En del upphör aldrig att förvåna!

Tro det eller ej, men jag ligger faktiskt här och jobbar med tentan!
Makalöst, eller hur?
Med all rätt iofs, den ska in imorgon. Så jag har lite att stå i. Men nu har jag ändrat om några väldigt luddiga resonemang, utvecklad en del andra, lagt till referenser till litteraturen lite här och där.. En hel del har blivit gjort! Jag ska se till att göra klart fråga 1 och 2 idag, så att jag kan fokusera på den aningen svårare fråga 3 helt och fullt imorgon. Sen är det bara att sätta igång med nästa kursdel..

Om en stund blir det ett varmt bad och en bra bok (Michael Connelly - Fallet avslutat).

Eh, jo, det var ju även så att jag är pank (precis som alla mina vänner, förutom E då, men hon räknas inte bara för det). Så jag skulle verkligen inte kunna handla ett dugg fram till nästa löning. Men trots det har jag lyckats peta iväg en H&Mbeställning. Fan.

Nä. Nu ska jag återgå till tentan.

ohmygod

Jisses, jag har verkligen inte gjort något vettigt på hela dagen. Jag har enbart tvättat, ätit mat och kastat kvitton sen 1½år tillbaka i tiden. Vad hände med tentapluggandet? Iofs har jag både lördag och söndag på mig, men ändå.

Nej, om man skulle ta och slänga ut lite saker på tradera bara för skojs skull. Mest för att slippa plugga alltså.

Arslet ur vagnen

Igår spelades det Laserdome för första gången i mitt liv, och jäklar vad grym jag var (andra omgången det vill säga..) Jag blev rankad som nummer 5 av 15, vilket jag är grymt nöjd med. Bäst av alla var ju utan tvekan Petra, som fick 900 minus första omgången, och som även hamnade sist sista omgången! Grymt bra jobbat av oss! :) Jag är mest nöjd med att jag slog Albin, eftersom han bara måste tävla i precis allt, och blir skitsur om han inte vinner. Ha!

Nu ska jag snart skjutsa runt mamma en sväng, sen ska jag koka kaffe och sätta igång med hemtentan igen. Ikväll blir det Tvspel med Petra och Elin, och även en väldigt upphaussad mangosallad som P läste om i metro.

Nej, nog med detta. Jag har på tok för mycket att stå i.


mmm.

Nu blir det tacos. Sen blir det en jävla massa alkohol, och efter det Harrys. Petra, jag och Elin. Det blir nog fint det.
Vi hörs väl imorgon när jag vaknat till liv!

Nej, fortfarande inget internet.

Det är lite mycket nu. Idag ska jag fortsätta med tentan, ringa tele2 och be dem ordna mitt bredband, träffa P för att beställa P&L- biljett, fika med P, äta våfflor, motionscykla och jobba.

Har ni någon som helst aning om hur mycket kalorier det blir om man lägger ihop våfflor+grädde+sylt!? Det är fanimej ett kaloriintag som man kan klara sig på en hel vecka! Helt galet.. Men är det våffeldagen så är det. Sen får det väl bli soppa för resten av året eller nått sånt.

Tentan och jag är inte riktigt överrens. Ibland funkar vi SÅ bra ihop, och ibland vill jag ha sönder både datorn och litteraturen bara för att de inte samarbetar med mig. Jag förstår inte vad jag fick idén att börja plugga på universitetsnivå från. Jag funkar bra i sammanhang där lärare ger mig toppbetyg bara för att jag alltid är bättre än alla andra. Men jag är verkligen inte bättre än de jurister och psykologer som är kurskamrater till mig. Man kan ju bli ledsen för mindre.

Tentan i kriminalpolitik, here I come. Efter att jag ringt tele2 förstås.

Ingen rast, ingen ro.

När alla kunder lämnade ICA idag så bestämde sig Petra och jag oss för att möblera om fullständigt på godisgavlarna, en sisådär vid halv tre. Efter att ha stökat ner en del så gick jag hem vid tre och lämnade Petra åt sitt öde. Det är bra kopmisanda tycker jag! :)

Amazon i torsdags var riktigt kul, synd bara att jag inte kunde dricka så mycket, eftersom jag skulle upp och köra bil i ottan på fredagen. Efter nästa amazonfest så ska jag fanimej ta ledigt, så att jag kan köra järnet. Det är en bra plan tycker jag.

Mitt internet samarbetar fortfarande inte med mig, så nu har jag mailat till tele2 och hotat dom med ett och annat. Jag har ju en tenta snart, jag MÅSTE ha mitt internet. Orka gå in till rummet bredvid när man kan ligga i sin säng med datorn. Detta kan vara århundradets I-landsproblem. Men så är det.

Nu vet jag i alla fall när jag ska klippa mig, och det krockar inte med laserdoomspelandet. Vilket är bra. Så nu ska jag betalar lite räkningar (bland annat två MYCKET (jag hoppas ni känner av ironin där..) lockande skolböcker för nätta 700kr) och två traderaauktioner, sen blir det TACOS. Oh, jag är så överhypad när det kommer till tacos. Det är ju lätt den bästa maträtten genom världshistorien.

Nej, ordning i leden. Hej.

Internetsamarbete = noll

Jag har varit lite inaktiv, vilket beror på att mitt internet vägrar samarbeta med mig.. Jag får upp ett tjusigt felmeddelande där det kort och gått står "Kontakta fjärrdatorn eller hjälpsiten". Det är ju bara det att hjälpsiten enbart funkar ifall internet funkar. Och fjärrdatorn vetefan vad det är för något. Det är nått fel med den i vilket fall som helst. Så nu har jag vågat mig in på pappas dator, som är så fruktansvärt långsam att jag vill slita mitt hår!

Igår spelades det innebandy, ICA vs. Flens Innebandys damlag. Förlust för mitt stackars ICA, men jävlar vad bra vi var, iaf med tanke på att enbart två av oss spelat innebandy tidigare! Jag vill ju stolt påpeka att jag gjorde assist till vårat enda mål! :)

Ikväll är det dags för Amazon igen, så nu är det middag, förkrök i samband med tillfixning och sedan kommer kusinen och hämtar mig.

Mina vänner som har koll på vårat laserdoomspelande, när hur och var? Jag har en klipptid nu en torsdag här framöver, så den får absolut inte krocka med den! :) Kan någon höra av sig till mig? :) (jag vet iofs inte när jag ska klippa mig, men jag har mailat min frisör angående tiden!).

Det är mycket nu helt enkelt.

Det här med att ta itu med saker direkt. Nja.

Nu ska jag göra en skoluppgift som ska in idag. Så fort jag läst klart boken som uppgiften handlar om, såklart. Jag har skjutit på detta heeela dagen, så det börjar bli dags nu.

Det här är ju dessutom min första lediga måndag sen augusti. R grejade lite med tiderna på jobbet, så jag jobbar på skärtorsdagen istället, vilket är den värsta dagen på året. Men sånt är kul, då händer det ju i alla fall något! Så nu är det jobb tis-lör. Däremellan ska jag hinna med en innebandymatch (ICA vs. Innebandydamerna!) och en utgång på skärtorsdagen. Det blir fint det.

Fanimej om man inte ska ta sig ett bad när man är klar med skoluppgiften?

No-One but You (Only the Good Die Young)

And now the party must be over, I guess we'll never understand
The sense of your leaving, was it the way it was planned?
So we grace another table, and raise our glasses one more time
There's a face at the window
And I ain't never, never saying goodbye

One by one
Only the good die young
They're only flying too close to the sun
Crying for nothing
Crying for no-one
No-one but you

For starters, I'll have the garlic bread..

Nu är jag hemma igen. Efter en vecka av shopping, skräpmat och trötta fötter. Kombinationen av halsont, snuva, hosta och allmänt vedervärdigt tillstånd lyckades jag dra på mig på planet till London.
"Det blir lite hoppigt nu när vi landar, det blåser lite" sa kaptenen. No shit, det blåste 42 sekundmeter. Heathrow och Gatwick stängde igen sina flygplatser, men det mycket eminenta bolaget Ryan Air sitter minsann inte och rullar tummarna.

Sen shoppade vi. Åt vitlöksbröd. Shoppade. Drack kaffe på Starbucks. Shoppade. Läste. Sov.
"We Will Rock You", världens kanske mesta feel-good musikal besöktes. Tre timmar av ångest över att jag aldrig kommer att få uppleva Freddie Mercury live. That's a shame.

Vi hade riktiga täcken på rummet och hamrande polacker utanför fönstret. Brandvarnaren drog på varje morgon eftersom de brände vid det rostade brödet i frukostsalen.

Officiellt så utnämner jag nu följande tre affärer till Londons, och kanske världens, bästa;
1. Boots. (Med motiveringar som LemSip, Deep Heat och makalösa antiseptiska krämer och diverse annat att botanisera bland, så står sig Boots som en klar segrare).
2. Waterstones. (8 våningar böcker talar för sig själv. En härdad bokläsare som jag själv kan börja tro att man befinner sig i paradiset. Deras 'True Crime'- avdelning är helt makalös.)
3. HMV. (Okänt antal våningar med DVDfilmer, CD-skivor och alla boxar du drömt om, och likaså drömt mardrömmar om..)

P och jag åt "Hot cookie dough dessert".

Väl på Stanstead igen för hemresa knallade vi in på taxfreen, eftersom vi nu fick debutera där. Vi frågade hur mycket vi fick ta med hem, per person. Så mycket ni kan bära fick vi till svar. Vi klarade fem liter var. Hade vi varit vältränade hade vi fått ta med det dubbla hem.

Men nu när man är tillbaka i verkligheten så är det annat på schemat.
Påskveckor på jobbet bland annat. Tentaskrivande. Så småningen om blir jag ju fattig student, och då blir det inga mer extravaganta shoppingresor varje år.

Svenskt kaffe nu.


Såhär dagen efter och dagen före.

Ralles 30-årsfest gick av stapeln igår, och det var en mycket trevlig tillställning! Träffade allt möjligt löst folk, riktigt kul att mingla runt där må jag säga. Jag "råkade" göra en latinokille rätt upprörd dock.
"Hej, jag heter Juan!"
"Nähä, det menar du inte, haha?"

Men vad kan man vänta sig, heter inte alla latinos Juan eller vadå? Men efter en stund hade han nog glömt mitt svagt rasistiska påhopp. Tur de.
Det blev en del bilder igår, bland annat ett jättefint bildspel på Emma D på toaletten då vi samtidigt försökte ändra inställningarna på kameran. Dessvärre inga bilder på födelsedagsbarnet, men det är sånt som händer.

Imorgon gott folk --> LONDON!
Ah, så skönt det ska bli. Jag är hypertaggad. Så vi hörs framåt lördag eller så. Ha så kul hemma i Sverige suckers.

Saturday night's all right

Laddar just nu inför Ralles 30-årsfest ikväll. Eller ja, laddar och laddar.. Jag har badat och blåst håret. Sen har det inte blivit så mycket mer. Det är ju alltid bekymret med vad man ska ha på sig. Och vart förfesten ska hålla hus. Malin skulle styra upp, så jag får väl ringa och tjata lite på henne.

Mat måste ätas också. Där har vi dock problemet med att man måste laga till den. Dagens I-landsproblem alltså.
Men det löser sig sen. Jag ska ta mig en Likör 43 med mjölk innan jag går, sen blir det vin och vin och mer vin. Och så självklart turkisk peppar shot. Ooh ja.

Sen ska vi vara pigga och glada imorgon. Eller inte. Petra och jag lämnar Flen kvart i fem på måndag morgon för att ta planet till London. Det blir fint. Jag får alltså sova hela dagen imorgon utan gnäll. Men plugga måste jag göra, men det får helt enkelt gå.

Nej, nog tjatat här nu. Mat var det sagt.

Helvetesjävlaskit

Jag körde sönder en sidospegel till bilen idag.

BRA PERNILLA!

Jag är pank, och de få pengar jag har kvar ska användas till att betala övervikten på bagaget på väg hem från London. Hur ska jag kunna reparera bilen? Vet ni hur dyr en jävla backspegel är?

Jag blir så sur på mig själv. I och för sig har jag bara mig själv att skylla. Vi kan väl helt enkelt bara vara glada över att det var min alldeles egna bil och inte någon annans som jag hade sönder. Men jag pratade med en jäkligt hjälpsam och schysst mekaniker på ICA, han var och hämtade paket och eftersom han såg ut som en mekaniker så passade jag på att fråga lite. Så han gick ut och kikade på bilen, och gav tips på vart jag kunde hitta en ny backspegel. Härligt med sådana människor!

Nej, nu ska jag se skräp- programmet på trean. Jag älskar människor som inte har vett nog att städa efter sig. Grisar.

Någon blir gubbe idag...

image465

Grattis Ralle som blir hela 30år!

Det här med kontaktnät.

Det här med att ha ett bra kontaktnät utav människor sägs ju vara bra när man vill ha nytt jobb eller en schysst lägenhet. Men att skaffa sig ett mindre kontatnät, t.ex. på jobbet, kan vara ack så bra. Jag har flera. Tillexempel så får jag alla prylar som finns med i tidningarna utav J. Idag blev det en bok, vilket innebär att hela dagen blir bra. Frukten får man vilda persikor av ifall man tjatar länge och slutligen ber snällt, och dom kostar ju hutlösa fyrtio kronor för fyra stycken. Vissa kollegor i delin bjuder på en vaniljbulle på lördagsmorgonen ifall vaniljsmeten inte ligger exakt som den ska. Ni hajar.. Kontaktnät is the shit.

Därför annonser jag nu efter följande av mina kontakter här på bloggen.
Vem vill ge Pernilla....;
... en tvåa på minst 30kvm i Stockholms innerstad?
... pengar så att jag klarar även den här månaden?
... de resterande två miljoner Stephen King böckerna som finns utöver de sjutton som jag har?
... Jerichoboxen som måste beställas från USA?
... en stadsjeep så att jag slipper tuta runt i seaten?
... en jorden-runt-resa med all inclusive?
... en Mulberry Roxanne- väska så att jag slipper ha ångest över att jag inte sparar ihop till en?
... ett gymkort och någon som tvingar mig att till att använda det?
... en trisslott som berättigar till 25lax i månaden i 25 år?


Tack för att ni tar er tid och hör er för med alla ni känner.

Ett dyrt konstaterande..

Jag snickrade nyss ihop en ikeahylla. Så äntligen har alla mina DVDfilmer en plats (bortsett från Vänner- samlingen, den är lite för mastig för att rymmas i en hylla..) Det blev t.o.m. en liten lucka till min Criminal Minds S02- Box som bör komma nu i veckan. Helt perfekt alltså.

Bortsett från hyllan så har jag jobbat precis hela dagen, 11-20. Jag har även konstaterat för mig själv att jag omöjligen kan bo i en etta på tjugo kvadrat när jag väl flyttar. Nejnej, jag måste ha minst trettio kvm. Gärna två rum och kokvrå, bara så min säng slipper stå i köket typ. Efter att jag konstaterade detta insåg jag att en sådan studentlägenhet kostar cirka 6000 i månaden. Det innebär att jag har 1200kr kvar av csnlånet varje månad. Och det får fan räcka, jag kan verkligen inte bo hur litet som helst. Enbart mina böcker täcker ju typ femton kvm. Vart ska jag då få plats?

Så nu jäklar, London om exakt en vecka, sen blir det att spara vartenda jäkla öre!
Jag kanske till och med måste sjunka så lågt att jag får börja agera fylletaxi åt folk.. Fy.

Come on darlin', bring on the night

Jag har jobbat idag. Och sen har jag spelat patiensduell mot A på nätet. Det är alltså det jag lyckats åstadkomma denna regninga söndag. Att städa, tvätta, plugga och göra annat väsentligt liksom föll bort där ett tag när A knappade in på mina grymma poäng på PD. För att informera ytterligare så har jag numera gått över till kortspel på nätet där jag EJ spelar med riktiga pengar. No more bingo for me. Än så länge i alla fall.

Nu ska jag åka och hämta föräldrarna på stationen. Sen blir det kaffe.

(och kvällens rubrik är självklart tagen från Bruce Springsteen - Bring on the night. Vad annars?)

Moralpredikan eller något åt det hållet.

Det är fint när två fast anställda människor står och dividerar på sin arbetsplats. Vi diskuterar allt möjligt, bland annat hur tråkigt det kan vara en lördageftermiddag på ICA. Då kläcker jag den ultimata kommentaren "Frågan är ju bara när man ska säga upp sig här och skaffa sig ett liv?".

Pernilla for gods sake, du har en fast anställning! LÖN varje månad. Vissa mycket trevliga kollegor, andra mindre trevliga. Skit samma om det är långtråkigt. Vad skulle jag gå upp för på morgonen annars nu för tiden? Det är ju för fan inte ens varmt ute.

Dagens klyscha är alltså: Var nöjd. Det hade kunna varit så inihelvete mycket värre.

Efter att ha slutat jobba så har jag slöat på heltid här hemma. Förutom ett bad och lite middag så har jag verkligen gjort nada. Så nu ska jag engagera mig i något i sisådär en trettiofem minuter, sen blir det till att kolla klart på Dexter, säsong ett.

London nio dagar kvar. DET är något att kliva upp ur sängen för, det ska ni veta!

hits