En såndär meningslös torsdag.

Gårdagen spenderades på jobbet som kortfattat kan beskrivas som att jag först pusslade in fyra burar paket i ett minimalt postrum, och övergick sedan i staplande av chokladtomtar ihop med Petra. Sen så blev det några Desperate Housewives- avsnitt ihop med Malin.

Idag har jag redan hunnit med mitt sista besök hos akupunktören, och sedan en snabb solning. Jag har betalat lite räkningar (bland annat vinterdäck, INTE en kul utgift), och så fort det slutar regna så ska jag och hunden ge oss ut på en promenad. Sedan blir det massor med plugg, för studiebloggen ska in idag (Droger & våldsbrott, Genus & brott, tack gode gud för att det var intressanta ämnen denna gång!). Sedan ska jag koka ihop en linsgryta, och kanske ordna någon god middag till kvällen..

Just för tillfället är jag totalt otaggad till Amazon på lördag, det känns som om en spelkväll med gänget vore mer givande (och dessutom bättre för plånboken!). Jag får se till att ordna något.


Fundering

Hur kommer det sig att så gott som alla snusare lägger snusen under överläppens vänstra sida?

Stora, tunga vapen

Igår ringde Albin ifrån någon ö någonstans där han var med lumpen. Han var uttråkad, och när Albin är uttråkad vet man inte riktigt vad poängen med hans samtal är. Vårat samtal handlade om något mega- vapen som USA har, som bland annat är med och dödar någonting i War of the Worlds, och det är stort och tungt, och Albin är numera den som sköter det här vapnet, vilket innebär att han kommer att bli biffig som tusan. Ungefär så utspelade sig samtalet. Vi kom dock fram till att på torsdag så ska jag hämta honom på stationen, så hämtar vi Petra och rundar av kvällen med lite té och skitsnack.

Om jag orkar och hinner med ikväll så ska jag lägga ut bilderna från kvällen då jag gick på förfest tillsammans med min kamera, men då enbart kameran gick på efterfest. Minnesvärd kväll, det må jag säga.

Nu däremot så ska jag läsa två artiklar med de OTROLIGT lockande namnen "Swedish drug policy in the 21 century" och "Beskrivning av de tunga narkotikamissbrukarnas socioekonomiska situation". Tjoho. Efter det blir det genus och brott. Men när tänker de lämna tillbaka tentan?

Jag är lite sen..

Förra veckans bokfemma!

Veckans tema (v.46) är middagsbjudning, men den här gången för författare. Nämn fem författare som du skulle vilja bjuda hem på middag och motivera varför.

Ooh, easy!

På första plats har vi Stephen King, eftersom han är, tja, sig själv. Han kan konsten med att fascinera människor i alla åldrar. Jag skapar alltid någon form av besatthet gentemot hans böcker, så han är given. Förstå vilka berättelser han kan dra tillsammans med efterrätten! (Läs senaste Lisey's Story, makalöst bra!)

På andra plats har vi Douglas Adams. Jag ger ingen förklaring till det, för herre gud, det är ju mannen som skrev Liftarens guide till Galaxen! Ord överflödiga helt enkelt.

På tredje plats, Agatha Christie. Jag kan riktigt se framför mig hur hela middagen urartar till Tio små negerpojkar, del två. Jag vill även höra Agatha och nästa gäst, Sir Arthur Conan Doyle, diskutera hur man faktiskt får ihop sådana invecklade, spännande page-turners som de har fått ihop genom åren..

Sist ut på gästlistan är Bret Easton Ellis, för honom skulle jag verkligen vilja diskutera ett och annat med. Bland annat varför Lunar Park är så makalöst bra, och varför American Psycho verkligen får en att vilja skjuta sig själv mitt i boken..

Jag vill se Petra göra denna också! Kan bli spännande, kanske blir det en gemensam middagsbjudning?

Julklappshandling

Igår var det film (The Village) med Lina och Malin, ackompanjerade av grönsaker och dipp.
"Men kolla, de är inte så läskiga, de ser ju ut som kåtbockar! ... Ööh, julbockar menade jag.." (Vi vill inte veta hur Lina egentligen såg på monstrena i filmen..) Mycket trevlig kväll! Nu är det bestämt att jag, Lina och Ralle ska bege oss till Sagge i Holland i skiftet där mellan januari och februari. Då ska vi tatuera oss! (igen..) Ååh, jag är hur taggad som helst! Nice!

Idag begav Petra och jag oss in till Eskilstuna för att handla julklappar. Viktigt att poäntera är att JAG körde, och det var första gången jag körde utanför Flen! Men det gick kanonbra, Petra berömde till och med, med kommentaren "jag känner mig lugn när jag åker med dig". Den tackar vi för, för jag är något orolig emellanåt. (Därav varför jag titt som tätt vrålade "Han kommer köra in i arslet på mig!" i ren panik..)

Julklapparna gick det sådär med. Petra köpte två, likaså jag. Men istället hittade vi massor med annat härligt! Så ikväll blir det pizza och första säsongen av Scrubs för oss.Torsdag

Nu har jag blivit medlem på Tradera, så här ska det säljas grejor! (Dessvärre lär jag väl köpa en del också..)
Äntligen ska jag göra mig av med alla skor och väskor som jag aldrig använt, och troligtvis en del kläder också.
Hur i hela fridens namn kan jag köpa så mycket grejer som jag ALDRIG tar på mig? Helt befängt.

Imorgon ska Petra och jag tuta iväg till Eskilstuna för att julhandla lite. Kan bli livsfarligt med tanke på att det ska bli rejält med snö, jag ska köra, och sedan är det löning också. Hej och hå.

Nu är det dock betala-räkningar-dags. Yippey.

Jaha, så du är ny här?

OJ så flitigt jag bloggar.. Jag skyller återigen på förvirring, men lägger den här gången även till jobb, trötthet och lathet.

Igår var det monopol igen, Jimma leder numera med 2 poäng medans alla andra ligger på noll. Men David och jag hängde i bra igår, det gjorde vi!

Idag blev det som vanligt jobb den ypperligt härliga tiden 07:45-18:30. Hade dock trevligt sällskap i form av Petra. Vi två fick respons idag från två olika kunder. Petras kund sa "Jaha, så du är ny här?". Petra är väl inne på sitt tredje år, och kunden handlar dessutom på ICA dagligen och ofta av Petra. Bra jobbat. Min kund (en gó gammal tant) sa istället "Åh, det var längesen man såg dig" (och ett glatt leende över att hon nu fick äran att handla av mig).. Aah, jag gillar mina gamla tanter, dom är söta.

Idag orkade jag inte heller skrapa rutorna på hemvägen, så det var aningen dålig sikt. Halt var det också, men det orkade jag heller inte bry mig om.
Fara-på-vägen-AB.

Imorgon är jag ledig, då ska jag fira pappa som fyller år, åka på akupunktur och sola solarium. Promenad kanske? Jag ska även upp till tobaksaffären och ge dom sextio kronor. Jag var inne där förut och skulle köpa två dosor snus, men mitt kort hade inte råd med det. Så killen i kassan tyckte att jag kunde ta mina två dosor nu, så skulle vi orda med pengarna en annan dag.
Jag har återfått min tro på mänskligheten!

Förvirringen är total.

Jag är så ofattbart förvirrad och disträ för tillfället att det är horribelt. Ni som inte jobbar ihop med mig ska tacka Gud just nu.

Förvirringsexempel 1:
Jag är övertygad om att studiebloggen till kriminologin ska in den nittonde. Började läsa igår. Upptäckte idag att den skulle in igår. BRA Pernilla!

Förvirringsexempel 2:
Jag fyller på pengar i kassorna på jobbet. Missar att växla kassa 5, vilket resulterar i att alla enkronor åker rätt ut igen. Detta missar jag dock, och det upptäcks cirka en timme senare. Kassa 3 glömde jag låsa igen efter påfyllning. Upptäcktes också en bra stund senare. Säkerheten själv, det är jag det.

Plus att jag är fruktansvärt trött. Jag behöver nog semester..
Men det är mycket nu framöver. Imorgon bär det av till Stockholm direkt efter jobbet. På lördag är det föreläsningar från nio till fyra på universitetet. På söndag är det IKEA, och på söndag kväll ett parti monopol med gänget.

Det enda jag kommit ihåg på senare tid är att jag faktiskt åkte och hämtade ut mitt körkort idag. Mer än så är det inte. Jag har inte ens kommit ihåg att ge mig i kast med att starta datorn och ge mig ut på internet.

Stephen King - Liseys Berättelse
Det är bara att köpa hem och börja läsa. Makalöst bra, som alltid när det gäller King.

Nu tänker jag ha ångest ett tag över all förvirring.

Den ultimata fredagen. Eller inte.

Igår flanerade jag och Adlen runt i Katrineholm på jakt efter Farsdagpresent OCH födelsedagspresent till pappa. Tacka vet jag Dressman, det var avklarat på tio minuter. Och eftersom jag fortfarande har shoppingförbud mot mig själv gällande kläder så köpte jag bara örhängen, foundation och sockor till mig själv. (sockor är inte kläder, det är en förbrukningsvara.. eller nått). Jag handlade dessutom en vanlig visp på ÖB, eftersom jag inte hade någon. Men där hade jag fel, för nu är jag ägare till två ballongvispar och två vanliga vispar. Bra där. Vi lunchade på McDonalds, där Adlen myntade uttrycket; "Jag ser skönheten i alla", som svar på tal till varför killen bakom disken var snygg.

Senare igår blev det film med Malin, och vi såg (som vanligt) "Day After Tomorrow". Det är inte mycket variation för oss, men nu har vi i alla fall förbestämt vad vi ska se nästa gång.

Och nej, jag körde inte bil alls igår. Men jag ska göra det idag, eftersom pappa tänker tvinga mig att köra in och ut ur garaget, så att jag lär mig.

Denna fredag ska ägnas åt städning, pluggning, tvättning, mera städning, matlagning och garageövningar. Jag har upplevt bättre fredagar.


Finally!

Jag får numera vistas lagligt på vägarna i min Seat Ibiza utan att någon sitter och skriker på min högra sida.
Körkort, baby! Körkort!

Avklarat!

Yes! Nu är tentan färdigskriven och inlämnad! Vilket lättnad!
Nu ska jag fira med loka och en apelsin (och Skruf!) framför C.S.I. och Boston Tea Party.. Trots att jag förtjänar en hel flaska Moët helt för mig själv..

Idag använde jag helljuset på bilen för första gången någonsin. Keep up the good work, jag har ju hur lång tid på mig som helst innan det är dags för att visa vad jag går för (inte).

Amazon i lördags! Vilken lycka, vilken stämning! Alla människor som jag gillar att umgås med, alla reunions, alla drinkar, alla samtal! Axel och jag verkligen bestämde oss för Paris i vår, jag och kusinen ältade in i det oändliga (men kom aldrig överrens..), Holmas hade en överraskning, Martina, jag och Martinas vän var på hugget, Joonatan gjorde en Tommy Lee och slickade mig på kinden som hälsningsfras, jag dumpade mitt tredje par strumpbyxor på toaletten (som ED senare hittade där).. Aa, mycket skoj! Världens största hemmafest, som alltid!

Att skriva tenta

Jag ligger på mage i sängen och försöker skriva min första tenta. Jag ogillar frågorna skarpt. De är svåra, komplicerade och utan någon som helst hänvisning till vart jag ska läsa. Det finns inte minsta tillstymmelse till "detta svar är korrekt", utan allt handlar bara om att jag ska tänka själv. Och det har jag inte lust med. Jag har migrän. Jag är kissnödig. Jag är i stort behov av ett par stövletter.

Okej. Detta måste nog vara regel nummer 1 när man skriver en hemtenta;
Leta inte efter skor på nätet.
Det gäller självklart också att man inte letar kläder, böcker, filmer osv.

MAN FOKUSERAR.

Men jag vill ha ett par stövletter.

Ikväll ska jag dricka bort min ångest över tentan, och över stövletterna. Men jag har ju inga skor att ta på mig till kvällen. Jag MÅSTE ha ett par nya stövletter. Genast. Och tentan ska lämnas in på måndag, och vi fick den FÖRRA fredagen, och jag har inte en endaste fråga klar. Jag har heller inget godis hemma. OCH JAG HAR INGA STÖVLETTER TILL IKVÄLL.

Förstå min ångest.


Det är redan den första november.

Igår var det utgång på Harrys med Josefina, Elin och Agnes. Riktigt trevlig kväll, men veggoburgaren på hemvägen var höjdpunkten! Halva Flen var i Eskilstuna för att dricka upp sina besparingar, och bland annat så hamnade en kollega till mig i fyllecell, på sin tjugoårsdag till råga på allt. Men man är ju inte förvånad.

Josefinas katt Sixten har dessutom vuxit upp och blivit en rätt så trevlig katt. Bortsett från att han troligtvis har ätit upp min foundationsvamp.

Bulorna! Vi måste prata om bulorna! Nu har jag även fått en bakom örat som är jättestor, plus att min sena (eller vad det är) i nacken, som är svullen, också verkar ha bulor i sig. Så jag ringde sjukvårdsrådgivningen, som blev helt nojig, som bad mig ringa vårdcentralen. Så jag ringde dit. Dom hade inte tider lediga under hela november, så dom tyckte att jag skulle ringa och få en akuttid. Så det är vad jag ska göra imorgon. Men det är fortfarande ingen som kan svara på vad det KANSKE kan vara, inte sjuksköterskorna och inte läkaren. Det är mycket spännande det här.

Imorgon ska jag jobba hela dagen (och åka till akuten såklart), men på lördag så blir det Amazon! Albin ringde förut och meddelade att det är för- och efterfest hos honom! Kul! Innan dess ska jag dock försöka bli klar med halva tentan.. Ibland önskar jag att jag valde konstvetenskap istället för kriminologi. Det hade nog varit lättare för min del. Eller historia. Eller religion. Eller filosofi. Dock så slår jag ihjäl nästa person som kallar mig för G.W. Det är inte roligt.

hits