Snart slut

Tiden går så himla fort. Skolan är slut om en och en halv vecka, och då är jag klar med första året på gymnasiet. Och om två år så är jag helt utan skyddsnät, har bara mig själv och alla mina planer. Känns nästan lite oroväckande, men bara nästan. Ska bli skönt att få börja leva på riktigt, med allt som jag har i tankarna som jag vill göra. Min lista på 'saker att göra innan jag dör' växer sig bara längre och längre. Bland annat ska jag bada med delfiner i Australien och spela Texas Hold'em i Las Vegas. Jag och pappa har spelat hela helgen, men han är snäppet vassare än mig.

 

I helgen jobbade jag en hel del, och åt god sushi. Imorgon bär det iväg till Tuna Park, mamma ska handla lite så jag hakar på. Kanske så kan man hitta nått. Dock inte min typ av butiker, men i alla fall, det skadar ju inte att kolla runt lite.

 

Jobbar på torsdag, sen måste jag ta tag i hemprovet i samhällskunskap. Det är en hel del att svara på, och jag har inte orkat börja. Men snart är det över för den här gången. Just nu vill jag bara att det ska vara den 26 juli så jag får ta del av lite riktig värme i Bulgarien. I höst ska det nog bli en weekend till antingen Paris eller Rom har jag tänkt. London låter inte helt fel det heller.

 

Har planer på att skicka in övningskörningspapperna den här veckan, det är helt sjuk hur seg jag är med vissa saker. Iofs lockas jag inte särskilt mycket av körkort, men det kan ju vara bra att ha. Nu blir det däremot ett bad så att jag kan läsa ut 'Underdog'. Sen ska jag ta itu med 'Krig och Fred' eller 'Holy Blood, Holy Grail'. Härligt! :)

Take care! / P


Två veckor

Åh, idag skulle jag ju se Top Model, men som vanligt så tog jag fel på tiden. Attans.

Sista två veckorna av skolan är snart över, och tyvärr så har jag TRE Spanskaprov, ett hemprov i Samhällskunskap A och ett prov i Naturkunskap B. Plus en bok att läsa ut, som jag konstigt nog inte ens kommit halvvägs i. Sen är det över för den här gången, tack gode gud. Fick reda på idag att jag får ett MVG i Datakunskap, vilket jag absolut inte förtjänar, så tack för den! :) Nu vill jag bara höra hur det går på Svenskan, Samhällskunskapen, Geografin och Spanskan. Har även fått reda på att det blir Sp2Ku, alltså Kulturinriktning, vilket ska bli kul. De två första individuella kurser jag kommer att läsa är Psykosocialt Arbete och Engelska Skrivkurs. Väldigt nöjd, eftersom dessa var mina förstahandsval. Jippie! ;)

 

Stockholm i tisdags, köpte årets fulaste/största/tuffaste solglasögon som jag är helt kär i, och som jag envisas med att använda allt som oftast, även i matsalen. Ha! :) Inhandlade även en otroligt fin Ralph Lauren Piké i turkost (lite dyr dock, 950:-, men det var nyaste modellen!) och ett par sköna surfarshorts i gult/grått/vitt. Sen var större delen av pengar slut, as always.

 

Jobbar nu i helgen, lördag & söndag. Big Brother finalen på söndag måste ju ses, och jag tror nog att Britt eller Carl-Fredrik tar hem det här. De är i alla fall de enda som förtjänar att vinna. Tina kan dra åt skogen nu med det samma, jösses vilken hemsk människa. Tvi.

 

Nej, nu blir det att lägga sig i sängen och kolla in första avsnittet av "The 4400" på trean. Tänkte se filmen på femman, men så länge orkar jag inte vara vaken. Det får nog bli att hyra den istället. Blir till att äta sushi nu någon dag, ååh så gott. jag som har längtat så länge! På onsdag också dessutom. Härlig vecka jag har framför mig! Ska börja övningsköra snart också, ska bara skicka in massor med papper, sen är jag igång ute på vägarna! Härligt.

 

Take care! / P


Slagsmål vs. Prov

Aaah, vilken helg! I lördags var det fest, rätt så skoj, med mycket härligt folk. Tyvärr så finns det ju alltidfolk som bara måste bråka och slåss. Det resulterade i att två killar blev av med framtänderna alldeles i onödan. Och jag vet vilket jäkla helvete som väntar dem, för en gång i tiden fick min bror hela framraddan utslagen av en kille som trodde att Mogge var en annan person. Så vissa människor borde lägga av med alkoholen för ett tag framöver. Beter man sig så, så är det ju inte nån mening med det. Blir man mer social, pratsam och vill dansa lite mer är det ju positivt, men får man ett behov av att slåss så är det ju bara att lägga ner. Extremt omoget, för att inte tala om hur taskigt det är mot dem som ställde upp och fixade fest. Vid ett stängde polisen av alltihop och alla fick åka hem. Kul slut för en fest, verkligen.

 

I söndags bar det av till Solna för att spana in Mogges nya lägenhet. Otroligt härligt, med ett äldre stuk (som halvmeterhöga lister både i golv och tak, och meterhöga väggar, stooora fönster o.s.v.) Själva Solna var inte alls likt en förort, utan hade mycket parker och lummiga ställen, väldigt mysigt. Ska upp dit i Juni för en helhelg med Mogge, lite (mycket) shopping, äta på resturang o.s.v. Dit skulle jag lätt kunna tänka mig att flytta, 15 min med cykel in till storstan, grymt centralt. Åt lite god mat igår, myste framför TV:n och snodde med mig lite DVD filmer hem.

 

Lyckades med att gå och lägga mig alldeles för sent igår, vilket innebar att jag var grymt trött idag i skolan. Redovisade min powerpoint presentation (som lätt var bäst av alla hittils) på datakunskapen, och hade sen prov i geografi, om Näringslivet och dess förändring. Trodde att jag inte kunde nånting, men det gick extremt bra, så det blev ett garanterat VG, kanske till och med ett MVG. Fick tillbaka Nationella i Matte A, där jag skrapat ihop 45 av 60 poäng, vilket var ett bra VG. Får tillbaka resultaten för Nationella i Engelska A på onsdag, iaf uppsatsen, läsförtståelsen och hörförståelsen. Det muntliga har vi redan fått betyg i, och där skrapade man ju ihop ett starkt MVG. Inte helt fel! :)

 

Tänkte ta en promenad idag, men orken tryter. Blir att tvätta lite kläder, städa rummet och glo på TV istället. Definitivt en mycket skönare idé. Ska beställa ny parfym och en otroligt snygg lacoste klocka så fort jag får pengar, så jag lär väl fortsätta med att vara totalt pank två dagar efter löning.

 

Har (igen) kommit på vad jag ska göra i framtiden, men nu känns det mycket bra, aktuellt och kul. Redovisning av det kommer senare! :)

 

Take care / P


Fest ikväll

Jobbade igår, och tiden rann på som bara den, väldigt skönt. Efter att Henrik varit jättesnäll och åkt till statoil för att köpa snus till mig och sedan skjutsa hem mig så blev det att lägga sig i sängen, läsa expressen fredag och äta lite choklad. Imorse när jag låg och försökte somna om ringer telefonen, och jag bestämmer mig för att ignorera den. Efter ca 40 signaler slutar det, och när jag väl släpar mig upp visar det sig vara ett mobilnummer som jag inte känner igen som har ringt. Så nu är jag allmänt jättenyfiken på vem sjutton det var som ringde.

 

Ikväll är det fest som gäller, i Vadsbro, och av erfarenhet vet jag att de festerna alltid blir roliga. Väntar nu på att Ida ska komma hem ifrån Katrineholm så jag kan tala om för henne att jag har ordnat skjuts hem. Förfest hos Adlen kanske? Måste diskutera mer med Ida om hur det ska bli. Imorgon måste man dock släpa sig upp hur tidigt som helst, vilket inte känns särskilt lockande. Men lyckligtvis vet jag vad jag ska ha på mig, vilket alltid är en lättnad. Bör väl förvänta mig att Ida kommer hit sen för att länsa min garderob på en hel del kläder, som alltid! :P

 

På tisdag har vi programdag i skolan, och min klass ska upp till Stockholm. Två tråkiga saker ska upplevas, jag kommer inte ens ihåg vad. Men det blir tid över för shopping, så det känns inte helt meningslöst. En bra stund på något café ska det bli också, med en riktigt god caffe latte. Nu får man bara hoppas på fint väder så man får lite färg i ansiktet.

 

Har tänkt på chokladfromage i snart en vecka nu, och från ingenstans så påpekar Elin att det är dax för chokladfromage och fruktsallad för oss nu. Faschinerande, men glad blev jag, för nu får jag äntligen en bra anledning till att äta det. :)

 

Nej, nu måste jag ta tag i mitt pluggande. Geografiprov på måndag, massor med sidor att läsa igenom och jag har inte ens börjat. Sanslöst, men inte helt ovanligt. Man kanske skulle ta och sätta sig i solen. Japp, så får det bli!

 

Take care / P


Nybörjare

Jahapp, efter alla skriverier och allt snack så var ju även jag tvungen att börja blogga.

Rent allmänt har den här dagen varit helt okej. Började som vanligt med att ställa klockan alldeles för sent, vilket innebar att jag blev försenad - igen. Trillade in mitt i ett prov på svenskalektionen, som jag absolut inte hade läst på till. Jag tycker nog ändå att jag skötte det rätt snyggt, med lite påhittade idéer om varför svenskar inte förstår danskar. Svaret att de pratar grötigt är nog inte riktigt vad svenskaläraren var ute efter dock.

Om tjugo minuter slutar min datakunskapslektion, vilket gör att jag har tjugo minuter på mig efter lektionen att springa upp till ICA, byta om (förhoppningsvis äta en frukt) och sedan sätta mig i kassan till åtta då jag får gå hem och sova lite. Fast då bör jag dock plugga till geografiprovet som jag har på måndag. Men jag tvivlar på att jag kommer orka det, så det blir nog bara några sköna vänneravsnitt på DVD, eller så köper jag ELLE innan jag går hem från jobbet.

Var hemma hos min stackars Petra idag för att göra henne lite sällskap. Stackarn har precis opererat bort sin blindtarm, så hon lever på alvedon. Hon rör sig även som en gammal tant, vilket såg rätt komiskt ut. Vi åt lite glass och löste korsord, vilket var mycket mer givande än den spanskalektionen som jag egentligen skulle ha varit på. Hoppas att hon kryar på sig snart nog nu, så man får se henne lite oftare.

Imorgon blir det mera jobb, till stängning. På lördag ska jag fira Ida som fyllde år förra helgen, och sen så blir det fest på kvällen. Åker upp till Stockholm på söndag för att hälsa på min bror i hans nya lägenhet. Fullt upp hela helgen alltså, men måste nog trycka in lite pluggande nånstans också, hur nu det ska gå till.

Take care / Pernilla


hits