Kram

Grattis Cilan som tog körkort igår! =)

Skönaste kommentaren hittils, självklart från Cilan;

Cilan: Ah, jag blev så glad! Så jag frågade om jag fick krama honom. Och det fick jag!
Jag: Vem? Uppkörningsgubben?
Cilan: Ja!
Albin (Cilans pojkvän): Va? (Arg och vädligt förvånad min)

Cilan är cool. Congrats!


Torsdag

Nu har jag varit duktig! Jag har gjort 2 psykologi uppgifter som jag ska lämna in senare idag.. Bra jobbat av mig! Den ena av uppgifterna har legat och väntat på mig i säkert två månader. Helt galet, jag som alltid är så noga med att lämna in saker i god tid.

Idag är jag ledig från jobbet, så när jag kommer hem ska jag sätta mig i solen en stund. Sedan blir det att läsa lite inför högskoleprovet nu på lördag. Skapligt nervös är jag!

Nu däremot så blir det Religion B, sedan lunch och kanske en sväng ut i solen.

Onsdag

Jobb idag igen, 16-21.. Det kan bli en lång kväll, vissa kollegor vet vad jag talar om.

Vädret! Sol! Och varför i helvete är jag tvungen att sitta inomhus? Som tur är så är det inte långt kvar av skolan nu. Men jag har ju anmält mig till (än så länge) en distanskurs. Så jag ska tydligen fortsätta plugga i höst. Frågan är varför, men det lär jag inte kunna svara på.

Nu ska jag få ihop något skolarbete, sedan blir det att gestalta en dikt på scenen. Drama it is..

Lugn som en filbunke.. eller inte.

Solen skiner utanför men jag måste sitta inne och slita med mitt projektarbete, eftersom jag sett fel på datumen. Det ska tydligen vara inlämnat och klart vecka 17, och inte vecka 20. Fan. Det innebär att jag måste lämna allt till tryckeriet vecka 15 istället för vecka 17. Förstå paniken här. Jag är fanimej inte ens halvvägs i boken. Den är inte redigerad. Omslaget är bara en bild och inte något mer avancerat. Faaan.

Pasta med pesto

Nu är champangefrukosten inför studenten fixad. En la casa Albin! Nära och bra sen att vingla ner till skolan. Bästa tipset jag fått inför studenten (hittils) - Drick energidrycker hela dagen! Klockrent, då håller man sig vaken hela efterfesten också.

Nu tror jag att det snart blir dags att uppdatera Drömkåken- kategorin. Jag såg i Petras blogg att hon ska trilla förbi hos Flens Bostad innan jobbet. Så snart blir det uppdateringar! Jag kommer vara på hugget med kameran, räkna med det. Kul.

Nu ska jag skriva klart det där jäkla kapitlet jag började med för en stund sedan. Sen blir det hemgång, pasta-med-pesto, och sen jobbet.

Måndag

Det har blivit väldigt dåligt med uppdateringar i helgen, men det tänker jag skylla på jobbet. I lördags jobbade jag mitt andra dubbelpass för året, nämligen 8-14 och 18-21.15.. Igår jobbade jag också, då blev det 15-21.15 istället. Och jag jobbar även idag, 16-21.15... Mycket jobb blir det.

Nu ska jag istället försöka få ihop lite engelskauppgifter, sedan ska jag försöka få ihop ett kapitel till boken.

Albin är dum som dissar Rolling Stones. Gubbarna är lätt värda en bondpermis, eller hur?

Fredag

Dagens skolgång var inte mycket att hänga i julgranen. En timme psykologi, sedan en halvtimme studentplanering med klassen. Där kan vi prata om att spåra ur, tappa ämnet och allt annat man kan tänka sig.

Hunden är nyklippt. Inte vackert. Själv är jag snart nyklippt, för om fyrtio minuter är det dags att kapa lite hår. Det behövs, no doubt. Sedan blir det myskväll med la familia, pizza (med EXTRA mozzarella, man får passa på att flotta) och jag ska se Criminal Minds. Sedan blir det sängen, för jag börjar jobba åtta imorgon bitti. Och imorgon blir det självklart Amazon. As always.

Dead man walking

Sitter i skolan och jobbar på en uppsats om dödsstraff. För eller mot - argumentera - ta exempel ur "Dead Man Walking" filmen - väv in världsreligionerna - citat - blahblabla.

Jag känner mig lite smått sadistisk när jag sitter och skriver alla argument jag kan som är för dödsstraffet. Men det är inte mer med det, jag är ju för.

Idag serverade skolan fisk dränkt i bearnaiesås. Dom har ju sina egna idéer i alla fall, det är ett som är säkert.


Skrivkramp

Här har man satt sig framför datorn i skolan, taggad på att skriva några kapitel till projektarbetet. Det jag har fått ihop hittills är en mening. Jag har aldrig haft skrivkramp tidigare. Fast det här känns mer som hjärnkramp. Jag kan bara inte komma på någon vettig fortsättning till den där fjuttiga lilla meningen. Och då vill jag meddela att det rä en sån där mening som verkligen bjuder in till förslag.

Fan.

Hagel

Nu ringde dem från jobbet. Jag ska tydligen börja tidigare idag, det vill säga så fort jag ätit något. Det haglar ute. Då är det väldigt snällt av R att erbjuda sig att hämta mig så att jag får åka bil till jobbet. Det är då väldigt dumt av mig att tacka nej och säga att jag lika gärna kan gå. Vem fan ger sig ut frivilligt i hagel?

Måndag

En lektion imorse, mellan halv nio och halv tio.
Så nu sitter jag här hemma och väntar på bättre tider. Jag har ätit två tacos till lunch, vilket var väldigt gott. Så nu väntar jag bara på att jag kan få laga lite pasta-med-pesto-och-fetaost till middag. Sedan ska jag jobba, fyra till stängning.

Jag är lite smått uttråkad må jag säga.

Inc

Miami Inc kan vara den bästa serien på TV just nu. Jag blir extremt sugen på att göra ännu en tatuering, speciellt när man ser hur otroligt skickliga de där grabbarna är. Kanske blir det en ny nu när tatueringsmässorna sätter igång. Annars får jag snällt vänta tills i höst.


Nej, jag trivs bra här. Jag lovar.

Jag blev extremt sugen på lite klassiskt afternoon tea efter Aftonbladets Söndag's artikel. Té, scones och den ULTIMATA påläggskombinationen clotted cream och marmelad.. Mmm...

Anledningar till att åka till London/England;

1. Afternoon tea (clotted cream!)
2. Windsor.
3. Top Shop på Oxford Street.
4. Musikaler musikaler musikaler.
5. Boots, världens bästa apotek.
6. GAP in every corner!

I brist på afternoon tea så får jag nöja mig med varma mackor. Någonstans i den här vevan känns det som om det var jag som drog nitlotten.

En glad nyhet

Kul att hitta lite nyheter som faktiskt värmer i hjärtat!

Svenska kyrkan blir först i världen med att tillåta homosexuella att gifta sig i kyrkan! I fredags så meddelade Svenska kyrkans ledning att homosexuella ska kunna gifta sig på samma villkor som heterosexuella.
 
Det här är tamejfan en bra nyhet. Trist bara att vi måste vara inne på 2000- talet för att något sådant ska gå i verket. Men way to go kyrkan! Det är nästan så att man blir lite stolt.
Kika in tidningarna för mer.


The Seeger Sessions

Bruce är på TV ikväll.
Kanal ett om jag inte minns fel, runt tio - halv elva tiden. Missa inte!

How can a poor man stand such times and live?

Friday I'm at work

Man får se lite ljust på tillvaron trots att det blåser kallt.

Jag har lyckats med konststycket att säga till jobbet att jag kan jobba under skoltid eftersom det "troligtvis" inte kommer att vara många lektioner under just den veckan. Tji fick jag, för jag tog fel på veckorna. Så det här ska bli spännande att ordna upp på något sätt. Vad jag känner just nu så är det lektionstimmarna som får lida för detta. Men sak samma, senast jag gjorde något vettigt under en lektion minns jag inte ens.

Inte nog med att jag hunnit med tre lektioner idag, jag ska dessutom jobba 16-21,15.. Kul att få jobba ihop med
Petra dock, det är sällan vi får göra det. (Anledningarna till varför vi inte borde jobba tillsammans är tydligen många, enligt R. Men han har inte så mycket val, eftersom Petra och jag är praktiskt taget de enda som jobbar numera.) By the way, grattis till Petra och övriga företaget. Bra gjort att vinna första pris när man mestadels dricker öl under mötena! En stor eloge ska ni ha.

Bandsläpp

Oh! Nya artister som jag måste se på Peace&Love! Hela listan med de som absolut måste få uppleva min närvaro är numera;

Iggy & the Stooges
Alice Cooper
Babyshambles
The Ark
Kjell Höglund
Tomas Di Leva
Mando Diao
Backyard babies
Morgana Lefay
Hammerfall


Sedan tror jag att Petra och jag ska ragga upp Leif Pagrotsky. Han är cool.

Onsdag

Vi har precis haft föreläsning av en scientolog, vilket var sådär. Han snackade mest skit om olika slags psykofarmaka, för att sedan hylla allt volontärarbete som scientologerna utför. Skitsnack helt enkelt. Jag kan ju lite lätt meddela att de i dagsläget klassas som den absolut farligaste sekten i Sverige.

Nu ska jag hugga tag i Albin och se till att vi har något att komma med idag på dramat. Sedan ska jag fika ute på stan med Petra. Väl hemma sen ska jag nog söka vidare på Magaluf- resor till mig och Adlen!

Jag är fortfarande glad över att vara ledig från jobbet! Det känns skönt att få ha smakat lite på friheten.

Mirakel

Jag är ledig från jobbet idag, och ingen därifrån har ringt och bett mig komma. Det måste vara första gången det här året..

Blaj

Just nu är det mycket. Min handledare gnäller för att det inte går tillräckligt fort för mig med projektarbetet. Alla lärare ger oss tonvis med uppgifter med superkort deadline (skulle inte sista tiden innan studenten vara slapp?). Det känns som om vissa personer som stått mig väldigt nära glidigt jävligt långt bort. Vissa andra har kommit väldigt mycket närmre i och för sig. Jag har grov ångest inför allt som jag tar på mig, lovar och planerar som jag vet att jag aldrig kommer klara ifall jag inte får Stålmannens personlighetsdrag. Vissa människor gör mig så trött och irriterad att jag vill, ja, göra något elakt mot dem i alla fall.

Det enda positiva just nu är solen.

The Ark

image204Jag måste ju ge massor med cred till Ark! Det här måste väl vara första gången i världshistorien som svenska folket faktiskt röstar så som de borde? Gårdagens kommentar måste vara när pappa, som suttit och stört sig på att Ola Salo är väldigt fjollig i säkert en och en halv timme, påpekar;

"Han ser ut som en tjej. Fast han är ju rätt gullig."

Sensmoral: Öl och Schlager går inte ihop.Dancing in the dark

I get up in the evening
and I ain't got nothing to say
I come home in the morning
I go to bed feeling the same way
I ain't nothing but tired
Man I'm just tired and bored with myself
Hey there baby, I could use just a little help

You can't start a fire
You can't start a fire without a spark
This gun's for hire
even if we're just dancing in the dark

Same procedure as last year?

Nu har R på jobbet hunnit ringa fyra gånger. De första två samtalen missade jag, under det tredje samtalet var han först spydig över att jag "ignorerat" de två tidigare samtalen, men bytte sedan ton och bad mig komma in till jobbet tidigare imorgon. Under det fjärde samtalet fick jag först skäll på grund av att jag svarade så snabbt i mobilen, men återigen bytte R ton och bad mig jobba en sväng på tisdag.

Och, tam dam daa; Så här fungerar det så gott som varje dag i veckan. Det får mig bara att tänka på Grevinnan och Betjänten, klassikern som går varje nyårsafton.

Same procedure as last year?
Same procedure as every year!

Avskedsfesten

Avskedsfest i fredags.. Sabina, Malin och Hanna drar till Malta för tre månader av vad dom påstår är engelskastudier. Vi andra fattar bättre, och anser att de lånat pengar för att dricka sprit i solen på Malta. I vilket fall som helst, så lär dom bli saknade. Men de fick ju väldigt mycket användbart av oss, som till exempel simglasögon!Niklas och Ragnar tog priset för att vara absolut bäst i världen när de följde mig så gott som hela vägen hem på natten så att jag skulle slippa gå ensam! Guld värt! Här vill jag nämna att Isak den svikaren inte pallade att följa mig femtio meter.

Just ja, jag höll på att glömma! Peter Settman dök upp också! Haha.


Avsked

Ikväll blir det avskedsfest för Malin, Sabina och Hanna. Tre månader på Malta.. Orättvist! Men fest ska vi ha, Adlen kommer från Örebro dessutom! Lovely! Nu ska jag kasta i mig lite mat, göra mig iordning för galej och sedan knata upp till Ralle & Lina.

Adlen har grävt fram massor med nostalgibilder! Helt galet. Bildbevis kommer snarast möjligt..

Att jobba med start klockan nio imorgon bitti är inte något jag ser fram emot..

Same old, same old.

Dåligt med uppdateringar här som vanligt, men blogg är ju galet segt numera.

Jobbade åt Petra igår, eller ja, jobbade och jobbade. Duon Isak och Dennis gör det svårt att jobba, dom har extremt mycket skumma saker för sig. Idag blir det jobb igen, imorgon blir det däremot fest. Avskedsfest för Malin, Sabina och Hanna som tänker dra till Malta i några månader. Jag trivs inte med tanken på hur bruna de kommer att vara när de kommer hem.. Hur som helst så lär det inte bli kul att börja jobba klockan nio på lördag morgon, det är ett som är säkert!

Peace&Love är bokat också! =)

Nu ska jag däremot äta mer frukt, potatissoppan tänker jag inte peta i mig. Skolmaten från helvetet.

...

oh my fucking god.

jag ger upp. seriöst.

CBCG

11172-186

Den klassiska rockklubben CBCG i New York var tvugna att lägga ner förra året. När man ser de här bilderna önskar man bara att man hade kunnat uppleva klubben under 60-, 70- och 80-talet.

11172-187

NYC

Det är inte en bra idé att göra ett arbete om NYC när man är helt betuttad i den staden redan innan.
FYI bara.

Söndag

Söndag, oh my god. Det kunde ha börjat bättre. Vaknar mitt i natten av att jag på något sätt sparkat ut duntäcket ur påslakanet. Samtidigt så gör halsmandlarna ont, huuvdet värker och jag är snorig. Perfekt. Man skulle kunna tro att jag är bakis, men icke. Bara en blandning av att vara sjuk och fullständigt sliten.

Igår var inte en bra jobbdag. Galet lat var jag, men det gick ju de flesta med på eftersom jag jobbade åt någon annan. Det här är så mycket insider- humor att ni ändå inte kommer att förstå, så jag ger ingen förklaring.

Idag är det fullt upp. Jag måste skriva klart texten om New York, så att jag bara kan fixa PowerPoint- presentationen imorgon. Jag måste leta fram bra fakta och skriva klart en uppsats om den vite mannens intrång bland nordamerikas indianer, plus jämföra med samerna och sedan göra en PP- presentation imorgon. Jag måste skriva om den biografiska metoden till Litteraturvetenskapen. Jag måste göra läxan i Engelsk affärskommunikation. Jag måste hänga tvättmaskinen som är klar, plus tvätta nån maskin till. Jag tvivlar på att jag kommer göra klart allt detta.

Kaffe.

Lördag = jobbdag

Blogg och jag har inte varit på god fot med varandra eftersom de har krånglat. Därav inga uppdateringar. Strax ska jag iväg härifrån, jobba 12-21..  

Jag börjar smått flippa över att jag;

Inte har pluggat på ordentligt till Högskoleprovet.
Inte har gjort klart de stora skolarbeten som ska in på tisdag.
Inte har gjort ett dyft under lovet när det gäller projektarbetet.

Blaj. Jag måste ta tag i mig själv.

Jag börjar med det imorgon...

hits