Sparlåga

Bloggen går lite på sparlåga just nu. Det kan bero på att det inte görs många knop här för tillfället.

Imorgon är det handledarmöte om PMet som gäller, och sedan är det två timmars föreläsning om "hur man skriver en bra uppsats". Kul.

ONSDAG är the BIG day. Jag, fadren och P lämnar Flen vid tolvsnåret med fullpackad släpvagn för att hämta nyckeln till min lägenhet och sedan ska det bäras grejor. Och när allt är uppburet åker vi till IKEA, slänger i oss lite lunch och fyller sedan släper med IKEAinköp. Och sedan skall dessa prylar bäras upp i lägenheten... Jag kan bara se det framför mig, P och jag baxandes upp en säng två våningar. Inte en vacker syn.

Don't even ask

Igår hängde Sofie, Ellinor och jag hemma hos Sofie, där planen var tentaplugg. Vi satsade dock mest på tacos och fyra flaskor vin. Som ni kanske förstår så spårade tentapluggandet ur lite. Men det var trevligt! Tentan, ja. Vi säger som så att det kan gå PRECIS hur som helst. Men jag känner att jag gjorde så gott jag kunde (och lite till faktiskt). Muy bien. Vi firade med thailunch och vin efter det, och jag köpte en apsnygg kavaj som jag letat som en galning efter sedan januari...

Jag är hungrig. Jag orkar inte laga mat. Så jag tycker vi håller tummarna för att det finns grejer så att jag kan göra mig ett par varma mackor. Sen måste jag ringa Petra, det puckot. Vi skrev nyss på msn, då skriver P att hon måste duscha, men att jag kan ringa sen ifall jag vill umgås ikväll. Varför inte bara säga att hon hämtar upp mig vid ett visst klockslag? Dum idé, för nu måste jag ringa så att P känner sig lite uppskattad. Och det är ju intelligent eftersom hon inte har nån täckning på mobilen i sin lägenhet. Bra planering! Mackor först, P sen!

Jag är dessutom övertygad om att någon mycket obehaglig person lagt till mig på msn... Först och främst, alla vet väl att jag endast använder msn en sisådär 2 gånger i månaden? Alla vet att jag alltid är visa som offline när jag väl är inne (msn används för att lokalisera P). Så varför lägger någon obehaglig person till mig för? ICK!

Mackor var det ja.

Ruttet

Jag pallade inte att sola idag. Så länge man inte är genomskinligt blek så får det fan gå ändå. Men jag hämtade mina tre par skor hos skomakaren, och vilket sjukt bra jobb han hade gjort! Glad, det är vad man blir.

Tentapluggandet har gått fruktansvärt uruselt, jag läste 6 sidor i en artikel sedan la jag ned skiten. Orkar inte. Det får helt enkelt bli en uppsamlingstenta i augusti.

Så fort Sara dyker upp i internetvärlden så ska det knåpas på PMet. Fan vad arg jag kommer bli om det skiter sig med våra domar och/eller kriminalregister. Så jag kan lika gärna passa på att fråga folket;

Är det någon därute som vill bli intervjuad? Kravet är att du ska ha våld mot djur OCH våld mot människor i din bakgrund. Sedan är det inte nödvändigt att du är någon form av galning som vill ha ihjäl mig. Bara allmänt störd funkar bra. Tack.

AH, tentaångesten kommer smygandes nu. Varför i hela fridens namn fick jag för mig att börja på Universitetet? Till råga på allt på en apkomplicerad kurs. Kunde jag bara inte läst något jag var intresserad av, typ mytologi. Det hade ju varit trevlig för omväxlings skull..

Jag orkar inte riktigt allt detta

Okej. Så här ser dagen ut, så skyll inte på mig ifall jag är frånvarande;

- Plugga till salstentan på lördag
- I stort sett skriva klart PMet
- Hämta skor hos skomakaren, köpa snus och sola solarium
- Hälsa på Nova


Kan tyckas som om detta inte är så mycket att stå i, men med tanke på att jag hittils inte pluggat något till tentan så har jag en hel del att ta igen där. PMet blir bara mer och mer förvirrande, för tydligen så får man inte på en sån här "låg" forskarnivå hämta ut kriminalregister. Jag fattar ingenting, för inte fan hjälper det oss att kolla på all statistik! Mailen om intervjuerna verkar ha ignorerats av alla inblandade... AH, ni hör ju vilken röra det är..

Haha, har ni hört om Pirate Bays senaste upptåg? För 50spänn i månaden så kan man fortsätta ladda hem saker, men ingen trafik eller data sparas i loggar. Så staten kommer inte åt oss nedladdare i vilket fall som helst! Haha! Kanske är läge att byta till Pirate Bay? Någon som vet hur DC++ drabbas av IPREDlagen?

Onsdag

Jag har precis tryckt i mig så mycket våfflor som fick plats i min mage. Det är alltid en sådan besvikelse när man inser att man inte pallar med att äta mer.

Jag ligger och filar på diskursanalysen, efter att ha dividerat lite med Ellinor så tyckte vi båda att jag skulle slänga in ett stycke om vad fan en kritiskt diskursanalys faktiskt går ut på, med lite begreppsförklaringar och dylikt. Nu är detta i stort sett gjort, jag är uppe i 3,5 sidor av 5, så nu är det bara att fortsätta analysera, för att sedan få till en liten problematisering av metodval sådär till slutet. Bajstråkig uppgift som ni kanske förstår, men när denna är gjord så kan all energi läggas på examensarbetet vilket ska bli skönt. Det är så jävla komplicerat att hålla fyra olika kursmoment i huvudet samtidigt.

Nu återstår det SJU dagar tills jag hämtar nyckeln till min lägenhet. Så när jag skrivit klart diskursanalysen så bör jag röja vidare bland mina ägodelar. Lika jobbigt varje gång - vad ska få äran att följa med till lägenheten, vad ska kastas, vad ska jag dumpa hos föräldrarna... Fan, jag gillar ju ALLT jag äger. Trots att det är meningslöst, eller bara inte funkar på grund av platsbrist.

Förövrigt bara två veckor kvar till Skottland nu. Myspys.

Det är mycket nu

Mycket har varit på gång idag. Diskursanalysen har det knåpats lite med, men än så länge är det en hel del kvar vilket måste göras imorgon eftersom det är inlämning torsdag förmiddag.. Jag har även mailat halva Sverige i samband med C-uppsatsen, och slängde precis iväg ett sista mail till mina fantastiska, mytomspunna, hemlighetsfulla (ni hajar - jag borde inte ha den här mailadressen alltså) kontakter på Rikskrims Gärningsmannaprofilgrupp. Så nu håller vi lite tummar så att jag får precis de svar som jag vill ha! :)

Det blev även en sväng till Katrineholm där ÖB besöktes för en uppladdning av tråkiga städprylar och annat till lägenheten. Toalettborste (bland annat) är ju inte sånt man vill lägga pengar på.. Så jag tröstade mig själv med att köpa en förpackning chokladpudding! Mumma! Besökte även en leksaksaffär för att inhandla 6månaderspresent till Nova. Barnet ÄLSKAR ju att stirra på TVn, precis som sin far (och resten av familjen?), så självklart köpte jag en sån där ful lite "TV" som man vrider upp. Bilden rullar sen, och en mycket frustrerande variant av "Old McDonald had a farm" spelad upp. Perfekt! Man måste älska saker som för oljud..

Imorgon står följande på schemat;
- Hämta skor hos skomakaren
- En sväng i solariet
- Skriva klart diskursanalysen
- Knåpa vidare på PMet
- Köpa en stock snus (löning imorgon för tusan!)
- och förhoppningsvis trillar ett Mario Allstars ner i brevlådan, så då blir det nog en del SNES för min del!ICKE ATT FÖRGLÖMMA!
Våffeldagen imorgon! Bästa dagen på heeela året!

Evil plan laugh

Måndag igen, första dagen i resten av våra liv eller vad man nu vill påstå. Jag vet i alla fall att det finns en del att syssla med en snöig (!) måndag som denna.
- Först ut har vi en textanalys som skall skrivas som den sista delexaminationen i Metod III. Jag ska göra en diskursanalys på en insändarartikel som fanns med i senaste numret av Djurens Rätt (ni vet, den som zoofilen skrev? Creepy).
- Sedan ska jag gå till skomakaren och be honom snygga till tre par skor (jag vet, jag skulle ha gjort detta för ungefär två veckor sedan, men IDAG ska det bli av!)
- Jag ska hämta ut restpengarna från bilförsäkringen på banken (återigen, det SKA bli gjort idag).
- Jag ska vara sällskap åt Petra när hon ska ordna ny körkortsbild i Katrineholm.
- Jag ska knåpa vidare på PMet till examensarbetet. Plus att jag behöver leta fram fler artiklar med tidigare forskning, och det är fanimej inte det lättaste att hitta sånt som går att ladda hem gratis.
- Sedan bör jag fylla på min iPod med allt jag laddat hem på sistone.

Och så glömmer jag givetvis bort att jag behöver plugga till min omtenta på lördag. Borde man inte bli godkänd bara man verkligen hoppas på det? Jag håller tummarna för att det fungerar på det viset!

Nio dagar kvar tills jag får nycklarna till lägenheten. Nio dagar kvar tills Petra och jag ska slita ut oss totalt genom att släpa upp första flyttlasset. När familjen hjälper till på lördagen tänker jag inte bära någonting! Ha!

Ååh, förresten, PETRA du som skrattade åt min Donald Trump- idé! Fonderna jag köpte har redan ökat en del i värde, trots lågkonjunktur och allt! Det du! Caaa-ching! Ha!

Gå ut och var glad din jävel!AH vilken kväll vi hade igår! 3 timmar fullt ös, Uffe i högform!
Håll mig.. Åh ingenting, Hon gör mig galen, Gå ut och var glad, Öppen väg, öppen bil, Folket bygget landet...
Nyförälskad kan man säga. P och jag möter givetvis upp Uffe igen i sommar, för gubben lägger inte av ännu!

Fan, ni anar inte hur jävla fantastiskt detta var!
Att den där rösten faktiskt kan existera i verkligheten, det är bortom min förståelse.
Gåshud.

Alltid roliga fredagar hos mig?

Jag har precis insett att jag måste sluta upp med mina dumma dyra vardagsluncher. Det är fan inte hållbart med en snål mozzarellasallad för 75kr. Dumma Stockholm som är så dyrt och pretentiöst. Fast Stockholm är ju förvisso underbart på sitt sätt.. Så fort jag flyttat så blir det ekonomiska (och mättande!) matlådor! Yey!

Jag ligger mest och degar just nu. Borde väl plugga till min omtenta, men jag har inte riktigt någon lust. Borde även jobba vidare på PMet till examensarbetet, men som sagt, energin tryter. Det får bli en kopp té och en bok så fort jag hängt tvätt.. Fast jag kanske skulle kunna packa ännu mer? Mmm, det är så roligt att packa!

Imorgon är jag out of reach, weekend med P.

Kolla kolla!Kolla in vad jag budade hem på Tradera! Ett Super Nintendo!
FAN vad kul det är med SNES. Ah, jag är så lycklig just nu. Nu ska jag bara buda hem lite klassiska Super Mario spel, sen lär ni inte se röken av mig på ett bra tag. (Det ingick dessvärre bara ett tennisspel..)

Petra, jag tänkte att du och jag ska ta en liten utflykt någon dag och hämta upp detta i Katrineholm/Baggetorp. Du är självklart först ut för provspelning (vilket vi kanske kan ta ihop med den där Bombay Sapphiren?)!

Dagens

Fullt upp för tillfället!

Grejen med examensarbetet var att (vilket nu är godkänt och klart) jag har slagit mig ihop med min nyfunna kompanjon Sara för att skriva ett gemensamt arbete. Vi ska undersöka huruvida det finns ett samband mellan att människor som begått våld mot djur senare i livet begår våld mot människor. Så vi ska sitta och gå igenom åtal och domar, intervjua psykologer och hela köret. Kan bli riktigt bra detta! Vi satt och knåpade lite på vårt PM idag och allt känns stadigt och bra.

Väl hemma igen så fick min käre far för sig att vi skulle ta ner alla flyttlådor och grejor från övervåningen till undervåningen. Så jag har burit lådor för glatta livet i vad som känns som evigheter nu.. Men snart är allt nedpackat, och jag är mycket glad över att Petra ska hjälpa till och bära! P, du tar alla boklådor va? Haha!

Imorgon är det 3h seminarium igen, diskursanalys denna gång. Jag har bara läst ett kapitel av fyra, så jag vet i alla fall vad jag ska ägna resten av kvällen åt.. Jag ska ha rätt tråkigt alltså. Men på lördag blir det desto bättre, för då ska P och jag lyssna på Ulf Lundell i tre timmar! Mys. Sen har vi brors lägenhet helt för oss själva, så då kanske det blir en gammal goding; att sitta och snacka skit hela natten. Kan bli muy bien detta!

Om jag kanske skulle ta och göra mig en kopp té och sedan sätta igång med läsningen?

Förresten;
bokbloggen har vaknat till liv nu! Sakta men säkert så...

Söseri

Jag tyckte att jag hade varit sjuuukt duktig som packat nästan alla mina kläder och skor inför flytten. Nu hänger bara lite krafs kvar i garderoben som kommer att användas de två korta veckor som är kvar av mitt liv som bortskämd snorunge. Det är då jag inser att jag inte ens tänkt på alla de jackor och skor som finns i hallen.. Så glad i hågen börjar jag rota runt därnere, och är så duktig att jag slänger in fyra jackor i tvättmaskinen (och dessutom hittar 25kr i en jackfick, vad var det jag sa om att pengarna bara rullade in?). När jag sedan hänger jackorna på tork inser jag att en jacka saknar en knapp (vilket jag kan leva med), medan en annan jacka fan inte har en endaste knapp kvar! Lurad är vad jag känner mig. Nu har jag ju tvättat en jacka som jag måste slänga och det är fanimej slöseri med min dyrbara tid (märk ironin där..).

Nu går världens bästa TV-program! "Rent hus" äger! Världens härligaste tanter! Världens äckligaste människor! Mer sevärt än så blir det inte!

Ett lite annorlunda problem

Jag har haft ett väldigt annorlunda problem den senaste tiden, speciellt om man tänker att det är just jag som lider av detta problem.

Jag har helt enkelt massor med pengar just nu. Och ingenting att spendera dem på.
Kan tyckas vara ett väldigt värdsligt och märkvärdigt problem, men det stör mig. Jag har ju alltid levt på marginalerna tidigare eftersom jag spenderat ihjäl mig på onödiga saker. Men i och med att jag sålde bilen och sålde halva garderoben på Tradera så har det rullat in en hel del pengar. Så jag var helt plötsligt jätteduktig och la undan pengar till Skottland, pengar till soffan och pengar till allt som ska köpas på IKEA till flytten, pengar på ICA- kortet att köpa mat för... Men - det är ju massor med pengar kvar!? Vad göra?

Spara, såklart. Det säger alla. Och jag tror nog att jag håller med. Det är ju oerhört skönt att ha en buffert för oförutsedda utgifter, men även att spara pengar till framtida saker - jag kanske vill köpa en lägenhet så småningen om... Så jag gick in på min internetbank nyss och köpte lite fonder. Helt galet! Jag hatar ju egentligen fonder, eftersom man får restskatt när man plockar ut de pengarna (vilket jag surt fick erfara när jag plockade ut 15lax att shoppa kläder för i London ett år..). Men poängen är ju att jag inte ska hålla på och plocka ut de pengarna lite hur som helst. Så jag slog på stort och köpte fonder för 400kr! ;) Ingen saftig summa direkt, men det känns lite skönt att ha möjligheten att göra just det. Fan inte alla fattiga studenter som köper fonder sådär helt apropå en onsdageftermiddag.

Vem vet, det här kanske är början på mitt nya liv? Miljonär á la Donald Trump kanske är min framtid.

Bra&dåligt

Skapliga huvudvärken jag vaknade med för 1½h sedan... Kombinationen överdrivet mycket snor i systemet och 10h sömn gör inte direkt underverk..

Däremot: solen! Det är ju vårväder ute! Förvisso bara 4-5 plusgrader i skuggan, men ändå! Man bara måste ge sig ut för att få tag i lite solsken...

Kanske bra nyheter på gång!

Uhuu, det är lite spänning på gång nu.
Troligtvis blir det lite omvälvande ändringar i c-uppsatsskrivandet, och jag bör få svar imorgon (om nu inte min handledare hänger på krim- mailen vid den här tidpunkten, det ska vi låta vara osagt) på om det är okej och genomförbart. Blir det som det är tänkt så kommer det bli grymt bra, det är jag övertygad om! Men jag vågar inte säga något ännu, känns lite jinx över det hela då.. Återkommer alltså imorgon (förhoppningsvis) med en lite klarare bild över vad jag ska spendera de närmaste två månaderna med att göra!

Så morgondagen kan tänkas spenderas med en hel del planering av examensarbetet... Jag har varit så jävla lat hittils, har inte orkat planera något alls, så jag har en del att göra. Sen lär det väl bli en fortsättning på rensandet, slängandet och packandet här hemma. Imorgon är det ju bara två veckor kvar till flytten!

Sen har jag bara en arbetsdag kvar på jobbet innan jag är "arbetslös" hela april och maj! Fett skönt! Ligga på sofflocket hela dagarna.. (eller kanske skriva c-uppsats?)

Nu skall jag återgå till senaste Criminal Minds- avsnittet, "Demonology"..

Innehållsanalys av brevlådan?

Haha, lovely kommentar från Ellinor igår att jag körde en innehållsanalys på byrån! (Nu kanske det här bara är kul för oss som sitter med textanalyser i Metod III, men ändå!)

3h seminarie idag om innehållsanalys. Inte för att någon grupp riktigt lyckades med det som det var tänkt, men vi (jag) fick spy lite galla över Moderaterna och det gör man ju gladeligen så fort man får chansen! Gladare blev jag när jag kom hem och hittade denna i brevlådan;

Singstar Queen - Playstation 2

Bara Queen- låtar! Helt underbart!
Stackars ni som ska komma på min Singstar-inflyttningsfest.. Vad ska man säga? Ta med en egen mikrofon ifall ni vill få chansen att sjunga något.. För här har vi en som sjunger hellre än bra! =)

Middag känns det som om det är läge för nu. Sen återkommer jag, det börjar ju bli dags att trycka in lite inlägg på bokbloggen (Ellinor har gett mig en uppgift där! Kul att man har fans.. Haha!). Min tanke är ju att eftersom jag aaaldrig kommer ha en modeblogg så att man får massor med roliga gratisprylar, så är det ju vettigare att jag fixar Sveriges BÄSTA bokblogg och därmed får massor med gratisböcker. Bra plan av mig!

Sladdar och annat krafs

Läsningen går lite sådär. Jag fick för mig att jag skulle rensa ur byrån som ska med i flytten, vilket var lättare sagt än gjort. Innehållet bestod av gamla mobiltelefoner och kameror, diverse sladdar och en hel del manualer till olika elprylar (och kläder). Det är lite lurigt att avgöra om man har användning för en sladd bara sådär, så jag körde tillslut på devisen att om jag inte visste till vilken pryl den tillhörde, så skulle den kastas. (Ärligt talat kände jag inte igen en enda sladd.. Pappa räddade dock en antennkabel som inte ens var min.) 

Man hittar så mycket meningslösa prylar när man rensar. 3 olika cd/dvd- ställ i ful "modern" (tänk 2001 typ) utföring som man aldrig mer vill se i hela sitt liv. Gamla kassettband, massor med brända cdskivor, en fin kartong man tror sig ha användning för.... Fy fan vad skönt det är att kasta allting!

Nu ska jag väl återgå till den sjukt tråkiga läsningen om olika textanalytiska metoder.. Jag får glädja mig åt att man idag får söka till höstens utbildningar, och där hamnade självklart Psykologi överst på listan när jag lämnade min anmälan!

Fördelen med att ha ont i halsen är att man har en mycket bra anledning att frossa i glass!

Monday

Ny vecka coming up. Börjar bra hos mig, eftersom jag fortfarande är riktigt risig. Dock mår jag bra mycket bättre än igår, och det tackar vi 11h djupsömn för. Men ärligt talat, hur mycket snor kan en människa producera? Galet.

Dagen skall ägnas åt att plugga. Vi har någon form av seminarie imorgon, "Innehållsanalys" påstår de att det ska handla om, och det är obligatoriskt att vara där. Givetvis anser instutitionen att vi ska läsa en jävla massa böcker som vanligt, så jag håller just nu på att masa mig igenom Bergström & Boréus "Textens mening och makt". När några kapitel är avklarade där så har jag två artiklar att läsa. Och till seminariet på fredag ("Diskursanalys") så skall boken med den härliga titeln "Diskursanalys" läsas. Kul.

Jag borde även lämna in mitt PM till examensarbetet typ på onsdag. Det innebär att jag måste klura ut någon metod jag skall använda mig av, och jag känner inte för att göra det. Däremot har jag valt ett nytt, slutgiltligt, ämne. Jag ska bara maila min handledare och påpeka detta.. När jag fått det godkänt ska ni få höra vad jag ska pyssla med i några månader. Sjukt kul ska det bli!

Nehej, kaffe och "Textens mening och makt"?

Förresten, godkänd i både etik- och intervjumomenten! Yey!

You give me fever

Bloggtorka orsakades av;
Rethosta
Svullna halsmandlar
Snorproduktion för resten av året
Vakuumtryck i skallen
Migrän
Rinnande ögon
Rätt schysst Whiskeyröst som dessvärre övergår i ett skärande ljud
Feber

Återkommer när jag är som folk igen.
Alvedon is my lover this weekend.


Ta-daa

Jag har återupptagit min gamla hobby - bokbloggen.
Dessvärre har jag glömt bort vad det var för lösenord på den jag hade tidigare, så nu recenserar jag böcker (och slutar tjata om dem i denna blogg) på;

enbokflerabocker.blogg.se

Enjoy! ;)

En dag i vilda västern

Jag är sjuk. Det är okej att tycka synd om mig.
Jag är inte bara sjuk, jag ska dessutom jobba imorgon med start 07:00.
Jag var inte så sjuk tidigare under dagen, men efter att ha suttit 3 timmar på en föreläsning om de olika skillnader mellan vetenskapssyn som finns när man ska göra en textanalys, så blev jag sjuk.

Om NÅGON nämner ordet diskurs så lovar jag att jag slår er.
Ärligt talat, måste man ta ställning till vilken vetenskapssyn man vill luta sig mot? Jag tycker alla är skit. Torra filosofiska livsvärderingar typ. Filosofi är kul - vetenskapssyn sucks. Jag menar, vad spelar det för roll om jag anser att man kan betrakta en sten objektivt eller inte? Varför ska jag inte kunna betrakta den som en sten innan jag satt in stenen i någon diskurs? Om folk (läs: professorer och övriga skitlärare) kunde sluta upp med att försöka få mig att göra mitt liv ännu mer komplicerat genom att ge den en poststrukturalistisk synvinkel så vore jag tacksam.

Eftersom det blir en hemmakväll (Woho! Ovanligt! Hmm..) så funderar jag lite på vad jag ska sysselsätta mig med. Det jag har planerat in är ett mycket varmt bad och sen så ska jag laga mat + matlådor (jag är lite ekonomisk i alla fall).

Förövrigt är jag oerhört pretto nu i mitt sjukdomsläge, eftersom jag har en sjal på mig inomhus! Men för att lätta upp prettostämningen lite så vill jag meddela att det är en såndär sjal som man kan, om man vill, använda för att leka tågrånare á la vilda västern med! Låt mig demonstrera;Observera att jag försöker se ut som en aggressiv tågrånare.
Observera helst inte att jag nog inte kammat håret idag...

Somewhat better

Nu är jag inte lika gnällig längre.

Jag glädjs åt (mitt i all förtvivlan om vi säger så) att jag och de fyra personer jag gillar bäst på kriminologin (de enda jag gillar?) är lika värdelösa som jag och fick F på teoritentan. Vi fem ska liksom mysa ihop på omtentamenstillfället, men ännu bättre - dagen innan det är det allmän "vi-hatar-teorikursen-och-professorn-kväll" hos Sofie. Det ska ätas tacos (annars vill ju inte jag vara med), kanske drickas vin (liiite endast, vi måste ju vara på topp när vi ska kugga för andra gången) och definitivt spy galla över hela skiten. Myspys.

På bokrean köpte jag Helena Nybloms "Supermat - vägen till ett friskare liv". Varning på den! Man blir knäpp! Jag hade en tiominuters utläggning förut för två väldigt ointresserade föräldrar om fördelarna med lykopen (som bland annat finns i tomatens skal). Crazy är vad man bli. Jag vill liksom leva på blåbär resten av mitt liv nu.

Fast det där med blåbär är inte helt sant, eftersom jag nu ska dricka kaffe och äta ännu en av P's fantastiskt goda bullar från gårdagen.

Bitchin'

En lista med saker att gnälla över just nu. Det får liksom bli så innan jag kan komponera ihop något vettigt här;

1. Jag vaknade imorse och var ruskigt hes. Detta har inneburit att jag under semiariet idag var tvungen att harkla mig innan jag sade något. Varje gång.
2. Jag sov jättedjupt på tåget och är numera upprörd eftersom jag var tvungen att vakna när vi nådde Flen.
3. Jag stör mig fortfarande på att en brud idag under redovisningen viftade så mycket med armarna när hon talade att jag blev åksjuk fanimej.
4. Jag tror jag har bytt ämne för examensarbetet (igen). Sista gången nu va? Nu måste jag ju komponera om mitt PM...
5. Jag är hungrig, men det är just nu upptaget vid spisen. Jag längtar till mitt pentry där jag får husera helt själv.
6. Mitt rum är ett horribelt bombnedslag och bör styras upp genast.
7. Jag borde ställa mig på crosstrainern, och även ta en dusch. Men jag hatar att duscha. (ett bad kanske är lösningen?)
8. Min mage jäser fortfarande efter all bulldeg jag och P tröck i oss igår.
9. För andra gången i våra liv så klev Sofie och jag på fel tunnebana idag igen. Det är lika spännande varje gång när man tänker "Jaha, ligger Karlaplan på Mörby Centrum- linjen nu?". Nej, Pernilla. Nej.
10. Det är ju faktiskt hemskt att driva en blogg som går ut på att jag med jämna mellanrum gnäller över tillsynes fullständigt överkomliga situationer.

Amatören slår till igen!Jag försöker mig på ytterliggare ett halvtaskigt kollage för att beskriva dagen.
P bakade alltså bullar, medan min uppgift var att hålla sällskap genom att dricka kaffe. Jag fick dock äran att pensla bullarna och hälla på pärlsocker, men det är ungefär dit man vågar sträcka sig när det gäller min hjälp i köket. P skulle även göra piroger, men efter ett misslyckande med degen så blev det 2 pajer istället. Observera att vi dekorerade en paj á la Snövit! Grymt bra jobb av oss tycker jag. Den andra pajen åt vi upp (tacoquornfärs + fetaost, med tzatziki till!) medan vi degade framför en säsong Vänner. En snabbrunda till Eskilstuna blev det också trots att det inte blev så överdrivet mycket shoppande gjort (jag köpte endast en kedja till mitt Bjorg- hänge..).

Men det låg ett H&M-paket och väntade på mig när jag kom hem. Mys.

Lång dag imorgon, slutseminarium på intervjumomentet. 2x2 timmar skall spenderas på Universitetet.

(Mindre bra bilder på hårfärgen, så Emma, du får hålla tillgodo ändå! Mitt hår är lite magiskt sådär, det tycks ändra nyans för varje bild man tar...)

Bombay

Igår klev jag in hos min frisör och vrålade att jag var mörkhårig. De andra kunderna fick sig ett gott skratt, men fan, jag kände mig inte blond längre. Men efter att ha dividerat lite och blandat färger så är jag nu jätteblond igen. Fast inte blekt (trots att jag vill det), min frisör vägrar bleka mig. Men nu överlever jag nog fram till sommaren..

Dagen ska spenderas ihop med Petra, vi skulle ha åkt och shoppat, men eftersom P glömt bort vad det var hon skulle handla så ska vi baka och äta bullar istället. Bra drag, tycker jag! Petra fick även en förfrågan om att hjälpa mig att bära möbler den 1 april, eftersom pappa med bruten axel inte är till så stor hjälp. Jag tänkte att "hmm, P vill nog inte vara med.. Vem ska jag fråga annars?", medan P utbrast "JAAA, jag älskar att flytta!!", så mina problem löstes ju rätt fint. Det känns nu som om det blir P som får äran att dela min flaska Bombay Gin med mig. =)

Och eftersom jag inte gjorde särskilt mycket alls igår av det jag hade tänkt göra så måste jag idag; gå till skomakaren, hämta ut pengarna, skriva reflektioner... Boring. Jag har ingen lust att engagera mig i någonting. I alla fall inte så länge det fortsätter att snöa.

En överraskningarnas dag!

Jag är fan helt makalös.
Håller på och röjer lite i rummet, rensar bland annat ut lite skräp som jag inte tänker flytta med mig (typ gamla kvitton, utgångna garantier osv). Då hittar jag ett "Grattis till Studenten"- kort, och det är ju lite udda eftersom det nu är två år sedan jag tog studenten. Det visar sig att anledningen till att jag sparat kortet är för att det ligger 200kr i det. Det är ju som pengar i madrassen! Undra om jag har gömt pengar på fler ställen? Detta tåls att undersökas..

Dagens plan;
- Lämna in massor med skor hos skomakaren
- Posta traderaprylar + anmälan om bredband och sånt till lägenheten
- Klippa mig + färga håret
- Köpa snus
- Hämta ut pengar (tillgodopengar från bilförsäkringen!)
- Skriva en sida med reflektioner över två kurskamraters intervjupaper
- Köpa packtejp


Vad gillar vi denna dagen? Massor med tråkiga saker som måste ordnas.

I'm in love

Jag använder aldrig smycken. Det kan bero på att jag mestadels tycker att de är ivägen, men också för att jag aldrig hittat de där smyckena som är perfekta för mig. Det måste ju vara betydelsefullt, snyggt (men inte pråligt!) och sådär riktigt jag.

Jag är såld.
Bjorg gör de mest fantastiska smyckena någonsin.
Jag är nu ett antal sedlar fattigare, men om några dagar detta oerhört vackra halsband rikare.

Kolla in kollektionerna!

Och Emma, jag vill bara meddela att de har ett halsband med texten "Frankly my dear i don't give a damn"..  ;)

Skoja inte om att detta märke kommer ruinera mig inom den närmsta framtiden..


Det tycks inte finnas någon botten...

Jag har grävt mig djupare in i garderoben idag i och med flyttpackningen. Det visar sig att jag har åtta träningsoveraller i min ägo, varav bara två är mina. Jag har en svag känsla av att jag är skyldig både Petra och Elin en ursäkt, för jag har ett antal Södran- overaller som nog är brutalt stulna av er. Ni får tillbaka dom ifall ni vill! =)

Det skall ju anordnas en avskedsfest för mig, som kommer att äga rum hemma hos Johannes. Jag lurar nu på när tusan vi ska hinna med det, och det lutar åt att det blir i April nångång! Bra att ha festen efter det att jag flyttat!

Någon - hjälp mig! Hur packar man böcker på bäst sätt? Jag äger ett hundratal, och jag vill ju inte att någon ska behöva bryta ryggen när de ska bäras upp i nya lägenheten....

CravingsSofie är så dum mot mig. Hon tycker att jag ska kolla in stylebystars.com, och det gör ju givetvis jag. Så jag blir självklart tvungen att beställa hem den här FANTASTISKA klänningen. Fan om den inte passar, för jag är förälskad. Nu måste jag bara hitta ett tillfälle då denna klänning ska få göra sin premiär.

AmatörenObservera att detta är första gången i mitt liv som jag gjort ett collage. Eventuella klagomål undanbedes.
Bilderna är små detaljer i mitt rum, som jag tog innan jag började vända upp och ner på allting för att flyttpacka.

Intervjupapret är klart. Med alla sina fel och brister fortfarande närvarande. Sån är jag.
Nu ska jag roa mig med det värsta som finns, nämligen att byta lakan.

Klagomål angående paper

Skrev i stort sett hela papret om den kvalitativa intervju jag hållt i (inga kommentarer på den tack...). Sen läste jag beskrivningen av uppgiften, där det lite fint står att allt ska vara förankrat i kurslitteraturen, begrepp ska förklaras och definieras PLUS att man ska föra en reflektion/problematisering angående makt och genus.
Jag har helt enkelt bara skrivit lite. Så nu måste jag göra om skiten eftersom jag inte orkade läsa instruktionerna. Det värsta är att papret endast får vara på MAX 4 sidor, och jag är uppe i fyra sidor nu, utan att ha definierat begrepp eller fört diskussion om genus och makt. BRA Pernilla.

Så nu vet ni vad jag har planer på att syssla med idag. Papret ska in imorgon klockan 09:00, så det här är resultatet av att man väntar till absolut sista dagen med att genomföra någonting. Hade inte jag som nyårslöfte att engagera mig i skolarbetet? Huh? Trött är vad jag blir. Mest på mig själv.

Så om jag trycker i mig lite lunch nu så kanske jag får energi till att svara på hur genus kan problematiseras i min intervjusituation. Genus my ass. Sen vet väl alla att det ALLTID är jag som har makten, oavsett kontext? Tror vi att mina lärare accepterar det som svar?


90% alltså. ...90% alltså. Om jag hade hängt på bibliotek så hade jag haft 100%, för seriöst, vem fan har koll på de där skumma bokstavskombinationerna som står på bokryggen? Bortsett från de som har en utbildning i ämnet förstås.

Migränen knackar på dörren. Jag har inga planer på att öppna, så för att det inte ska synas att någon är hemma så är TVn avstäng, mobilen ligger nånstans på ljudlös as always och tystnaden är total. Så jag tror att jag tar en paus i pluggandet och planerandet för att spendera lite tid med Sir Arthur Conan Doyle. Av någon bisarr anledning har jag läst i stort sett alla Holmesberättelser utom den första i ordningen; "En studie i rött". Udda, men sen är jag ju trots allt bara 90% boknörd.

Wonderful saturday

Fullt upp igår!
Handledningsmöte & tentamensgenomgång (eh, ja, jag körde rätt hårt på den där teoritentan..) följdes av en runda på stan. Jag mötte upp Sofie och Maria för en lunch på Mocco där vi gnällde över tentaresultaten och åt en god mozzarellasallad som var riktigt over-prized. Som vanligt så handlar Maria massor trots att det är Sofie och jag som tänkt handla.. Haha. Men jag hittade en ruskigt skön svettisgrå tröja på Gina Tricot som nu är utnämnd till ny favvo-mys-tröja. Jag råkade även komma hem med en leopardmönstrad tunika/klänning från H&M och en alldeles underbar blockmönstrat smalt skärp i all världens färger. Efter detta fick Sofie och jag lite smått panik på alla människor som drällde överallt, så jag åkte till Solna för att vänta på min bror. Vi roade oss under fredagkvällen med pizza, tv-.program, en liten kort intervju till Metod III, och slutligen en hyrfilm som vi somnade till.

Gav mig upp tidigt imorse för att ta tåget hem (kändisspaning på perrongen; Parlamentet Pia), och ligger nu här och degar. Jag har förvisso skrivit en del på intervjupapret, men eftersom allt ska förankras så fint i kurslitteraturen så pallar jag inte riktigt mer just för stunden. Jag har ju hela morgondagen på mig också, så varför ha bråttom? Haha.

Det är en hel del som ska göras nu framöver.. Min att-göra-lista ser ut som följer;

- Skriva intervjupaper till Metod III
- Skriva PM till examensarbetet
- Leta fram vetenskapliga artiklar till examensarbetet
- Först och främst kanske jag ska bestämma exakt ämne till examensarbetet?
- Skriva textanalys till Metod III
- Plugga till omtentan (i sal!) i Teori, och sedan skriva skiten
- Hämta soffan jag beställt
- Flytta och allt vad det innebär
- Läsa åtminstone två böcker inför examensarbetet
- Jobba de få timmar jag har kvar

Allt detta ska vara klart till 8 april är det tänkt, för då åker jag till Skottland.

Kul. Om jag tycks vara lite frånvarande ett tag framöver så vet ni varför...


Inte riktigt enligt planen

Jag blev väckt av personalchefen imorse. Det finns bättre sätt att vakna på.. Så jag släpade mig till jobbet och befann mig där mellan 10:00 och 18:30.. Så hela min dag (där jag hade planer på att göra absolut ingenting) gick åt skogen. Men jag kan ju förvisso inte påstå att jag gjorde många knop på jobbet, jag gick mest runt och lallade och snackade firmafest med alla. Haha, skönt att få betalt för sådant!

Imorgon blir det Stockholm, och övernattning hos bror. Lördagen och söndagen ska ägnas åt att skriva det satans papret i Metod III som jag helt ignorerat hela veckan. Så det är fullbokat med tråkigheter alltså.

Nu ska jag äta upp chipsen från igår, antingen i kombination med "Män som hatar kvinnor" eller Criminal Minds.

Jag; ikonen.

Nu blev ju jag tvungen att göra samma sak som Emma, nämligen se vilken kändis jag är mest lik. Jag får väl ta det som en oerhört smickrande komplimang att Grace Kelly & Brigitte Bardot ligger högst upp på listan! Haha.
Nu tvivlar jag förvisso på att jag en vacker dag kommer att klassas som en ikon, men ändå. Kul är det!Nu har jag gullat med Nova i några timmar. Hon har precis lärt sig själv att åstadkomma ett fruktansvärt skärande ljud som är riktigt migränframkallade. Kul, tycker Nova. Ajabaja, tycker Faster.

Sen svek jag mig själv på hemvägen och räddade kvällen genom att köpa en påse pepparchips. Fast innan dess så blir det ost&broccolischnitzel med pepparsås och förhoppningsvis pommes (annars ris). Och blomkål! All min kärlek till blomkål!

Ännu en meningslös dag

Jag har gjort världens kanske tråkigaste inköpt idag. En sån där sak som man hänger upp TVn på väggen med. Jag vetefan vad de heter. Dyra är dom i alla fall. Och fula. Jag är en bitter människa som av någon diffus anledning ska hänga upp TVn jag aldrig tittar på, på väggen. End of Story.

Jag laddade även upp med duschtvål, lotion, schampo + balsam till lägenheten. Man bara måste älska ÖB och deras enorma förpackningar som är fan så mycket billigare än allt som typ ICA säljer.

Efter att nu ha smällt i mig lunch och kaffe så ska jag ringa min svägerska och höra ifall hon är hemma. Tänkte gos lite med Nova, plus att jag måste hämta min Filippa K muggar (nya och HELA).

Jag har även ordnat intervjunmöte som är ett måste till denna ypperligt onödiga metodkurs, så på fredag åker jag upp till Stockholm för handledningsmöte, fika + shopping + lunch med Sofie, intervju med bror + pizza + vin + hyrfilm... Så det får helt enkelt bli en övernattning där. Jag måste komma ihåg att meddela min bror att jag och P tänker övernatta hos honom den 21a, eftersom vi ska mysa med Uffe då. Han måste spela "hon gör mig galen". Så Uffe, ifall du läser detta, please?

Det går ju inte åt rätt håll direkt

Jag har haft den aptråkigaste dagen på länge. Ett tag var jag så uttråkad att jag höll på att svimma. Det finns så mycket jag borde göra, som jag helt enkelt inte pallar ta tag i. Vilken ände ska jag börja i? Fuck it, jag orkar inte. Jag och morsan la oss framför TVn och såg, av den enkla anledningen att ingen orkade lyfta fjärrkontrollen, ett avsnitt av Greys Anatomy. Jag har aldrig sett programmet förr, men ändå.. Där låg vi. Sen drog vi ett Fraiseravsnitt, två vänneravsnitt och tillslut gav jag upp när värdelösa Bygglov började. Jag klurar just nu på ifall jag för en gångs skull ska se The Mentalist. Känns som ett program för mig, men jag orkar ju förvisso aldrig följa nått som går på tv..

Cdon har varit vänliga nog att maila mig idag. De säljer två tvspel för 299kr. Dum som jag är så går jag självklart på detta, och har nu utökat Singstarsamlingen med ytterligare två skivor..

Jag kan fanimej inte vara för mig själv. Det slutar bara med att jag sitter och beställer massor med krafs. Jag skulle köpa duschdraperi och badrumsmatta från H&M idag, men lyckas även klicka hem en tee, en ögonskugga och en ring. Först och främst äger jag typ 300 tee's, jag använder ögonskugga en gång i halvåret och ringar har jag aldrig på mig.

Jag är en ytterst värdelös människa. I alla fall idag.
Jag får helt enkelt återkomma när jag fungerar som folk igen.

Bättre än väntat!

Jag vandrade ut en sväng på stan nyss för att uträtta lite ärenden.. Bland annat gick jag och tog min p-spruta, finally! Det blev även en sväng på apoteket, och en liten runda på ICA där alla hörde sig för hur jag egentligen mådde i söndags. Bättre än väntat som sagt. Nu har jag dessutom meddelat alla att jag kommer lägga ut bilder från festen i lunchrummet... Moahaha, hämnden är ljuv!

Jag krånglade lite med chefen och bytte semestervecka från 30 till 26, eftersom P och jag nu har köpt våra Peace&Love- biljetter. Nästa inköp - ett tält. Det här året ska vi ha ett som P faktiskt kan ligga raklång i.

Till kollegor som eventuellt läser detta vill jag meddela att om ni slänger in mig på er msn så kan jag skicka alla bilder!

Nu borde jag plugga, men jag har en svag känsla av att jag trots det kommer sysselsätta mig med något annat. Jag orkar fortfarande inte ta itu med Kvale..

FirmafestenJag hoppas att bilden ovan illustrerar varför jag har varit okontaktbar i helgen.. Det är inte alla som är så fulla att de trillar omkull på sin firmafest minsann. Dock vill jag klart och tydligt påpeka att jag har avsagt mig allt ansvar över mig själv när jag dricker för flera år sedan, och lämpat över det ansvaret på Petra. Och tro det eller ej, men hon gjorde faktiskt ett makalöst bra jobb i lördags..

Jag har en svag känsla av att det inte är så många av mina kollegor som inte vill hamna på bild på bloggen, så jag har sållat en hel del.. Det var svårt att hitta bilder där folk ser acceptabla ut, så de flesta dräggbilder blir på mig (då kan ni ju föreställa er hur resten såg ut också)..

  

  

  

  

  

  

 

Observera hur min räkost- bräda (som jag vann!) figurerar lite här och där. Dock överlät jag den till Petra på hemvägen, då jag insåg att jag omöjligen skulle kunna ta mig hem med livet OCH brädan i behåll. Petra och Jimma bjöd på kvällens enda pussbild (trots att jag pussades mest av alla - och jag hoppas för guds skull att alla inblandade har glömt det!).


Semesterplaner

Det var ju tänkt att det skulle bli en charterresa vecka 30. My ass, att det blir. P och jag har ångrat oss, så nu måste jag knalla upp till chefen och meddela att jag inte alls vill vara ledig vecka 30. Jag vill ju självklart vara ledig vecka 26... Varför då, kan man undra? Jo. För att jag ska ragga upp Nikki Sixx tänkte jag. Eller åtminstone lyssna på lite musik och supa mig full och sova i tält och drägga omkring.

Peace&Love för tredje året i rad är tanken!Jag tänkte se Mötley Crüe, såklart! Jag är övertaggad redan nu!
Sen kanske även Dia Psalma, Lasse, Moneybrother och Pete får sig en titt.

I'm alive!

Jag lever!

Firmafesten var i en klass för sig, vi hade alldeles för roligt.. Jag slänger in ett inlägg om det lite senare, jag måste föra över alla bilder till datorn först! Så jag börjar dagen med en utmaning från
Emma, trots att jag är en tråkig själ som inte har så mycket vettigt att säga angående frågorna;


Tre  jobb jag har haft: Det enda "riktiga" jobbet är kassörska/postombud/allt-annat-man-kan-tänka-sig på ICA Kvantum. Har jobbat där sedan jag var 16.. Men jag kan ju slänga in att jag hjälpt till lite på en DUKA- butik, där jag var stationerad i lagret eftersom jag inte lämpar mig att knalla runt bland dyrt glas. Sedan kan vi ju räkna in lite praoplatser, typ frisör, dagis (?) och veterinärerna..
 
Tre platser jag har bott på: Flen, Flen och Flen? Samma radhus sen födseln. Fast nu tänker jag räkna in min lägenhet eftersom det bara är en månad kvar till flytten, så Solna is on the list! Petras gamla rum hemma hos hennes föräldrar måste nog räknas in, där har jag spenderat åtskilliga dagar och veckor...

Tre saker jag gillar att se på TV:
Tittar sällan på TV, det enda som följs är Design: Simon&Tomas. Annars så ser jag ALLA avsnitt av Criminal Minds via DC++. Om jag har tid över för TVn så är "Mannen som kan tala med hundar" en klar favorit! Även "Americas Funniest Home Videos", är det bara jag som vill ha det på DVD? =)

Tre favoriträtter:
Veggohamburgare från vilken liten kiosk som helst (observera att jag bojkottat donken, max och sån skit), buffén på Herman's (oavsett vad de serverar), veggotacos... Skräpmaten regerar!

Tre platser där jag helst skulle vilja vara just nu:
Oj.. Jag skulle kunna tänka mig att knalla runt på Louvren just för tillfället, eller kanske hänga i London och bara njuta.. Sen skulle min bleka hud önska befinna sig på en sandstrand någonstans i världen...

hits