Parkhäng

Parkhäng.

11172-492

  

Parkhäng som sagt. Lite bra band, vissa mycket dåliga. Men det var skönt väder och trevligt sällskap. Jag och mina partners Petra och Jimma gör oss inte bra på bild. Cilis kom ända från huvudstaden för att äta sallad. Tilda och Kvarna var moraliskt stöd åt Marie Antoinette (men de hade fans så det räckte ändå). Sebbe var paparazzo, as always.

Ikväll är det dags för studentfest på Amazon. Gratulationer till alla nybakade studenter! Det är nu det jävliga börjar!

Barca

Solen hörde mina klagorop och tittade fram ändå. Det tackar vi för.

Jag och P funderar på att göra något speciellt vecka 32 då det är vår sista semestervecka för sommaren. Vi har planer, någonstans i bakhuvudet, på att åka till vår käre vän Tordsson i Barcelona. Jag kollade priser nu, cirka 1500kr /person för flyg. Det är bra. Boendet är gratis. Som Tordis så fint sa: Mi casa es su casa.

Om en timme är det dags att mötas upp på ICA med folk. Konserter i parken var det sagt. Kan bli mycket trevlig, och speciellt i det här fina vädret.

NU - tentaplugg.

Solen är inte min vän

Det är mulet ute. Och jag är ledig för första gången på elva dagar. Är det någon som inte hajar ironin i den ekvationen?

Hur som helst, ikväll blir det gärsmattehäng i parken här i byn. Det ska spela lite band, och P och jag ska ha picknick med våran nya besatthet: Baguette + gurkröra, jordgubbar och gifflar. Det blir fint det. Innan dess har jag lite att stå i. Jag ska duscha, ordna med ett nytt solkort, ringa min bror om tågbiljetter till gbg, ringa trygghansa och säga upp min bilförsäkring, kolla igenom tentan som började idag.. Ja, det är säkert något mer som jag glömt nu.

Igår fick jag hem min nya lilla step- maskin från Ellos. Den är fin. Undra om jag kommer använda den?

Nej, mycket att göra.

Rikspuckot har talat

Hur svårt ska det vara att skriva dit en hänvisning till kurslitteraturen? VA?

Jag måste ju vara århundradets rikspucko. Inga problem med resonemang här inte, utan här har vi bara svårt att läsa och TA TILL SIG instruktioner. Nehejdå, här kör man på precis så som man själv tycker att det ska vara. Men man kan ju tycka att Sthlms Universitet borde tycka likadant som jag.

Snart är det dock över för den här gången.
Bye bye Kriminologi I, distans, 30p.
Hello Kriminologi II 30p.

Finns det inte kaffe i termosen nu så går jag och gräver ner mig.

Det är ju kul att man får vara ute i solen.

Imorgon kör vi 07:30-18:30... 10:30-18:30 på torsdag, och sedan är mitt 11-dagarspass äntligen till ända. Då blir det en rejäl sovmorgon på fredag, det kan ni slå er i backen på. Sedan har jag tre dagars ledighet som ska spenderas i solen och med vännerna. (Petra ska ÄNTLIGEN få sina inflyttningsblommor. Och Jimma, självklart. Jag har slutat glömma dig nu, lovar!)

Nu blir det smörgås och bok.

Som ett litet ps så vill jag bara meddela att La Redoute hatar mig. De vill inte att jag ska kunna godkänna min beställning innan jag skriver in storlek på en grej som jag inte ens KAN skriva in storlek på. Fuck you.

Sunny day

11172-49111172-49011172-48911172-488

Det var en grym lördag. Men det behöver jag ju inte tala om.
Bilderna talar för sig själva.

Walls of glass

En makaber fotoutställning pågår just nu. Fotografen Erik Lindegren besökte ett slakteri för att se hur det verkligen går till, och hade kameran med sig. Jäkligt starka bilder, och ännu en anledning till vego. Bilderna kan ni själva se på www.wallsofglass.se, för de är lite för magstarka för att visa upp utan förvarning. Kallblodigt, det är vad det är. Mentaliteten hos en slaktare måste kunna jämföras med den som skötte gaskammarna under andra världskriget. Hur mår man när ens jobb är att bringa död?

Djurens Rätt är också värt ett besök.

P är också värd ett besök eftersom hon lagade mat åt mig igår. Vegetariskt. Jag blir lycklig helt enkelt.

Light

There is a crack in everything; That's how the light gets in.


 

 - Leonard Cohen

Pay me my money down

Löning idag, vilket inte borde ha undgått någon. Definitivt inte oss som befinner oss på ICA, för som vanligt infann sig lönerusningen, och då är det KUL att jobba. Massor med folk, stressig omgivning, allt blir kaos. Då känner man att man lever. Eller nått sånt.

Imorgon blir det lite jobb, sedan kommer Petra och Jimma (och Albin, har någon pratat med Albin??) till mig för käk och dricka, innan vi beger oss till den omtalade 99-årsfesten. Jag kommer dock inte bli långvarig, eftersom det är tänkt att jag ska ta mig till jobbet på söndag i tid för att öppna. No tequila for me. Eller något annat starkare än vin. Förutom de drinkar jag tänkt dricka på eftermiddagen, men de räknas inte.

Nu ska jag dricka kaffe, kolla in plattformen för kriminologin och sen ska jag lägga mig till ro med en bok.

Rock Star Faster

Jag tror minsann inte att jag i klartext nämnt för er att jag faktiskt ska bli faster i början av oktober. Hur som helst, vad kan passa bättre för ett barn som har MIG som faster än en sån här cool nappflaska? Rock Star Baby, helt klockrent märke! Här snackar vi inte rosa/ljusblått och tryck med ankor, här gäller svart och tatueringsmotiv och annat som vi (jag) gillar!

  


babyshop.se är det som säljer sådana härliga prylar. Dom har även Amplified Kids, och om jag måste sitta barnvakt så MÅSTE barnet ha en rollingstones body. Utan tvekan. Vi skulle matcha så fint då!

När jag ändå är igång och tipsar så mycket så tipsar jag min kära vän Petra om att någon gång i framtiden investera i Mario Cart! Megastore.se har det för 539kr, det är väl billigt och bra? Du ska få inflyttningsblommor av mig imorgon, som en liten morot! ;)

Haha.
Nu ska jag lägga mig och läsa en bra bok. Sov gott med er.

Imorgon är det löning.

Idag ska jag roa mig med jobb. Och imorgon. Och så fortsätter det så tills nästa lördag, för då är jag ledig. Och jag har jobbat sen i måndags. Jag hajar inte riktigt hur det här gick till.

Igår gjorde min legitimation debut på bolaget. Fast min debut var i januari. Det är bra jobbat av personalen, för visst ska det väl vara leg på alla under 25? Och så gammal ser jag fanimej inte ut. Eloge till tjejen som satt i kassan igår. Och en eloge till mig som satsade mina sista slantar innan lönen på ett gott sydafrikanskt vin.

Tuesday blues

Nu har jag precis lämnat in en uppgift i kriminologin. Uppföljning av sexköpslagen. Väldigt intressant måste jag medge!

Snart bär det av till jobbet, kör den enda slötiden jag har på mitt schema. Fyra till stängning är väldigt behagligt. Dessvärre har de lyckats peta in postentid i början av det här passet, och jag vill ju sitta i kassen. 90% av postenkunderna är obehagliga och irriterande. De resterande 10% är människor jag känner och tanter som vill köpa lotter.

För övrigt vill jag meddela att det haglade när jag var ute och promenerade förut. Det haglar alltid när jag är utomhus. Fy.

Det är söndag och här pimplas det vin

Familjemiddag idag, utan Mogge såklart men det är ju inte så konstigt. Det gravida paret Johansson/Carlsson har varit här, och alla utom den havande har pimplat alkohol. En kul kväll, vilket ni säkert förstår.

P ville bjuda mig på veggomiddag idag, men dessvärre ringde ju hon medan jag satt och åt. Synd må jag säga. Men jag har blivit lovad en fylld paprika någon annan dag, och banne mig, det ska jag komma ihåg.

Igår hade vi en kul spelkväll hos P och J som avslutades med världens kanske bästa film - A Night at the Roxbury. Nostalgi. Jag känner att jag är inne i en hypersocialperiod just nu. Dessvärre blev det inget ikväll, så jag får fortsätta mitt vinpimplande ihop med mor min. Kanske kan det bli en bra film.

Nej, nog.

Till alla er golfare därute

image487
Nu kan man öva även på toaletten. Som jag alltid har sagt - golfen tar över våra liv.
Jag gillar inte golf.
Men jag gillar den här! Självklart kommer denna från
CoolStuff.se
Kanske något att köpa åt bror min i julklapp? Tror dock inte att den skulle uppskattas av hans sambo.
P, är detta något för Jimma måntro? ;)


Är det en sko? En strumpa? En toffel? Hmm?

Kolla in dessa skor! Sådär härligt fula, men som faktiskt har så många bra funktioner att det faktiskt vore något att ha! Fulsnyggt har tagits till en helt ny nivå!

Klicka för att se fler bilder på Vibram Fivefingers: Classic M108 Black
Dom ska tydligen passa till massor med olika idrottsaktiviteter.
Någon som är sugen?
Dom finns på BRANDOS.se för de som är intresserade.

Tristessen har tagit över

I brist på annat blir det nu en bloggutmaning! Ha.

3 namn jag går under
Pillan, P, Petra (ingen på jobbet kan säga rätt namn åt nån av oss)

3 saker som skrämmer mig
Bin/getingar/humlor, miljöförstöringen, döden.

3 saker jag har på mig
Linnebyxor, luvtröja, strumpor.

3 sanningar
Jag är en egocentrisk besserwisser.
Jag varierar mig dagligen från ensamvarg till hypersocial.
Jag tänker alldeles för mycket.

3 saker jag verkligen vill ha
Lägenhet i Stockholm (en paradvåning vore fint..)
Obegränsat med pengar.
Hälsa och framgång för mig och alla mina nära.

Alla som nu känner för att göra en trist utmaning som denna är välkomna. Jag föreslår att ni istället gör något vettigare med er tid.


Tur i spel är inte min grej.

Igår var det hockeykväll hos Petra och Jimma för hela slanten, efter ett väldigt ruggigt parti Plump. (Albin slog mig med endast 1 poäng! P var dock sämst av alla, vilket chockerar. Hon fuskar sig alltid till vinst annars..). P och jag hade ju satsat pengar på matchen, och slutligen ligger vi bäst till på resultatet 5-3, vilket skulle gett oss cirka fyrahundra var. Men NEJ, då bara måste Sverige göra mål, men dom kan inte anstänga sig lite till så att de vinner.
Jag blir så sur.

Idag har jag en "massor med saker att göra" dag. Tvättar, lägger ut krafs på tradera, pluggar, städar.. Allmänt kul har jag. Eller något åt det hållet. Kanske kan det bli lite TV-spel ikväll med gänget. Det visar sig helt enkelt.
Jag hade dock missat att mondo var stängt idag pga något, så jag kan inte publicera några inlägg i lärandedialogen. Det innebär att jag får publicera massor imorgon istället, eftersom det är sista dagen. När ska jag lära mig att ta tag i saker och ting i god tid?

Nu ska jag sms:a A om kvällen. Och dricka mer kaffe.

knäckebröd och bilförsäkring

Jag har gått en promenad i det ruskigt kalla vädret. Vad tusan hände med solen? Och värmen? Ska man behöva ta på sig en jacka idag? Va? Taskigt.

Jag har letat bilförsäkringar på nätet en stund nu, jag vill ju byta min helförsäkring mot en halv, och då gärna med något bolag som är billigare är Trygg-Hansa. Har hittat en hel del faktiskt, speciellt ett bolag. Ska ringa och bråka lite med dom nån dag framöver, så att jag skaffar en försäkring hos dom i samma stund som min tar slut. Det kan nog bli bra det. Det är ju en aning skillnad på att betala 1100kr i månaden, jämfört med 400-500kr.

Om femtio minuter börjar jag jobba, 12-21:15 blir det idag. Stänger ihop med P, det var en evighet sen sist. Av någon diffus anledning så vägrar ICA låta oss jobba ihop. Taskig attityd tycker jag. Vi gör ju mycket vettigt när vi slår våra kloka huvuden ihop (typ bygger om gavlar, bygger ihop väldigt luriga godisställ osv.). Vi borde helt enkelt ha gemensamt ansvar över en avdelning, det skulle bli så jävla bra. Men nejdå, jag får stå i posten och hänga hela dagarna. Att beställa frimärken och skicka skumma utlandspaket är inte någon höjdare.

Nog med allt gnäll. Jag ska göra mig iordning nu.
Knäckebrödstipset för dagen är: lätta, tartex med vitlök/örter och gurkskivor. MMmm!

Rent hus

image486

Ikväll är det "Rent Hus" och kaffe som gäller. Ihop med P såklart. Man bara måste älska sådana program. Det, "Lyxfällan" och "Mannen som talar med hundar" är ju det enda som är sevärt på TV numera.

Nu har jag precis varit duktig och publicerat lite i senaste lärandedialogen i kriminologin. Den här gången handlade det om en uppföljning av sexköpslagen, och ja, ni kommer ändå inte haja nått när jag börjar snacka om olika kvalitativa och kvantitativa metoder, så jag lägger ner direkt. Intressant uppgift, och dessutom rolig. Sånt gillar vi.

Nu ska jag äta en knäckemacka. Och sen så får jag INTE glömma bort att tanka bilen innan jag åker till P.

Gratis är gott

Jag har hittat en ny sida i likhet med gratisbio.se där man hela tiden får pengar tillbaka av att handla via internet; Plusikassan.se - Rabatt på 300 Internetbutiker. Och sånt är ju aldrig fel.

Det finns ingen rubrik som kan förklara det här.

Oh my god. Hör på denna. Nu måste jag ju iofs erkänna att jag var inne och snokade lite på blondinbellas blogg, men det skylls helt på slösurfande. Men, i vilket fall. Här om dagen var hon tydligen på politikern Fredrik Federleys födelsedagsfest, och hade då köpt present ihop med en vän. Det hade köpt en "gör-det-själv dildo". Blondinbella tycker då att det är lite opassande med en sådan present till en så högt uppsatt politiker, men motiverar att det ändå är okej eftersom han är gay.

??

Hur i helvete kan man vara så fördomsfull/inkompetent, och dessutom så dum att man går ut offentligt med det? Tjejen vill tydligen bli försvarsadvokat, och lycka till säger jag bara. Med allt dumt hon skrivit på bloggen lär ingen vilja anställa henne.
Men vi måste tacka henne ändå. Moderat- Bella är den som kommer att dra in flest röster åt sossarna nästa val.

Livet är bra orättvist

Det är verkligen hur fint väder som helst idag.

Och gissa vad jag ska göra? Minsann, jag ska jobba 9-19.
Det värsta är att det egentligen är min lediga dag, jag har varit dum nog att plocka en extratid.
Och sånt gör man inte när det är fint väder.

Sunny day

Idag har jag fått litegrann gjort, makalöst nog. Vaknade halv åtta, pigg som jag vet inte vad. Ut på en långpromenad, och en dusch på det. Sedan gav jag mig ut på stan, och tog den där jäkla p-sprutan som jag glömt bort ett tag nu. Fick höra av den vikarierande barnmorskan där att rökning och snusning är en dålig kombination ihop med p-piller, tydligen väldigt skadligt. Varför har jag aldrig hört det förut? Jag menar, den period jag åt piller så snusade jag även, men neheje då, ingen sån information får man. Likaså är migräntabletter och piller en skadlig kombination. Tack för att UM är bra på att informera om viktiga saker. I god tid. Typ.
Efter sprutan blev det ICA och apoteket. Och nu ligger jag mest och slöar. Ska gå ut på altanen med lite kaffe och senaste numret av Djurens Rätt för att få mig lite sol.

Fast jag borde nog äta lunch. Först av allt. Träligt bara att det är så horribelt tråkigt att laga mat.

Jag har en härlig tid framför mig. Jobb fredag denna vecka, konstant fram till fredag nästa vecka. Lördag vecka tjugo är min nästa lediga dag. Kul.

Här börjar det hända grejor

Jobbdagen gick från att vara sådär oerhört seg, till en riktig höjdare. Vi plockade nämligen tre snattare idag! Och det är alltid lika kul att vänta in polisen och se vad som händer. Så ett tag där var alla på jobbet väldigt exalterade.
Alltid kul när det händer något. (ni ska bara veta hur mycket stulet man får plats med under en viss typ av kjol..)

Nu blir det kaffe.

Spring bäst du vill

Hade en säkerhetsutbildning idag på jobbet, och halva styrkan är numera väldigt besvikna över att man enligt lag faktiskt inte får springa efter snattare ut på gatan för att plocka varor av dem. Nejdå, här ska vi agera lungt och sansat. Och hur kul är det på en skala? I övrigt var det rätt intressant må jag medge, även fast jag och kvinnan som höll föredraget inte var riktigt överrens om vilken del av befolkningen som snattade mest. Jag grundade mitt på brottsstatistik från BRÅ (jag kanske börjar få lite kriminologi i blodet på riktigt nu..) medan hon mest var tvärt emot mig.

Klockrenaste citatet från en kollega till mig, marathonlöpare, som sprang efter en snattare över hela stan;
"Spring du din jävel, jag kommer nog ifatt"

Malin var nyss här, vi gjorde det vanliga, nämligen att glo på film. "Hotet inifrån" blev det denna gång, sevärd film. Lagom med action hela tiden så att varken jag eller Malin somnar mitt i.

Nu ska jag läsa lite bok, sedan ska jag sova så inihelvete gott. Jobb imorgon, 7:45 - 18:30. Same procedure as last year.

Förresten, mitt halsont har kommit tillbaka nu. Men tro fan heller att det blir ett återbesök hos doktor Homer. Jag har ju nässpray så att jag klarar mig!? (Jag kan fortfarande inte släppa det där med nässprayen. Dum idé.)


Slöandet har tagit nya höjder

Efter att ha spenderat gårdagen på jobbet för att sluligen hamna hos P med en pizza och femtio omgångar Mario Party 8 på Wii så tänkte jag även fortsätta lördagen i samma slappa tempo. Fast utan jobbande då. Så jag har gått en långpromenad, tvättat lite, tagit en dusch, slängt ihop en förjävla god tacopaj och läst ett kapitel i en skolbok. Och jag har fan inte tänkt göra mer än så.

Därför blir det nu en film, eller några tvavsnitt, och lite glass till det. Det blir fint det.
Imorgon blir det ju faktiskt jobb, 11-21.

David LaChapelle

Min favoritfotograf, alla kategorier, är utan tvekan David LaChapelle.
Det räcker med att spana in dessa bilder så förstår ni mig.
Han kan konsten av provocera med hjälp av humor.



11172-482

  

  

hits