Nu då?

Nu är mina fem Scrubs-säsonger slut. Och jag har precis sett ett brilliant avsnitt av Criminal Minds. Så vad göra? Plugga mera kanske. Boken jag håller på med nu är ju faktiskt helt makalöst bra, Nils Christie's "Lagom mycket kriminalitet". Mycket kan man säga om norrmän, men det där med kriminologi kan dom faktiskt.
Eller jag kanske borde röja i mitt rum? Just nu finns det bara en fin gångväg från dörren till sängen, och sedan en liten väg i sängen fram till datorn med lagom mycket plats för mig att ligga på. Sen när blev jag såhär skräpig av mig? Men städning är ju en mindre intressant sysselsättning ifall man har fler alternativ att välja på, inte sant? Men nått borde göras, så långt är jag med iaf.

Chipsen var en bra idé, i alla fall den delen av påsen som jag faktiskt ätit. Resten, som ligger och hägrar, får mig att bli aningen illamående. Dilemma det där.


det kan ta slut imorgon eller hålla på för alltid, ibland är det så. 

Att ha, eller inte ha, chips.

Den ultimata fredagen idag.. Upp vid nio, pigg och glad, ut på en timmes promenad i solen. Har sedan mest grejat runt här hemma, bortsett från ett brejk ihop med Albin. Han bjöd på té, vilket man inte kan tacka nej till. Sedan var han även dum nog att utmana MIG på yatzy, stryck fick han. (Jag skulle kunna heta just Yatzy i mellannamn, jag är GRYM!). Så nu är jag hemma igen och grejar runt lite, efter en sväng på ICA. Jag har övervägt i flera dagar nu om jag skulle kosta på mig en chipspåse såhär till fredagkvällen, eftersom den ska spenderas ihop med lite bra tv. avsnitt, så det fick helt enkelt bli så. Men det kommer aldrig bli samma sak som när det fanns Sourcream & Cheese- chips. Sorg.

Nej, nog med detta nu. Jobba hela helgen, plus mån-tis-ons. Men jag har ju en liten ljusglimt, för på måndag är det bara en vecka kvar till London. Bara Petra nu ser till att hitta sitt pass.

Torsdag

Nyss hemkommen från min och P's tripp till Eskilstuna. God mat, växlat pengar och så spenderat lite pengar, en perfekt början på en torsdag. (Nu har jag äntligen fått visa leg på bolaget!) På vägen hem hamnade vi bakom en alldeles livsfarligt långtradare från DHL som vinglade som ett och annat fyllo över vägen. Creepy.

Framåt sexsnåret ska jag, P, Albin (och Jimma?) mötas på ICA för att handla lite. Sen blir det torsdagsTV och tacopaj hemma hos P. Veeeery nice.

Så nu blir det till att plugga. Och tvätta. Och röja lite i rummet. Hörs.

Stackars stackars mig..

Japp, det är synd om mig. Eller snarare var. Nu är jag hemma eftersom räddaren i nöden Isabella bytte av mig från ett skitpass på jobbet, så att jag fick åka hem och kurera mig. Så nu ligger jag i sängen, laddat med scrubs, täcket, hunden, två marabou choklad och alvedon. Nu jävlar alltså. Slöa/kurera sig är det som står på schemat.

Kan bli aningen jobbigt i Eskilstuna imorgon, men eftersom P mår ungefär som jag gör (fast med pollen som orsak) så kan vi gå runt och vara mosiga ihop. Me like. Och eftersom ingen av oss ska på pilates på kvällen kanske det kan bli pizza och torsdagsteve? Det vore nått.

Congrats Albin som tog körkort idag! Men jag vågar inte åka med, bara så du vet.

Jag mår prima. Eller nått.

Denna underbara tisdag.. Jag är SJUK. Och jag jobbar imorrn iallafall, eftersom alla puckon på ICA har så svårt att ställa upp för andra, de vill bara ha hjälp själva. BAH! Isabella räddar dock min dag genom att komma framåt tresnåret. Tack för det!

Flunsan gör att det inte bli någon Pilates för mig på torsdag, men till Eskilstuna blir det en tripp trots allt, måste ju växla in allt jag äger till pund. Och sen får det nog bli en god grillad foccacia till lunch ihop med P. Tanka min bil måste vi göra också, men går mest på luft numera verkar det som...

Bokrean my love, tio böcker har det blivit hittils. Spela roll om man står på ruinens brant, en bok har man ALLTID råd med. Ni som aldrig läser böcker borde gå och låsa in er så att jag slipper se er. Skäms på er.

Scrubs? Ja.

Det är ingen vanlig dag idag..

nope, för det är bokreastart! Ut med er och köp massor med bra böcker!

Jag är sjuk. Men troligtvis inte influensa, eftersom jag inte verkar ha feber. Jag har istället ont i halsen, ont i huvudet, är fruktansvärt snuvig, ont i kroppen och så har jag som ett enda stor tryckande vakuum i huvudet.
Gud vilken härligt tisdag.

Nu ska jag ordna massor med krafs, sen ska jag ut på stan och köpa snus, hämta och betala tunnelbanekorten till London, gå en sväng till kassaservice och ta ut pengar, posta lite saker och sedan sätta mig i lunchrummet med en kaffe innan jag börjar jobba klockan fyra.

Flunsan?

Jag är nog sjuk. Och troligtvis så är det influensa, eftersom alla andra på ICA har det. Men jag tänker härda, jag kan ju inte gå och bli sjuk såhär innan London och allt. Sen är det ju även utgång planerat i Eskilstuna den femte! Jag och Posse försöker koka ihop något.. Jag behöver komma ut lite, jag känner det. Så Josefina, ifall du läser det här, jag har planer på att sova hos dig då. Men du ska ju med, så det är lungt.

Så. Då var det avklarat.
Nu ska jag publicera en lärandedialog- avslutning där jag ska redogöra för mina centrala slutsatser. Inte för att jag är så pass insatt att jag faktiskt har några centrala slutsatser, men ändå. Jag brukar alltid kunna improvisera en och annan tanke som förtjänar ett A.

21:44

Jag har verkligen inte gjort något vettigt idag.
Ätit god lasagne, druckit vin. Legat vid datorn. Spelat Hold 'Em. Spelat bingo.
Iofs har jag packat ihop lite traderaprylar.

Och nu ska jag runda av denna oerhört lata dag med lite Scrubs. Me like.

LÖNING imorgon gott folk. Det känns mycket bra vill jag lova!

Update

I fredags bar det iväg till Stockholm, där kvällen avslutades med pizza tillsammans med bror min. Och självklart det obligatoriska, att båda två somnar i soffan till en film. Trevlig värre. Upp tidigt dan därpå för att ta sig till Universitetet, för att lyssna på två föreläsningar av Anders Rosell. Han var riktigt bra, dessutom jäkligt rolig. Vi var en stadig grupp på FEM personer där. Mysigt. Ut på stan, inhandlade två par strumpisar och ARTON par strumpor. Nu jävlar ska jag väl ha så jag klarar mig..

Är precis hemkommen från svägerskans födelsedagsfika. Det vill säga fullproppad av jordgrubbstårta och kaffe.

Ikväll blir det plugg och annat krafs. Jag lär väl inte göra något relevant i vilket fall som helst.
P och jag måste dra oss ihop någon dag, fick ett litet sms som väckte nyfikenhet igår från det att hon var och såg melodifestivalen. Och så måste vi självklart spela Mario Party. Och åka till Eskilstuna. Det är mycket nu helt enkelt.

På tåget hem igår fick jag celebert sällskap av ingen annan än Fredrik, som jag inte träffat på år och dar! Mycket trevligt att catcha upp lite med honom!

Nu ska jag återgå till mitt slöande. Bye.

Bulle?

Pilates idag, alldeles utan min vapendragare. Tjejen till höger om mig andades så högt att jag blev irriterad, och mitt i en grymt påfrestande övning tittar kvinnan till vänster på mig och utbrister; "Det luktar kanelbullar! Eller hur?". Jag blev helt ställd. I ett försök att INTE skratta väste jag fram "eeeh, joooo, det gör det ju.."
Vad är det med folk egentligen?

SJ ska vi inte tala om. Vilka jäkla skittider de har på tågen. Jag ska alltså slå ihjäl fyra timmar i stockholm, pank, en lördag. TACK för den.

Soooova. Nu. Jag har jobbat på min lediga dag, sånt tär på krafterna. Plus att jag ligger efter med allt inom fritid, skola, tvätt, städning osv. Skoj.

Finn ett fel..

"De flesta ungdomar stannar där, men somliga av dem fortsätter och deras brott förgrovas."

Eh, va?

Förgrovas? Kan man verkligen skriva så på svenska? Jag hoppas verkligen inte det, men eftersom stycket kommer från regeringens "Allas vårt ansvar" (finnas att ladda hem som pdf, mark my word, gör det inte) så borde ju någon som blivit utbildad vid ett universitet åtminstone läst igenom texten innan den publicerades!?

Förgrovas? Seriöst?
Deras brott blir grövre låter ju absolut bättre. Mer korrekt.
Men rätta mig gärna om jag har fel. Förgrovas?

Låt mig presentera...

Fyra idioter som gör Birdo- imitationer!
(se tidigare inlägg för mer information)

Petra & Jag
11172-462

Josefina
11172-463

Elin
11172-464

Enjoy!

LONDON BABY, LONDON!

3 veckor kvar idag.

SKÖNT. Jag längtar.
Starbucksfrukost, té med scones och clotted cream, GAP, Abercrombie & Fitch, Top Shop, Dorothy Perkins, River Island, Urban Outfitters, Virgin Mega Store, Boots och LemSip, MUSIKAL, 8 våningar böcker på Waterstones...

Petra, ska vi flytta över istället?

Jag ska fan åka dit naken så att jag får med mig maximalt med kläder hem. Och så ska jag isolera min kropp med böcker på hemresan så att jag slipper betala övervikt för dem! BRA IDÈ! Moahah.

Vad tror ni det blir nu?
Scrubs, perhaps?


Den perfekta söndagen

Jag har äntligen haft en söndag som inte varit långtråkig!
Dagen har bestått av jobb, kaffe på hammarvallen (där jag såg min första innebandymatch på flera år!), middag hos E, TV-Spel hos P heeela kvällen. Och ett antal turer till ICA där allt ifrån hockeypulver till toapapper inhandlades. En mycket trevlig söndag alltså!

I don't want to drink my whiskey like you do
I don't need to spend my money but still do

Ahh. Min låt.

Förolämpning!

Varför gör min blogg reklam för olika bantningspreparat? Jag känner mig ANINGEN träffad. Och förolämpad. Jag föredrog nästan reklamen för de religiösa cd- skivorna.

Nykteristen talar ut

Nu har jag precis spenderat tid på en fest. Nykter. Tre och en halv timme klarade jag, sen började jag bita på naglarna. Så jag tog med mig P, och så blev det en snus- tripp till macken. Men det var trevligt, jag fick massor med hårprylar i present av J, och så hann jag ta en massa fula bilder på alla. (Viktigt att poängtera: Bird-O minen finns med på flera utav dem!). Det planerades även in en tripp till Barcelona vecka 32, då P & E ska se fotboll och jag och J ska dricka alkohol och prata spanska.

Nu ska jag måla det lilla som finns kvar av mina naglar, och se på Scrubs.
Upp & hoppa imorgon, jobb 07:45-15:30. Sen blir det Mario Party! Tjoho!

Sauna

Jag har precis varit ute på långpromenad, och som tur är var det inte riktigt lika kallt idag. Däremot dog min iPod halvvägs, men det brukar den göra. Yeah right att den har arton timmars batteritid. Kanske dags att köpa en ny?

Ikväll blir det bastu hos Elin! Men det blir nyktert för mig, jag öppnar imorgon på jobbet.

Ska man orka plugga lite nu måntro?

Birdo

Mario Party 8 på Wii tär på krafterna. Speciellt i kombination med P och E. Det finns ingen som helst logik i spelet. Men kul är det.

Det enda som hänt idag förutom Wii är en biltur till Katrineholm för att ladda bilens stackars batteri, och sedan en iskall promenad i solens kyla.

Bird - O.
Bara för att klargöra. Går att imitera väldigt fint.
<-- Birdo. Prova gärna att imitera själv! =)

I-landsproblem

Min dumma mobil kan inte skriva ordet "pank". Vilket är lustigt, då jag ofta använder ordet, av den simpla anledningen att jag ALLTID är pank. Förutom den tjugofemte då. Då är jag rik. Den tjugosjätte är det aningen värre..

Dagens applåd går till Josefina, som nu, den 13 februari, sagt grattis till mig. Jag fyllde den 22 januari. Och Josefina är en av mina bästa vänner. WAY TO GO! 
Haha. Inte för att jag hade förväntat mig något annat, men ändå. Man får vara glad för det lilla när det kommer till Josefina. Haha. =)

Sömnlös

Damn. Jag sov inte en blund inatt. Det var verkligen helt värdelöst. Det var för varmt, för kallt, jag blev kissnödig, kuddarna var obekväma, täcket låg inte rätt. På gund av detta har jag rört mig som en zombie idag på jobbet. Men det kan dom gott ha, mina kollegor. Moahah.

Nu går jag in på långledigt - hela tre dagar utan att behöva ta mig till ICA! Vilken lycka! Istället ska jag hinna med plugg, motion, städning och allt annat kul som måste göras. Men jag ska äta tacos imorgon, vilket kan förgylla även den mest värdelösa dag. Pilates blir det dock innan det, vilket blir jobbigt för musklerna. P och jag får stressa gärnet (eller inte) eftersom hon slutar en kvart innan passet börjar. Men med min hastighet på bilkörandet så är det nemas problemas.

NU! Pannkaka! Yey! Och sen Scrubs! Ännu mer yey!
(Jag är lättroad.)

Dilemma..

Näe, ska man ta sig i kragen och gå och lägga sig så att man orkar med allt som är inplanerat för morgondagen?

Eller hinner man med ett till avsnitt av Scrubs?

Garderoben och jag

Kul måndag. Jag lider fortfarande av sviterna från i lördags. Bah.

På min lediga dag imorgon så blir det självklart jobb, dock lite annorlunda. ICA har ju ordnat någon typ av kundkväll på Amazon med den där jobbiga Fredrik Paulun som föreläsare, och jag ska tydligen stå i garderoben och ordna med massor med saker. Vilket jag inte har lust med. Men av någon outgrundlig anledning så tackade jag ja till jobbet. Men jag måste ju vara det bästa alternativet, jag har ju garderobsvana sen tidigare! Haha. Oh my god. Jag och alla kunder på Amazon för en helkväll.

Jag tänker skippa Pauluns föreläsning och plugga istället. GI är ju bara skit ändå.

Nu ska jag kolla vidare på Scrubs och äta mina tefat. Nostalgi.

Dagen efter..

Firmafesten var trevlig. Alldeles för trevlig. Massor att dricka, löjligt billig tequila, gratisshots från bartendern.. Det slutade inte sådär jättebra. Inte som planerat. Jag spydde helt enkelt som en gris här hemma i två timmar. Så jag mår lite mindre bra idag. Fullt förståligt alltså.

Men jag vann en grill!? En jäkla klotgrill. Så nu är hela ICA bjudna på grillfest i sommar. Chefen också. Och bartendern (därav gratisshotsen).

Jag som skulle gå en långpromenad idag. Och plugga massvis.
Jag har läst ut Pestens tid, ätit en minipizza och mestadels jobbat på att inte må så förbaskat illa hela tiden.

Men man mår som man förtjänar! Och det var ju trots allt kul.

Firmafest

Ikväll är det dags för årets firmafest, vilket alltid är lika roligt. Jag är taggad, men absolut inte lika taggad som Eva. Hon har varit taggad sedan senaste festen. Vilken gnista!
När jag har orkat gjort mig iordning, och fått lite mat i magen, så ska jag ta mig till Petra och Jimma för att börja hinka alkohol. Jag har bestämt mig för fransk manikyr ikväll, så det får helt enkelt kombineras med pluggande medans lacket torkar. Crime Prevention kom ju med posten igår, så jag har en del att läsa nu.

Nej, åter till allt jag har att göra!

Försent och förtidigt.

Jag har gått en långpromenad. Jag har tvättat. Jag har postat Traderaprylar. Jag har ringt frescati och tvingat dem att skicka min bok på nytt. Jag har beställt tunnelbanekort. Effektivt minsann! Snart är det dags för Pilates, och efter det en omgång i solariet.

Ett försenat grattis till Sagge som fyllde 21 igår! :)
Ett tidigt grattis till Petra som fyller 20 imorgon.


Nu ska jag säga upp massor med onödiga tidningsprenumerationer.

snark.

Jag är så trött att jag skulle kunna lägga mig ner och bara dö.

Men det ska jag inte göra.
Jag ska lägga mig ner och kolla på Scrubs tills jag somnar av utmattning. Sen ska jag ta en sjuhelvetes sovmorgon imorgon, för att sedan boka tunnelbanekort till London. Och promenera. Och sola. Och gå på pilates (sympatisera gärna med mina stackars magmuskler redan idag..).

SÅÅÅ TRÖTT.
Jag ville bara förtydliga lite.

Sen vill jag bara meddela att min kusin och hans kollega hamnade på akuten igår.
Kolmonoxidförgiftning.
Det är grejer det!

Fängelse på vatten och bröd.

Nu har jag precis publicerat en studieblogg, om kriminalpolitik. Men besatt som jag är var jag tvungen att ta upp det här med fängelse på vatten och bröd. Jag kan inte släppa det! Vem fan fick ett sådan straff? Vad hade man gjort för skit egentligen? Det är ju helt insane. Jag trodde att begreppet var en vandringssägen. Jag är förbryllad.

Idag har jag jobbat, med en paus i jobbande för att sitta tre timmar på en ergonomikurs, som mest gick ut på att L berättade var hon hade ont för stunden, eller vart hon har haft ont. Sedan tröck P och jag i oss två muffins var. Alla andra fick bara en! Moahaha.

Nu ska jag äta en smörgås. Det jag har fått i mig idag är två muffins, fyrtio koppar kaffe, alldeles för många snus och en semla. Inte bra, inte bra.

Om varför diskriminering borde vara lagligt

Inte en kul jobbdag. Jag hade ställt in mig på tre sköna timmar sittandes i kassan, innan det var dags för posten. Då visar det sig att all postentid var till mig, eftersom M var hemma med sjuka barn. Det för mig direkt till en lista;

Anledningar till varför jag, ifall jag var egen företagare, aldrig skulle anställa folk som har barn;
1. Jag avskyr barn.
2. Anställda måste vara hemma med sjuka barn.
3. Anställda som har varit hemma med sjuka barn får antingen ett till sjukt barn direkt efter, eller så blir dem sjuka själva.
4. Folk som har barn har endast ett samtalsämne: barnen.
5. Jag avskyr barn.

Där har vi fem bra anledningar.

Annars så är jag väldigt pank. Väldigt. Jag bad Petra att överföra sextio kronor till mig för pizzan jag betalade i torsdag. DÅ är man pank. Man känner sig som en snål jävel. Men de där sextio kronorna blir ju nästan två dosor snus.

Nu blir det mer Scrubs.

Subterrean Homesick Blues

Jag måste gå och se nya filmen om Bob Dylan, "I'm Not There". Sex olika skådisar spelar Dylan genom filmen, Cate Blanchett, Marcus Carl Franklin, Ben Wishaw, Heath Ledger, Christian Bale och Richard Gere. Jag menar, det MÅSTE ju vara en kanonbra film. Dylan är bäst + tokbra skådisar = lovande. Aaah, jag vill se.



Och så tar alla och laddar hem Dylans Subterrean Homesick Blues. Världens kanske bästa Dylan- låt.


Bad moon rising

Jag orkade faktiskt plugga lite igår. Men bara den första artikeln, som var en mardrom på över hundra sidor, där varje mening gick ut på att kritisera hur moderaterna alternativt socialdemokraterna har tagit itu med "brottsproblemet". Fint sådär, varje år för sig, två miljoner sidor mer år. Med start på slutet av sextiotalet.
DÖ artikeln.

Nu har jag bara tre kvar. Fan om inte dem är intressanta.

Haha, jag har humor på gång här. Tam tam taa..
Jag ska bli ett träningsfreak. Det är mitt nyaste nyårslöfte. Jag ska börja röra på mig som fan. Därav har jag idag köpt tidiningen Fitness. (mest iofs för att den hade lite vegetariska recept och så...). Sedan har jag även hittat byxor, t-shirt och jacka från stadium som jag ska ha och träna i. Detta är humor eftersom jag är världshistoriens lataste människa. Jag menar, bara nu, så ligger jag och äter de där himmelskt goda hjärtanchipsen. Men, vi börjar imorgon. Måndag är ju alltid en nystart. Sen hur det blir på tisdagen, det vetesjutton. Men det är en bra plan. En mycket bra plan. Som INTE får gå i stöpet. Eeh, pepp, någon?

Nu ska det dock ätas en alldeles ruskigt god vegetarisk typ gratäng med lasagneplattor, squash, ostsås, ärtor.. Makalöst gott, vilket även mina anti-vegetarianer till föräldrar tycker. Som sagt, vi börjar vara nyttiga imorgon..

Min dator slocknade nyss. Det visade sig just att kontakten jag drog ut imorse till förmån för plattången visst hörde till datorn. Där ser man. Jag trodde den hörde till en lampa.

Looking out my back door

Eh, snöstorm? Jag trodde att vi alla var överrens om att nästa grej som skulle ske med vädret var 30+ och strålande sol. Men nej. s n ö s t o r m. Inte schysst. I och för sig hade jag väl inte planer på att gå ut, men ändå. Jag ska ju istället roa mig, först och främst, men artikeln "Regeringsmakten och kriminalpolitiken". Därefter ska jag i tur och ordning ta itu med de spännande titlarna "Om den nordiska kriminalpolitikens utveckling", "Brottsoffrets uppkomst och framtid" och "Från behandling till straffvärde: Kriminalpolitik i en förändrad välfärdsstat". Kul.

Jag hoppas att ni anar ironin i texten ovan. Men det om snöstormen är dock på fullaste allvar.
Det jag helst av allt vill göra just nu är att ta ett varmt bad (men varmvattenberedaren har förklarat krig..), dricka en kopp grönt té och plöja hela Scrubs säsong 2. Och sedan säsong 3..

Men imorgon är det en ny dag, jobbdag dessutom.

Och egentligen ville jag inte säga något, men.. Det kan vara så att jag spelar bingo just för tillfället. KAN vara så.

Nehej, ska man ta och läsa en artikel för skojs skull? Påtal om skoj, under artonhundratalet fanns det 3 frihetsberövande straff i Sverige. Straffarbete, fängelse och fängelse på vatten och bröd.
DET är humor mina damer och herrar!

Fever dog

Öh, jag har fan feber. Och med febern kommer det här underbara locket för öronen som brukar sitta i några dagar. Ovanpå detta har vi halsont, snuva och grym träningsvärk i magen.

Tack för det.

Men jag har rensat och städat garderoben. Bra av mig. Lunch har jag petat i mig (räknas äggmacka och té som lunch!?). Nu är det väl bara rummet kvar, sen blir det att plugga för hela slanten.

Ännu en kul fredag.

Jag överlevde inventeringen. Dock så vill jag ta död på de människor som räknade ihop till 173 syltburkar. I fem olika smaker. Hur blåst får man vara? P och jag höll på att gå under, eftersom vi var de stackars människorna som skulle blippa in alla varor. INTE räkna om dem. Bah. Sen var vi dessutom sist ut från inventeringen. Som vanligt. Men man sov ju ruskigt gott sen, det måste medges.

Igår blev det ett besök hos frisören, där jag återigen av någon anledning beslutade mig för att klippa lugg. Luggen stör jag mig på redan idag. Efteråt var det dags för mig, P och T att bege oss till Factory Outlet för att spendera lite pengar. Ilfart hem till Flen för att P och jag skulle debutera på Pilates. Min tanke var att Pilates och Qigong var typ samma sak. Qigong är ju mest andning och lugna rörelser. Avslappning helt enkelt.
Pilates är dock grym styrketräning. Min mage kan intyga det idag. Jag trodde ändå inte att jag hade några muskler kvar att få ont i, men jodå. Vi får väl se hur det blir nästa torsdag, då vi ger oss på det igen!

Denna fredag i all ära ska ägnas åt tvättning, städning av garderoben, någon form av städning i rummet (typ röjning). Sedan ska jag plugga. Svensk straffrättshistoria, och ett antal olika artiklar i ämnet kriminalpolitik.

Å hej å hå.

hits