken på att vara tillsammans med någon i flera år, ja, kanske tillochmed gifta sig, den skrämmer livet ur mig. Hur ska jag kunna genomföra alla mina planer med någon annan i släptåg hela tiden, som vill ha ett finger med i spelet? Sure, det är lite ego- varning över det här, men jag är fan skraj för förhållanden. Människor som man möter, som går och gullar med varandra och bara ser sådär allmänt puttinuttiga ut skrämmer mig. What's the deal? Man måste ju för tusan kunna klara sig på egen hand, kunna leva sitt eget liv, och om det sen kommer in någon i det livet som funkar med allt, då är det bara att köra hårt. Men man behöver inte ha någon annan för att få bekräftelse, för att känna sig älskad.

En vanlig grej är ju även att när ens vänner skaffar förhållanden så "försvinner" de helt plötsligt. Då kan de absolut inte umgås med sina vänner, eftersom partnern kommer över. Eller så har de - katastrof - inte träffats på fyra timmar. FYRA TIMMAR. Det är ju verkligen en hel evighet, och man kan absolut inte viga någon tid åt sina vänner. Näe, jag tar avstånd.

Det här var ju verkligen ett jätteoptimistiskt inlägg, jag framstår troligen som super- ego eller som en nucka som bara vill leva för Gud eller så. Men näe, riktigt så illa är det inte, inte åt någon av hållen jag räknade upp nyss. Jag anser bara att människor förlitar sig för mycket på andra, att andra alltid ska finnas där. Visst, man kanske kan räkna med familjen, men hur är det då med vänner och partners? De finns ju inte alla gånger för evigt, det får man bara acceptera. Man måste lära sig att stå på egna ben, och inte alltid räkna med att någon annan ska ta ens parti. Plus att jag anser att folk måste sluta bekymra sig över allt och alla. Gör det som är viktigt för dig, och skit helt enkelt i vad resten håller på med. Detta skvallrande gör mitt spritt språngande galen. Plus att jag får panik av dessa kommentarer;

"Och det var flera stycken som spydde, ha ha.." (Vad är det för kul med människor som inte kan kontrollera sitt eget drickande?)

"Jag var så jääävla bakis asså." (se samma kommentar som ovan, dock gäller det inte alla tillfällen. Men varför vara lyckig och behöva tala om för andra att man drack så pass mycket att man mådde skit dagen efter?)

Varför, varför, varför - VARFÖR?

Nu tänker jag göra mig iordning, för att sedan krypa till sängs. Sovmorgon imorgon, helt absolut fantastiskt underbart, för jag behöver verkligen sova lite. Om två veckor åker jag till Polen, och där lär jag inte kunna sova ett dyft. Jag kommer troligtvis ligga sömnlös på grund av dessa anledningar;

Fulla klasskamrater som för ett jävla liv.
En full Pernilla som för ett jävla liv.
Hemska bilder på näthinnan och hemska tankar efter besöket på Auschwitz.
Illamående från den sex timmar enkla bussresan till Lublin. (De sex timmarna det tar att åka tillbaka vill jag inte tänka på..)
Fruktansvärd smärta som troligtvis kommer att uppstå när Emelie slår mig medvetslös på planet ner. (Emelie har aldrig flygit förut, och jag kan vara rätt rå mot nya flygare. Fråga Lina efter ytterligare kommentarer, då jag praktiskt taget fick henne att vilja lämna planet pga en del skräckhistorer och lögner.)

Nej, godnatt! =)

Skola as always.

Skolan är väldigt seg. Imorse drog jag mig hit vid tjugo i tio för att gå på Kultur&Idéhistorian. Har vi nån lektion då? Neej. Så nästa lektion började tio i elva. KUL!

Innan skolan var jag dock iväg för att hämta paket på posten. Födelsedagspresent åt bror, och två säsonger vänner + filmerna Wicker Park & Fahrenheit 9/11. Så nu har jag mycket filmmys framför mig ihop med Albin och Petra.

På tal om ingenting, den där spanskaboken jag skulle läsa, som jag tappade bort i höstas - den har återvänt! Jag ska redovisa den idag, och fick tag på den igår. Så efter att ha läst första och sista kapitlet så har jag en halvkrallig redovisning klar. Haha! =)

Jobbet igår sög.. Jag var på dåligt humör, Rikard var på dåligt humör, alla kunder var på dåligt humör, och vi retade oss sjukt mycket på varandra och på allting. Men nu hinner jag ta igen mig lite, och försöka bli lite glad, eftersom jag inte ska jobba förens på lördag!

Dags att renskriva bokrecensionen..

Tråkig måndag.

Om en halvtimme öppnar gymmet, då ska jag bege mig ner dit. (pip-pip-ipdip-pip) Sedan ska jag till jobbet, slita lite, för att sedan gå hem och sova. Tråkig (ko-ko-ko-ko-do-ko-do) dag helt enkelt. (beo-beo-beiio)

"ljuden" i parantes är (pioch-pioch-pioch) är Petra påhitt. "Skriv dit alla ljud som jag gör!" Petra är numera klassad som en första klassens idiot. Jag tänker aldrig mer umgås med henne. Förutom imorgon då vi ska se Vänner säsong sju och åtta ihop med vår gode vän Albin a.k.a. Albus.

Nu tänker jag dra mig ner mot gymmet.

Petra the Roller

11172-5

Detta, mina vänner, är en oerhört skrattretande bild på min gode vän Petra som rollar mattan i en-kompis-brors-lägenhet-efter-en-fest. Mattan är från IKEA, en såndär som bara suger åt sig hårstrån som endast vissa mattor kan göra. Efter noggrann dammsugning och rollning så blev mattan helt okej. Lägg märke till Petras glada bakfyllemin, hon ser ut att vara hur nöjd som helst över den delegerade uppgiften att rolla mattan. Själv skulle jag tippa på att jag samlade ihop tomburkar/tomflaskor, diskade och plockade ihop mina grejer som jag as always sprider ut över hela Sverige.

Keep up the good work! Rolla rolla rolla.


Vuxentest

När man fyllt arton blir man ju myndig, och det är ju så gott som att vara vuxen. Men enbart eftersom vi alla beter oss som barn ibland så kan man ju passa på att göra ett test för att se ifall man faktiskt blivit vuxen än..

Jobb
(1p) - Jamenvisst, en hårt slitande kassörska.
Visitkort (1p) - Nix.
Konferens (1p) - Nix.
Bor hos föräldrar (-2p) - Ja, sålänge som jag pluggar så..
Vara sambo (1p) - NO!
Vara förlovad (1p) - NO!
Vara gift (2p) - Som tur är så, Nej.
Skild (3p) - Nej.
Äga villa (2p) - Nej, men eget rum har jag! ;)
Ha en bil (1p kombi + 1p) Inte det inte, körkortet kommer före..
Hund (1p) - Räknas familjens?
Lån (1p) - Jag lånar bara av mina egna sparpengar, så nej.
Gemensam ekonomi (1p) - Nej, aldrig.
Pensionsspara (1p) - Haha, ja.
Storhandla (1p) - Nej, bara om man räknar med beställningar ur H&M- katalogen.
ICA-kundkort (1p) - Absolut! Man måste ju marknadsföra sin arbetsplats. Dessutom är jag galen i bonuscheckar, och ICA's räcker alltid till en dosa snus.
Använda rabattkuponger (2p) - Gärna.
Äga hushållsassistent (1p) - Nej, och ärligt talat vet jag knappt vad det är.
Äga diskmaskin (1p) - Nejtack, jag låter andra sköta sådant.
Dubbelsäng (2p) - Ja, stort ego = stor säng.
Ha julgran på julen (2p) - Neeej, jag hatar julen, speciellt granarna och pyntet. Och maten. BLÄ.
Gråa hår (1p) - 100% väldigt blondt.
Celluliter (1p) - Inte än på länge får vi hoppas.
Prenumerera på morgontidning (1p) - Nej, men däremot på Elle, Allt om historia och Illustrerad Vetenskap.
Lösa sudoko (1p) - Ja, världsbäst tidsfördriv ihop med korsord.
Välja att inte svara i telefon (2p) - Så ofta som möjligt.
Putsa förnster (1p) - Har aldrig gjort det.
Svampplockning (2p) - Nej, jag avskyr svamp.
Långfärdsskridskor (1p) - Kunde jag stå på ett par skridskor, så kanske jag skulle prova.
Parmiddag (1p) - Nej.
Vinprovning (1p) - Räknas det ifall man provar flera flaskor innan krogen? =)
Danskurs (1p) - Innan balen i nian, men eftersom jag inte lärde mig något, så nej.
Partaja till gamla 70-talshits. (1p) - Alltid partaja till gamla klassiker!
Dricka konjak alt. calvados till kaffet (1p) - Nej, men gärna en Baileys.
Däcka före 23.00 dagligen (1p) - Alltid på vardagar.
Föredra soffan hemma före krogen/puben med bästa kompisarna (1p) - Beror på ekonomin / orken.
Spela Bingolotto (1p) - Har gjort, aldrig mer igen.
Tycka att Ernst Kirchberger är en riktig pudding (1p) - Nooo.
Ha höftproblem (1p) - Lungproblem enbart.
Köa till Allsång på Skansen kl 7 på morgonen (2p) - Inte sju på morgonen, men jag har varit där.
Bli förundrad över "ungdomen idag" (2p) - Ja, dagligen.


0-15 p "INTE gammal"
16-25 p " börjar barka ditåt..."
Över 25p "Nu är du där."

Och jag fick... ta daaa..

13 poäng! Inte vuxen, men på väg att bli. Bara jag ordnar en bil och börjar plocka svamp eller så. Gör testet ni med, jag utmanar speciellt
Petra, Negern och The Lost Feeling att göra testet! Petra och Negern enbart därför att de är mina vänner och troligtvis får samma svar som jag, och The Lost Feeling för att hon är en helskön bloggare!


Tankar kring feminism

Jag måste bara lägga ett bidrag i debatten om feminism. Jag avskyr feminism, jag avskyr själva tanken på att kvinnor världen över proklamerar att de måste få det bättre. Själv är jag humanist (precis som två människor jag beundrar; Leonardo da Vinci och Albert Einstein), och som humanist anser jag att alla måste få det bättre. Självklart, lika lön för lika arbete. Och då spelar det ingen roll om man är kvinna eller man, två män på samma arbetsplats som utför samma uppgifter ska självklart ha lika lön. Och jag måste även påpeka att kvinnor i allmänhet inte är kapabla till att utföra samma arbete som män när det till exempel gäller tunga lyft o.dy.

Som humanist anser jag att vi bör försöka efterfölja de "mänskliga rättigheter" som FN satt upp. Alla ska ha tak över huvudet, alla ska få tillgång till läkarvård, mat, vatten o.s.v. Men som feminist måste man ju anse att dessa saker bara ska gälla för kvinnor. Iställer för "Alla ska ha rätt till.." så vill feministerna att det ska stå "Kvinnor ska ha rätt till..".

Underbetalda kvinnor måste få mer i lön. Underbetalda män då? Min arbetsplats på ICA är ett så kallat lågavlönat yrke, eftersom det mestadels arbetar kvinnor på sådana ställen. Men där är det jämställt, för både männen och kvinnorna på min arbetsplats har samma dåliga lön. Vad kan feministerna göra där?

Vi firar internationella kvinnodagen, en dag där kvinnan ska hyllan. Tanken är lika snedvriden som Alla Hjärtans Dag, eftersom båda dagarna firar något som borde firas dagligen. Och ifall vi nu har en internationell kvinnodag, vart finns då männens alternativ? Och barnens? (Menlösa barns dag räknas ej, eftersom jag inte är menlös. Iofs inget barn heller, men ändå.)

Som feminist anser jag att man nedervärderar sig själv; "Jag är kvinna, jag är obetydlig, GE MIG SÄMRE LÖN!" Borde inte vi alla arbeta för en bättre värld för män, kvinnor, barn och djur? Eller ska vi bara arbeta för en bättre värld för kvinnor? Tanken är så sjuk och snedvriden att den gör mig illamående. Jag kan omöjligt respektera feminister, då de enligt mig är enorma egoister. Varför försöka tjata sig till bättre lön, när man iställer kan visa vad man går för, göra ett bra jobb och på så sätt få bättre betalt?

Som en slutkläm vill jag bara säga att vi alla borde lära oss att se varandra som individer, inte som män - kvinnor, barn - vuxna, svarta - vita, svenska - utländska och så vidare. Jag vet att jag inte gör det i alla lägen, men jag strävar efter det. Jag vill kunna säga att "Du är en snygg person", istället för "Du är en snygg kille, den där tjejen såg ganska bra ut, han var snygg för att vara svart/vit, han var snygg för att vara utlänning.. osv." Borde inte detta vara något som vi alla vill stärva efter? Släng bort ordet mångfald, ersätt det med enighet istället. Vad spelar utseende, födelseland eller kön för roll, egentligen? Alla borde få vara tillsammand med den de vill, utan att bli utsatta för rasister, nazister, de som är anti homo/bisexualitet. Vi borde bli "ett" folk, istället för att klassificera varandra, och stoppa in våra medmänniskor i olika fack. Ska det egentligen vara så svårt?

Ett försök till att vara duktig

Oj oj, håll i er; Jag är bestämt mig för att vara VÄLDIGT duktig idag/kväll. Jag har nämligen bestämt mig för att plugga massor ikväll, så att jag har mer ledig tid över framöver som får gå till att träna, jobba och umgås med vännerna. Så nu ska jag;

Skriva om en spanskauppsats som min lärare inte riktigt gillade. (Jag hade lyckats byta ut verbformen för "jag" till alla andra möjliga former, trots att jag mycket väl vet att det inte ska vara så, efter att ha läst spanska sedan sexan bör jag inte ens göra ett sådant misstag.)

Jag ska skriva "a commenting essay on a news article", till min engelska skrivkurs.

Jag ska börja lite på mina instuderingsuppgifter till Kultur&Idéhistorian.

Jag ska påbörja min "analyze of a short story" till engelska skrivkursen.

Sedan kommer jag vara helt död i skallen. Det roliga är dock att jag ska ha en muntlig spanskaredovisning på tisdag om en bom jag läst på spanska. Det lustiga är att jag inte sett röken av den där boken sedan oktober/november, då vi fick dem av läraren. Och ingen annan har samma bok, så jag ligger lite risigt till... Hur ska jag klara mig ur detdär?

Idag har jag degat i sängen till halv elva, tränat och sedan inte gjort ett jäkla dyft. Så nu blir det pluggande för hela slanten! Wish me good luck! ;) (Jag tror att jag kommer ge upp efter att ha gjort spanskan.. Spanskan tar död på mig..)

Vårtecken

Snön är borta från trätrallen på altanen - ett säkert vårtecken. Jag och hunden gick ut där, bara för att återigen känna på hur det är att gå på någonting utomhus som inte är täckt av snö.. Solen har skinit idag, så pass mycket att man nästan blev lite bländad.

Har ni sett några säkra vårtecken?

Oh, Amazonfesten som äger rum på skärtorsdagen är något att se fram emot. Men eftersom alla mina vänner kommer att vara där tidigt p.g.a. innebandyn äter middag innan, så var jag ju tvungen att hitta några andra att gå med. Så nu är det jag, Helena och Florence från jobbet som ska dit ihop! :) Hur kul som helst. Jag och två stycken 'nästan trettio'. Hur fräckt som helst.

I övrigt så är det fortfarande sjukt kallt, därav varför jag nu ska slänga mig i badkaret en stund. En bra bok får göra mig sällskap, och jag ska börja på en ny. Vilken vet jag dock ej, jag har så svårt för att bestämma mig. En klassiker, en lättsmält, en serie, en skräck, en deckare? Sjukt svårt val.

Varför inte?

Elefanter är det enda djur som inte kan hoppa.

Det är möjligt att leda en ko uppför en trappa, men inte nedför.

Det är fysiskt omöjligt för dig att slicka på din egen armbåge.

Ögats storlek är detsamma från födsel till död, men näsa och öron slutar aldrig att växa.

Den elektriska stolen uppfanns av en tandläkare.

Alla isbjörnar är vänsterhänta.

Och jag kan meddela att hur vig man än försöker vara så når man inte med tungan till armbågen.

The streets of this town

Stay on the streets of this town
and they'll be carving you up alright.
They say you gotta stay hungry,
hey baby I'm just about starving tonight.


Snön ligger fortfarande kvar, det är fortfarande minusgrader, det är fortfarande vinter och jag kan aldrig må 100% bra sålänge som det är vinter ute. Jag har inte lust, ingen energi, jag vill bara vara. Bara sitta hemma och ruttna bort. Nu får det vara nog med vinter. Mitt psyke klarar inte någon mer vinter, min kropp klarar inte av mer kyla. Och jag tror även att folk i allmänhet tycker att jag är lite avvikande när det gäller socialt umgänge. Men det är lugnt, jag klandrar vintern. Och dessutom säger ingen det så som Bruce säger det när det gäller att bara vilja ge sig av. Nånstans. Vart som helst.


Man I ain't getting nowhere, just living in a dump like this.

Mycket om ingenting

Jisses, jag har verkligen varit en aning produktiv idag i skolan! Jag skrev min grupps sammanfattning utav A Midsummer Nights Dream, vilket var löjligt lätt med tanke på att jag har skjutit upp det i flera veckors tid. Redovisning på torsdag, och jag har dessutom lärt mig alla mina repliker i pjäsen utantill! =)

Spanskalektion om tio minuter, och eftersom jag "missade" båda lektionerna förra veckan så bör jag verkligen gå. Det tar emot, men jag SKA gå dit. Efter spanskan ska jag ner och träna lite, sedan hämtar mamma upp mig, eftersom det är helt värdelöst att gå hem i snön.

I veckan blir det massor med pluggande, eftersom jag vill få klart allting så fort som möjligt. Det är aldrig kul att ha saker hängandes över huvudet, för då blir man bara stressad. Så jag ska bocka av allting i lugn och ro, det som ska in tidigast får bli gjort först helt enkelt.

När jag är klar med allt det ska jag påbörja min rapport om ett ämne under andra världskriget och förintelsen. Mitt ämne är Medicinska Experiment, där jag ska fokusera på det som Josef Mengele gjorde. Ska blir riktigt kul att arbeta med det faktiskt!

Om tre veckor åker jag med klassen till Polen för att besöka Ghetton och Koncentrationsläger. När jag kommer hem är vi redan inne i April, och då är det förhoppningsvis lite varmare och soligare väder ute. I april blir nog även Londonresan äntligen av, då min bror äntligen fått arslet ur vagnen! :)

Nej, spanska - träna - hem och plugga - läsa Stephen Kings Benrangel - sova. Hörs!

Du borde bli kysst

"Du borde bli kysst. Ofta. Och av någon som vet hur man gör."

- Rhett Butler till Scarlet O'Hara i klassikern "Borta med Vinden"

Dålig bloggare

Jag har varit riktigt dålig på att uppdatera här på sistonde, men jag ska skärpa mig. Skolan drog igång efter en skön veckas lov, jag har jobbat, tränat och sovit. Kanske var det så att jag snackade så mycket strunt här på bloggen att den själv valde att ta en paus. Jag vet inte. Nu har jag i alla fall uppdaterat med ett nytt boktips, det första tipset från mina böcker inhandlade på årets bokrea. När jag kom hem från firmafesten i lördags förra veckan, två på natten, så bestämde jag mig för att börja läsa den boken. Varför man nu i onyktert tillstånd bestämmer sig för att läsa tre kapitel och sedan slockna kan jag tyvärr inte svara på. Blev klar med boken i tisdags, men fick ändå inte arslet ur vagnen och skrev en recension. Men nu är den i alla fall uppe!

I övrigt är det inte mycket nytt som hänt. Jag har jobbat torsdag och fredag, jag ska jobba idag och jag ska jobba imorgon. På måndag med dessutom. Sanslöst mycket jobb, men man blir ju alltid lika glad den tjugofemte varje månad. Snart har jag slitit i två år på våran kära ICA Kvantum butik, och jag måste säga att jag trivs. Visst, jobbet är varken utmanande eller utbildande, men mina kollegor är de mest fantastiska människor jag någonsin mött! Man har aldrig en tråkig stund med dem, oavsett vem av dem det är. Det är så underbart att människor av olika kön, olika åldrar och med olika intressen kan fungera så bra ihop! Jag röstar för firmafester en gång i månaden! ;)

Petra, som också bloggar, skrev ett inlägg om vem hon egentligen är, då många som läser bloggen (kanske de flesta, och dte gäller alla bloggar) inte känner personen i fråga. Därför ska jag också skriva ett sådant inlägg, för vad vet ni vid det här laget egentligen? Att jag läser mycket böcker, jobbar på en ICAbutik och går i skolan. Typ så. Så ett inlägg om mig som person är att vänta, kanske idag, kanske imorgon.

hits